فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 257 (هفته سوم آذر 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/25
  • تعداد عناوین: 5
|
  • مرجان مظفری لقا، سعید کرمانی صفحه 10
    مقدمه
    کاشت حلزون شنوائی به عنوان یکی از موثر ترین روش ها برای بازگرداندن درجه ای از شنوایی افراد مبتلا به کاهش شنوایی عمیق شناخته شده است. استراتژی های بهبود گفتار نقش بسیار مهمی را در بهینه سازی کاشت حلزون ایفا می کنند. در این مقاله، یک الگوریتم کاهش نویز برای کاشت حلزون ارائه شده است.
    روش ها
    به منظور بهبود عملکرد کاشت حلزون در محیط های نویزی، یک الگوریتم کاهش نویز برای این سیستم ارائه شده است که شامل تفریق طیفی با استفاده از طبقه بندی بین غالب بودن گفتار و یا نویز در هر کانال می باشد. در طبقه بندی پیشنهادی از انحراف معیار طیف سیگنال مشاهده در هر کانال استفاده می گردد.
    یافته ها
    عملکرد الگوریتم کاهش نویز پیشنهادی از طریق ارزیابی عینی توسط SNR قطعه ای با استفاده از جملات Noisy92 که توسط نویز همهمه، اتومبیل و قطار در SNR 0-20 دسی بل مخدوش گردیده بودند و مشاهده طیف سیگنال و همچنین آزمون ذهنی توسط 15 شنونده با شنوایی نرمال با استفاده از شبیه ساز کاشت حلزون در کلینیک شنوایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مهر ماه سال 1391 انجام گرفت. به منظور بررسی تاثیر کانالها بر روی درصد بازشناسی گفتار، از فیلتر بانکهای 6، 8 و 16 کاناله استفاده گردید. در تمام SNR ها، توسط الگوریتم پیشنهادی افزایش درکی در حدود 45 درصد مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    براساس ارزیابی های انجام شده، روش پیشنهادی موجب کاهش نویز سیگنال گفتاری می گردد.
    کلیدواژگان: سیستم کاشت حلزون، الگوریتم تفریق طیفی ارتقا یافته، کاهش نویز
  • مجتبی چهاردولی، علیرضا خواجوی، شراره ایزدی، طیب رمیم صفحه 20
    مقدمه
    حمله ی ایسکمی گذرا (Transient ischemic attack یا TIA) یک تشخیص شایع در بخش اورژانس می باشد. در حال حاضر رویکرد دقیقی در مورد پیگیری این بیماران به صورت سرپایی یا بستری وجود ندارد. به تازگی تلاش هایی برای دسته بندی گروه های پر خطر بیماران مبتلا به TIA از طریق سیستم های امتیازدهی مانند معیار ABCD2 صورت گرفته است. هدف از انجام این مطالعه بررسی معیار ABCD2 در جمعیت ایرانی بود.
    روش ها
    افراد شرکت کننده در مطالعه از میان مبتلایان به TIA که در سال 1388 و 1389 در بخش نورولوژی بیمارستان رسول اکرم (ص) بستری بودند، انتخاب شدند و به مدت یک هفته تحت پیگیری قرار گرفتند. تشخیص اولیه در این بیماران TIA با زمان علایم کمتر از 24 ساعت و عدم وجود ضایعات مغزی در سی تی اسکن بودند.
    یافته ها
    100 بیمار در دو گروه مساوی در این مطالعه شرکت کردند. گروه اول (گروه کم خطر) دارای 4 ≥ ABCD2 و گروه دوم (گروه پر خطر) دارای4 < ABCD2 بودند. میانگین امتیاز ABCD2 در بیماران 1/1 ± 71/4 بود. در پیگیری یک هفته ای از بیماران، 11 بیمار (8 بیمار در گروه پر خطر و 3 بیمار در گروه کم خطر) دچار TIA یا سکته ی مغزی گردیدند. اختلاف آماری معنی داری بین شیوع دیابت و بروز TIA در دو گروه وجود داشت (در گروه پر خطر 037/0 = P، در گروه کم خطر 029/0 = P). حساسیت این معیار 7/72 درصد و ویژگی آن 8/52 درصد بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه می توان گفت که هر چند معیار ABCD2 یک ابزار مناسب جهت تعیین پروگنوز بیماران TIA در هفته ی اول پیگیری است، ولی حساسیت و ویژگی بالایی ندارد و اتکا به آن به تنهایی نمی تواند نتیجه ی مناسبی داشته باشد.
    کلیدواژگان: حمله ی ایسکمی گذرا، سکته ی مغزی، معیار ABCD2، حساسیت، ویژگی
  • یاسمن امینی، روح الله مولودی، اسماعیل ایزدپناه، کامبیز حسن زاده* صفحه 30
    مقدمه

