فهرست مطالب

Journal of Multidisciplinary Care
Volume:1 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/05/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نسرین فروزنده*، فرشته آیین، مرضیه فروزنده، سمیه درخشنده صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    استرس به عنوان یک پدیده روانشناختی از عوامل مهم در بروز و استمرار بسیاری از بیماری-های جسمی و اختلالات روانی است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر رفتار درمانی شناختی بر میزان بکارگیری مهارتهای مقابله ای عاطفه مدار و مسئله مدار در دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد صورت گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 156 نفر از دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به صورت در دسترس انتخاب و دانشجویانی که بر اساس پرسشنامه ی بیلینگز و موس روش های مقابله ای غیر موثر داشتند (60) نفر به دو گروه مورد (30) نفر و شاهد (30) نفر تقسیم شدند. رفتار درمانی شناختی به صورت گروهی در 8 جلسه دو ساعته بر روی گروه مورد اجرا گردید. بعد از گذشت دو هفته از آخرین جلسات رفتار درمانی شناختی، مجددا کلیه دانشجویان گروه های مورد و شاهد با پرسشنامه مقابله ای مورد بررسی قرار گرفتند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری t زوجی و t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی دانشجویان شرکت کننده در مطالعه4/1±13/21 سال و اکثریت آنها (12/80 درصد) زن بودند. نتایج مطالعه نشان داد که در گروه مورد پس از رفتار درمانی شناختی واکنش های شناختی عاطفه مدار(اجتماعی و هیجانی) کاهش(05/0>P) و واکنش های مقابله ای مسئله مدار (رفتاری، شناختی و حل مشکل) افزایش (001/0>P) معنی دار ی داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر رفتار درمانی شناختی بر بکارگیری واکنش های مقابله ای توسط دانشجویان، استفاده از این روش در مراکز مشاوره دانشجویی در جهت ارتقاء روش های مقابله ای دانشجویان پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: رفتار درمانی شناختی، مهارتهای مقابله ای مسئله مدار، دانشجویان
  • لادن ناصح، فروغ رفیعی*، جعفر مقدسی، فاطمه یوسفی صفحات 10-22
    زمینه و هدف
    استومی و بیماری های زمینه ای مرتبط با آن، می توانند کیفیت زندگی بیمار را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. پژوهش حاضر به منظور بررسی کیفیت زندگی بیماران دارای استومی و شناخت مشکلات پیش روی این بیماران انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 84 بیمار دارای استومی مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران و انجمن استومی ایران از طریق روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه کیفیت زندگی بیماران دارای استومی گرداوری و به کمک نرم افزار SPSS و روش های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمره کیفیت زندگی برای هر یک از ابعاد جسمی5/17، روانی1/25/6، اجتماعی26 و معنوی26/6، همچنین کیفیت زندگی کل6/16/6 تعیین شد. بر اساس پاسخ های بیماران؛ به ترتیب بیشترین و کمترین میانگین نمره کیفیت زندگی در بعد جسمی به گویه های یبوست(1/21/9) و وضعیت کلی سلامت جسمی (2/39/5)، در بعد روانی به گویه های توانایی به خاطر آوردن وقایع (4/24/8) و دشواری تطابق با استومی(8/22/3)، در بعد اجتماعی به گویه های داشتن خلوت کافی در منزل برای مراقبت از استوما(8/13/9) و استرس زا بودن بیماری برای خانواده(9/11/1) و در بعد معنوی به گویه های داشتن انگیزه برای زنده ماندن(7/22/8) و برآورده شدن نیازهای روحی با انجام فعالیت های مذهبی گروهی(3/48/4) اختصاص یافت. کیفیت زندگی کل با سن، وضعیت اقتصادی، وضعیت استومی (دایمی یا موقتی بودن) و مدت داشتن استومی مرتبط بود (05/0P<) ولی با جنس، وضعیت تاهل، نوع و دلیل استومی ارتباط نداشت (05/0P>).
