فهرست مطالب

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:21 Issue: 2, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/02/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • امیررضا صادقی فر، علیرضا سعید*، احمد انحصاری، لطف الله محمدپور، عالیا آیت اللهی موسوی، فاطمه عرب نژاد صفحه 94
    مقدمه

    در سال های اخیر سونوگرافی به عنوان یک روش غیر تهاجمی برای تشخیص سندرم تونل کارپ (Carpal tunnel) مورد توجه بسیار قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر واریاسیون های طبیعی آناتومیک وجود یا عدم وجود تاندون های پالماریس لانگوس (Palmaris longus tendon) و عملکردی بودن فلکسور سطحی پنجم بر یافته سونوگرافیک سطح مقطع عصب مدین (Median) در مچ دست افراد سالم بود.

    روش

    در این مطالعه مقطعی- تحلیلی، 93 داوطلب که علایمی از بیماری تونل کارپ نداشتند برای تعیین وجود یا عدم وجود تاندون های فوق در هر دو مچ دست و بررسی سونوگرافیک برای تعیین سطح مقطع عصب مدین در آستانه ورود به کانال، مورد بررسی بالینی قرار گرفتند.

    یافته ها

    از 186 مچ دست که مورد مطالعه قرار گرفتند، 22 دست (82/11 درصد) فاقد تاندون پالماریس بودند و فلکسور سطحی در 8 دست (30/4 درصد) وجود نداشت. سطح مقطع عصب مدین در دست های فاقد پالماریس به طور معنی داری کمتر از دست های دارای آن بود (025/0= P)؛ در حالی که اختلاف سطح مقطع عصب بر حسب وجود یا عدم وجود تاندون فلکسور سطحی پنجم معنی دار نبود (324/0 = P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه فعلی به نظر می رسد که سطح مقطع عصب مدین به عنوان یک یافته سونوگرافیک احتمالا تحت تاثیر وجود یا عدم وجود تاندون پالماریس لانگوس است؛ به طوری که دست های دارای تاندون سطح مقطع بزرگ تری دارند. همچنین به نظر می رسد که این یافته سونوگرافیک متاثر از عملکردی بودن یا نبودن فلکسور سطحی پنجم نباشد.