    ان-استیل سیستئین نوع استیله از اسید آمینه ی ال-سیستئین است که به طور گسترده به عنوان پادزهر در مسمومیت با استامینوفن و همچنین به عنوان یک موکولیتیک در بیماری انسدادی مزمن ریوی استفاده می شود. به تازگی اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی نیز برای این دارو گزارش شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضد دردی ان-استیل سیستئین در موش صحرایی به روش آزمون پلانتار بود.

    روش ها

    در این مطالعه موش های صحرایی نر از نژاد ویستار در 6 گروه 8 تایی قرار گرفتند. گروه های تحت آزمایش به ترتیب مقادیر 200، 400 و 600 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن ان-استیل سیستئین، گروه های شاهد مثبت به ترتیب: استامینوفن 50 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، مورفین 10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن و گروه شاهد منفی نرمال سالین 1 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن از طریق داخل صفاقی دریافت نمودند. اثر ضد درد با استفاده از دستگاه آزمون پلانتار در زمان های صفر، 30، 60 و 120 دقیقه انجام شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه ی ما نشان داد اثر ضد دردی ان-استیل سیستئین 30 دقیقه بعد از تزریق در تمام دوزهای به کاررفته بیشتر از گروه شاهد بود. اما در زمان های 60 و 120 دقیقه تفاوت معنی داری با گروه شاهد در آزمون پلانتار دیده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که ان-استیل سیستئین دارای اثر ضد درد می باشد که برای روشن شدن مکانیسم آن مطالعات بیشتری لازم است.

    کلیدواژگان: ان، استیل سیستئین، اثر ضد درد، آزمون پلانتار
  • محمدحسین ولیداد، فاطمه میوانه، علیرضا انتظاری، علی اکبر صابر مقدم، محمد باعقیده، الهه اکبری صفحه 40
    مقدمه
    ناخنک یکی از بیماری های شایع چشمی است که از عناصر اقلیمی تاثیر می پذیرد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی میزان تاثیر عناصر آب و هوایی بر بیماری ناخنک چشم در شهرهای مشهد و زاهدان در نیمه ی شرقی ایران است.
    روش ها
    از آمار مراجعین به کلینیک های چشم پزشکی الزهرا (س) زاهدان با تعداد 130464 بیمار و تعداد 28776 بیمار مبتلا به ناخنک چشم و خاتم الانبیا (ص) مشهد با تعداد 974542 بیمار و تعداد 20222 بیمار مبتلا به ناخنک چشم از طریق نمونه گیری مبتنی بر هدف در بازه ی زمانی (1390-1385) استفاده شد. با توجه به هدف مطالعه، بیماران به طور تصادفی از تمام شغل ها انتخاب شدند. داده های مربوط به عناصر اقلیمی شامل ساعات آفتابی، روزهای گرد و غباری، سرعت باد، تابش کل، حداکثر و حداقل دما و رطوبت برای دو ایستگاه هواشناسی زاهدان و مشهد از سازمان هواشناسی کشور اخذ گردید. جهت بررسی و مقایسه ی ارتباطات از مدل همبستگی، برای تاخیرهای زمانی از توابع خودهمبستگی، بررسی تفاوت های فصلی شیوع بیماری ناخنک از آزمون ANOVA و برای مقایسه ی شیوع بیماری در بین مراجعین چشمی در دو شهر از آزمون Student-t استفاده شد.
    یافته ها
    در شهر زاهدان روزهای گرد و غباری، ساعات آفتابی، سرعت باد، شاخص ماورای بنفش و تابش به ترتیب بیشترین تاثیر را بر بیماری ناخنک نشان می دهند. در شهر مشهد سرعت باد، روزهای گرد و غباری و شاخص ماورای بنفش در اولویت تاثیرگذاری قرار دارند. مدل ANOVA تفاوت معنی داری از حیث شیوع بیماری در فصول مختلف نشان نمی دهد. همچنین نتایج آزمون Student-t نشان داد که شیوع بیماری در بین مراجعین بیماران چشمی در شهر زاهدان بیشتر از مشهد می باشد. اعمال تاخیرهای زمانی نیز حاکی از وجود یک تاخیر زمانی فصلی در تاثیرپذیری بیماری ناخنک از عناصر آب و هوایی است.
    نتیجه گیری
    به طور کلی می توان نتیجه گرفت که بروز بیماری ناخنک در زاهدان بیشتر از مشهد می باشد و عناصر آب و هوایی در زاهدان نقش پر رنگ تری در بروز و تشدید این بیماری دارند.
    کلیدواژگان: ناخنک چشم، عناصر آب و هوایی، توابع خودهمبستگی، مدل ANOVA
  • راهبه مهدی نیا، مسعود فریدونی*، علی مقیمی صفحه 50
    مقدمه

