فهرست مطالب

فصلنامه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی
سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهرک رحیمی، محبوبه حسینی صفحات 5-21
    پژوهش حاضر، با هدف بررسی راهبردهای جست وجوی اطلاعات در اینترنت توسط دانش آموزان و رابطه این راهبردها با سطح مهارت خواندن زبان انگلیسی و جنسیت انجام شد. جامعه آماری این پژوهش، کلیه دانش آموزان دختر و پسر دوره متوسطه هستند که در سال تحصیلی 91-1390 در مدارس روزانه شهر گرگان مشغول به تحصیل بوده اند. از بین جامعه مورد نظر، 190 دانش آموز به روش نمونه در دسترس (فقط دانش آموزانی که با اینترنت کار می کردند) انتخاب شدند. نمونه مورد نظر، پرسش نامه راهبردهای جست وجوی اطلاعات در اینترنت را که سه راهبرد فرآیندی، فراشناختی و رفتاری را می سنجد، تکمیل نمودند (پایایی ابزار = 75/0). هم چنین، آنها در آزمون خواندن مهارت زبان انگلیسی کت (آزمون پایه دانشگاه کمبریج) شرکت نمودند (پایایی ابزار = 71/0). برای تحلیل داده ها از تحلیل واریانس چندگانه (مانوا) و ضریب همبستگی استفاده شد. یافته ها نشان داد که جنسیت بر راهبردهای رفتاری تاثیر دارد. بدین معنی که، پسران از این راهبردها بیشتر از دختران استفاده می کنند. اما در استفاده از دو راهبرد فرآیندی و فراشناختی اختلافی بین دو گروه مشاهده نشد. بررسی رابطه میان مهارت خواندن زبان انگلیسی و به کارگیری راهبردهای جست وجوی اطلاعات نشان داد که دو متغیر، ارتباط مثبت و معناداری با یکدیگر دارند. علاوه بر این، با در نظر گرفتن زیرمقیاس های پرسش نامه راهبردهای جست وجوی اطلاعات مشخص شد که مهارت خواندن با راهبردهای شناختی و رفتاری رابطه مثبت و معناداری دارد؛ اما این رابطه با راهبردهای فرآیندی معنادار نبود.
    کلیدواژگان: جست وجوی اطلاعات، راهبرد، اینترنت، مهارت خواندن، زبان انگلیسی، جنسیت
  • دانیال یارایی، طیبه اعتمادی نسب، سیدمحمود حسینی اشلقی صفحات 23-40
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر نرم افزار چند رسانه ای زبان بر آموزش زبان و گفتار کودکان آسیب دیده شنوایی زیر هشت سال استان مازندران بود. روش پژوهش شبه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون بین دو گروه آزمایش و کنترل بود. در این پژوهش از میان 60 نوآموز زیر هشت سال آسیب دیده شنوایی استان مازندران، 30 نفر به عنوان نمونه به روش تصادفی ساده انتخاب و گروه نمونه به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. جهت دست یابی به هدف پژوهش ابتدا پیش آزمون از هر دو گروه کنترل و آزمایش گرفته شد و سپس گروه کنترل به مدت دو ماه (15 جلسه) با نرم افزار آموزشی چند رسانه ای زبان و گفتار آموزش دیدند و در پایان جلسه آموزش دوباره از هر دو گروه کنترل و آزمایش پس آزمون به عمل آمده است. ابزارهای این پژوهش، آزمون TOLD-P3 و نرم افزار چند رسانه ای زبان و گفتار بود. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصل از نمرات پیش آزمون و پس آزمون از روش آزمون t مستقل و تحلیل کواریانس (ANCOVA) استفاده شد. بررسی فرضیه ها نشان داد، آموزش به روش چند رسانه ای بر واژگان تصویری، درک دستوری و تولید کلمه کودکان بهتر از روش سنتی بوده و هم چنین، نتایج آزمون کوواریانس نشان داد، با حذف اثرات پیش آزمون نرم افزار های چندرسانه ای تاثیر بیشتری در مقایسه با روش سنتی بر رشد زبان و گفتار کودکان دارد.
