فهرست مطالب

نشریه اکوفیزیولوژی گیاهی
پیاپی 14 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا رحیمی، مجید جامی الاحمدی، کاظم خاوازی، محمد حسن سیاری، رستم یزدانی بیوکی صفحات 1-16
    به منظور مطالعه اثرات کاربرد باکتری های محرک رشد (سودوموناس) بر عملکرد و اجزای عملکرد و برخی ویژگی های گلرنگ (Carthamus tinctorious L) رقم IL111، آزمایشی در سال زراعی 89-1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با ده تیمار در سه تکرار انجام گردید. تیمارها شامل: سویه های 187،169،99،36 باکتری های سودوموناس فلورسنت و سویه های 177،168، 159، 41،11 باکتری های سودوموناس پوتیدا به همراه تیمار شاهد (بدون تلقیح باکتری) بودند. در این بررسی عملکرد کمی، اجزای عملکرد و خصوصیات کیفی (درصد روغن و پروتئین) اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که تلقیح گیاه با سویه های باکتری بر هیچ کدام از ویژگی های گیاه معنی دار نبود، با این وجود مقایسات گروهی نشان داد که صفاتی همچون تعداد شاخه اصلی در بوته، قطر ساقه و وزن هزار دانه و از صفات کیفی درصد چربی دانه معنی دار شدند. اکثر تیمارهای باکتری از لحاظ صفات کمی و کیفی مورد مطالعه بر تیمار شاهد برتری نشان دادند، باکتری ها به طور متوسط عملکردهای دانه و روغن را به ترتیب به میزان 25 و 50 درصد افزایش دادند. باکتری های سودوموناس پوتیدا نسبت به سایر باکتری ها در تمامی صفات بجز تعداد طبق در بوته برتر بودند. از لحاظ شاخص سطح برگ، تجمع ماده خشک و سرعت رشد محصول سویه 177 باکتری سودوموناس پوتیدا نسبت به سایر تیمارها به صورت معنی داری برتر بودند. به نظر می رسد که بتوان با کاربرد باکتری های محرک رشد در جهت افزایش ویژگی های رشدی گیاهان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: درصد روغن، درصد پروتئین، شاخص های رشد گیاه
  • رضا افشین مهر، امید علیزاده، برمک جعفری حقیقی، مهدی زارع صفحات 17-33
    به منظور بررسی اثر شوری بر صفات مرفولوژیک و فیزیولوژیک چند رقم سویا، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در منطقه معالی آباد شیراز در سال 1389 انجام شد. در این آزمایش ارقام سویا در سه سطح (سحر، BP و ساریJK) و تیمارهای شوری در چهار سطح (صفر، 25، 50 و 75 میلی مول NaCl) بود. این آزمایش در محیط کشت شنی و تغذیه با محلول غذایی هوگلند بدون نیتروژن تا مرحله غلاف دهی انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش شوری سطح برگ، وزن خشک اندام هوایی، وزن خشک ریشه، وزن تر اندام هوایی و ارتفاع گیاه به طور معنی داری کاهش یافت. در تمامی سطوح شوری بیشترین میزان سطح برگ مربوط به رقم ساری JK و کمترین میزان آن در رقم BP مشاهده شد. با افزایش تنش شوری، رقم ساری JK از وزن خشک اندام هوایی و ریشه بیشتری نسبت به ارقام BP و سحر برخوردار بود. همچنین نشان داده شد که در صفت وزن تر اندام هوایی و ارتفاع گیاه، ارقام ساری JK و سحر از برتری بیشتری نسبت به رقم BP برخوردار بودند. در مجموع و با توجه به نتایج بدست آمده چنین بنظر می رسد که رقم ساری JK در مقابله با تنش شوری نسبت به ارقام سحر و BP برتر بود.