    کوکایین محرک سیستم عصبی مرکزی و مهارکننده ی بازجذب مونوآمین ها می باشد. مونوآمین های سروتونین و نوراپی نفرین در بروز اثرات ضد التهابی و تنطیم سیستم ایمنی نقش دارند. هدف از این مطالعه بررسی اثر تجویز سیستمیک و نخاعی کوکایین (مهارکننده ی غیر انتخابی بازجذب مونوآمین ها) بر ادم التهابی پا و بررسی نقش میانجی عصبی سروتونین در سطح نخاع در بروز این اثرات بود.

    روش ها

    موش های صحرایی نر ویستار (250-200 گرم) در 8 گروه قرار گرفتند: سالین به صورت تجویز داخل صفاقی (Intraperitoneal یا i.p)، سالین/DMSO (Dimethyl sulfoxide) (i.p)، کوکایین 25 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن (i.p)، سالین به صورت تجویز داخل نخاعی (Intrathecal یا i.t)، سالین/DMSO (i.t)، کوکایین 10 میکرولیتر در 100 میکروگرم (i.t)، سیپروهپتادین 10 میکرولیتر در 33 میکروگرم (i.t) و سیپروهپتادین 10 میکرولیتر در 33 میکروگرم/ کوکایین 10 میکرولیتر در 100 میکروگرم (i.t). تزریق کف پایی فرمالین منجر به بروز التهاب گردید.

    یافته ها

    اثرات ضد التهابی کوکایین در گروه های کوکایین 25 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن (i.p) (001/0 > P) و کوکایین 10 میکرولیتر در 100 میکروگرم (i.t) (001/0 > P) محسوس بود. در گروه سیپروهپتادین 10 میکرولیتر در 33 میکروگرم (i.t) تاثیری روی التهاب مشاهده نشد و در گروه سیپروهپتادین 10 میکرولیتر در 33 میکروگرم/ کوکایین 10 میکرولیتر در 100 میکروگرم (i.t)، بخشی از اثرات ضد التهابی کوکایین با تجویز سیپروهپتادین کاهش یافت (001/0 > P).