    کلیدواژگان: نرم افزار، چند رسانه ای، زبان و گفتار، آسیب دیده شنوایی
  • مرجان کیان، حسین نریمانی، نصرت ریاحی نیا صفحات 41-58
    پژوهش حاضر، با هدف شناسایی میزان و عوامل موثر بر رضایت مندی استفاده کنندگان از خدمات بخش اطلاع رسانی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه مازندران انجام شده است. روش پژوهش، پیمایشی و با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته، شامل 23 سوال بسته پاسخ و یک سوال باز پاسخ، انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه دانشجویان مراجعه کننده به بخش اطلاع رسانی کتابخانه مرکزی دانشگاه مازندران در سال تحصیلی 92-1391 و نمونه شامل 260 نفر از مراجعه کنندگان که در مدت دو ماه به بخش اطلاع رسانی مراجعه کردند، می باشد که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها بر اساس شاخص های آمار توصیفی و آزمون مجذور کای و t تک نمونه ای تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان داد که کاربران تا حد زیادی از امکان دسترسی به منابع الکترونیکی، پایگاه ها و مهارت های اطلاعاتی و ارتباطی کتابداران رضایت داشته اند؛ اما از تجهیزات فراهم شده و ساعت کار بخش اطلاع رسانی، ناراضی بوده اند. بیشترین استفاده کاربران از پایگاه فارسی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) و پایگاه لاتین جامع علوم (Science Direct) بوده است.
    کلیدواژگان: رضایت مندی، خدمات بخش اطلاع رسانی، کتابخانه مرکزی، دانشجویان، دانشگاه مازندران
  • وحید فلاح، قهرمان محمودی، سیده شهین کاظمی صفحات 59-83
    این تحقیق با هدف اصلی شناسایی تاثیر بازی های رایانه ای غیربومی بر تغییر هویت دانش آموزان براساس مولفه های هویت ملی، دینی، خانوادگی، جنسیتی و شخصی انجام شد. روش تحقیق، توصیفی از نوع زمینه یابی است. جامعه آماری، شامل: کلیه دانش آموزان دختر و پسر دوره متوسطه استان مازندران به تعداد 29757 نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران، 487 نفر با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از روش کتابخانه ای و میدانی و ابزار پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده است. روایی صوری و محتوایی پرسش نامه توسط متخصصان مربوطه تایید شد و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، 91/0 به دست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t تک نمونه ای، آزمون t دو گروه مستقل و تحلیل واریانس یک راهه (ANOVA) استفاده شده است. نتایج نشان داد که بازی های رایانه ای بر هویت ملی، دینی، خانوادگی، جنسیتی دانش آموزان تاثیر معنی داری دارد و بر هویت شخصی آنها تاثیر معنی داری ندارد. هم چنین، اختلاف معنی داری بین دختران و پسران در تاثیر بازی های رایانه ای در متغیرهای هویت (دینی، خانوادگی، جنسیتی و شخصی) وجود دارد. این تاثیر در هویت پسران بیشتر از دختران است و تاثیر بازی های رایانه ای بر هویت دانش آموزان برحسب پایه و رشته تحصیلی اختلاف معنی داری ندارد. به طور کلی، نتایج نشان داد، استفاده زیاد و نامناسب از بازی های رایانه ای غیر بومی سبب تضعیف هویت دانش آموزان دوره متوسطه می شود.