    کلیدواژگان: سندرم تونل کارپ، اولتراسونوگرافی، واریاسیون های تاندونی
  • محمد آرام احمدی، عباس بهرام پور، حمید نجفی پور صفحه 103
    مقدمه
    بیماری دیابت یکی از بیماری های مزمن بوده که درمان قطعی ندارد و شایع ترین علت قطع اندام، نابینایی و نارسایی مزمن کلیویی و یکی از مهم ترین عوامل خطر در ایجاد بیماری های قلبی است. رگرسیون لجستیک یکی از روش های تحلیل آماری در امر پیش بینی می باشد و از جمله روش های آماری چند متغیره ای است که می تواند برای ارزیابی ارتباط بین متغیرهای مستقل هرچند مخدوش کننده و یک متغیر وابسته مورد استفاده قرار گیرد. هدف این مطالعه، تعیین متغیرهای تاثیرگذار و میزان تاثیر آن ها بر ابتلا به دیابت و برآورد یک مدل پیش بینی رگرسیون لجستیک بود.
    روش
    نمونه ها شامل 5357 نفر بود و دیابت نوع 2 به عنوان متغیر پاسخ در نظر گرفته شد. متغیرهای مستقل شامل: وزن، قد، نمایه توده بدنی (Body mass index یا BMI)، محیط دور کمر، محیط دور باسن، نسبت کمر به باسن (Waist/hip ratio یا WHR)، کلسترول، سن، جنسیت، شغل، تحصیلات، استفاده از داروی کاهش فشار خون در دو هفته گذشته با تجویز پزشک، میزان فشار خون سیستولی و دیاستولی، سطح HDL (High-density lipoprotein)، سطح LDL (Low-density lipoprotein)، وضعیت مصرف مواد مخدر، فعالیت هایی که منجر به بالا رفتن ضربان قلب می شود و تری گلیسرید بودند. جهت تعیین قدرت پیش بینی مدل رگرسیون لجستیک از شاخص های میزان حساسیت، ویژگی، دقت، ضریب Kappa و منحنی ROC (Receiver operating characteristic) استفاده گردید.
    یافته ها
    میزان حساسیت، ویژگی، دقت و ضریب توافق Kappa برای مدل به ترتیب 764/0، 725/0، 731/0 و 312/0 بود و همچنین مساحت زیر منحنی ROC، 822/0 به دست آمد. از بین متغیرهای موجود به ترتیب تاثیر بر متغیر وابسته (بر اساس نسبت شانس)، متغیر نسبت WHR، مصرف داروی کاهش فشار خون در دو هفته گذشته با تجویز پزشک، جنسیت، سطح تحصیلات، محیط دور کمر، پیاده روی و دوچرخه سواری، وزن، BMI، فشار خون سیستولیک، سن، فشار خون دیاستولیک، محیط دور باسن، تری گلیسرید، کلسترول، سطح LDL، استفاده از مواد مخدر، قد، سطح HDL و داشتن فعالیت کاری شدید 10 دقیقه ای معنی دار بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به ملاک های دقت و قدرت پیش بینی و نیز با در نظر گرفتن مساحت زیر منحنی ROC (822/0) که توانسته است دقت کلی آزمون را برای تشخیص دیابت در حد خوبی انجام دهد، می توان بیان داشت که رگرسیون لجستیک مدل مناسبی برای پیش بینی دیابت می باشد.
    کلیدواژگان: رگرسیون لجستیک، دیابت، جداسازی، توافق
  • محمد مهدی باقری، محمدحسین ترابی نژاد، زهرا جمالی، محمدرضا بانشی صفحه 114
    مقدمه
    بیماری مادرزادی قلبی یکی از شایع ترین ناهنجاری ها در بدو تولد می باشد که نیاز به تشخیص و درمان به موقع دارد. هدف از این مطالعه، تعیین شیوع و علل سوفل های قلبی و ارزیابی ارتباط آن ها با بیماری های مادرزادی قلبی می باشد. شناخت علل این سوفل ها می تواند ما را در تصمیم گیری و درمان مناسب آن ها یاری نماید.
    روش
    این مطالعه مقطعی بر روی 2757 شیر خوار 2 تا 24 ماهه در شهر کرمان انجام شد. شیرخوارانی که دارای سوفل قلبی بودند، جهت ارزیابی بیشتر و اکوکاردیوگرافی به فوق تخصص قلب کودکان ارجاع می شدند.
    یافته ها
