فهرست مطالب

مطالعات فرهنگی و ارتباطات - پیاپی 30 (بهار 1392)

فصلنامه مطالعات فرهنگی و ارتباطات
پیاپی 30 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عبدالحمید رضوی* صفحه 11
    رابطه فرهنگ با زبان از دیر باز مورد بحث بوده و مطالب موافق و مخالف زیادی درباره آن نوشته شده است. درباره تعریف فرهنگ، نظریات متعدد و گاه متناقضی وجود دارد. اکتسابی بودن، راه و رسم زندگی جامعه بودن و برخی به عنوان عاداتی که یک انسان به عنوان عضو جامعه اخذ می کند، تاکید دارند. از سوی دیگر زبان به عنوان یک پدیده اجتماعی باعث رشد شاخه ای از زبان شناسی به نام «جامعه شناسی زبان» شده است. در این دیدگاه، یادگیری یک زبان جدید به فراگیری دستور زبان، واژگان و نظام آوایی آن زبان محدود نمی شود؛ بلکه، یادگیری زبان جدید به «تلاش برای مشارکت اجتماعی در فرهنگ جدید» تبدیل شده است. یعنی، راهبردهای اجتماعی در زبان آموزی اهمیت دارند. زبان یک فرایند شناختی و اجتماعی است و ما از طریق هم کنشی با دیگران و تلاش ذهنی آگاهانه آن را فرا می گیریم.
    در این مقاله بیش تر به نوعی دیگر از زبان می پردازیم که به یادگیری، آموزش و فرهنگ سروکار دارد. زبان به عنوان جزء ضروری و سازنده فرایندهای آموزشی در کلاس درس و جامعه شناخته می شود و از عمده ترین ابزارهای تهیه و تنظیم محتوا در همه موضوعات درسی است. به عبارت دیگر می خواهیم بدانیم آموزش و یادگیری زبان چگونه با مسئله فرهنگ مرتبط است و مناسبت این دو چیست؟
    می توان نتیجه گرفت که مطالعه فرهنگ با مطالعه زبان، قابل مقایسه است چرا که زبانی را که زبان آموزان می خواهند بیاموزند ممکن است به دلیل علاقه به فرهنگ آن زبان باشد. اما این باور که شناخت به وسیله زبان گفتار و یا نوشتار از شخصی به شخص دیگر منتقل می شود، زبان را به پدیده ای منفعل و غیرقابل انعطاف تبدیل می کند. در حالی که امروزه مفاهیم شناخت و زبان از حالت منفعل خود خارج شده و به مفاهیمی قابل تغییر و تحول تبدیل شده است. در این صورت است که روند آموزش و یادگیری زبان طبیعی تر به نظر می رسد؛ و این به معنای تغییر از فرایندی ساختارگرایانه به مفهومی کنشی می باشد که در آموزش زبان دوم رواج بیشتری یافته است.
    کلیدواژگان: فرهنگ، زبان، آموزش زبان
  • عباس زارعی* صفحه 33
    زبان همواره در شکل گیری و ابراز هویت نقش ارزنده و بسیار فعال داشته است و این نقش در عصر حاضر که عصر انقلاب فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی است بسیار بارزتر و پررنگ تر شده است. یکی از دلایل اصلی اهمیت روز افزون زبان در شکل گیری و ابراز هویت از طریق فناوری های مدرن، کم رنگ شدن و حاشیه ای شدن شاخص های سنتی هویت مانند نژاد، رنگ پوست، موقعیت جغرافیائی و غیره است. در عصر حاضر امکان ارتباط الکترونیکی گسترده از طریق اینترنت به همراه پیشرفت های بنیادین در دیدگاه ها و نظریات جامعه شناختی مرزهای فیزیکی و جغرافیائی را در هم شکسته است و بسیاری از عوامل موثر در شکل گیری و احراز و ابراز هویت را متحول ساخته است. این تحولات تا حد زیادی ناشی از تاثیرات متقابل زبان، هویت و اینترنت است. هداف این مقاله تبیین روابط چندگانه زبان و هویت در عصر ارتباطات اینترنتی است. به همین منظور، پژوهش حاضر پس از مباحث مقدماتی، ارتباط زبان با هویت را مورد بررسی قرار می دهد. پس از آن عملکردهای اینترنت در شکل گیری هویت و ویژگی های خاص زبان مورد استفاده در دنیای اینترنت بر شمرده می شوند. این تحقیق با مطالعه کمی استفاده از اینترنت از طریق پرسش نامه و مطالعه کیفی جستجوی مطالب فارسی در صفحات اینترنتی از طریق تحلیل محتوای مطالب، جنبه هایی از ارتباط تبادلات زبانی از طریق اینترنت را با کاربردهای هویتی و تفننی آن بررسی می کند و به ارایه پیشنهادات و راهکارهای ممکن برای بهینه سازی استفاده از اینترنت و تحقیق درباره تاثیرات اجتماعی و فرهنگی آن ختم می شود.