    نتیجه گیری
    پرستاران می توانند با بهره گیری از این یافته ها، چالش ها و عوامل مرتبط با کیفیت زندگی بیماران دارای استومی را بهتر بشناسند و درنتیجه برنامه های مراقبتی-آموزشی مناسب تری را برای این بیماران و خانواده های آن ها طراحی و اجرا نمایند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، استومی، استومیت
  • فریده باستانی، سمیه سیاحی*، حمید حقانی صفحات 23-32
    زمینه و هدف
    امروزه، بیماری لوسمی(leukemia) شایعترین نئوپلاسم دوران کودکی از یک بیماری کشنده به یک بیماری مزمن تبدیل شده است. لذا تمرکز بر مشکلات ناشی از درمان طولانی مدت در خانواده بخصوص مادران که مراقب اصلی کودک هستند، افزایش یافته است. حمایت اجتماعی و امید در توانایی مادران جهت اداره و مواجهه با تجربه بیماری و سازگاری با تنش موجود نقش مهمی را بازی می کنند. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط حمایت اجتماعی و امید در مادران کودکان مبتلا به لوسمی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، تحلیلی 150 نفر بطور مستمر از میان مادران مراجعه کننده به مرکز خون مرکز آموزشی درمانی حضرت علی اصغر (ع) تهران، در مدت 3 ماه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های حمایت اجتماعی نورتوس (Northouse) و امید میلر (Miller hope scale) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کای اسکوئر، تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    میانگیر سنی مادران شرکت کننده 36/33 سال و 3/97%آنان متاهل بودند. حدود 7/50% مادران مورد مطالعه از حمایت اجتماعی بالا و 3/45% آنها از امید بالا برخوردار بودند و بین میزان حمایت اجتماعی دریافت شده و میزان امید، همبستگی مثبت معنی دار (05/0P< و 443%=r) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بر مبنای یافته های پژوهش و ارتباط حمایت اجتماعی با امید و با توجه به اهمیت این متغیرها در مادران، بعنوان مهمترین گروه مراقبت دهنده به کودک مبتلا به لوسمی، برنامه ریزی در جهت آموزش و افزایش میزان حمایت اجتماعی و امید در این زنان ضروری بوده که نهایتا می تواند بر کیفیت مراقبت از کودکان مبتلا به لوسمی موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: مادر، امید، لوسمی، حمایت اجتماعی
  • زیبا رئیسی دهکردی*، معصومه معصومی، فاطمه سادات حسینی بهارانچی، معصومه دل آرام، رضا بخردی صفحات 33-41
    زمینه و هدف
    شیرخواران حساس ترین و آسیب پذیرترین گروه اجتماع را تشکیل می دهند. لذا حفظ سلامت جسمی و روانی آنان نیازمند توجه ویژه ای است. برخی از مطالعات نشان داده اند که ماساژ درمانی توسط والدین، به عنوان راهی برای بهبود کیفیت زندگی شیرخوار مطرح می باشد. هدف از انجام این مطالعه مقایسه تاثیر ماساژ با روغن آفتاب گردان و ماساژ به تنهایی بر وزن و قد شیرخواران بود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی است که در120 شیرخوار 15-10روزه، ترم، تک قلو، دارای تغذیه انحصاری با شیر مادر و عدم سابقه بستری شیرخوار به علت بیماری انجام گرفته است. شیرخواران به شکل تصادفی به سه گروه 40 نفره، دریافت ماساژ با روغن آفتاب گردان، ماساژ به تنهایی و گروه کنترل تقسیم شدند. ماساژ توسط مادر 2 نوبت در روز، هر نوبت به مدت 15 دقیقه و به مدت 28 روز انجام گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات فرم ثبت وزن و قد شیرخوار بود که در ابتدا، انتهای هفته های اول، دوم، سوم و چهارم مطالعه تکمیل گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس با اندازه های تکراری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد میانگین وزن و قد در طول زمان مطالعه یک روند افزایشی داشته و این اختلاف در طول زمان در همه گروه ها معنی دار بود(001/0>P). همچنین تا پایان هفته دوم مطالعه میانگین قد و وزن شیرخواران در گروه های مطالعه تفاوت معنی داری نداشته(05/0P). میانگین قد و وزن در بین سایر گروه ها تا پایان مطالعه تفاوت معنی داری نشان نداد(05/0)