    از بین 2757 شیرخوار 2 تا 24 ماهه که تحت معاینه قلبی قرار گرفتند، 145 نفر (29/5 درصد) دارای سوفل قلبی بودند که 71 شیرخوار (49 درصد) دختر و 74 شیرخوار (51 درصد) پسر بودند (93/0 = P). شیوع سوفل های بی گناه و غیر طبیعی در بین شیرخواران، به ترتیب 49 و 51 درصد بود. روی هم رفته، شانت های قلبی چپ به راست (شامل نقص دیواره بین بطنی یا VSD، نقص دیواره بین دهلیزی یا ASD، مجرای شریانی بازمانده یا PDA و نقص دیواره بطنی- دهلیزی یا AVSD) شایع ترین ضایعات قلبی در شیرخواران بودند که در بین آن ها، شایع ترین ناهنجاری تشخیص داده شده، نقص دیواره بین بطنی (6/21 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس این مطالعه، شیوع سوفل های غیر طبیعی که ارتباط با بیماری های قلبی دارد، در شیرخواران بیش از سوفل های بی گناه می باشد و این موضوع، لزوم انجام معاینه قلبی دقیق را می رساند تا با غربالگری به موقع، از عوارض جبران ناپذیر بیماری های قلبی در این سنین جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: بیماری مادرزادی قلبی، سوفل، نقص دیواره بین بطنی، شیرخوران، شانت های چپ به راست
  • علی حسینی نسب، زهرا داعی پاریزی، سیدعلیمحمد عرب زاده، زهرا ایرانمنش، محمدرضا بانشی صفحه 123
    مقدمه
    ویروس های آنفلوانزا، عامل مهمی در مرگ و میر کودکان محسوب می شوند. هدف این مطالعه، بررسی وجود ایمنوگلوبولین G علیه آنفلوانزای A در کودکان کرمان بود که نشانگر داشتن ایمنی علیه حداقل یکی از سروتایپ های این ویروس است.
    روش
    مطالعه به صورت مقطعی، بر روی 200 کودک چهار تا چهارده ساله که به دلایلی غیر از ابتلا به آنفلوانزا به بیمارستان افضلی پور و کلینیک بعثت مراجعه کرده بودند، انجام شد. نمونه ها برای ایمنوگلوبولین G علیه آنفلوانزای A، به روش ELISA و با کیت آلمانی NOVALISA بررسی شدند.
    یافته ها
    12درصد نمونه ها (200/24 مورد) علیه سروتیپ های آنفلوانزای A، آنتی بادی داشتند. بیشترین میانگین سنی 62/9 (12-7) سال مربوط به گروه دارای ایمنی بود. از میان متغیرهای مورد بررسی، تنها سن، ارتباط معنی داری با مثبت بودن آنتی بادی داشت.
    نتیجه گیری
    درصد زیادی از کودکان چهار تا چهارده ساله کرمان علیه هیچ کدام از سروتایپ های آنفلوانزای A ایمنی ندارند و درصورت بروز اپیدمی، در معرض ابتلا و عوارض ناشی از این ویروس خواهند بود.
    کلیدواژگان: آنفلوانزای A، ایمنی، کودکان
  • اصغر توفیقی، صابر ساعدموچشی صفحه 130
    مقدمه
    تمرین ارتعاش کل بدن از طریق متاثر ساختن سیستم عصبی- عضلانی و نیز سازوکارهای مکانیکی باعث ازدیاد قدرت عضلانی می گردد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر تمرین ارتعاش کل بدن بر عملکرد عصبی- عضلانی مردان سالمند می باشد.
    روش
    بر اساس طرح آزمایشی تصادفی کنترل شده، 72 نفر از افراد سالمند بازنشسته مرد با میانگین سنی 67/2 ± 00/73 سال با رضایت کامل در این مطالعه شرکت کردند. آزمودنی ها بر اساس طرح تمرینی Bosco، به طور تصادفی در چهار گروه (شامل یک گروه شاهد و سه گروه مورد آزمایش) تقسیم شدند و به مدت 6 هفته تمرین کردند. پس از پایان پروتکل تمرینی، عملکرد عصبی- عضلانی افراد، با آزمون استاندارد CS-5 (Chair stand-5) و همچنین آزمون TUG (Timed up and go) ارزیابی شد. به منظور تحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS نسخه 18 در سطح معنی داری 5/0 =? استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج روش های آماری تحلیل واریانس، با اندازه گیری مکرر و تحلیل واریانس یک طرفه، نشان داد که تمرین ارتعاش کل بدن به طور معنی داری زمان انجام دادن آزمون CS-5 (05/0 > P) و آزمون TUG (05/0 > P) را کاهش می دهد. برای آزمون CS-5 سه جلسه تمرین ارتعاش کل بدن در هفته، به طور معنی داری عملکرد عصبی- عضلانی افراد را نسبت به دو گروه دیگر بهبود بخشید (05/0 > P). همچنین برای آزمون TUG سه جلسه تمرین ارتعاش کل بدن، موجب بهبود معنی دار عملکرد عصبی- عضلانی افراد، نسبت به سه گروه دیگر شد.