    کلیدواژگان: تنش شوری، سویا، صفات مرفولوژیک و فیزیولوژیک
  • شیرین مجدی، متین جامی معینی، موسی الرضا حکم آبادی صفحات 34-44
    شوری یکی از مشکلات در حال افزایش جهان است که سطح وسیعی از اراضی کشور ما را نیز در بر می گیرد. در پاسخ به شوری، تغییرات ریخت شناسی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی متعددی در گیاهان ایجاد می شود. این آزمایش به منظور بررسی اثرات شوری ناشی از کلرور سدیم (صفر، 50 و 100 میلی مولار) بر ویژگی های ریخت شناسی ریشه دو لاین اینبرد ذرت (Zea mays L.) MO17 و B73 انجام شد. آزمایش به روش کشت در ماسه و به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار در سال زراعی 91-1390 اجراء گردید. نتایج نشان داد که بین لاین های اینبرد ذرت در رابطه با ویژگی های کل حجم ریشه، مجموع سطح ریشه، قطر ریشه، وزن خشک ریشه، نسبت ریشه به تاج و وزن ویژه ریشه تفاوت معنی دار وجود داشت. ژنوتیپ MO17 در رابطه با کلیه ویژگی های مورد بررسی نسبت به ژنوتیپ B73 برتر بود. تنش شوری باعث کاهش معنی دار حجم ریشه، مجموع سطح ریشه، مجموع طول ریشه، وزن خشک ریشه، وزن خشک اندام هوایی و نسبت ریشه به تاج شد، اما متوسط قطر ریشه و وزن ویژه ریشه را افزایش داد. واکنش متفاوت لاین های اینبرد ذرت نسبت به تنش شوری نشان داد که لاین اینبرد MO17 در مقایسه با لاین B73 از حساسیت بیشتری به تنش شوری برخوردار بود.
    کلیدواژگان: کشت در ماسه، کلرور سدیم، مجموع سطح ریشه، وزن ویژه ریشه
  • عبدالله ولی فر، غلامرضا معافپوریان، محمد سعید تدین، غلامرضا اشرف منصوری صفحات 45-58
    ذرت از خانواده گرامینه و از گیاهان تاثیر گذار در زندگی بشر می باشد. با توجه به شرایط خشک و نیمه خشک کشور ما و همچنین وجود خشکسالی های اخیر و با در نظر گرفتن تاثیر مثبت عناصری مانند پتاسیم درکاهش اثرات منفی کم آبیاری وکاربرد روش های آبیاری مناسب، این تحقیق انجام گردید. این آزمایش در استان فارس، در شهرستان زرقان و روی گیاه ذرت رقم 704 سینگل کراس به صورت کرت های یک بار خرد شده درقالب طرح بلوک های کامل تصادفی، با سه تکرار در سال 1390 اجرا شد. دور آبیاری به عنوان فاکتور اصلی: (1- آبیاری به صورت کامل در کل فصل رشد (شاهد) 2- آبیاری یک در میان متناوب بجز درمراحل جوانه زنی وگلدهی 3- آبیاری یک در میان متناوب در کل دوره رشد(ثابت:یعنی در یک دور آبیاری یک سمت پشته ای که گیاه روی آن کاشته شده آبیاری انجام شد و در آبیاری دور بعد سمت دیگر پشته آبیاری گردید) و کود سولفات پتاسیم به عنوان فاکتور فرعی در چهار سطح (0، 100، 200 و300 کیلوگرم درهکتار) در نظرگرفته شد. نتایج آزمایش نشان داد که تیمار آبیاری یک در میان متناوب بجز در مراحل جوانه زنی وگلدهی باعث افزایش معنی دار عملکرد دانه شد(9318/4 تن در هکتار)٬ درحالیکه تیمار آبیاری یک درمیان متناوب ثابت تاثیر معنی داری بر عملکرد دانه نداشت(6453/2 تن در هکتار). سطوح مختلف سولفات پتاسیم از لحاظ تاثیر بر شاخص سطح برگ، تعداد ردیف در بلال، تعداد دانه در ردیف و عملکرد دانه تفاوت معنی دار آماری داشتند. بیشترین ارتفاع گیاه (07556/2 متر)، تعداد ردیف در بلال (883/14)، تعداد دانه در ردیف (478/28)، طول بلال (113/18 سانتی متر)، وزن هزار دانه (231/273 گرم) و عملکرد دانه (41/4 تن در هکتار) با کاربرد میزان 300 کیلوگرم پتاسیم درهکتار حاصل شد. اثرمتقابل آبیاری یک در میان بجز مراحل جوانه زنی و گلدهی با کاربرد 300 کیلوگرم کود پتاسیم در هکتار بیشترین میزان عملکرد دانه را داشت(97/5 تن در هکتار).
