فهرست مطالب

نسیم تندرستی - سال یکم شماره 3 (زمستان 1391)

فصلنامه نسیم تندرستی
سال یکم شماره 3 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هاجر سلملیان، شبنم امیدوار، حسین مشاقی طبری، مریم نیکپور* صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    انتظار می رود که جمعیت جهان در سال 2180 بیش از 10 میلیارد نفر برسد. تقریبا 95% رشد جمعیت در کشورهای درحال توسعه رخ می دهد. اجرای برنامه های تنظیم خانواده، علاوه بر پیشگیری از موالید پرخطر، می تواند بهبود قابل ملاحظه ای را در کوتاه مدت و درازمدت بر کیفیت زندگی زنان داشته باشد. با توجه به اهمیت تنظیم خانواده و لزوم برنامه ریزی دقیق ارزیابی آگاهی زنان در مورد عوارض روش های تنظیم خانواده اساسی است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی درسال1390 بر روی 158 زن استفاده کننده دپو مدروکسی پروژسترون استات مراجعه کننده به مراکزبهداشتی درمانی بابل صورت گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود. جهت آنالیز داده ها از آمار توصیفی، آزمون آماری2χ و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید.
    یافته ها
    بیشتر افراد (55/1 درصد) در زمینه عوارض دپو مدروکسی پروژسترون استات آگاهی ضعیفی داشتند بر اساس ازمون X2 آگاهی افراد با سن، شغل، میزان تحصیلات، میزان تحصیلات همسر، تعداد فرزند ومنبع کسب اطلاع رابطه معنی داری نداشت درحالیکه با مشاوره قبل از تجویز دارو رابطه معنی داری نداشت در حالیکه با مشاوره قبل از تجویز دارو رابطه معنی داری داشت (P< 0.001).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نقش بسیار مهم پرسنل بهداشتی در ارتقا آگاهی زنان نسبت به روش های پیشگیری از بارداری، با آموزش صحیح آنان می توان زمینه کاهش بار جسمی و روانی فرزندان زیاد و با فاصله کوتاه را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: آگاهی، دپو مدروکسی پروژسترون استات، عوارض
  • مژگان فیروزبخت *، مریم نیک پور، شبنم امیدوار، آزاده کیاپور صفحات 8-13
    زمینه و هدف
    تهوع و استفراغ از شایعترین عوارض دوران بارداری است که اغلب به دلیل عدم تمایل به مصرف داروهای شیمیایی مورد توجه قرار نمی گیرد. این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دو سوکور است که با هدف بررسی تاثیر کپسول زنجبیل در درمان تهوع و استفراغ بارداری و مقایسه آن با ویتامین B6 و یک دارونما انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه 120 نفر از زنان باردار تا هفته بیستم بار داری که دچار تهوع و استفراغ بوده و تا کنون تحت درمان قرار نگرفته اند و به درمانگاه های شهرستان آمل مراجعه نمودند، به طور تصادفی انتخاب شده و سپس در سه گروه تقسیم شدند و تحت درمان زنجبیل و vitB6 و پلاسبو به مدت 4 روز قرار گرفتند، بعد از یک هفته درمان آنها پیگری شدند. روش جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بود که شامل اطلاعات دموگرافیک افراد و بررسی شدت تهوع و استفراغ براساس یک نمودار دیداری (خطی به طول cm10، از 0بدون تهوع تا 10 شدیدترین تهوع) تقسیم بندی شده بود، 24 ساعت قبل از درمان و در 4 روز طی درمان بود. نتایج حاصل از پژوهش با استفاده از نرم افزار 18SPSS و آزمون هایANOVA، کروسکال و الیس، تی زوجی و رتبه علامتدار ویلکاکسون مورد بررسی قرار گرفت (P<0.05).