    نتیجه گیری
    تمرینات ویبریشن تمام بدن، می تواند تاثیر معنی داری بر عملکرد عصبی- عضلانی افراد سالمند داشته باشد و احتمال افتادن و به زمین خوردن سالمندان را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: سالمندی، ارتعاش کل بدن، کارایی عصبی، عضلانی
  • قادر جلیل زاده امین، حسین نبی زاده، مسعود مهام صفحه 139
    مقدمه
    زیره کوهی، از خانواده Apiaceae و میوه آن حاوی مقادیر زیادی روغن فرار می باشد که در طب سنتی به عنوان یک گیاه دارویی و بومی استفاده می شود.
    روش
    اسانس زیره کوهی توسط دستگاه کلونجر با استفاده از روش تقطیر با آب استخراج گردید. میزان دوز کشنده 50 درصد (LD50 یا Lethal dose، 50%) بر اساس روش لورک تعیین شد. تاثیر اسانس با دوزهای مختلف (mg/kg 80-20)، بر روی زمان عبور مواد و اسهال القا شده با روغن کرچک بر روی موش های صحرایی با دامنه وزنی 220-200 گرم از هر دو جنس ارزیابی گردید.
    یافته ها
    مقدار LD50 برابر با mg/kg 375 محاسبه گردید. تغییرات رفتاری مربوط به مسمومیت در این دسته از حیوانات، شامل عدم تعادل، کاهش فعالیت حرکتی یا جابه جایی، عدم تحرک، تنفس سطحی و سریع و زمین گیری جانبی بود. دوز mg/kg 20 در مقایسه با آتروپین، باعث مهار بیشتر و دوز mg/kg 40 اثراتی مشابه با آتروپین ایجاد کرد. تاثیر دوزهای اشاره شده به لحاظ آماری 05/0 > P معنی دار بود. تاثیر اسانس به همراه آتروپین، به مقدار ناچیزی افزایش می یابد. اسانس زیره (mg/kg 80 و 20) به شکل وابسته به دوز، معیارهای مربوط به اسهال را تخفیف می دهد و به طور واضحی، در برابر اسهال القا شده محافظت می نماید. حداکثر اثر اسانس، شبیه لوپرامید بود که به عنوان موثرترین و پر کاربردترین داروی ضد اسهال مصرف می گردد.
    نتیجه گیری
    یافته های اولیه این تحقیق نشان می دهد که اسانس این گیاه، دارای مواد بیولوژیکی فعال است که باعث بروز اثرات ضد اسپاسمی و ضد اسهالی می شود و موید استفاده از این گیاه در طب سنتی برای رفع مشکلات گوارشی می باشد.
    کلیدواژگان: حرکات، روغن کرچک، گیاهان دارویی، زیره کوهی، اسهال
  • محمود کاظمیان، حمیده جوادی نسب صفحه 151
    مقدمه
    سلامت، طول عمر و کیفیت زندگی افراد جامعه، تحت تاثیر تعیین کننده های اجتماعی سلامت می باشد. همچنین شرایط اقتصادی و اجتماعی، به طور قابل ملاحظه ای هزینه های سلامت افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. این پژوهش، با هدف ارزیابی تاثیر متغیرهای اقتصادی و اجتماعی، بر هزینه های سلامت خانوارهای کم درآمد شهری انجام شد.
    روش
    در پژوهش حاضر، اطلاعات مورد نیاز در رابطه با ویژگی های اقتصادی و اجتماعی خانوارهای کم درآمد در بخش غیر رسمی اشتغال در سال های 88-1365، از نتایج اطلاعات بودجه خانوار در گزارش های مرکز آمار ایران و بانک مرکزی استخراج گردید. این پژوهش، برای اولین بار از داده های ثبتی در روش ارزش گذاری اقتضایی استفاده نموده است. برای آنالیز داده ها نیز از مدل رگرسیونی حداقل مربعات معمولی (Ordinary least squares) استفاده شده است.
    یافته ها
    افزایش سن، سطح تحصیلات، درآمد و تعداد اعضای خانوار، هزینه های سلامت خانوارهای کم درآمد در بخش غیر رسمی را افزایش و افزایش نرخ بی کاری شهری، هزینه های سلامت این خانوارها را کاهش داده بود. همچنین میانگین سنی برای سال های جوانی، بیشترین تاثیر و نرخ بی کاری، کمترین تاثیر را بر هزینه های سلامت خانوارها داشت.
    نتیجه گیری