    کلیدواژگان: بازی های رایانه ای، هویت ملی، هویت دینی، هویت خانوادگی، هویت جنسیتی، هویت شخصی
  • مژگان اسمعیل نیا، براتعلی منفردی راز، حسینعلی کوهستانی صفحات 85-100
    هدف کلی از انجام این پژوهش، بررسی رابطه آشنایی با فن آوری اطلاعات و توانمند سازی دبیران می باشد. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه مورد بررسی، شامل: کلیه دبیران شهرستان بجنورد به حجم 1100 نفر می باشد که از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 287 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده، شامل پرسش نامه توانمند سازی اسپریتزر که پایایی آن بر اساس ضریب آلفای کرونباخ 82/0 و پرسش نامه محقق ساخته در زمینه فن آوری اطلاعات می باشد که پایایی آن بر اساس ضریب آلفای کرونباخ 71/0 محاسبه شد. برای بررسی فرضیه های تحقیق، از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. هم چنین برای تعیین متغیرهای تاثیرگذار و نشان دادن تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم متغیرهای مستقل بر وابسته از رگرسیون چند متغیره استفاده گردید. یافته ها نشان داد که بین کاربرد اینترنت، استفاده از دوره های آموزشی، توانایی انتقال اطلاعات دبیران، توانایی مدیریت بانک های اطلاعاتی، توانایی اشتراک اطلاعات و در کل آشنایی با فن آوری اطلاعات؛ با توانمندسازی شغلی دبیران رابطه وجود دارد. هم چنین استفاده از دوره های آموزشی، توانایی انتقال اطلاعات، نگرش به انتقال و مبادله اطلاعات نقش تعیین کننده ای در توانمندسازی دبیران دارند.
    کلیدواژگان: دبیران، فن آوری اطلاعات، توانمند سازی، آموزش
  • کامیان خزایی، فاطمه کاکوان صفحات 101-116
    پژوهش حاضر، با هدف بررسی امکان سنجی استفاده از ایمیل در ارزش یابی تکوینی دانشجویان غرب استان مازندران انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق را استادان دانشگاه های غرب استان مازندران به تعداد 196 نفر تشکیل داده است. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 162 نفر بوده است. نمونه گیری به روش تصادفی طبقه ای انجام شده است. ابزار گرد آوری اطلاعات، پرسش نامه محقق ساخته با 27 سوال در مقیاس لیکرت بوده است. آلفای کرونباخ آن 778/0 محاسبه شده است. روش آماری تجزیه و تحلیل داده های مورد استفاده در این پژوهش در دو سطح توصیفی و استنباطی و با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفته است، در سطح استنباطی از آزمون t تک نمونه ای استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون نشان داده است که استادان غرب استان مازندران با ایمیل در حد مطلوب آشنا هستند. از دیدگاه آنان استفاده از ایمیل برای ارزش یابی تکوینی اثربخش می باشد و استفاده از آن امکان پذیر بوده و نیاز به هر یک از ملزومات (پهنای باند، اینترنت پرسرعت، صداقت، بستر فرهنگی، تغییر نگرش دانشجویان، تغییر نگرش استادان) استفاده از ایمیل در ارزش یابی تکوینی در حد زیاد قرار دارد. موانع استفاده از ایمیل در ارزش یابی تکوینی (وقت گیر بودن، امکان تقلب، ایجاد زحمت برای استادان، جدی بودن موانع، فقدان سواد اطلاعاتی، فقدان استاندارد و موانع اداری) در حد زیاد موثر می باشد.