    کلیدواژگان: زبان، هویت، اینترنت، فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی
  • قربانعلی سبکتکین*، زهرا خسروجری صفحه 55
    زبان وسیله اساسی تبادل اندیشه ها و ابزار همگانی و جهانی است. زبان از جمله ابزار های است که در مسیر تغییر و تحولات سیاسی و فرهنگی قرار می گیرد و در طول تاریخ بشریت رنگ و لعاب متفاوتی به خود می گیرد. ولی آنچه برای اقتدار هر دولت و ملتی مهم است اینکه با توجه به این تحولات بتواند، فرهنگ و زبان ملی و قومی خود را محفوظ دارد. آموزش از جمله عواملی است که می تواند ضمانت آن را تا حدودی حفظ کند. در این مطالعه با استفاده از روش کتابخانه ای به شکل مروری با استفاده از یافته های پژوهش داخل و خارج از کشور در زمینه موضوع مورد بحث، تحقیق انجام شده است. واضح است، آموزش به تنهایی معنایی ندارد بلکه روند آموزش شامل آموزش فرهنگ نیز می شود. زیرا زبان، فرهنگ محور است. یعنی زبان یکی از جنبه های فرهنگ و رفتار اجتماعی است. هدف مقاله بر آن است تا با رویکرد آموزشی به ساختار فرهنگی، سیاسی زبان تاملی داشته باشد.
    کلیدواژگان: زبان، فرهنگ، سیاست، آموزش، ملت، قومیت، بافت، جامعه، یادگیری
  • فریبا سیدان* صفحه 73
    از جمله مفاهیم قابل توجه در مطالعات انسان شناختی توجه به زبان و فرهنگ است. زبان به تعبیر ادوارد بارنت تایلور یکی از عناصر فرهنگی است که پس از عبور از فرهنگ در سطح فرهنگ عامه با تولیدات ادبی به نقش آفرینی های نوینی در زندگی فرهنگی و اجتماعی انسان ها می پردازد. از آن جمله می توان به داستان ها و افسانه های قومی اشاره نمود که این تولیدات لایه هایی از فرهنگ جامعه انسانی را بر می تابد. این مقاله با بهره گیری از منابع کتابخانه ای و روش تحلیل محتوا و با بهره گیری از دیدگاه اشتراوس وگریماس، به بررسی ساختار زبان شناختی برخی از قصه های لری که در آن بر رابطه زن، باروری و آب تاکید شده می پردازد و ارتباطات آن با جهان اجتماعی و فرهنگی را نشان می دهد. یافته های پژوهش نشان می دهد ساختار زبان شناختی این قصه ها با ویژگی های فرهنگی و انسان شناختی منطقه دارای رابطه است. زنان به عنوان کنش گرانی فعال، در پی نیل از وضعیتی وضیع به شریف در سلسله مراتب اجتماعی به طور عمده از طریق باروری و ازدواج، در فرهنگی به کنش می پردازند که در آن ارتقاء این قشر اجتماعی اغلب از طریق پدیده های بالا میسر است. هم چنین واکاوی بافت فرهنگی و مردم شناختی نشان داد عناصر و مولفه های این قصه ها دارای ریشه های تاریخی در تمدن بومی نجد ایران بوده و در پدیده های مختلفی چون الهه های آب و باروری، آئین ها و مناسک مردمی و اسطورهای آب و باروری خودنمایی کرده و حاکی از زنده بودن و تجدید حیات عناصر و نمادهای های فرهنگی یادشده در فرهنگ و زندگی روزمره مردم این منطقه است.