    تغییرات در تقاضای خانوارها در گروه جمعیت کم درآمد برای خدمات بهداشتی و درمانی، در طول دو دهه گذشته ناشی از تغییرات در مولفه های اقتصادی و اجتماعی تاثیرگذار بر رفتار مصرفی آن ها بوده است. بیمه اجتماعی درمان، راهکار مناسبی جهت تامین مالی هزینه های سلامت خانوارهای کم درآمد می باشد. طرح اختیاری بیمه اجتماعی درمان در بخش غیر رسمی اشتغال، وجود برخی قوانین و مقررات و نیز متناسب نبودن حق بیمه ها با حداقل حقوق و دستمزد، پوشش کشوری بیمه اجتماعی درمان برای این گروه از جمعیت را با مشکل مواجه ساخته است.
    کلیدواژگان: مولفه های اقتصادی و اجتماعی، هزینه های سلامت، بخش غیر رسمی اشتغال
  • عباس ابوالقاسمی، عیسی جعفری، محسن احمدی طهور سلطانی صفحه 162
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر مقایسه کمال گرایی، پرخاشگری و سبک های مقابله با استرس در بیماران مبتلا به سردردهای تنشی و میگرنی و افراد عادی بود.
    روش
    روش پژوهش حاضر علی- مقایسه ای بود. نمونه پژوهش عبارت از 42 بیمار مبتلا به سردرد تنشی و 40 بیمار مبتلا به میگرن بود که از بین بیماران دارای تشخیص سردرد مراجعه کننده به مراکز پزشکی و درمانی شهر اردبیل انتخاب شدند و 41 آزمودنی به هنجار، که با توجه به متغیرهای جنسیت و تحصیلات با دو گروه دیگر همتا شدند. از پرسش نامه سبک های مقابله با استرس، پرسش نامه پرخاشگری، مقیاس کمال گرایی و شاخص شدت و فراوانی سردرد، برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها با روش تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بین میانگین نمرات کمال گرایی، پرخاشگری و سبک های مقابله ای اجتنابی و شناختی بیماران مبتلا به سردرد میگرنی و تنشی، با افراد عادی تفاوت معنی داری وجود داشت؛ اما بین میانگین نمرات سه گروه در مقیاس مقابله رفتاری، تفاوت معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    کمال گرایی ناسازگارانه، پرخاشگری و سبک های مقابله ناکارآمد با تشدید سردرد میگرنی و تنشی رابطه دارند. این نتایج، نقش متغیرهای شخصیتی در تشدید سردرد را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: کمال گرایی، پرخاشگری، سبک های مقابله، سردرد تنشی، سردرد میگرنی
  • علی قربانی رنجبری، امیرحسین شفیعی، علی انعامی پور، شهریار ناجی صفحه 174
    مقدمه
    توکسوکاریازیس یا سندرم لاروهای مهاجر احشایی بیماری است که توسط تهاجم خارج روده ای لارو نماتودهای حیوانی به خصوص توکسوکارا کنیس در بافت های انسان ایجاد می شود. با توجه به اهمیت موضوع مطالعه حاضر به منظور بررسی وفور تخم توکسوکارا در پارک های عمومی شهر شیراز صورت پذیرفت.
    روش
    از مناطق مختلف شهر، 20 پارک عمومی انتخاب و از نقاط مختلف هر پارک مانند محل بازی کودکان، محل نشستن، چهار طرف پارک و... تعداد 10 نمونه خاک سطحی برداشت شد و در آزمایشگاه پس از شستشو و صاف کردن با روش شناورسازی، عناصر انگلی مورد بررسی میکروسکوپی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از مجموع 20 پارک مورد بررسی 3 پارک (15درصد) آلوده به تخم توکسوکارا بوند. تعداد تخم های شناسایی شده در هر میدان میکروسکوپی از 1 تا 8 تخم متغیر بود. همچنین در این بررسی، 2 پارک آلوده مربوط به جنوب شهر شیراز و یک نمونه مربوط به شمال شرق شهر شیراز بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به آلوده بودن خاک تعدادی از پارک های عمومی به تخم توکسوکارا، برای کاهش خطر آلودگی انسان احتیاج به برنامه های پیشگیرانه همراه با مطالعات بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: پارک های عمومی، توکسوکارا، زئونوز
|
  • Sadeghifar A.R., Saied A.R., Enhesari A., Mohammadpoor L., Ayatollahi, Mousavi A., Arabnejhad F Page 94
    Background and Aims