    کلیدواژگان: پتاسیم، تغذیه، روش آبیاری، ذرت
  • حمید رضا میری صفحات 59-73
    به منظور بررسی اثرات افزایش غلظت CO2 به همراه تغییر میزان رطوبت خاک بر رشد و توانایی رقابتی ذرت در برابر گیاهان زراعی و علف های هرز سه کربنه و چهارکربنه، آزمایش گلخانه ای در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان در سال 1391 انجام شد. آزمایش شامل بررسی اثر دو تیمار غلظت معمولی (ppm 400) و افزایش یافته (ppm 800) CO2 و دو تیمار آبیاری معمولی و تنش خشکی بر گیاهان ذرت، گندم، آفتابگردان، ارزن و علف های هرز تاج خروس، سلمه تره، قیاق و یولاف وحشی بصورت کشت تکی و کشت مخلوط با ذرت بود. صفات سطح برگ، وزن خشک ساقه، برگ، ریشه و شاخص توانایی رقابتی (PRY) برای هر گیاه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت CO2 رشد اندام های هوایی، سطح برگ و ریشه در گیاهان گندم، آفتابگردان، سلمه تره و یولاف وحشی افزایش یافت، در حالیکه در ذرت، ارزن، تاج خروس و قیاق تغییر معنی داری نشان نداد. تنش خشکی وزن خشک، گندم، آفتابگردان، ذرت و ارزن را به ترتیب 2/25، 3/30، 30 و 32 درصد کاهش داد، اما در شرایط CO2 بالا این مقادیر به ترتیب 0، 3/10، 0 و 7/19 درصد بود. در واقع در شرایط افزایش CO2 اثرات تنش خشکی بر گیاهان سه کربنه و چهارکربنه کاهش یافته و بخشی از اثرات تنش خشکی با افزایش CO2 از بین رفت. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش CO2 توانایی رقابتی علف های هرز سه کربنه در برابر ذرت افزایش می یابد. این امر سبب تغییر برهمکنش رقابتی گیاهان سه کربنه و چهارکربنه با علف های هرز در شرایط تنش خشکی و افزایش CO2 تغییر می شود. بطوریکه رقابت علف های هرز سه کربنه در برابر گیاهان زراعی چهارکربنه افزایش یافته و خسارت ناشی از این گیاهان بیشتر شود.
    کلیدواژگان: تغییر اقلیم، رقابت، مسیر فتوسنتزی، سه کربنه، چهار کربنه
  • امیر محتشم امیری، ابوالفضل فرجی، حسین عجم نوروزی، کمال پیغام زاده صفحات 74-85
    هدف از این مطالعه، بررسی رابطه بین فنولوژی با برخی صفات مرتبط با عملکرد و اجزای عملکرد در سیستم های مدیریت مختلف در دو رقم سویا گرگان 3 و کتول در منطقه گرگان بود. برای این منظور 16 مزرعه سویا از رقم گرگان 3 و 18 مزرعه سویا از رقم کتول انتخاب شدند. سپس، در هر مزرعه ارزیابی های لازم بر روی پارامترهای مرتبط با فنولوژی و عملکرد دانه انجام شد. به طور کلی، بررسی روابط رگرسیونی نشان داد که در هر دو رقم بین مراحل فنولوژیکی با تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در متر مربع، ماده خشک اندام هوایی و عملکرد دانه رابطه رگرسیونی معنی داری وجود داشت. به طوری که، رابطه بین تعداد روز از کاشت تا رسیدگی فیزیولوژیک با ماده خشک اندام هوایی در رقم های گرگان 3 (**70%=R2) و کتول (**62%=R2) مثبت و معنی دار بود. از طرفی، رابطه بین تعداد روز از کاشت تا شروع گلدهی و روز از کاشت تا رسیدگی فیزیولوژیک با عملکرد دانه در هر دو رقم معنی دار بود. در رقم گرگان 3 این رابطه به صورت رگرسیون منفی و خطی درجه 2 (به ترتیب **71%=R2 و **80%=R2) و در کتول به صورت رگرسیون مثبت و خطی درجه 1 (به ترتیب **69%=R2 و *51%=R2) بود. همچنین، رابطه رگرسیونی بین ماده خشک اندام هوایی و عملکرد دانه در هر دو رقم به صورت لگاریتمی و معنی دار بود (در سطح احتمال 1%). این رابطه لگاریتمی به ترتیب 53 و 67 درصد از تغییرات را در ارقام گرگان 3 و کتول توجیه کرد. نتایج این آزمایش نشان داد که با درک رابطه بین فنولوژی و صفات زراعی در مدت چرخه رشد سویا تحت شرایط مزرعه و با تنظیم مقیاس زمانی مراحل نموی می توان عملکرد را افزایش داد.