    کلیدواژگان: روغن آفتابگردان، شیرخوار، ماساژ، وزن، قد
  • فرشته آئین*، نسرین فروزنده، عیسی محمدی، فاطمه الحانی صفحات 42-51
    زمینه و هدف
    علیرغم توافق جهانی در خصوص اهمیت مشارکت خانواده در مراقبت، معنای آن دچار ابهام است. در مطالعه حاضر، محقق به تعیین تاثیر بکارگیری مدل مشارکت پرستار-والد بر میزان رضایت مادران از مراقبت پرداخته است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع مداخله ای با طراحی تحقیق نیمه تجربی دو گروهی بود که در مرکز طبی کودکان تهران انجام گرفت. ابتدا در یک دوره 3 ماهه 30 کودک سن مدرسه مبتلا به بیماری مزمن گوارشی و روماتیسمی بستری در بیمارستان و مادران آنان به عنوان گروه کنترل (دریافت کننده مراقبت روتین) وارد مطالعه شدند. نمونه گیری در دو مقطع زمانی 3 ماهه صورت گرفت. در مدت زمان پژوهش تمامی نمونه-هایی که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، وارد مطالعه گردیدند. پس از اتمام نمونه گیری مرحله کنترل (تعداد نمونه: 30 نفر)، مشارکت مدیریت شده پرستار- والد در بخش به اجرا گذاشته شد. پس از گذشت دو هفته از شروع اجرای مدل، 25 کودک بستری و مادران آنها به عنوان گروه آزمون وارد مطالعه گردیدند. رضایت مادران هر دو گروه نیز با استفاده از پرسشنامه رضایت از مراقبت تدوین شده توسط پژوهشگر در هنگام ترخیص مورد ارزشیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که میانگین رضایت کلی مادران از مراقبت پرستاری در گروه آزمون (8/10±24/80) به طور معنی داری از گروه کنترل (8 ±7/20) بیشتر است (001/0>P). همچنین میانگین رضایت مادران در پنج حیطه اطلاع رسانی، ارتباطات، مهارتهای بالینی، عاطفی و مشارکت خانواده به تفکیک در گروه آزمون بطور معنی داری بیشتر از گروه کنترل است (001/0>P).
    نتیجه گیری
    یافته های نهایی این پژوهش حاکی از آن است که مشارکت مدیریت شده پرستار- والد می-تواند جهت افزایش رضایت مادران از مراقبت مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بستری شدن، بیماری مزمن، کودکان، مشارکت پرستار، والد، رضایت مادر
  • مرضیه حسینی، فرانک صفدری*، سارا حسینی، جواد مالک انزابی، تهمینه صالحیان صفحات 52-60
    زمینه و هدف
    آی یو دی (IUD) از جمله روش های سالم، موثر، ارزان، برگشت پذیر با میزان شکست پائین است که اساسی ترین ویژگی آن طولانی مدت بودن اثر پیشگیری از بارداری می باشد. با این حال در بسیاری موارد اقدام به خروج IUD پیش از موعد صورت می گیرد و شناخت عوامل مسبب قطع استفاده از IUD اطلاعات مفیدی برای سیستم بهداشتی فراهم می آورد. این پژوهش با هدف تعیین عوامل موثر بر خروج پیش از موعد IUD در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر شهرکرد انجام گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی بر روی 182 زن تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهر شهرکرد که در طی سال 1389جهت خروج قبل از موعد IUD به این مراکز مراجعه نمودند، انجام شد. روش نمونه-گیری، آسان و مبتنی بر هدف و اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه و مصاحبه گردآوری و با استفاده از آزمون های آماری تی استیودنت، کای اسکوئر، آنالیز واریانس یک طرفه، ضریب همبستگی پیرسون تحت نرم افزار آماری SPSS با سطح معنی داری داده ها کمتر از 05/0 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    مهمترین علل خارج سازی پیش از موعد IUD به ترتیب خونریزی(2/29%)، تمایل به حاملگی مجدد(7/26%)، جابجایی IUD(9/14%)، عفونت(8/11٪)، درد زیر شکم(5/7٪) و اختلال قاعدگی(6/5٪) بود. مشاوره قبل از گذاشتن IUDبا مدت زمان استفاده از IUD و عوارض جانبی آن ارتباط معنی داری داشت(001/0P<). 4/83 درصد از نمونه های مشاوره نشده نیاز نداشتن به یادآوری روزانه و 5/76 درصد از نمونه های مشاوره شده طولانی اثر بودن آی یودی را دلیل انتخاب این روش به عنوان پیشگیری ذکر کردند.