    نتیجه گیری

    پایانه های نورون های سروتونرژیک که از مراکز بالاتر به نخاع می آیند با نورون های موجود در سطح نخاع مانند فیبرهای آوران اولیه برهم کنش می دهند. احتمال دارد که مهار فیبرهای آوران اولیه توسط سروتونین، باعث مهار رهایش عوامل التهابی از آن ها و بروز اثرات ضد التهابی کوکایین شود.به نظر می رسد مهار گیرنده های سروتونین در سطح نخاع با تجویز نخاعی سیپروهپتادین بخشی از این اثرات ضد التهابی کوکایین را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: کوکایین، التهاب، سروتونین، سیپروهپتادین
|
  • Marjan Mozaffarilegha, Saeed Kermani Page 10
    Background
    Cochlear implants are widely accepted as the unique and most effective way for individuals with severe to profound hearing loss to restore some degree of hearing. Speech enhancement strategies play an extremely important role in optimizing the cochlear implant. In this study, a noise reduction algorithm was proposed for cochlear implant.
    Methods
    To improve the performance of cochlear implants in noisy environments, a noise reduction algorithm was proposed for cochlear implant that applied a spectral subtraction using the classifications between the speech and the noise dominants in each channel. The proposed classifications use the standard deviation of the spectrum of observation signal in each channel. The performance of the proposed noise reduction algorithm was evaluated by segmental signal-to-noise ratio (SNR) using Noisy92 sentences embedded in babble, car noise and train at 0–20 dB. SNR and subjective listening tests were assessed with 15 normal hearing listeners using a specific cochlear implant (CI) simulator in Clinical audiology of Isfahan University of Medical Sciences, Iran, in June 2012. In addition, to evaluate the effect of the channel on speech recognition, 6, 8 and 16 channels of filter banks were used.
    Findings
    At all SNR values, subjects performed better with proposed enhanced algorithm by 45 percentage points.
    Conclusion
    Based on comparing segmental SNR with spectral subtraction, and visually inspecting the enhanced spectrograms and subjective listening test, the proposed method was found to effectively reduce noise while minimizing distortion to speech.
    Keywords: Cochlear implants, Improved spectral subtraction, Speech enhancement
  • Mojtaba Chahardoli, Alireza Khajavi, Sharareh Izadi, Tayeb Ramim Page 20
    Background
    Transient ischemic attack (TIA) is a frequent diagnosis in the emergency department. Currently, we have not the accurate approach for follow-up in these patients as outpatients or hospitalized. Recently, efforts have been made to stratify high-risk patients presenting with transient ischemic attack through scoring systems such as the ABCD2 score. The aim of study was assessment of ABCD2 score in Iranian population.
    Methods
    Patients hospitalized in neurology department of Rasol Akram hospital, Tehran, Iran, in 2010 and 2011 were enrolled in this study and followed one week later. All the patients had transient ischemic attack without symptoms in brain CT scan within 24 hours of symptom onset.
    Findings
    100 cases participated in this study at two equal groups: ABCD2 ≤ 4 (low-risk) and ABCD2 > 4 (high-risk). The mean ABCD2 score was 4.7 ± 1.1. One week follow-up showed transient ischemic attack in 11 patients (8 in high-risk and 3 in low-risk groups).The increase of transient ischemic attack incidence and diabetes prevalence were significantly different in two groups (high-risk: P = 0.037 and low-risk: P = 0.029). Sensitivity and specificity rate of ABCD2 score were 72.7% and 52.8%, respectively
    Conclusion
    According to the findings, we can say although ABCD2 score is a useful tool in determining the prognosis of patients with transient ischemic attack in the first week following but it has not high sensitivity and specificity and relying on it alonely cannot be a good result.
    Keywords: Transient ischemic attack, Stroke, ABCA2 score, Sensitivity, Specificity
  • Yasaman Amini, Rohallah Molodi, Esmael Izadpanah, Kambiz Hassanzadeh Page 30
    Background

    N-acetylcysteine (NAC), an acetylated variant of L-cysteine, is commonly used as an antidote for acetaminophen overdose and antimucolytic agent in chronic obstructive pulmonary disease. Recently, NAC is found to have anti-inflammatory and antioxidant properties. The aim of the present study was to evaluate the analgesic effect of NAC in rat model of plantar test.

    Methods

    Male Wistar rats were randomly divided into six groups (n = 8). Animals received either normal saline (1 ml/kg) or different doses of NAC (200, 400, 600 mg/kg), morphine (10 mg/kg), or acetaminophen (50 mg/kg) intraperitoneally and the analgesic effect was assessed by plantar test apparatus at baseline, 30, 60 and 120 minutes after drug or vehicle administration.

    Findings

    NAC provided significant analgesia at 30 minutes post-administration compared to control (normal saline) group while in the other time points, there were no significant differences between NAC and control group in plantar test.

    Conclusion

    We found that NAC had analgesic effect and in order to find the involved mechanisms, further studies are needed.