    کلیدواژگان: فنولوژی، رگرسیون، رسیدگی فیزیولوژیک، عملکرد دانه، Glycin max L
  • حمید صادقی، حسن رسولی صفحات 86-93
    به منظور بررسی اثر تنش شوری ناشی از کلرید سدیم بر وضعیت گلدهی ارقام بادمجان پرورش یافته در هوای آزاد، پژوهشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تکرار انجام شد. تیمارهای شوری در 7 سطح شامل غلظت های 0، 10، 20، 40، 60، 80 و 100 میلی مولار کلرید سدیم بود. مقادیر مختلف نمک کلرید سدیم به آب آبیاری (با هدایت الکتریکی 219 میکروموس بر سانتی متر) اضافه گردیدند. نشاهای آماده شده سه رقم بادمجان (محلی جهرم، قلمی دزفول و دلمه هندی) در کیسه های پلاستیکی حاوی 9 کیلوگرم خاک غالب منطقه خنج کشت گردید. تیمارهای شوری به مدت 5 ماه اعمال شد. نتایج نشان داد که به طورکلی شوری باعث کاهش تعداد گل در هر بوته در مقایسه با تیمار شاهد شده و زمان گلدهی را به تاخیر انداخت اما بر تعداد گل های باز شده اثر معنی داری نداشت. در بین ارقام مورد بررسی بر اساس صفات مطالعه شده، رقم محلی جهرم به عنوان رقمی با تحمل بیش تر و رقم قلمی دزفول به عنوان حساس ترین رقم در برابر شوری ناشی از کلرید سدیم ارزیابی گردید.
    کلیدواژگان: بادمجان، شوری، غربالگری، گلدهی
  • محمد مهدی جوکار صفحات 94-112
    از آنجایی که یکی از عوامل مهم کاهش عمر و افزایش تلفات گل های بریدنی بر هم خوردن روابط آبی گل در اثر رشد و افزایش جمعیت باکتریایی محلول نگهدارنده گل بریدنی می باشد، این پژوهش در دو بخش فیزیولوژی پس از برداشت گل بریدنی و میکروبیولوژی محلول گلجای به منظور یافتن ترکیب مناسب و ارزان برای کنترل جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده گلجای گل های بریدنی رز رقم ستاره قطبی در قالب طرح آماری کاملا تصادفی با 10 تیمار در 9 تکرار صورت گرفت. تیمارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل: سولفات آلومینیوم (200، 400 و 600 میلی گرم در لیتر)، هیدروکسی کوینولین سیترات (200، 300 و 400 میلی گرم در لیتر)، هیپوکلریت کلسیم (400، 600 و 800 میلی گرم در لیتر) و آب مقطر استریل شده به عنوان شاهد بود. در بخش اول، شاخص های فیزیولوژیکی پس از برداشت همچون عمر گلجایی، اثرات جانبی، تغییرات وزن تر و میزان جذب محلول گلجای مورد بررسی قرار گرفت. در بخش دوم، شاخص های میکروبیولوژی محلول گلجای همچون شمار میکروبی، رشد میکروبی و نوع میکروارگانیزم های محلول گلجای مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج بخش فیزیولوژی پس از برداشت نشانگر تاثیر مطلوب سولفات آلومینیوم بر عمر گلجایی و کیفیت پس از برداشت گل بریدنی رز ستاره قطبی بود. به نحوی که بیشترین عمر گلجایی با 67/11 روز در گل های تیمار ده با 200 میلی گرم در لیتر سولفات آلومینیوم مشاهده گردید. بیشترین افزایش و کمترین کاهش در وزن تر شاخه های گل و همچنین بیشترین میزان جذب محلول گلجای نیز در گروه تیماری سولفات آلومینیوم مشاهده گردید. این در حالی بود که هیدروکسی کوینولین سیترات موثرترین ترکیب در کنترل جمعیت میکروبی محلول گلجای بود. بیشتر میکروارگانیزم های یافت شده در محلول گلجای این آزمایش گونه هایی از Bacillus، Coccus و Streptomyces بودند. مناسب ترین ترکیب برای محلول گلجای گل بریدنی رز رقم ستاره قطبی با توجه به طول عمر گلجایی بیشینه، تاثیر مطلوب بر خصوصیات فیزیولوژیکی پس از برداشت و کنترل مناسب رشد میکروبی غلظت 200 میلی گرم در لیتر سولفات آلومینیوم بود.