    نتیجه گیری
    هرچند عمده ترین دلایل قطع استفاده از IUD در این مطالعه عوارض جانبی آن بوده ولی تمایل به حاملگی مجدد نیز دومین علت خارج سازی پیش از موعد بود؛ لذا پیشنهاد می شود بامشاوره و انتخاب صحیح افراد کاندید استفاده از IUD و آموزش کافی در خصوص عوارض جانبی و درمان در اسرع وقت و انجام معاینات منظم جهت بررسی و مراقبت از عوارض، بر میزان تداوم استفاده از IUD افزود.
    کلیدواژگان: آی یو دی، خارج سازی، پیش از موعد
  • فریده باستانی، راضیه سادات حسینی*، راهله جوانبختیان قهفرخی صفحات 61-72
    زمینه و هدف
    مراقبت از بیماران مبتلا به دمانس و بالاخص آلزایمر از آسیب پذیرترین و چالش برانگیزترین نوع مراقبت هاست که مراقبین ممکن است با آن مواجه شده و باعث تجربه استرس زیاد در آنها می گردد. در این میان فقدان آموزشهای لازم نیز مشکلات آنها را دو چندان نموده است. هدف این مطالعه تعیین تاثیر بحث گروهی و مشاوره تلفنی بر استرس درک شده زنان مراقبت کننده از سالمند مبتلا به آلزایمر بوده است.
    روش بررسی
    در این پژوهش تجربی، 150 زن 18 تا 60 سال که از وابستگان درجه یک سالمند مبتلا به آلزایمر بوده و مراقبت مستقیم از سالمند مبتلا به آلزایمر را به مدت حداقل 6 ماه به عهده داشتند با روش نمونه گیری مستمر مبتنی بر هدف انتخاب شده و آزمودنی ها با روش تصادفی بلوکه شده به تصادف در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمون در یک برنامه مداخله ای شامل یک جلسه بحث گروهی، دریافت یک پمفلت آموزشی و دو مشاوره تلفنی شرکت نمودند. 6 هفته پس از مداخله، پس آزمون برای هر دو گروه انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و استرس درک شده بود. برای مقایسه متغیرها از آزمون های آماری تی زوجی، تی مستقل، کای اسکوئر و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که قبل از بحث گروهی و مشاوره تلفنی 7/50% نمونه ها در گروه آزمون و 3/57% از نمونه ها در گروه کنترل استرس درک شده بالایی داشتند. پس از انجام بحث گروهی و مشاوره تلفنی میانگین استرس درک شده در گروه آزمون از 62/8± 38/28 به 55/5±45/22 تقلیل یافت (001/0 > P). بین استرس درک شده و متغیرهای وضعیت تحصیلات (03/0P=) و وضعیت اقتصادی (01/0 P=) از نظر آماری ارتباط معنی دار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    زنان مراقبت کننده از سالمند مبتلا به آلزایمر به عنوان مهم ترین مراقبین غیر رسمی، سطوح استرس بالایی را تجربه می کنند که همین امر سلامت آنها و سالمندان تحت مراقبت ایشان را تحت الشعاع قرار می دهد، لذا لزوم مداخله برای این مراقبین به منظور بهبود وضعیت آنها پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سالمند، بیماری آلزایمر، مراقب، استرس درک شده
  • سید جلیل حسینی ایرانی، زهرا ایازی، افسانه ملکپور تهرانی، شهریار صالحی تالی، محمد رحیمی مدیسه* صفحات 73-80
    زمینه و هدف
    با توجه به نقش حیاتی پرستاران در احیای قلبی-عروقی بیماران دچار ایست قلبی تنفسی، این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش احیای قلبی- ریوی بر عملکرد پرسنل پرستاری بخشهای منتخب بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال 1389 انجام گردید.