    کلیدواژگان: ایمیل، ارزش یابی تکوینی، آموزش الکترونیکی، استادان، استان مازندران
  • سجاد امامویردی، جعفر قهرمانی، مریم امامویردی صفحات 117-134
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه سیستم فن آوری اطلاعات، با خلاقیت مدیران و معلمان دبیرستان های پسرانه دولتی شهرستان خوی انجام شده است. روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری، کلیه مدیران و معلمان دبیرستان های پسرانه شهرستان خوی، به تعداد 270 نفر می باشد. از این مقدار حجم نمونه آماری 140 نفر انتخاب شده، به طوری که 40 نفر مدیر به روش سرشماری و 100 نفر دبیر به صورت تصادفی ساده انتخاب شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه است که بعد از تایید روایی پرسش نامه توسط استادان و صاحب نظران و محاسبه پایایی پرسش نامه ها (پرسش نامه سیستم فن آوری اطلاعات 89/0 و پرسش نامه خلاقیت 87/0) اجرا گردید. جهت آزمون فرضیه ها، از آزمون های پارامتریک ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون ساده استفاده شد. نتایج به دست آمده از آزمون فرضیه ها، نشان داد که تمامی مولفه های خلاقیت (سیالی، انعطاف، بسط، ابتکار) رابطه معنی داری با سیستم فن آوری اطلاعات دارند. نتایج رگرسیون نشان داد که سیستم فن آوری اطلاعات، با ضریب تبیین 546/0 و ضریب بتای 515/0، تاثیر مثبت بر روی خلاقیت معلمان و مدیران داشته و به عنوان پیش بینی کننده خلاقیت می باشد. بنابراین، نتایج به دست آمده از تحقیق حاکی از وجود رابطه قوی بین سیستم فن آوری اطلاعات و خلاقیت است و پیاده سازی سیستم های نوین اطلاعات دانش با تاکید بر سیستم فن آوری اطلاعات در مدارس، از عوامل مهم ایجاد کننده خلاقیت و انعطاف و پرورش ایده های نو در کارکنان و از بسترهای مهم برای ایجاد مدارس یادگیرنده می باشد.
    کلیدواژگان: سیستم فن آوری اطلاعات، خلاقیت، انعطاف پذیری، نوآوری، کارکنان آموزشی
  • احمد علی جدیدیان، حسن پاشاشریفی صفحات 135-150
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر بازی های رایانه ای خشن و راهبردی بر زمان واکنش دیداری و شنیداری انتخابی و پاسخ های تکانشی دانش آموزان دبیرستانی بود. روش پژوهش علی مقایسه ای بود. جامعه آماری متشکل از کلیه دانش آموزان پسر دبیرستانی شهر همدان (دامنه سنی 13 تا 18 سال) در سال تحصیلی 91-1390 بود. روش نمونه گیری، غیر تصادفی داوطلبانه و هدفمند برای ممکن کردن همتاسازی گروه ها بود. دو گروه مطالعه (بازی های رایانه ای خشن و بازی های راهبردی) با گروه مقایسه که تجربه هیچ نوع بازی رایانه ای را نداشتند، همتا شدند. زمان واکنش و تکانش گری در پاسخ با نرم افزار زمان سنج واکنش پیشرفته اندازه گیری شد. داده ها با روش های آماری تحلیل واریانس چند متغیره و تحلیل واریانس یک راهه مستقل تحلیل و بررسی شد. نتایج نشان داد که هر دو نوع زمان واکنش در گروه های مطالعه سریع تر از گروه مقایسه است. دو نوع زمان واکنش در گروه بازی های خشن سریع تر از گروه بازی های راهبردی است و تعداد پاسخ تکانشی در گروه بازی های رایانه ای (گروه های مطالعه) کمتر از گروه مقایسه است.
    کلیدواژگان: بازی های رایانه ای، زمان واکنش انتخابی، پاسخ تکانشی
|
  • Mehrak Rahimi Pages 5-21
    This study investigated the strategies Iranian high-school students use to search the Internet and the role of students’ gender and English reading comprehension proficiency in the use of these strategies. The population of the research included all male and female students who were studying in public high-schools of Gorgan in the academic year 2011-12. One hundred and ninety high-school students were selected based on convenience sampling among the population who used the Internet for their studying. They filled in the Online Information Searching Strategy Inventory (OISSI) with three components including procedural، behavioral and metacognitive strategies (tool reliability =0. 75). They also took part in the reading section of Cambridge University’s Key English Test (tool reliability =0. 71). The data was analyzed using Multiple Analysis of Variance (MANOVA) and Correlation Coefficient. The result of the study showed the influence of gender on behavioral strategies، indicating that boys used this strategy more frequently than girls. However، gender did not show any effect on using procedural and metacognitive strategies. Further، evidence indicated a positive and significant relationship between English reading proficiency and online searching strategies. Besides، regarding information searching strategy inventory sub-scales، positive and significant relationship was found between English reading proficiency and metacognitive and procedural strategies. In general and two types of strategies، that is، metacognitive and procedural strategies. However، English reading was not found to be significantly related to using behavioral strategies to search the Internet.