    Sonography has enjoyed much attention as a noninvasive diagnostic tool for carpal tunnel syndrome in recent years. The aim of the present study was to assess the effect of anatomic variations of existence or absence of palmaris longus and fifth superficial flexor tendons on the sonographic measurement of median nerve surface area in healthy individuals’ wrists.

    Methods

    93 volunteers without any symptoms related to carpal tunnel syndrome underwent clinical evaluation for determining presence of tendons in both wrists and also, sonographic measurement of median nerve surface area.

    Results

    In 22 of 186 hands (11.82%), there was absence of the palmaris longus tendon and absence of the fifth flexor was noted in 8 (4.30%). The median nerve surface area in the hands without palmaris longus was meaningfully less than the hands with it (P = 0.025), while the difference in the median nerve surface area was not statistically significant regarding the presence of the fifth flexor (P = 0.324).

    Conclusion

    Based on the findings of the present study, it seems that the median nerve surface, area as a sonographic finding, is probably related to presence or absence of the palmaris Longus tendon. So, those hands with the tendon present have larger surface areas. Also, it seems that this sonographic finding is not dependent on the presence of fifth superficial flexor tendon.

    Keywords: Carpal tunnel syndrome, Ultraonography, Tendon variations
  • Aram, Ahmaddi M. Bahrampour A. , Najafipour H. Page 103
    Background and Aim
    Diabetes is one of the chronic diseases with no curative treatment; also, it is the most common cause of amputation, blindness and chronic renal failure and the most important risk factor of heart diseases. Logistic regression is one of the statistical analysis models for predicting that can be used to find out the relationship between dependent and predictor independent variables and control of the confounding variables. The aim of this study was to determine the rate of effective variables on diabetes and estimation of the logistic regression model for predicting.
    Methods
    5357 persons in Kerman city, Iran, were enrolled. Diabetes considered as the response variable and weight, height, body mass index (BMI), waist circumference, hip circumference, waist-to-hip ratio (WHR), age, gender, occupation, education, drugs, drug abuse, activities, systolic and diastolic blood pressure, and levels of total cholesterol, the high-density lipoprotein (HDL), the low-density lipoprotein (LDL), and triglycerides were considered as independent variables in the model. Measures of sensitivity, specificity, accuracy, Kappa measure of agreement and ROC (receiver operating characteristic) curve was applied for determining the power of test.
    Results
    The Sensitivity, specificity, accuracy rate, Kappa measure of agreement and area under the ROC curve for the model were 0.764, 0.725, 0.731, 0.312 and 0.822, respectively. The following variables were significant according to their impact and their importance, respectively: WHR (? = 2.66, OR=14.32), anti-hypertensive drug (? =1.279, OR= 3.59), sex (? =0.707, OR= 2.028), level of education, walking and cycling (? = 0.136, OR= 1.146), waist circumference (? =0.12, OR= 1.127), weight (? = 0.112, OR= 1.118), BMI (? = 0.053, OR= 1.054), systolic blood pressure (? =0.052, OR= 1.054), age (? =0.046, OR= 1.047), diastolic blood pressure (? =0.043, OR= 1.044), total cholesterol (? = 0.003, OR= 1.003), triglycerides (? =0.01, OR= 1.011), LDL (? = 0.001, OR= 1.001), hip circumference (? = - 0.025, OR= 1.025), height (? = -0.071, OR= 0.932), HDL (? = -0.078, OR= 0.925), an intense 10-minute work activities (? = -0.507, OR=0.602).
    Conclusion
    According to the criteria of accuracy and power of prediction, and considering ROC curve value (0.822) which could perform test accuracy as well for the diagnosis of diabetes, the logistic regression model was an appropriate model for the prediction of diabetes in this study.
    Keywords: Logistic regression, Diabetes, Discrimination, Calibration
  • Bagheri M.M. , Torabi, Nezhad M.H. , Jamali Z. , Baneshi M.R. Page 114
    Background and Aim
    Congenital heart disease is one of the most common malformations at birth that require timely recognition and treatment. The aim of this study was to determine the prevalence and etiology of detected heart murmurs and association between congenital heart disease and heart murmurs. Recognition of murmurs etiology would help us to manage and treat them properly.
    Methods
    In this cross-sectional study, 2757 infants between two to 24 months in Kerman city, Iran were enrolled. The infants who had heart murmurs in physical exam were referred to pediatric cardiologist for more evaluations such as echocardiography.
    Results