    یافته ها
    نتایج حاصله بیانگر تاثیر زنجبیل در کاهش شدت تهوع و دفعات تهوع و استفراغ بارداری بود. در مقایسه با ویتامین B6 و دارونما تفاوت معنی داری بین سه گروه در کاهش شدت تهوع به دفعات تهوع و دفعات استفراغ مشاهده نگردید؛ ولی در دریافت کنندگان زنجبیل، متوسط شدت تهوع در طی روزهای درمان، همواره کمتر از دریافت کنندگان پلاسبو بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه بیانگر آنست که زنجبیل در درمان تهوع و استفراغ بارداری موثر است.
    کلیدواژگان: تهوع و استفراغ، بارداری، زنجبیل، ویتامین B6
  • بهمن نیک پور، فرشته مجلسی*، آذر طل، نوشین اشراقی صفحات 14-20
    زمینه و هدف
    سقط عمد، یکی از مشکلات بهداشتی و عوامل تهدید کننده سلامتی مادران در بسیاری از کشورهای در حال توسعه محسوب میشود. این پژوهش، با هدف تعیین فراوانی سقط عمد و عوامل موثر بر آن در مقایسه با سقط غیر عمد در مادران مراجعه کننده به بیمارستان های جنوب تهران در سال 90-89 انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی از نوع مقایسه ای بود که بر روی 513 زن که با علائم سقط به بیمارستان های جنوب شهر تهران مراجعه کرده بودند، انجام شد. جمع آوری داده ها از طریق تکمیل پرسش نامه، انجام معاینات بالینی و بررسی پرونده بیماران توسط ماماهای شاغل در بخش زنان و مامایی هر بیمارستان انجام گرفت. پس از جمع آوری داده ها اطلاعات توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد. سطح معنی داری در این مطالعه کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بر اساس یافته های پژوهش، 72/3% شرکت کنندگان در گروه سنی 35-21 سال قرار داشتند و 26/3 % سقط ها عمد بود. افزایش سن زن و همسر وی (p<0.001)، افزایش تعداد حاملگی(p<0.001)، تعداد فرزندان(p<0.001)، میزان تحصیلات زن و شوهر (p<0.001) با سقط عمدی در مقایسه با سقط های غیر عمد رابطه معنی دار داشت. در حاملگی های ناخواسته، به طور معنی داری سقط عمد بیشتر بود(0/017 = p).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه به اهمیت آموزشهای عمومی جهت ارتقاء دانش و مهارت زنان به منظور پیشگیری از حاملگی های ناخواسته که اغلب منجر به سقط عمد می شود اشاره دارد. زیرا مهمترین پیامد سقط های عمد، ناتوانی های جسمی و مرگ مادران است.
    کلیدواژگان: سقط عمد، سقط غیر عمد، حاملگی ناخواسته، زنان
  • نادر آقاخانی، حمید شریف نیا *، سامیه غنا، امیر امامی زیدی، ابوالقاسم سیادت پناه، نرگس رهبر، اسماعیل حسین زاده، محمد علی سلیمانی، ایمان مقدسی فرد صفحات 21-25
    زمینه و هدف
    عفونت بیمارستانی، بدون تردید یکی از مهم ترین معضلات مراکز بهداشتی درمانی جهان تلقی می گردد و عدم آشنایی پرسنل بهداشتی درمانی با شیوه های کنترل عفونت و روش های انتقال عوامل عفونت زا نقش تعیین کننده ای در افزایش عفونت های بیمارستانی دارد. پرستاران از طریق عملکرد صحیح تاثیر بسزایی در کاهش عفونت های بیمارستانی دارند. لذا، هدف این پژوهش بررسی عملکرد پرستاران در زمینه کنترل عفونت های بیمارستانی می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع مقطعی بوده و200 پرستار شاغل در بخش های داخلی جراحی بیمارستان های آموزشی شهر ارومیه 1388 انجام و عملکرد کارکنان در خصوص پیشگیری از عفونت از طریق چک لیست با روش خود اظهاری توسط پرستاران بررسی گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج داده ها نشان داد 70/6 درصد پرستاران در زمینه کنترل