    کلیدواژگان: شمار میکروبی، عمر گلجایی، محلول گلجای، Bacillus، Coccus و Streptomyces
|
  • A. Rahimi, M. Jamialahmadi, K. Khavazi, M. Sayyari, Zahan, R. Yazdani Pages 1-16
    In order to study the effects of using bacteria (Pseudomonas) on yield and yield components of safflower (Carthamus tinctorious L(var. IL111, an experiment was conducted during 2009-2010 at Agricultural Research Station, Faculty of Agriculture, the University of Birjand, as a randomized complete blocks design with 10 treatments with three replications. Treatments included different Pseudomonas fluorescent (36, 99, 169 and 187) and Pseudomonas putida (11, 41, 159, 168 and 177), along with a control (without inoculation). In this study yield and yield components, and quality characteristics (oil and protein %) were measured. Inoculation with different strains of bacteria had no significant effects on any of the plants properties; however, group comparison indicated a significant difference at 0.05 probability level in traits such as number of primary branches per plant, leaf and stem dry weights, stem diameter and seed weight, and at 0.01 probability level for fat quality measures. Most of different bacteria strained tested caused to crop show superiority over the control plants, in terms of quantitative and qualitative traits, so the seed and oil yields were increased by 25 and 50%, respectively. The plants inoculated by Pseudomonas putida strains predominated than those with fluorescence strains for all traits, except the heads per plant. The strain 177 of Pseudomonas putida caused higher leaf area index, dry matter accumulation and crop growth rate to be significantly higher than other strains. It seems that using of bacteria (Pseudomonas) to improve plant growth characteristics can be used.
    Keywords: oil percentage, protein percentage, plant growth index
  • R. Afshinmehr, O. Alizadeh, B. Jafari Haghighi, M. Zare Pages 17-33
    In order to study the effects of salt stress on morphological and physiological traits of some Glycine max (L.) cultivars, an experiment was conducted as factorial based on a completely randomized block design with three replicates in Shiraz in 2010.In this experiment the first factor was cultivars treatment were Sahar, BP and Sari JK and the second factor was salinity treatment were in four levels of 0, 25, 50 and 75 mmol NaCl. The experiment soil was sandy and used the Hogland solution without nitrogen as fertilizer. Data were analyzed by SAS program procedure and means comparisons were tested by LSD in 5% level statistically. The Results showed that leaf area, shoot dry weight, root dry weight, shoot wet weight and height, were decreased by increasing the salinity levels. The highest leaf area in all salinity levels was for Sari JK cultivar and the lowest was for BP cultivar. By increasing salt stress, Sari JK had the most shoot and root dry weight, than BP and Sahar cultivars. Results also indicated that, in shoot wet weight and height, Sari JK and Sahar cultivars were better than BP. In general, it seems that Sari JK was the best cultivar than Sahar and BP against salt stress.