    2757 infants were screened for the presence of heart murmurs and murmurs were heard in 145 (5.29%) including 71 girls (49%) and 74 boys (51%). Innocent and pathologic murmurs prevalence was 49 and 51 percent, respectively. Altogether, left to right shunts [ventricular ceptal defect (VSD), atrial ceptal defect (ASD), patent ductus arteriosus (PDA), atrioventricular septal defect (AVSD)] were the most common cardiac abnormalities in this study. The most common heart lesion was ventricular septal defect (21.6%). There was a significant correlation between younger infants, lower weights and girl sex with congenital heart disease.
    Conclusion
    On base of our study, the incidence of pathologic heart murmurs related to congenital heart disease is more than innocent murmurs in infants; with accurate heart exam and timely screening, we can prevent irreversible heart complication in these ages.
    Keywords: Congenital heart disease, Murmur, Ventricular septal defect, Infant, Left to right shunts
  • Hosseininasab A. , Daei, Parizi Z. , Arabzadeh S.A.M. , Iranmanesh Z. , Baneshi M.R. Page 123
    Background and Aims
    Influenza viruses are important causes of mortality and morbidity in children. The aim of this study was to assess the presence of antibodies (IgG) against Influenza A in children in Kerman, Iran.
    Methods
    In a cross-sectional study, 200 children aged 4-14 years referred to Besaat Clinic and Afzalipour hospital for diseases other than influenza were enrolled. Sera were tested for anti influenza A IgG with NovaLisa ELISA kits (NOVATEC, Germany).
    Results
    Anti-Influenza virus A IgG was detected in 12% (24/200) of the sera. This group had the highest mean age [9.62 (7-12) years]. Among studied variables, only age was related to seropositivness for anti-Influenza A serotypes.
    Conclusion
    The majority of children aged 4-14 years in Kerman had no immunity to Influenza A. So, they are at risk for influenza and its morbidity during possible epidemics of this infection.
    Keywords: Influenza A, Immunity, Children
  • Tofighi A. , Saedmocheshi S. Page 130
    Background And Aims
    Whole body vibration exercise by affecting the neuromuscular system and mechanical mechanisms increase muscles strength. This study investigated the effect of whole body vibration training on neuromuscular function of elderly men.
    Methods
    Based on a randomized controlled trial design, 72 retired elderly men with a mean age of 73.00 ± 2.67 years participated in this study. After obtaining subject's consent, they were divided into the four groups based on Bosco training program in a period of 6 weeks. Neuromuscular function after training protocol was evaluated by the standard 5-chair and timed up and go (TUG) tests. Then, data were analyzed.
    Results
    5-chair practice and timed up and go tests results after whole body vibration exercise for three sessions in a week showed significantly improvement in nerve-muscle function (P < 0.05). Besides, the whole body vibration exercises significantly reduced the times of 5-chair practice and timed up and go tests (P < 0.05 for both)
    Conclusion
    The whole body vibration exercises can significantly affect the nerve-muscle function in elderly and reduce the likelihood of falling.
    Keywords: Aged, Male, Vibration, therapeutic use, Neuromuscular performance
  • Jalilzadeh, Amin G., D.V.Sc., Nabizadeh H., D.V.M., Maham M., D.V.Sc Page 139
    Background and Aims
    Bunium persicum Boiss. Belongs to Apiaceae family and its fruit contains high level of essential oils used as native medicinal plant in traditional medicine.
    Methods
    The essential oil of Bunium persicum (EOBP) was extracted by Clevenger apparatus using hydrodistillation. Lethal dose, 50% (LD50) was calculated based on Lorke’s method. Effects of EOBP (20-80 mg/kg) on upper gastrointestinal transit and on castor oil-induced diarrhea were investigated in adult Wistar rats weighting 200-220 g of either sex.
    Results
    The LD50 was determined as 375 mg/kg. Abnormal behavioural activities included lethargy, weakness, recumbence, and slow and shallow respiration. EOBP (20 mg/kg) showed inhibitory effects more than atropine where high doses (40 mg/kg) had same inhibition in contrast with atropine. EOBP inhibited intestinal motility more than atropine at lower doses. EOBP inhibitory effect was enhanced with atropine insignificantly. The EOBP (20 and 80 mg/kg) also caused a dose-dependent decrease of diarrheal parameters and markedly protected rats against castor oil-induced diarrhea. The maximal effect of the EOBP was similar to loperamide, one of the most efficacious and widely employed antidiarrheal drugs at the present time.
    Conclusion