    Keywords: Information Searching, Strategy, Internet, Reading Proficiency, English, Gender
  • Danial Yaraei, Tayebeh Etemadi, Seyed Mahmoud Hosseini Pages 23-40
    The present study aimed to examine the effects of multi- media language learning software in teaching language and speech to hearing-impaired children under eight in Mazandaran province. The study adopted a quasi-experimental method with pre-test/post-test design in two control and experimental groups. To conduct the study، 30 subjects were randomly selected out of 60 hearing-impaired students in the province under eight who were assigned to two control and experimental groups randomly. To achieve the objective of the study، both the control and the experimental groups were given a pre-test and then the control group has received educational training through multi-media language learning software for two months (15 sessions). When the training was completed، both control and experimental groups were given a post-test. The tools for conducting the study were TOLD-P3 test and the multimedia language learning software. The independent t test and covariance analysis (ANCOVA) were used to analyze the data obtained from the pretest and posttest. Evaluating the first three hypotheses revealed the fact that using multi-media software has better effects on children''s pictorial words، grammatical understanding and word production than the traditional approach. Further، the covariance test analysis showed that by removing the pretest effects، multimedia language learning software had more effects in improving the children''s language and speech compared with the traditional approach.
    Keywords: Software, Multimedia, Language, Speech, Hearing, Impaired
  • Majan Kian, Hossein Narimani, Nosrat Riahi Nia Pages 41-58
    This study aimed to investigate the factors influencing the users'' satisfaction with the document center services of the central library and document center in the University of Mazandaran. The research was a survey research and a researcher-made questionnaire was used that included 23 closed-ended and one open-ended questions. The research population was all the students who came to the document center services of the central library and document center of the University of Mazandaran during 2011-2012 academic year. Two hundred and sixty students were selected during two months، using available sampling. The data were analyzed through descriptive statistics، using Chi-square and one-sample t tests. The results showed that the users were satisfied with the electronic services، databases، and the staff skills، but dissatisfied with the equipments and timetables. The most used services by the users were SID (Scientific Data Center) and Science Direct databases.
    Keywords: Satisfaction, Document Center Services, Central Library, Students, The University of Mazandaran
  • Vahid Fallah, Ghahreman Mahmoudi, Shahin Kazemi Pages 59-83
    The purpose of this study was to investigate the effects of non-native computer games on students’ identities with respect to national، religious، family، gender and personal components. It was a descriptive-survey research. The statistical population consisted of both male and female of 29757 middle school students from Mazandaran، among which 487 subjects were selected based on Cochran formula using multi-stage cluster sampling method. Library and field methods were used to collect research data as well as researcher-made questionnaire tool. The face and content-related validity of the questionnaire was verified by experts. One sample t test، binominal test، independent t test and one-way variance analysis (ANOVA) were used to analyze the data. Accordingly، the reliability of Chronbach''s Alpha coefficient was 0. 91. The results indicated that the computer games have significant influence on national، religious، family and gender identities of students. It had no effect on personal identity. There was a significant difference between males and females in religious، family، gender and personal identity variables. Male students were more affected than females. However، the grade and the field of study showed no meaningful difference between them. In general، the results indicated that frequent، improper use of non-native computer games has a debilitating effect on middle school students’ identity.