    Keywords: Salt stress, Soybean, Morphological, Physiological traits
  • Sh. Majdi, M. Jami Moeini, M. Hokmabadi Pages 34-44
    Salinity is one of the increasing problems in the world which include the wide area of our country. In response to salinity, multiple morphological, physiological and biochemical changes can be created in plants. This experiment was carried out to investigate the effects of salinity derived from NaCl (0, 50 and 100 mM) on morphological characteristics of two corn inbred lines, MO17 and B73. Experiment was performed using sand culture method at greenhouse of Agricultural Faculty, Islamic Azad University, Sabzevar Branch during 2011-12 growing season. Experimental treatments were replicated three times lied out in a randomized complete block design with factorial arrangement. Results showed that there were significant difference between corn inbred lines for total root volume, total root area, root diameter, root dry weight, root/shoot ratio and root specific weight. MO17 genotype was superior than B73 in relation to all characteristics. Salinity stress significantly decreased total root volume, root area, root length, root dry weight, shoot dry weight and root/shoot ratio, but increased root diameter and specific root weight. Response of corn inbred lines to salinity stress showed that MO17 inbred line was more sensitive to salinity compared to B73.
    Keywords: Sand culture, sodium chloride, total root area, root specific weight
  • A. Valifar, Gh. Moafpoorian Tadayon, Gh. Ashraf Mansouri Pages 45-58
    The corn is one of efficient crop in the living of human being. With regard to the arid and semi-arid condition of our country and the presence of dry periods in recent years, this research work was conducted in order to investigate the positive role of potassium in declining the negative effects of deficit irrigation and application of suitable irrigation method. This experiment was conducted as Randomized Complete block Design on corn Plant Line-704 single cross in form of split plots in Zarghan city in the year 2010. The main factor was irrigation frequency: 1. The complete irrigation during the whole growing season, 2. The alternate irrigation in every other day, except in germination and flowering stages, 3. The alternate irrigation in every other days in the whole growing season. And the minor factor was the application of potassium sulfate fertilizer in four levels (0.00, 100, 200 and 300kg.ha). The results showed that the alternate irrigation treatment of every other days except in germination and flowering stages, caused signification increase in grain yield(4.9318 t.ha-1), while constant irrigation of every other days did not have a significant effect on grain yield (2.6453 t.ha-1). With regard to the different levels of potassium sulfate effect on leaf-area index dry weight of the cob, number of rows in cob, number of grain in row and grain yield had a significant statistical difference. Application of 300kg potassium sulfate per hectar has caused the highest leaf - area index(5.8178),cob diameter(4.437cm), dry weight of the cob(0.163gr.m), number of row per cob(14.883), number of grain per row(28.478), harvest index(23.0785%) and grain yield(4.41 t.ha-1).The interaction effect of every other day ś irrigation except during germination and flowering stages had the highest grain yield through the application of 300 kg potassium fertilizer per ha (5.974 t.ha-1).
    Keywords: potassium, nourishment, irrigation frequency, corn
  • H.R. Miri Pages 59-73
    In order to study the effects of CO2 enrichment with changed water availability on growth and competetivness of corn against C3 and C4 crop and weeds, a greenhouse experiment was conducted at Arsanjan Islamic Azad University in 2012. The experiment was evaluation the effect of two CO2 concentrations (400 ppm and 700 ppm) and two irrigation treatments (control irrigation and drought) on corn, wheat, sunflower, millet and the weeds pigweed, lambsquarter, wild oat and johnson grass in monoculture and mixed culture with corn. Measured traits were leaf area, stem dry weight, leaf dry weight, shoot dry weight and plan relative yield. The results showed that CO2 enrichment increased shoot growth, leaf area and root growth of wheat, sunflower, lambsquarter and wild oat while there was no significant changes in corn, millet, pigweed and Johnson grass. Drought stress reduced wheat, sunflower, corn and millet by 25.2, 30.3, 30 and 32% respectively but, in elevated CO2 concentration these values were 0, 10.3, 0 and 19.7%. In fact CO2 enrichment reduced detrimental effects of drought on C3 and C4 plants. The results also showed that with increasing CO2 concentration competitiveness of C3 weeds increased against corn. This means that the competition interaction of C4 crop can be change against weeds in drought and increased CO2 concentration which it can increasing C3 weeds damages on crop plants.