    کلیدواژگان: فرهنگ، زبان، فرهنگ عامیانه، نشانه شناسی، ساخت
  • اشرف سادات شکرباغانی* صفحه 103
    این مقاله برگرفته از تحقیقی میدانی است که به صورت کمی- کیفی در سال تحصیلی 92-91 در شهرستان رضوان شهر استان گیلان با جامعه آماری 25 معلم و 99 دانش آموز پسر و دختر مقطع اول ابتدایی(50 نفر فارسی زبان و 49 نفر دوزبانه) انجام شد. نمونه آماری به صورت انتخابی، هدفمند و تمام شماری در نظر گرفته شده است. ابزارهای پژوهش، شامل پرسشنامه ویژه معلمان، و آزمون شفاهی علوم برای دانش آموزان بوده است. و هدف تحقیق بررسی رابطه فرهنگ و زبان در فرآیند آموزشی منطقه مورد مطالعه می باشد. به علاوه مشکلات کودکان دوزبانه و ارتباط دوزبانگی با پیشرفت تحصیلی آن ها بر اثر این واقعه فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: فرهنگ، زبان، کودکان دوزبانه، پیشرفت تحصیلی، آموزش مدرسه ای
  • روح الله صیادی نژاد*، نادر دادایی دیگه سرا صفحه 129
    «زبان» به عنوان محور تفکر و اندیشه و یکی از مولفه های اساسی هویت فرهنگی در بحث جهانی شدن از چنان اهمیتی برخوردار است که قدرت های رسانه ای از آن به عنوان مهم ترین بستر ترویج جهانی سازی استفاده می نمایند. آمریکایی ها با استفاده از رسانه ها و فناوری های نوین، جهت مشروعیت دادن به توسعه طلبی و امپریالیسم غرب و معرفی فرهنگ غربی به عنوان تمدن جهانی در پی تضعیف فرهنگ و زبان دیگر کشورها برآمده اند.
    در این راستا امپریالیسم فرهنگی آمریکایی با به چالش کشاندن زبان و فرهنگ عربی از طریق رواج لهجه ها و گویش های عامیانه و حذف زبان فصیح عربی و ادعای دشواری و ناکارآمدی آن درصدد است زبان و فرهنگ آمریکایی را بر آنان تحمیل نماید. در این جنگ نرم فرهنگی، همنوایی بسیاری از فرهیختگان و اندیشمندان عرب با آنان، استحاله فرهنگی و مرگ هویت ملی عربان را در پی داشته است.
    کلیدواژگان: جهانی شدن، زبان و فرهنگ عربی، زبان و فرهنگ انگلیسی، زبان عامیانه، رسانه ها و فناوری های نوین
  • علیرضا قبادی* صفحه 153
    این مقاله به دنبال مطالعه فنومنی از عناصر فرهنگی مرتبط با فرهنگ عامه همدانی تحت عنوان ضرب المثل است. این پژوهش می خواهد بداند که ضرب المثل های همدانی بیان کننده کدام مسایل و مفاهیم اجتماعی و فرهنگی برای شهر همدان می باشد. بنابراین، مقاله بر مبنای پژوهش های کیفی تهیه شده است. چارچوب نظری این مقاله نظریه تفسیر فرهنگی کلیفورد گیرتز است بر این مبنا مقاله حاضر اطلاعات جمع آوری شده را با توجه به زیر نظریه های تفسیرگرایی از جمله ساخت گرایی، کارکردگرایی، نشانه شناسی و معنی شناسی بهره می گیرد تا بتواند نقش زبان اجتماعی را برای فولکلور و ضرب المثل های همدانی ترسیم نماید.
    هم چنین این پژوهش کیفی برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز خود از تکنیک اسناد و مدارک و مصاحبه اپیزودیک بهره گرفته است. این مطالعه در نقاط سنتی شهر همدان مانند سیزده خانه، کولپا، سر دوگوران، چپرخانه، جولان، سرباشاقه، قلعه، سنگ شیر و... انجام شده است. مصاحبه های مربوط نیز با شهروندان سنتی همدان صورت پذیرفته است. لازم به یادآوری است که مصاحبه های صورت گرفته به صورت انتخابی و اشبایی انجام یافته است.
    تفسیر یافته ها نشان می دهد که ضرب المثل ها در زمینه های گوناگون زندگی اجتماعی کاربرد دارند که شرح آن ها در متن مقاله خواهد آمد.
