فهرست مطالب

نشریه دانش شناسی
پیاپی 22 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1393/01/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شکوه تفرشی*، مرضیه صدیق صفحه 1
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه عملکرد کتابخانه های عمومی نهادی و مشارکتی استان قم از نظر به کارگیری شیوه ی آمیخته بازاریابی p4 است.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع کاربردی به روش «پیمایشی» است. برای توصیف و تحلیل داده ها از آمارهای توصیفی و استنباطی (آزمونT) استفاده شده است. جامعه مورد پژوهش کتابخانه های عمومی استان قم مشتمل بر 55 کتابخانه هستند، که از این تعداد 22 کتابخانه به صورت نهادی اداره می شوند و 33 کتابخانه به صورت مشارکتی با نهاد کتابخانه های عمومی همکاری میکنند. گردآوری اطلاعات از طریق سیاهه وارسی و مراجعه حضوری صورت گرفته است که سیاهه وارسی 4 کتابخانه عودت نشده است، و جامعه مورد بررسی به 21 کتابخانه نهادی و 30 کتابخانه مشارکتی تقلیل یافت. برای سنجش روایی سیاهه وارسی از نظر خواهی اساتید و مدیران کتابخانه ها استفاده شده است، و برای سنجش پایایی از آلفای کرونباخ استفاده شده است که از پایایی قابل قبولی 90/0 برخوردار است.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که محصول، بها، مکان و فعالیت های تشویقی و ترغیبی کتابخانه های نهادی به ترتیب با میانگینهای (82/0)، (72/0)، (2/1)، (07/1)نسبت به محصول، بها، مکان و فعالیت های تشویقی و ترغیبی کتابخانه های مشارکتی به ترتیب با میانگین های (50/0)، (46/0)، (77/0)، (74/0) وضعیت بهتری دارند. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نشان داد که بین میانگین سه عنصر محصول، بها و مکان در کتابخانه های نهادی و مشارکتی تفاوت معنادار وجود دارد. اما، بین میانگین فعالیت های تشویقی و ترغیبی این دو کتابخانه تفاوت معناداری وجود ندارد. هم چنین بین میزان بهکارگیری شیوه ی آمیخته بازاریابی 4 پی در کتابخانه های عمومی نهادی و مشارکتی تفاوت معناداری وجود دارد، و وضعیت کتابخانه های نهادی از نظر میزان بهکارگیری شیوه ی آمیخته بازاریابی چهار پی با میانگین (90/53) مطلوب تر از کتابخانه های مشارکتی (67/35) است.
    اصالت/ارزش:نتایج این پژوهش می تواند اطلاعاتی را فراهم آورد که زمینه ساز برنامه ریزی های آینده باشد.
    کلیدواژگان: بازاریابی، آمیخته بازاریابی، کتابخانه های عمومی، کتابخانه های مشارکتی، کتابخانه های نهادی، قم
  • مریم شجاعی*، عبدالرسول جوکار صفحه 19
    هدف
    هدف از این پژوهش بررسی استنادی تولیدات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در پایگاه وب آو ساینس در طی سال های 2000 تا 2009 و ترسیم ساختار علمی آن با استفاده از نرم افزار هیست سایت می باشد.
    روش پژوهش: این پژوهش از نوع توصیفی است که با استفاده از روش علم سنجی انجام می شود. داده های مورد نیاز از طریق پایگاه وب آوساینس به دست آمده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد دانشگاه آزاد اسلامی در مجموع 6425 مدرک در پایگاه وب آوساینس در طول سال های 2000 تا 2009 به ثبت رسانده است. نرخ رشد به دست آمده برای تولیدات علمی دانشگاه آزاد اسلامی 88/49 می باشد. 61 کشور با این دانشگاه در نوشتن مدارک همکاری داشته اند. این مدارک با همکاری 10130 نویسنده به ثبت رسیده و در مجموع 106518 منبع مورد استناد آنها قرار گرفته است. از دیگر نتایج پژوهش 5 خوشه شکل گرفته در نقشه تاریخ نگاشتی دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس شاخص استناد داخلی (تی ال سی اس) و 4 خوشه تشکیل شده بر پایه شاخص استناد جهانی (تی جی سی اس) می باشد.
    نتیجه گیری
    روند رشد تولیدات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در سال های مورد بررسی سیر صعودی داشته است و این دانشگاه توانسته است آثار مفید و تاثیرگذاری را در حوزه موضوعی شیمی منتشر نماید.
    کلیدواژگان: تحلیل استنادی، نقشه تاریخ نگاشتی، دانشگاه آزاد اسلامی، پایگاه وب آوساینس
  • علی شرفی*، مهدی علیپور حافظی، علی جلالی دیزجلی صفحه 35
    هدف
    هدف پژوهش حاضر تعیین فرایند زیست روش های پژوهش پایان نامه های علوم کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه های دولتی ایران از سال 1384- 1388 است.
    روش پژوهش: این پژوهش کاربردی، و از روش تحلیل محتوا، برای تعیین گرایشات روش های پژوهشی پایان نامه ها استفاده کرده است. جامعه مورد مطالعه 292 پایان نامه علوم کتابداری و اطلاع رسانی نوشته شده از سال 1384-1388 در دانشگاه های دولتی ایران می باشد. پایان نامه ها از لحاظ روش پژوهش نیز در 10 نوع روش پژوهشی تفکیک شده اند. گردآوری اطلاعات با استفاده از فیش برداری بر مبنای فهرست کنترل انجام شده است. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای EXCEL و SPSSانجام شده است.