    روش بررسی
    این پژوهش مطالعه ای نیمه تجربی است که در آن کلیه پرستاران شاغل در بخشهای ICU،CCU، اورژانس، فوریت ها، لیبر و ریکاوری بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به روش سرشماری انتخاب و قبل و پس از برگزاری کارگاه های آموزشی، عملکرد آنان توسط چک لیست استاندارد شده ارزیابی و مقایسه گردید داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سابقه اشتغال در اورژانس 2/2 سال و در سایر بخش ها 5/4 سال بود. در بخش سئوالات پژوهش نیز عملکرد واحدهای مورد پژوهش در ارزیابی سطح هوشیاری 6/11±8/81 درصد و در تماس با تیم احیاء4/11±53/81 درصد بود که پس از آموزش عملی به 100 درصد ارتقاء یافت و در مواردی چون استفاده از ماسک اکسیژن از 8/7± 9/42 درصد به3/8 ±25/56 درصد رسید و درخصوص کلیه سوالات در کلیه مراکز درمانی مورد بررسی، بین نمرات اخذ شده قبل و بعد از آموزش اختلاف معنی داری آماری وجود داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    مداخله آموزشی باعث ارتقاء سطح دانش و مهارت پرستاران در زمینهCPR می گردد که لزوم رعایت توالی شیوه های نوین آموزش تئوری و عملی و اختصاص زمان بیشتر برای تمرین عملی و مواجهه با محیط واقعی و آموزش به صورت تعلیم کار گروهی و مشارکت فعال پرسنل پرستاری از احیای قلبی-ریوی امری لازم و اجتناب ناپذیر می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش، احیای قلبی، ریوی، عملکرد پرستاری
|
  • Nasrin Frouzandeh*, Fereshte Aein, Marzie Frouzandeh, Somayeh Derakhshandeh Pages 1-9
    Background And Aims
    Caring for patients with dementia especially Alzheimer, is the most hardship, damaging and challenging of cares that caregivers expose to it. The lack of education about it increases the problems. The aim of this study was to evaluate the effect of group discussion and telephone counselling on perceived stress of women as caregivers of patient with Alzheimer disease.
    Methods
    In this study, 150 women who had 18-60 years old as a close relative to elderly patient with Alzheimer and at least being direct caregivers for six months, with convenience method were selected and by blocking randomization were allocated to control and experimental groups. The experimental group was participated in the group discussion and telephone counselling. Post-test was carried out six weeks after the program. The instruments for data gathering were demographic items and perceived stress Questionnaire. Independent t-test, paired t-test, Chi-square and ANOVA test were used.
    Results
    The study findings showed that before group discussion and telephone counselling 50.7% of samples in intervention group and 57.3% of samples in control group had high level of stress. Our results demonstrated that after the intervention, the mean of perceived stress in experimental group was decreased from 28.38±8.62 to 22.45±5.55 (p≤0.001) which shows decrease of stress. In the control group mean was increased from 29.88±8.66 to 31.92± 6.31 (p=0.009) which shows increase of stress. There were significant relationship between perceived stress and the variables of education (p= 0.03), and economic status (p= 0.01).