    کلیدواژگان: مطالعات فرهنگی، فولکلور، ضرب المثل، زبان اجتماعی، تفسیر
  • مرضیه گرجی*، امید پورکلهر صفحه 177
    انسان شناسی، علم مطالعه و شناخت علمی انسان است که به شناخت دانش فرهنگی، ارزشها، هویت، باورها، فرهنگ، زبان، پدیده های طبیعی، دگرگونی های محیطی انسان در زندگی و غیره می پردازد. یکی از اهداف انسان شناسی، توصیف مسایل عینی و پدیده های مادی و غیرمادی است. انسان در ابتدا از زبان برای توصیف مسایل و پدیده ها استفاده کرده، سپس با عقل و تفکر برای مفاهیم ذهنی به توصیف آن پرداخت. آن چرا که انسان به صورت مشاهده سپس به تفسیر می پردازد از زبان بوده و آن را از نسلی به نسل دیگر چرخانده و می چرخانند. بنابراین توسعه فرهنگی و رابطه آن با زبان از قدیم بوده و هم چنان ادامه دارد. در تقسیم بندی این علم به یکی از شاخه های انسان شناسی فرهنگی می رسیم که زبان شناسی زیرشاخه این علم میباشد. لذا می توان گفت رابطه تنگاتنگ زبان و انسان شناسی، پیوند دو علمی است که با یکدیگر آمیخته و مکمل هم می باشند. هرچند وقتی از یک زبان صحبت می کنیم یعنی از یک فرهنگ صحبت می کنیم. پس زبان دریچه قلبی فرهنگ است، به گونه ای که فرهنگ از طریق یک نظام ارتباطی نمادین که آن را زبان می خوانند انتقال می یابد. به همین دلیل انسان شناسی برای شناخت فرهنگ، به شناخت فرایند درونفرهنگی، توده مردم، دانش عامه مردم همان فولکلورها، آداب و رسوم، باورهای یک قوم یا ملت ازطریق آن شناخت، برای یافتن به آنچه در سراسر زندگی خود به افسانه ها، اسطوره ها روی آورده، تا به پاسخ پرسش ها درباره انسان بپردازد. این موضوع با مطالعه رابطه انسان شناسی و نگاه آن به زبان و فرهنگ عامه، قابل مطالعه و بررسی است که این نوشتار آن را دنبال کرده و به صورت توصیفی، تحلیل این رهیافت ها برای مطالعات انسان شناسی و سهم زبان در فرهنگ چقدر است، هدف اصلی مقاله بوده است.
    کلیدواژگان: انسان شناسی، زبان، فرهنگ عامه، فرهنگ، توسعه فرهنگی
  • محسن نیازی*، الهام شفایی مقدم، داوود خدمتکار صفحه 199
    در دهه های اخیر، زبان به عنوان هسته اصلی فرهنگ و مولفه کلیدی موثر در شکل دهی هویت مورد توجه اندیشمندان و صاحب نظران علوم انسانی و اجتماعی قرار گرفته است. در این میان، نقش زبان خارجی بر هویت مورد تاکید بوده است. بر این مبنا، رویکردهای نظری مختلف چون دیدگاه ورف و ساپیر، سوسور، برگر، لوکمان، باختین و دیگران بر نقش زبان بر هویت تاکید کرده اند. با توجه به این امر، هدف اساسی این مطالعه، چگونگی پیوند و رابطه یادگیری زبان خارجی بر وضعیت هویتی افراد در ابعاد فردی، اجتماعی، ملی و فرهنگی در جامعه آماری مورد مطالعه می باشد.