    Keywords: N, Acetylcysteine, Analgesia, Plantar test
  • Mohammad Hosein Validad, Fatemeh Mayvaneh, Alireza Entezari, Ali, Akbar Sabermoghaddam, Mohammad Baaghideh, Elahe Akbari Page 40
    Background
    Pterygium is a common disease of the eye affected by environmental factors, especially climatic parameters. The purpose of this study was to evaluate the influence of climatic factors on pterygium in the cities of Mashhad and Zahedan in Iran eastern half.
    Methods
    The data of 130,464 patients referred to Zahedan Alzahra Ophthalmology Clinic (from them, 28,776 patients with pterygium) and 974,542 patients referred to Mashhad Khatam ol-Anbia Ophthalmology Clinic (from them, 20,222 patients with pterygium) during 2006-2011 were used. Climatic data elements including sunshine hours, dusty days, wind speed, ultraviolet and total sunshine index, maximum and minimum temperature, and humidity for two stations in Zahedan and Mashhad were obtained from the Iran Meteorological Organization. To study and compare the relationship of climatic factors and pterygium, correlation model, to analyze time delays, autocorrelation functions (ACF) and partial and autocorrelation functions (PACF), to assess seasonal differences in prevalence of pterygium model, ANOVA test, and to compare the prevalence of pterygium among patients in both two cities, independent sample t-test were used.
    Findings
    In Zahedan, dusty days, sunshine hours, wind speed indicator, and ultraviolet and total sunshine indexes were the most effective factors on the prevalence of pterygium, respectively; while in Mashhad, wind speed, dusty days, and ultraviolet index were the most effective factors, respectively. ANOVA test showed no significant differences in terms of prevalence in different seasons. The t-test results showed that the prevalence of eye disease among patients in Zahedan was more than the city of Mashhad significantly. There was delay time in influencing the prevalence of pterygium by seasonal climate elements.
    Conclusion
    In general, the incidence of pterygium was higher in Zahedan than Mashhad. It seems that the role of climatic factors in the incidence and severity of pterygium is more notable in Zahedan.
    Keywords: Pterygium, Climatic elements, Mashhad, Zahedan, Iran
  • Rahebeh Mahdiniya, Masoud Fereidoni, Ali Moghimi Page 50
    Background

    Cocaine is a central nervous system stimulant and is an inhibitor of monoamine (serotonin, norepinephrine and dopamine) reuptake; so increases their concentration in central nervous system. Monoamines such as serotonin and nor epinephrine have a role in anti-inflammatory effects and in modulating of immune system. The aim of this study was to investigate the effect of systemic and spinal administration of cocaine (none selective inhibitor of monoamine reuptake) on inflammatory paw edema and the role of serotonin neurotransmitter in these effects at the spinal level.

    Methods

    56 Male Wistar rats (200-250 g) were set in 8 groups: Intraperitoneal Saline, Intraperitoneal Saline/Dimethyl sulfoxide (DMSO), Intraperitoneal Cocaine 25 mg/kg, Intrathecal Saline, Intrathecal Saline/DMSO, Intrathecal Cocaine 100 µg/10 µl, Intrathecal Cyproheptadine 33 µg/10 µl and Intrathecal Cyproheptadine 33 µg/10 µl/Cocaine 100 µg/10 µl. Inflammation was induced by subplantar injection of formalin.

    Findings

    Anti-inflammatory effects of cocaine was significant in intraperitoneal cocaine 25 mg/kg (P < 0.001) and intrathecal cocaine 100 µg/10 µl (P < 0.001) groups. In intrathecal cyproheptadine 33 µg/10 µl group, there was no influence on inflammation. In intrathecal cyproheptadine 33 µg/10 µl/cocaine 100 µg/10 µl, cyproheptadine decreased a part of anti-inflammatory effect of cocaine (P < 0.001).

    Conclusion

    Serotonergic terminals coming from higher center to the spinal cord interacts with spinal neurons such as primary afferent C fibers. Probably, the inhibition of primary afferent fibers by serotonin inhibits release of inflammatory agent from these fibers and causes anti-inflammatory effects. It is likely that inhibition of serotonin receptor at the spinal level by intrathecal administration of cyproheptadine has reduced anti-inflammatory effects of cocaine.

    Keywords: Cocaine, Inflammation, Serotonin, Cyproheptadine