عفونت های بیمارستانی در رابطه با خود و 65/1 درصد پرستاران در زمینه کنترل عفونت های بیمارستانی در رابطه با بیمار و 73/5 درصد پرستاران در زمینه کنترل عفونت های بیمارستانی در رابطه با محیط بیمارستان از عملکرد متوسط برخوردار بودند. هم چنین بین کیفیت عملکرد و سابقه(p=0.006) و کارگاه آموزشی (p=0.001) ارتباط معنی دار آماری وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش مبنی بر عملکرد محدود و متوسط و نیازهای آموزشی اکثریت پرستاران در کنترل عفونت های بیمارستانی و نیز ارتباط معنی دار دوره های آموزشی با کیفیت عملکرد اکثر پرستاران، ضروری ست تا مسوولان در فراهم نمودن شرایط لازم جهت افزایش آگاهی و بهبود عملکرد پرستاران اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، پیشگیری، پرستاران
  • کبری عابدیان، زهره شاه حسینی* صفحات 26-32
    زمینه و هدف
    تحول در نظام آموزش پزشکی کشور از سیاست های اصلی وزارت بهداشت می باشد. لذا، توجه به انگیزه های درونداد این سیستم در کنار سایر تحولات موجود مطرح است. انتخاب رشته تحصیلی و شغلی از رفتارهایی است که با توجه به انگیزه هایی صورت می گیرد که تقدم و تاخر آن در همه یکسان نیست. لذا، این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر برانگیزه دانشجویان پرستاری از انتخاب رشته تحصیلی خود انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی- تحلیلی می باشد. نمونه های پژوهش شامل139دانشجوی پرستاری ترم یک شاغل به تحصیل در دانشکده های دولتی پرستاری و مامایی شهرهای استان مازندران در سال تحصیلی 90-89 بودند که به روش سر شماری انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها، پرسش نامه دو قسمتی بود که بخش اول آن شامل: اطلاعات دموگرافیکو، بخش دوم مشتمل بر 19 سئوال در طیف لیکرت سه درجه ای بود که در سه حیطه: انگیزه فردی، انگیزه اجتماعی و انگیزه حرفه ای، هدف مشارکت کنندگان را از انتخاب رشته پرستاری بررسی نمود.
    یافته ها
    میانگین سنی مشارکت کنندگان 1/05±19/32 سال (24-18 سال) بود. 70نفر (50/4 درصد) از نمونه ها را دختران و بقیه را پسران تشکیل دادند.این مطالعه نشان دادکه اکثریت مشارکت کنندگان «فرصتی برای کسب مدارک عالی تحصیلی» را به عنوان بالاترین انگیزه خود از انتخاب رشته پرستاری بیان نمودند. هم چنین دانشجویان پسر و دختر به ترتیب «محتوای علمی رشته پرستاری» و «کسب موقعیت شغلی» را به عنوان اولویت دوم خود برای انتخاب رشته پرستاری، ذکر نمودند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به این که عوامل مرتبط با انگیزه های فردی در مقایسه با سایر عوامل، در انتخاب رشته پرستاری موثرتر می باشند، لذا، به نظر می رسد که نتایج حاصل از این تحقیق می تواند، برای استادان مشاور دانشجویان پرستاری در شناسایی علایق و انگیزه های ادامه تحصیل آنان و راهنمایی بهتر دانش آموزان در انتخاب آگاهانه رشته پرستاری توسط مشاوران مدرسه موثر باشد.
    کلیدواژگان: انگیزه، انتخاب رشته، انتخاب شغل، دانشجویان پرستاری
  • عباس مسعودزاده، کامران اسماعیلی درجانی، فرزانه تبسمی*، ابوالفضل فیروزیان صفحات 33-39
    زمینه و هدف
    پژوهش های اخیر، میزان شیوع اختلالات روانپزشکی و میزان نشانه های خفیف عصبی در افراد پرخاشگر و زندانیان مرتکب به قتل را بیشتر از جمعیت عمومی گزارش نموده است. هدف از انجام این پژوهش بررسی فراوانی نمرات NSS در زندانیان و وجود ارتباط بین NSS و زیرگروه های مختلف جرمی است.