    Keywords: Computer Games, National Identity, Religious Identity, Family Identity, Gender Identity, Personal Identity
  • Pages 85-100
    The main objective of this study was to investigate the relationship between information technology knowledge and empowerment of teachers. Accordingly، a correlational descriptive research method was adopted. The research population consisted of all teachers employed in Bojnurd city (n=1100) out of which 287 subjects were selected through stratified random sampling. The research instruments included Spreitzer’s empowerment questionnaire with a reliability of 0. 82 as well as the researcher-made questionnaire in the field of information technology with a reliability of 0. 71 based on Cronbach Alpha coefficient. In order to examine research hypotheses، Pearson correlation coefficient was used. Further، to determine the affecting variables and demonstrate the direct and indirect effects of independent variables on dependent variables، multivariate regression was employed. The results revealed that there were significant relationship between teachers'' empowerment with using internet، using education courses، teachers'' ability to transfer information، ability to manage databases، ability to share information، and، in general، familiarity with information technology. Also findings suggested that taking the training courses، the ability to transfer information and the attitude toward the information exchange played a decisive role in empowerment of teachers.
    Keywords: Teachers, Information Technology, Empowerment, Education
  • Kamian Khazaei, Fatemeh Kakvan Pages 101-116
    The present study aims to investigate the feasibility of using email in student formative evaluation in west of Mazandaran province. The purpose of this research was applied and the method was descriptive survey. The statistical sample included 400 university professors in West of Mazandaran province. The sample size has been 162 based on Morgan table. Stratified random sampling method was used. The data gathering tool was a researcher-made questionnaire with 27 questions on a Likert scale. Cronbach alpha was calculated 0. 778. Both descriptive and inferential statistics methods، together with SPSS software، were used for data analysis. One sample t test was used at inferential level. Findings showed that the professors in west of Mazandaran province are desirably familiar with email. From their perspective، the use of email is possible and effective in formative evaluation. They also believe that all email supplies (band width، high speed internet، honesty، cultural context، students'' attitudes changing، and professors'' attitudes changing) are highly necessary in formative evaluation. Besides، factors like: ''to be time consuming، the possibility of fraud، causing trouble for professors، the seriousness of barriers، lack of information literacy، lack of standards and administrative barriers''; are serious barriers to formative evaluation.
    Keywords: Email, Formative Evaluation, Electronic Training, Professors, Mazandaran Province
  • Sajjad Emamvirdi, Jafar Ghahramani, Maryam Emamvirdi Pages 117-134
    The goal of this research was to investigate the relationship between IT System and creativity of principals and teachers in boy public high school at Khoy city. The research method was descriptive and its type was correlational. All principals and teachers were the statistical population of the research (270 individuals)، among which 40 principals were selected by census method and 100 teachers were selected randomly. Two questionnaires were used for gathering the data، whose face and content validity was confirmed by the experts. Reliability of questionnaires was estimated for IT systems (0. 89) and creativity (0. 87). To test the hypotheses، parametric tests - simple regression and Pearson correlation coefficient tests - were used. Results showed that all of the creativity components (Fluidity، flexibility، expandability and innovation) have a significant relationship with IT systems. Regression results indicated that IT systems، with expression factor 0. 546 and Beta factor 0. 515، had positive effect on creativity of principals and teachers. It is، therefore، concluded that there is a strong relationship between information technology system and creativity and that implementation of modern information systems at schools is among the most important factors for creativity and flexibility، as well as fostering new ideas among educational staff. It is also an important substrate for establishing learning schools.
    Keywords: Information Technology Systems, Creativity, Flexibility, Innovation, Educational Staff
  • Ahmad Jadidian, Hassan Pasha Sharifi Pages 135-150
    The present study was conducted to examine the effect of action and strategic computer games on visual and audio selective reaction times and impulsive responses in school pupils. The research method was causal-comparative. The statistical population included all 13-18-year-old boy school pupils in Hamedan. The sampling method was non-random voluntary and purposeful sampling to match the procedure into groups. Two test groups (action computer games and strategic computer games) were matched in a targeted manner with a control group that lacked any experience of computer games. The selective reaction time and impulsive responses of subjects were measured by advanced reaction time software. The data were analyzed by MANOVA and ANOVA. The results revealed that both reaction times in test groups were faster than in control group. The two reaction times in action games group were faster than in strategic games group، and the impulsive responses in computer games groups (test groups) were fewer than in control group.
    Keywords: Computer Games, Selective Reaction Time, Impulsive Response