    Keywords: climatic change, competition, photosynthetic pathway, C3, C4
  • A.M. Amiri, A. Faraji, H. Ajamnorozei, K. Payghamzadeh Pages 74-85
    The aim of this study was investigation of phonological relationship with some yield and yields component traits at different management systems in two soybean cultivars namely Gorgan 3 and Katul in Gorgan region. Therefore, 16 and 18 fields of Gorgan 3 and Katul were selected, respectively. Consequently, in each field the phonological and yield related parameters were evaluated. Generally, regression relationship showed that in each cultivar, the regression relationship of phonological stages with number of pod per plant, number of grain per meter square, shoot dry mater and grain yield was significant. However, the regression relationship between the number of days from sowing to physiological maturing with shoot dry matter in Gorgan 3 (R2= %70**) and Katul (R2= %62**) was positive and significant. Moreover, the regression relationship between days from sowing to flower initialization and days from sowing to physiological maturing with grain yield was significant in each cultivar. Meanwhile, this relation in Gorgan 3 was second best linear regression (R2= %71** and R2= %80**, respectively) and in Katul was a simple linear one (R2= 69** and R2= %51*, respectively). Also, the regression relationship between shoot dry matter and grain yield in each cultivar was logarithmic and significant (P>0.01). This logarithmic relationship was demonstrated 53 and 67 percent of variation in Gorgan 3 and Katul cultivars, respectively. The results of this experiment showed that with understanding of phonological and agronomical traits relationships in soybean growth cycle under field condition and with time scaling of growth stages, the yield can be increased.
    Keywords: phenology, regression, physiological maturity, grain yield, Glycin max L
  • H. Sadeghi, H. Rassoli Pages 86-93
    In order to study the effect of sodium chloride salinity on flowering of eggplant varieties grown in the open air, a research was conducted in a completely randomized design with 10 replications. Salinity levels were used in seven concentrations of 0, 10, 20, 40, 60, 80, and 100 mM sodium chloride. The amounts of sodium chloride were added to the irrigation water (219 µmho.cm-1). Three varieties of eggplant seedlings (Jahrom locally, Dezful slender and sweet Hindi), were prepared and planted in plastic bags containing 9 kg of dominant cultivation soil of Khonj zone. Salinity treatments were followed for 5 months. Results showed that salinity generally reduced the number of flowers per plant compared to the control treatment and has delayed the flowering time but has no significant effect on the number of open flowers. Among studied cultivars based on considered characters the variety of Jahrom locally was evaluated as a more salinity tolerant and the variety of Dezful slender as the most sensitive one.
    Keywords: eggplant, flowering, salinity, screening
  • M.M. Jowkar Pages 94-112
    One of the major factors effecting vase life and postharvest loss in cut flowers is water relation interruption due to vase solution microbial proliferation. Therefore in order to find a suitable biocide as vase solution for Polar Star roses, an experiment was conducted in completely randomized design within two parts: a) postharvest physiology of cut flower and b) vase solution microbiology. Applied treatments were aluminium sulphate (AS) (200, 400, 600 mgl-1), hydroxyquinoline citrate (HQC) (200, 300, 400 mgl-1) and calcium hypochlorate (400, 600, 800 mgl-1) and sterilized distilled water as control. In the first part, various physiological properties such as: vase life, side effects, fresh weight and solution uptake were studied while in the second part microbiological properties such as: microbial count, growth and kind were studied. Results of the physiological part indicate the beneficial effect of AS on vase life and postharvest quality which resulted a maximum vase life of 11.67 days in 200 mgl-1 AS treated flowers. The highest increase and the least decrease in flower fresh weight beside the most solution uptake were also seen in AS treated flowers. This was while HQC was the most effective treatment in controlling microbial proliferation. Bacillus, Coccus and Streptomyces were the most abundant vase solution microbial contaminations. Considering longest vase life, beneficial effect on physiological properties and acceptable microbial control, 200 mgl-1 AS was considered as the best treatment for cut Polar Star roses.
    Keywords: microbial count, vase life, vase solution, Bacillus, Coccus, Streptomyces