    روش بررسی
    در یک بررسی مقطعی توصیفی، 161 مرد زندانی در زندان های شماره 1 و2 رودسر در سال 1385 مورد بررسی قرار گرفتند. از زندانیان پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی اخذ شده و پس از مطابقت با پرونده های زندان از نظر وجود نشانه های خفیف عصبی (NSS) براساس چک لیست NSS مربوطه مورد معاینه قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزاز 16 SPSS و با استفاده از تست های آماری ANOVA، MCT (Multiple Comparisons Test)، Tukey test و Chi Square مورد ارزیابی و تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بیشترین میزان نمره NSS به ترتیب، در گروه اعتیاد و جرمهای غیر خشن مشاهده شده است که تفاوت معنی داری نسبت به سایر گروه ها داشته است (0/02=P). سابقه تعداد محکومیت های قبلی، به ترتیب در زیرگروه های اعتیاد، جرم های غیرخشن و جرایم مالی) کلاهبرداری و صدور چک بلامحل(بیشتر بوده است. بین وجود سابقه بیماری های طبی، نورولوژی، روانپزشکی و سابقه مصرف مواد مخدر و الکل در بین زیرگروه های مختلف جرمی تفاوت معنی داری از نظر آماری مشاهده نگردید (0/65=P). بین نمره NSS و سابقه وجود اختلال نورولوژی و روانپزشکی و مصرف خودسرانه داروهای روانپزشکی ارتباط معنی دار وجود داشت (0/04=P)، اما بین نمره NSS و سابقه وجود بیماری های طبی و سابقه مصرف مواد مخدر و الکل ارتباط معنی داری مشاهده نشد (0/81=P).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این تحقیق نمی توان الگوی ثابتی از رابطه NSS و نوع جرم بیان داشت. بر خلاف یافته های این پژوهش، در مطالعات گذشته، نمرات NSS در گروه جرم های خشن بالاتر گزارش شده است که ممکن است به دلیل عدم وجود حکم اعدام در کشورهای مورد مطالعه باشد، لذا انجام مطالعات جامع و گسترده تری در این زمینه توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: نشانه های خفیف عصبی، زندانیان مرد، جرم، اعتیاد
  • حمیرا طهماسبی *، علیه عباسی صفحات 40-44
    زمینه و هدف
    عملکرد جنسی طبیعی بخشی از سلامت جنسی و روانی زن محسوب می شود و سرکوب تکانه های جنسی می تواند مشکلاتی مانند مشکلات عاطفی، مشکلات ارتباط بین فردی ایجاد کند، که این مسائل می تواند سطوح مختلفی از افسردگی را در فرد ایجاد نماید. این مطالعه با هدف تعیین عملکرد جنسی و ارتباط آن با افسردگی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان ساری صورت گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی بود که 360 نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان ساری به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه می باشد که شامل اطلاعات دموگرافیک، عملکرد جنسی و افسردگی است، که توسط واحدهای مورد پژوهش تکمیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که (6/1%) واحدهای مورد پژوهش در ماه اخیر، عملکرد جنسی کم، (47/2%) متوسط و (46/7%) زیاد داشتند و بین عملکرد جنسی و سطوح مختلف افسردگی ارتباط آماری معنی داری وجود دارد (0/01=p).
    بحث و نتیجه گیری
    براساس نتایج پژوهش، فقط کمتر از نیمی از زنان، عملکردجنسی زیاد داشتند و از پیامدهای مهمی که به دنبال اختلالات عملکرد جنسی ایجاد می شود، افسردگی است مطالعه ی حاضر، لزوم یک برنامه ریزی منسجم در جهت ارتقای کیفیت زندگی و هموار نمودن راه برای حصول به یک حرکت اطمینان بخش که همانا دستیابی به راه حل های مناسب است، می طلبد.