    این مطالعه از نوع پیمایش اجتماعی بوده و داده های تحقیق با استفاده از روش پرسش نامه جمع آوری شده است. جامعه آماری تحقیق شامل دانشجویان و دانش پذیران گروه های زبان خارجی دانشگاه و موسسات آموزشی زبان شهر کاشان در سال 1391 می-باشد که از این میان تعداد 180 نفر به عنوان نمونه تحقیق به روش تصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته اند. نتایج تحقیق، رابطه مثبت بین تسلط بر زبان خارجی با هویت فردی (237/0=r) و رابطه منفی آن با هویت ملی (173/0=r) در سطح اطمینان 99 و 95 درصد را نشان می دهد. هم چنین، وجود همبستگی مثبت بین میزان علاقه به زبان خارجی با میزان هویت اجتماعی و هویت فرهنگی به ترتیب برابر با 147/0=r و 200/0=r در سطح اطمینان 99 درصد مورد تایید قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: زبان خارجی، علاقه به زبان، هویت اجتماعی، هویت ملی، هویت فرهنگی
|
  • Abdolhamid Razavi* Page 11
    The role of culture in foreign language education has been long discussed and has a large opposing. Being acquired, way of life and habits is further emphasized. The language as a social phenomenon, called the sociology of language. From this point of view learning a new language is not limited to vocabulary and phonetic system of language but has become a "quest for social participation in the new culture". Language is a cognitive and social process. In this article, well talk more about another kind of language learning which deals with teaching, that we say linguistic training. Language is recognized as an essential component and manufacturer of educational processes in the classroom and also is the main instrument of course content. We want to know how teaching and learning a second language is associated with the culture. The main evidence that we cannot separate culture and language from each other's is learning. Learning does not occur unless we are familiar with the culture of that language is used in. Actually the difference is mainly due to the role of teacher and student learning, not teaching methods. Relationship between language and culture has a large impact on teaching and this is what the teacher is required to pay more attention to it. New perception of the relationship between these two categories, has led second language theorists to a different approach. Until today we are witnessing more than 40 theories about second language education. In most countries, foreign language training forms part of general education. And even in some countries, second language education begins from primary school starts. It is assumed that learning a foreign language should begin from the intersection point of two cultures and this represents a shift from structuralism to advocates.
    Keywords: Culture_Language_Second language_Education a second language
  • Abbas Zare, Ee* Page 33
    Language has always played an important role in the construction and expression of identity. This role has become even more significant in the current age of information and communication technology. One of the main reasons for the ever increasing role of language in the construction and expression of identity is the fact that other indicators of identity such as sex, race, nationality, color, and geographical location have been marginalized as a result of the influences of information and communication technologies. The internet, in particular, has revolutionized the processes of identity construction and expression. These changes are, to a great extent, due to the complex interactions between language, identity, and the internet. The present study attempts to explore these complex relationships. It first explains the role of language and the internet in the construction and expression of identity. Then it enumerates some of the most important features of the language used for communication through the internet. Finally, it refers to some of the educational consequences of unequal access to the internet and offers some suggestions for the better use of modern technology and for further research in this area.
    Keywords: Language, Identity, the Internet
  • Ghorbanali Sabokteen*, Zahra Khosrojeri Page 55
    Language is a means to exchange ideas broadly and universally. Language is among the tools which lie in the path to cultural political changes and assumes different forms in human history. However, what is of importance to every government's authority is the power to conserve its own ethnic national language through these changes. Education is one factor which can guarantee that, to some extent. The study utilizes both inside and outside the country research findings, utilizing the library method. Obviously, education per se makes no sense; nonetheless the process of education involves also education of culture given that language is culture-oriented. i.e. language is one aspect of socio-cultural behavior. The article aims to ponder over political, cultural structure of language with an educational approach.
    Keywords: language, culture, politics, education. nation, ethnicity, context, society, learning
  • Fariba Seidan* Page 73
    Of the considerably- paid -attention-to concepts in anthropological studies is the attention to language and culture. Language, as Edward Burnett Tylor suggests, is one of the cultural elements that depicts new images in people's socio-cultural life, overtaking common culture and fashioning literary inventions. Among these are ethnic stories and legends reflecting different levels of human society. Employing library sources and content analysis, the article investigates the linguistic structure of some Lori stories in which the relationship between women, fertility and water has been emphasized to demonstrate its connection to the socio-cultural methodology as well as apply ……. and…….. viewpoint. Research findings indicate the linguistic structure of these stories correlates with cultural and anthropological features of the region. As active performers who are seeking promotion from a good status to a noble one in social hierarchy, women operate through fertility and marriage in a culture in which this part of society promotes by the abovementioned phenomena. Furthermore, the analysis of cultural context and anthropology indicates the constituting components and elements of these stories have been deeply rooted historically in the Najd civilization, manifesting as goddesses of water and fertility, public rituals and myths of water and fertility, displaying the liveliness and revival of the said cultural symbols and elements in the everyday life of people in the region.