    Conclusion
    Caregiver women of patient elders with Alzheimer disease as the main resource of informal caregivers, experience high levels of stress that this problem treats health of women and their elderly. Group discussion and telephone counselling are effective to decrease perceived stress of women as caregivers of patient with Alzheimer disease. Thus, this method of education is suggested.
    Keywords: Elderly, Alzheimer disease, Caregivers, Perceived stress
  • Ladan Naseh, Dr Forough Rafii*, Jafar Moghadasi, Fatemeh Yousefi Pages 10-22
    Background And Aims
    An ostomy and its underlying disease can significantly diminish patient’s quality of life. The aim of this study was to assess quality of life in stoma patients and describe challenges facing these patients.
    Methods
    In this descriptive-analytic study, 84 patients with ostomy who reffered to selected educational centers of Tehran University of Medical Sciences and Iranian Ostomy Association (IOA) were selected using a convenience sampling. Data were collected using the City of Hope Quality of Life–Ostomy Questionnaire (COH-QOL). Data was analyzed by SPSS using descriptive and analytical statistics.
    Results
    The mean range of life quality scores for physical (71.5), psychological (6.52.1), social (62) and spiritual (6.62) domains and overall quality of life (6.61.6) was determined. Based on patients responses; the statements of constipation (MSD=9.1 2.1), ability to remember things (MSD=8.4 2.4), having enough privacy at home for doing ostomy care (MSD=9.31.8) and having sense a reason for being alive (MSD=8.22.7) had the highest score in physical, psycological, social and spiritual dimentions of quality of life, respectively. On the other hand, the statements of “Overall physical well-being (MSD=5.93.2), difficulty of adjustment with ostomy (MSD=3.22.8), create distress (MSDSD =1.11.9) from illness in family and meeting needs from group religious activities (MSD=4.84.3) had the lowest scores in these dimentions, respectively. Findings also indicated that there was a significant relationship between overall quality of life and age, financial status, stoma status (permanent or temporary) and stoma duration (P<0.05), While overall quality of life was not associated with gender, marital status, kind and resaon of ostomy (P>0.05).
    Conclusion
    This study provided useful information about quality of life and its related factors in stoma patients, and challenges facing this group as well. Using this information can be helpful to design care training programs for patient and family.
    Keywords: Quality of life, Stoma patients, Ostomy, Ostomate
  • Faride Bastani, Somaye Sayahi *, Hamid Haghani Pages 23-32
    Background And Aims
    Today, leukemia that is a most common neoplasm in childhood has turned to a chronic disease from fatal one. Therefore, focus on the problems of long-term treatment in families, especially mothers who are primary caregivers, has increased. Social support and hope in mothers may play an important role in enabling mothers to manage and exposure to maternal stress experience and compatibility with existing disease. In this study, it was investigated the relationship between social support and hope to be mothers of children with leukemia.
    Methods
    In this descriptive-analytic study, 150 people were selected consecutively mothers who came to blood center of Ali Asghar Educational –Treatment Center in Tehran during three months. Data were analyzed using k2 test، independent t- test and one-way ANNOVA test. data were gathered using social support questionnaire of Northouse and Miller hope scale. participated in this study and
    Results
    The age mean of mothers was 33/37 and 97/3% of them got married. Almost (50. 7%) of participants had a high level of social support and (45/3%) of them, had a high level of hope. So, there is a positive significant relation between these two parameters (p≤ o. o5, r=443%).
    Conclusion
    According to the results of this study and relationship between social support and hope and importance of these variables for mothers as the most care givers groups of a Child with leukemia, it is necessary to organize for education and to increase social support and as well to be hopeful from these women which are finally effective on quality of care a child with leukemia.