    کلیدواژگان: عملکرد جنسی، حیطه های عملکرد جنسی، افسردگی
  • قهرمان محمودی *، کیومرث نیاز آذری، طاهره صنعتی صفحات 45-50
    زمینه و هدف
    بیماری های شایع دوران سالمندی، دارای عوارض متعدد جسمی و روانی برای فرد و خانواده است، لذا در این مطالعه بر آن شدیم که وضعیت سبک زندگی سالمندان، را در شهرستان آق قلا مورد بررسی قرار گیرد.
    روش بررسی
    این مطالعه، یک تحقیق توصیفی- تحلیلی است که در سال 1392 بر روی سالمندان شهرآق قلا انجام گرفت. روش نمونه گیری تصادفی بود که حجم نمونه با استفاده از فرمول حجم نمونه مورگان 310 نفر تعیین شد. اطلاعات بر اساس پرسشنامهء سنجش سبک زندگی سالم در سالمندان ایرانی جمع آوری گردید و توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 و به کمک روش های آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون t، آنالیز واریانس و آنالیز کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج بیانگر آن است که 58 نفر (19 درصد) نامطلوب، 168 نفر (54 درصد) متوسط و 84 نفر (27 درصد) سبک زندگی مطلوب دارند. یافته ها نشان داد که بین سن با حیطه های پیشگیری (0/001>P)، ورزش و تفریح (0/001>P)، استرس(p=0/04) و روابط اجتماعی (p=0/001)، رابطه معنی دای آماری وجود دارد. هم چنین بینBMI با حیطه پیشگیری (p=0/03) و استرس (p=0/04)، رابطه معنی دار آماری وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که سالمندان شهر آق قلا از نظر سبک زندگی در وضعیت به نسبت متوسطی قرار داشتند و لازم است آموزش شیوه های زندگی سالم به آنان با جدیت بیشتری پیگیری شود.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، سالمندان، آق قلا
|
  • Hajar Salmalian, Shabnam Omidvar, Hossein Mashaghi Tabari, Maryam Nikpour* Pages 1-7
    Background and Objective
    It is expected that global population is to be steady at 10 billion people in 2180.Nearly 95% of the population growth happens in the developing countries. Family planning programs can substantially improve the quality of life for women in the short term may also prevent high-risk births. It is essential to assess women knowledge about the effects of family planning methods Due to the importance of family planning and the need for careful planning.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 158 women who were Depo Medroxy Progesterone Acetate users and referred to health centers of Babol during 2011.Data were collected by questionnaire and was analyzed by descriptive statistics, X2 test and Pearson’s correlation.
    Results
    The result of this study showed that most women (55.1%) had weak knowledge about DMPA complication. There was no significant relationship between women’s knowledge and age, job, education, husband education number of child and information resources. But there was a significant relationship with consultation before drug recommendation. (P< 0.001).
    Conclusion
    Physical and psychological problems of high children and short spacing can be reduced with proper education of health personnel since they have an important role in improving women's knowledge of contraceptive methods.
    Keywords: Awareness, Depomedroxy progesterone acetate, Complication
  • Pages 8-13
    Background And Objective
    Nausea and vomiting is the most common complication in the pregnancy but hasnt paid much attention to it. The use of medication especially in-the first weeks of pregnancy may cause stress in pregnant women and their families because of teratogenicity. This is a randomized, double blind clinical trial study. The aim of this study is to investigate the effect of ginger in nausea and vomiting during pregnancy. Comparing it with vit B6 and placebo.
    Methods
    The women at 20 weeks of pregnancy who had nausea and vomiting and didn’t take any medication were included in this study. 120 women randomly selected and divided in to 3 groups and were given vit B6, placebo, and ginger respectively. They were given treatment for 4days and followed after 1 week. The tool of this study was a questioner, including demographic characteristic and determining severity nausea and vomiting, 24 hours before the treatment and during 4 consecutive days while taking treatment, according an analog visual scale (a 10cm Line, 0 without nausea, 10 sever nausea). The data were analyzed with SPSS soft ware and T test, ANOVA and kruskal Wallis Test. (P<0.05)
    Results
    The result of this study showed that ginger was effective in treating nausea and vomiting (p=0.000). In comparison with vitB6 and placebo it didnt have a significant difference in reducing severity (p=0.5) and number of episode of nausea (p=0.4) and vomiting (p=0.8).