    Keywords: culture, language, folklore, semiotics, structure
  • Ashrafosadat Shakarbaghani* Page 103
    The article is extracted from a field investigation conducted in 91-92, Rezvanshahr, Gilan with a population of 25 teachers and 99 first grade (fe)male students (50 Persian speakers and 49 bilinguals).the sample was chosen selectively, purposefully and all-inclusively. Self-made questionnaires for teachers and oral test for students have been employed as the research tools. The study aims to investigate the relationship between language and culture in the educational process of the above mentioned region. Additionally, bilingual children's problems as well as the relationship between bilingualism and their academic achievement have been taken into consideration.
    Keywords: culture, language, bilingual children, academic achievement, school education
  • Rohollah Sayyadi Nezhad*, Nader Dadaei Digesara Page 129
    Language has so much importance as a meditation and thinking axis and one of importance factors of cultural identity in globalization that media’s powers use of it as an important way of expanding globalization. Americans have aim at legitimate to and west Imperialism and introducing western culture as a universal civilization want to weak culture and language of other countries. So Americans culture Imperialism with challenging Arabic culture and language from expanding popular dialects and erasing Arabic language and its inefficiency claim wants to impose American culture and language to them in this soft cultural war changing and death of national identity.
    Keywords: globalization, Arabic culture, language, English culture, language, popular language, new mass Medias, technologies
  • Alireza Ghobadi* Page 153
    The present article pursues to study a phenomenon of cultural elements related to Hamedan folklore called proverb. It seeks to know which socio-cultural concepts and issues the Hamedani proverbs epitomize. Hence, it is accomplished through qualitative research. The theoretical framework of the article is Clifford’s cultural interpretation hypothesis. Accordingly, the data collected is in line with sub-theories of interpretivism including structuralism, functionalism, semiotics and semantics to dramatize the social language for folklore and Hamedani proverbs.Furthermore, this qualitative research has utilized documentation technique and episodic interview to collect the required data. The study was conducted in the traditional areas of Hamedan like Needless to say, the interviews were conducted randomly. Research interpretation indicates that proverbs apply in various subjects social life which will be described later in the article.
    Keywords: cultural studies, folklore, proverb, social language, interpretation
  • Marzeih Gorji*, Omid Poorkalhor Page 177
    Anthropology, the science of human studying and examining, studies the cultural knowledge, values, identity, beliefs, culture, language, natural phenomena and environmental changes of human. One of the functions of anthropology is to describe vivid events as well as material and spiritual phenomena. Human, firstly used language to describe issues and phenomena, and then described it by reason and mind for abstract ideas. Whatever observed formally and interpreted is language-based and transferred through generations. Hence, cultural development and its relationship with language has always existed and will. Linguistics is a subcategory of cultural anthropology. Therefore, is could be said that the close relationship between language and anthropology is the association of two science combined together to complement each other. Nevertheless, we are talking about one culture when talking about one language. Language, consequently the cultural window of the heart as culture transfers through a symbolic communication system named language. To provide answers for questions about humanity, anthropology studies the intracultural process, general public, people's general knowledge or folklore, customs, traditions and beliefs of a nation through those studies, legends and myths. The issue can be studied by establishing the relationship between anthropology and its viewpoint to language and culture of general public which is what follows. The article mainly aims to analyze these approaches descriptively for anthropological studies and to find the language share in culture.
    Keywords: anthropology, language, folklore, culture, cultural development
  • Mohsen Niazi*, Elham Shafaee Moghaddam, Davoud Khedmatkar Page 199
    In recent decades, language as the nucleus of culture and the key element affecting identity formation has been paid considerable attention to by scholars and experts on humanitarian and social sciences. In the midst of it, the role of foreign language in identity is placed emphasis on. Accordingly, various theoretical approaches like the Sapir-Whorf view point, Saussure, Burger and Luqman, Bakhtin et al has emphasized the role of language in identity. Hence, the present study mainly aims to find out how the link and relation between learning foreign language learning affects the identity status of people, either personally, socially, nationally or culturally in the population. The study being a social survey, research data has been collected through questionnaire. The population contains all students of foreign languages in the university and educational institutions of Kashan in 1391out of whom 180 students were randomly selected and surveyed as the research sample. Research results indicate a positive relationship between foreign language proficiency and personal identity (r =., 237) as well as between its negative relationship and national identity, coefficient confidence rating 99 and 95 per cent. Besides, a positive correlation between rate of interest in foreign language and rate of socio-cultural identity has been registered as r =.,147, r =.,200 with a confidence level of 99 per cent.
    Keywords: foreign language, language interest, social identity, national identity, cultural identity