    Keywords: Mothers, Hope, Leukemia disease, Social support
  • Ziba Raisi Dehkordi *, Masoume Masoumi, Fateme Sadat Hosseini, Masoume Delaram, Reza Bekhradi Pages 33-41
    Print
    Background And Aims
    Infants are very sensitive group of society, so special attention is needed to take care of their physical and mental health. Some studies showed that massage therapy by parents can improve life quality for infants. The aim of this study was to compare the effect of massage with sunflower oil on infant's growth.
    Methods
    This clinical trial was conducted on 120 infants who were 10-15 days old, full-term, single, exclusively breastfed infants and with no history of hospitalization. The infants were assigned randomly into three groups of sunflower oil massage, only massage and control. Mothers administered 15 minutes of massage to their infants twice per day for 28 days. Data collection was recorded. Weight and height of infants were measured at baseline, and at the end of the first, second, third, and fourth weeks of the study. Data were analyzed using the repeated measures ANOVA.
    Results
    The study showed that, the mean of weight and height in all groups had assembling trend in. All groups showed a significant assembling trend in weight and height (p>0.001). There was no significant difference in all groups at the end of second week (p>0.05). At the end of third and fourth week, sunflower oil massage group had significant difference with control group weight 4393.3± 714.8, 4114.9± 657.6 and height 52.96±1.14, 52.05± 1.15. The mean of weight and height had no significant difference in other groups.
    Conclusion
    Infant massage with sunflower oil could be used as an easy, effective way to enhance infants’ growt.
    Keywords: Height, Infant, Massage, Sunflower oil, Weight
  • Fereshteh Aein*, Nasrin Frouzandeh, Issa Mohammadi, Fateme Alhani Pages 42-51
    Background And Aims
    Hospitalization is a stressful event for children and their families. Despite of global agreement about the importance of family participation in the care of hospitalized children, its meaning remains unclear that needs to be defined according to cultural and institutional characteristics. The current study has been carried out to investigate the effect of Nurse-parent Collaboration on parent's satisfaction of chronically-ill children in hospital setting.
    Methods
    This quasi-experimental study was performed in Pediatric Medicine Center. During a three-month period, 30 mothers of hospitalized school-aged, chronically-ill children receiving routine care were selected as control group. Then, for a second three-month period, the Nurse-Parent collaboration was introduced in practice and 25 mothers of hospitalized school-aged, chronically-ill children receiving this new care model participated in the study as intervention group. Parent’s Satisfaction with care was also evaluated before leaving the hospital on the discharge day using the prepared questionnaire by researcher.
    Results
    Findings showed that satisfaction level of mothers in intervention group (X= 80.24) was significantly higher than those of control group (X=20.7, P=0.000).
    Conclusion
    It is concluded that Nurse-Parent Collaboration Model designed culturally-appropriate for Iranian families is a suitable model to define nurse-parent interaction in the care of hospitalized chronically-ill children at hospital to increase mothers’ satisfaction with care at hospital.
    Keywords: Nurse, parent collaboration, Chronic illness, Hospitalization, Children, Parent satisfaction
  • Marzie Hosseini, Faranak Safdari *, Sara Hosseini, Javad Malek Anzabi, Tahmine Salehian Pages 52-60
    Background And Aims
    The continued use of a contraceptive method is a reliable indicator. Intrauterine contraceptive device is very safe, highly effective reversible and inexpensive family planning method which its essential feature is their long duration of action. The aim of this study was determination of affecting factors in early IUD expulsion in women who referred to health centers in Shahrekord.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 182 women who referred to health centers in Shahrekord for early discontinuation of the intrauterine device (IUD). Convenience sampling was done based on the target. The data were gathered via interview and questionnaire. The data were transferred to SPSS16 software and analyzed statistically using T-test, Chi–square, One-way ANOVA, and Pearson correlation. P-value less than 0.05 was considered significant.
    Results
    In this study, the most important cause of early IUD expulsion was bleeding (29.2%), desire for pregnancy (26.7%), displacement of IUD (14.9%), infection (11.8%), abdominal pain (7.5%) and menstruation disorder (5.6%) respectively. There was a significant relationship between counseling before IUD insertion with side effects and use duration of this device (P=0.001 and P=0.009). The cause of choosing IUD as a contraceptive method in 83.4 Percent from Not counseled samples was No need to remind and in 76/5 Percent of counseled was for long duration of action.