    Conclusion
    Ginger was effective in treating nausea and vomiting in pregnancy, but it's use needs further study to determine the proper dosage and documentation about safety of this drug for pregnant mother and her fetus.
    Keywords: Nausea, Vomiting, Pregnancy, Ginger, VitB6
  • Pages 14-20
    Background And Objective
    Induced abortion is one the health problems and mothers’ health threatening in many developing countries. This study aimed to assess prevalence of induced abortion and its related factors in comparison with with spontaneous abortion among women referring to hospitals of south of Tehran in 2011-2012.
    Methods
    This study was a comparative cross sectional one which was performed among 513 women with abortion signs referring to south hospitals of Tehran city. Data gathering had been conducted through filling questionnaire, physical exams and medical records assessment by midwives in labor ward of each hospital. Data were analyzed by SPSS software version 16. The level of significant was set at less than 0.05.
    Results
    According to study findings, 72.3% of participants were in the age range of 2-35 years and 26.3% of abortions were induced one. Upper age of couple (p<0.001), increasing in parity (p<0.001), number of children (p<0.001), level of education of couple (p<0.001) had statistical significant relationship with induced abortion compare with spontaneous abortion. Induced abortion were significantly more in unwanted pregnancy (p=0.017).
    Conclusion
    Results of this study addressed to necessity of general education in order to knowledge improvement and women skills regarding unwanted pregnancy prevention which result in induced abortion. Because mother mortality and morbidity is the most important outcome of induced abortion.
    Keywords: Induced abortion, Spontaneous abortion, Unwanted pregnancy, Women
  • Pages 21-25
    Background And Objective
    Hospital infection is undoubtedly the most important world's problem which is considered by health care centers. Lack of proper understanding of staff of infection controling ways and procedures play a decisive role in the increased transmission of infectious agents in hospital infections. If Nurses know the proper effective ways they would help to reduce hospital infections. The purpose of this study was to determine the nurse's practices in control of nosocomial infections.
    Methods
    The sample of this cross sectional analytic study was 200 nurses working in medical surgical wards in educational hospitals of Uremia. Data were obtained by a checklist and observation. A descriptive and analytic statistics were used to analyze the data.
    Results
    Results showed that the mean age of nurses was 32.40±5.58. Majority of nurses (87.6%) was female. In the field of infection control related to nurses 70.6%, related to patients 65.1% and related to environment 73.5% had average performance. There is a significant difference between quality of performance and work experience (p=0.006) and between quality of performance and workshop (p=0.001).
    Conclusion
    According to research findings based on limited performance and training needs, more attention is necessary to provide conditions to promote nurses, knowledge about infection control.
    Keywords: Uremia, Nurses, Prevention, Nosocomial infection
  • Pages 26-32
    Background And Objective
    Revolution in medical education system is one of the major policies of the Ministry of Health. Thus, it is suggested that input motives in this system be paid attention to along with other existing turnabouts. Career and major choice is also affected by our motives which are not of equal importance to everyone. The goal of this study was to determine the students’ motivation for choosing nursing as a career.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was done on 139 nursing students in the first semester who were studying at state medical science universities in Mazandaran province. The participants were selected through a census among all subjects who were willing to participate in the study. To collect data, a two-part questionnaire was used. The first part dealt with demographic information and the second part included 19 questions on Likert scale which revolved around three domains including personal motive, social motive and professional motive in order to determine their purpose of choosing nursing major.
    Results
    The mean age of the participants was 19.32±1.05 years (18–24). 70 (50.4%) were female and the rest were male. Our findings showed that the most participants marked "a chance to get higher degrees" as the strongest motive for choosing nursing major. Also we found that the boys reported "a chance to get higher degrees" and "scientific content" as their first two priorities, whereas the girls reported "a chance to get higher degrees" and "career choice" as their first two priorities.