    These primary data indicated that the plant may contain some biologically active constituents that may reveal antimotility and antidiarrheal effects and support the popular therapeutic use of Bunium persicum in traditional medicine for gastrointestinal disorders.
    Keywords: Motility, Castor, oil, Medicinal plants, Bunium persicum, Diarrhea
  • Kazemiyan M. , Javadi, Nasab H. Page 151
    Background and Aims
    People`s health, life expectancy and quality of life have been affected by social determinants of health, significantly. Also, socio-economic factors may affect health expenditure, considerably. This study has evaluated the effects of socio-economic determinants on health expenditure for the low-income urban households in the informal sector of employment.
    Methods
    In this study, the socio-economic data for the low-income urban households in the informal sector were obtained from the results of households’ budget survey from the Statistical Center and the Central Bank of Iran, for the years 1986-2009. This was the first study used the record data for contingent valuation method. The ordinary least squares regression model was used for data analysis.
    Results
    Increase in age, education level, income and family size increased health expenditure of the households in the informal sector; and increase in urban unemployment rate decreased health expenditure of the households. Besides, the mean age of the young years and the unemployment rate had the highest and lowest effects on households` health expenditure, respectively.
    Conclusion
    In the two last decades, changes in the demand of low income households for health services mainly arise from changes in the socio-economic determinants of consumers’ behavior. Social health insurance is a suitable mechanism for financing health expenditure of the low income households. Arbitrary health insurance plan in the informal sector, existence of some rules and regulations, and inappropriate premiums with respect to the minimum wage make the universal coverage of social health insurance for this group of population problematic.
    Keywords: Socio, economic factors, Arbitrary health insurance, Informal sector workers
  • Abolghasemi A. , Jafari E. , Ahmadi, Tahoursoltani M. Page 162
    Background and Aims
    The aim of this study was to the compare perfectionism, aggression and coping styles in patients with migraine and tension-type headache and healthy individuals.
    Methods
    In this casual-comparative method study, the studied sample consisted of 42 patients with tension-type headache diagnosis, 40 patients with migraine headache selected among those referred to medical centers and mental hospitals in Ardabil, Iran, and 41 healthy individuals matched with the other two groups according to gender and educational level. The Perfectionism scale, Aggression scale, and Stress Coping Styles scale were used. In addition, the intensity and frequency indexes were collected. Data were analyzed using multivariable analysis of variance (MANOVA).
    Results
    There were significant differences in perfectionism, aggression, and cognitive-avoidance coping style mean scores between both the patients with migraine and tension-type headaches with healthy individuals. No significant differences were observed between three groups in behavioral coping style scores.
    Conclusion
    Maladaptive perfectionism, aggression and dysfunctional coping styles are associated with the severity of migraine and tension-type headaches. These results have important implications in explaining the role of personality variables in headaches.
    Keywords: Perfectionism, Aggression, Coping Styles, Migraine Headache, Tension Type Headache
  • Ghorbani Ranjbary A., D.V.M., Shafie A., D.V.M., Anamipor A., D.V.M., Najy Sh., D.V.M Page 174
    Background and Aims
    Toxocariasis or visceral larva migrans syndrome is a disease that appears by attack of extra intestinal animal nematode larvae of Toxocara canis to the human tissues. The present study was performed to evaluate the frequency of Toxocara eggs in public parks of Shiraz /Iran.
    Methods
    A total of 20 parks from different regions of shiraz city were selected, and from different parts of each park (children's play area, living area and four sides of the park) 10 surface soil samples were collected. In the laboratory, after washing and filtration with flotation method, microscopic study was done for parasitic elements.
    Results
    From total of 20 parks, 3 ones (15%) were infected with Toxocara eggs. Microscopic identification of eggs in each field ranged from 1 to 8 eggs. Furthermore, 2 polluted parks were in the south and one was in the North East of the city.
    Conclusion
    Since the soils of some public parks are infected with Toxocara eggs, to reduce the risk of human contamination, preventative programs and more studies are recommended.
    Keywords: Toxocara, zoonoses, Public parks