    Conclusion
    In this study, the most common cause for IUD removal was its side effects, but tendency to pregnancy, was the second leading cause of premature removal for IUD as well. So, It is suggested with Consulting and proper selection of candidates and education about the effects Accessories and regular examinations and treatment as soon as possible for evaluation and treatment of complications of IUD continuation rates added.
    Keywords: IUD, Vaginal bleeding, Complications, IUD Expulsion
  • Faride Bastani, Razie Sadat Hosseini *, Jahele Javanbakhtian Ghahfarokhi Pages 61-72
    Background And Aims
    Caring for patients with dementia especially Alzheimer, is the most hardship, damaging and challenging of cares that caregivers expose to it. The lack of education about it increases the problems. The aim of this study was to evaluate the effect of group discussion and telephone counselling on perceived stress of women as caregivers of patient with Alzheimer disease.
    Methods
    In this study, 150 women who had 18-60 years old as a close relative to elderly patient with Alzheimer and at least being direct caregivers for six months, with convenience method were selected and by blocking randomization were allocated to control and experimental groups. The experimental group was participated in the group discussion and telephone counselling. Post-test was carried out six weeks after the program. The instruments for data gathering were demographic items and perceived stress Questionnaire. Independent t-test, paired t-test, Chi-square and ANOVA test were used.
    Results
    The study findings showed that before group discussion and telephone counselling 50.7% of samples in intervention group and 57.3% of samples in control group had high level of stress. Our results demonstrated that after the intervention, the mean of perceived stress in experimental group was decreased from 28.38±8.62 to 22.45±5.55 (p≤0.001) which shows decrease of stress. In the control group mean was increased from 29.88±8.66 to 31.92± 6.31 (p=0.009) which shows increase of stress. There were significant relationship between perceived stress and the variables of education (p= 0.03), and economic status (p= 0.01).
    Conclusion
    Caregiver women of patient elders with Alzheimer disease as the main resource of informal caregivers, experience high levels of stress that this problem treats health of women and their elderly. Group discussion and telephone counselling are effective to decrease perceived stress of women as caregivers of patient with Alzheimer disease. Thus, this method of education is suggested.
    Keywords: Elderly, Alzheimer disease, Caregivers, Perceived stress
  • Jalil Hosseini, Irani, Zahra Ayazi, Afsane Malekpour, Teharani, Shahriar Salehi, Tali, Mohammad Rahimi, Madiseh* Pages 73-80
    Background And Aims
    One of the most important factors that affect the success of cardio pulmonary resuscitation (CPR) is the availability of expert CPR nurses that can immediately and correctly initiate and continue the CPR. The aim of this study was to evaluate the effect of CPR training on performance of nurses in some selected hospitals of Shahrekord University of medical Sciences in 2010.
    Methods
    This study is a quasi-experimental study that consists of all the ICU, CCU. Emergency and labour nursing staff. After they participated in a CPR workshop, their performance was assessed using a checklist and compared with their performance before the workshop. Data were analyzed using SPSS software.
    Results
    89.2% participants were female. The mean age of participants was 31.29±9.4 years. Before the study, the performance score of nurses in assessing patient’s consciousness was 81.8%±11.6% and the teamwork score was 81.53% ±11.4%. Both of these scores increased to 100% after the study. The score of using oxygen mask was 42.9%±7.8% that increased 56.25% ±8.3% after the study. In all hospitals, differences between the performance scores were statistically significant before and after the study(p<0.05).
    Conclusion
    Participation of nursing staff in an educational workshop can increase their knowledge and skills about CPR. It seems that is necessary to focus on practical educational programs and team working to prepare nursing staff to involve in CPR actively and correctly.
    Keywords: Education, Cardio Pulmonary Resuscitation, Nursing performance