    Conclusion
    Attention to the findings of this research could have some ideas for student's supervisors in order to identifying their student's interests and motivations in education. Also, it is suggested that school counselors should be upgraded in order to make students familiar with this profession and help accept more motivated students into universities.
    Keywords: Major selection, Career choice, Nursing students
  • Pages 33-39
    Background And Objective
    The recent studies showed that the prevalence of psychiatric disorders and Neurological Soft Signs in aggressive persons and murderers are more than general populations. The aim of this study was to determine the frequency of prisoners’ Neurological Soft Signs (NSS) and its association with crime subgroups in Rudsar prison.
    Methods
    In a cross sectional study 161 prisoners in Rudsar general prison number 1 and 2 in 2006, were studied. The prisoner demographic characteristics were taken and after matching with prison records regarding NSS, were examined based on NSS checklist. Data were analyzed by SPSS 16 and ANOVA, MCT (Multiple Comparisons Test), Tukey test and Chi Square tests.
    Results
    The maximum frequency of NSS scores was seen in addiction and related offences and misdeed subgroup (P=0.02). The history of previous number of condemnations was higher in addiction and related offences, misdeed and fraud and financial offences subgroups respectively. Also there were not significant differences among subgroups regarding medical, neurological, psychiatric disorders and substances use history (P=0.65). There were significant differences between NSS scores and history of neurological disorders and psychiatric drug abuse (P=0.04). But there were not significant differences between NSS scores and history of medical disorders and substances use (P=0.81).
    Conclusion
    According to results of this study, we cannot state a constant pattern regarding association between NSS scores and different types of crime. Contrary to findings of this study, in the previous studies NSS scores were higher in the group of violent offenses, which may be due to lack of execution in those countries. Therefore, comprehensive studies in this field is recommended.
    Keywords: Neurological soft signs, Male prisoners, Crime, Addiction
  • Pages 40-44
    Background And Objective
    Natural sexual behavior is a part of sexual and mental health in women, and repressed sexual impulses can cause problems such as emotional problems and interpersonal relationship problems, this issue can cause different levels of depression in people. This study aimed to determine sexual behavior and its relation with depression in women referring to health centers in Sari.
    Methods
    This research was a descriptive analytical study in which 360 women who referred to health centers in Sari were randomly selected. The data collected through a questionnaire which included demographic, sexual behavior and depression information that were completed by subjects which were under research.
    Results
    The results showed that (%6.1) of subjects whom were under research have a low, (%47.2) medium, (%46.7) high sexual behavior in recent month and there is a significant statistical relationship between sexual behavior and different levels of depression.(P=0.01)
    Conclusion
    According to the results less than half of women have high sexual function. one of the major consequences of sexual dysfunction is depression. The present study shows a necessity of coherent plan to improve the quality of life and to pave the way of achieving an assuring method that can be an attainment to suitable solutions.
    Keywords: Sexual behavior, Domains of sexual behavior, Depression
  • Pages 45-50
    Background And Objective
    A common aging disorder includes various physical and psychological consequences for the individual and the family. Therefore, in this study, we examined the status of life style in elderly people in AghQala county.
    Methods
    This was a descriptive – analytic study that was conducted in 2013 on elderly Agh Qala. Sampling methods was random sampling. The sample size of 310 patients was calculated using the formula of sample volume. Information on healthy lifestyle through old Persian sensing questionnaires was collected. the obtained data were analyzed through SPSS software version 18 for descriptive statistics, Pearson correlation, Student-t, and ANOVA.
    Results
    Results showed that 58 (19%) of adverse lifestyle, 168 patients (54%) of average life and 84 patients (27%) had a good life. And the finding showed that between age and prevention domain (p<0/001), Sports & Recreation (p<0/001), stress (p=0/04) and social relations (p=0/001), there was a statistically significant relationship. Also, the area between BMI and Prevention domain (p=0/03) and stress (p=0/04), there was a statistically significant relationship.
    Conclusion
    The results showed that elderly lifestyle in AghQala are relatively modest and healthy. However, it is urgent to provide them some lifestyle education.
    Keywords: Lifestyle, Elderly, AghQala