    یافته ها
    بر اساس یافته های پژوهش 81/42 درصد از کل پایان نامه ها از روش پژوهش پیمایشی، 01/13 درصد از روش پژوهش تحلیل محتوا، 30/11 درصد از روش پژوهش تحلیل استنادی، 22/8 درصد از روش پژوهش پیمایش توصیفی، 51/6 درصد از روش پژوهش کتابخانه ای، 45/4 درصد از روش پژوهش پیمایش مقایسه ای، 11/4 درصد از روش پژوهش پیمایش تحلیلی، 77/3 درصد از روش پژوهش پیمایش ارزشیابی، 40/2 از روش پژوهش توصیفی، 05/2 درصد از روش پژوهش توصیفی تحلیلی، 68/0 درصد از روش پژوهش تجربی و 68/0 درصد از پایان نامه ها از روش پژوهش طراحی سیستم استفاده کرده اند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که گرایش روش پژوهشی غالب در پایان نامه های علوم کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه های دولتی ایران مربوط به روش پژوهش پیمایشی، و ضعیف ترین گرایش مربوط به روش های پژوهشی تجربی و طراحی سیستم می باشد.
    کلیدواژگان: فرایند زیست پایان نامه ها، روش های پژوهش، پایان نامه های علوم کتابداری و اطلاع رسانی
  • سلیمه گوهری نژاد، سید بهنام الدین جامعی، زهرا فرجی* صفحه 49
    هدف
    هدف از مطالعه ی حاضر تعیین میزان دانش، نگرش و عملکرد اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص به کارگیری منابع و پایگاه های اطلاعاتی کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی ایران می باشد.
    روش پژوهش: مطالعه حاضر توصیفی و از نوع مقطعی است که در سال 1389 انجام شده است. جامعه ی پژوهش شامل کلیه ی اعضای هیات علمی دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی ایران (700 نفر) بوده، و حجم نمونه به روش تصادفی ساده، با استفاده از جدول مورگان 152 نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی محقق ساخته ای بود که دانش، نگرش و عملکرد اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در به کارگیری منابع کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی ایران را مورد بررسی قرار داد. در نهایت داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS 17 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده در مورد دانش اعضای هیات علمی در استفاده از منابع کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی ایران 42.8% درصد بود. نگرش اعضای هیات علمی در استفاده از منابع کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی در ارتقای فعالیت های دانشگاهی مثبت ارزیابی شد. عملکرد اعضای هیات علمی در استفاده از منابع کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی در بعد هدف و انگیزه، انتشار مقالات علمی و در بعد میزان استفاده از پایگاه های اطلاعاتی، استفاده از پایگاه Science Direct بیش از سایر پایگاه ها بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نگرش مثبت نتایج اعضای هیات علمی نسبت به استفاده از منابع کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی ایران پیش نهاد می شود تدابیری برای ارتقای دانش و عملکرد کاربران در استفاده بهینه از منابع و رهایی از موانع موجود لحاظ گردد.
    کلیدواژگان: دانش، نگرش، عملکرد، اعضای هیات علمی، کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی ایران
  • معصومه لطیفی*، حسن صیامیان، فاطمه زندیان صفحه 57
    هدف
    این پژوهش با هدف، میزان آشنایی و استفاده کتابداران کتابخانه های عمومی از قابلیت های وب 2 در محیط کار انجام شده است.
    روش پژوهش: مطالعه حاضر، از نوع پیمایشی – توصیفی و جامعه آماری شامل کلیه کتابداران کتابخانه های عمومی(32 استان) است. طبق گزارش آماری واحد منابع انسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، تعداد کتابداران تا پایان سال 1390 (4921 نفر) می باشند. که از بین آنان 357 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایبه عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این پژوهش برای گردآوری داده ها از پرسشنامه ی محقق ساخته استفاده ای که بر اساس مرور متون و منابع مرتبط و مشاهده های پژوهشگران از ابزارهای وب 2، طراحی و استفاده شده است. برای پاسخگویی به سوال ها و فرضیه های پژوهش از روش های آمار توصیفی (توزیع فراوانی و درصد) و آزمون های استنباطی(آزمون t تک گروهی، تحلیل واریانس یک عاملی و آزمون تعقیبی دانکن) استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که میزان آشنایی کتابداران کتابخانه های عمومی با امکانات و قابلیت های وب2 در حد کم (44 درصد)، و به همان نسبت میزان استفاده کتابداران از امکانات و قابلیت های وب2 جهت خدمت رسانی به مراجعین در حد کم (48 درصد) است. بیشترین توانایی کتابداران کتابخانه های عمومی در استفاده از پست الکترونیکی و وبلاگ بوده و کمترین توانایی نیز در زمینه استفاده از فلیکر و ویکی است.
    نتیجه گیری
    میزان آشنایی و استفاده کتابداران کتابخانه های عمومی از وب 2 در محیط کار در سطح پایینی است. برگزاری دوره های بازآموزی و حین خدمت با موضوع وب، ترغیب کتابداران نسبت به شناخت وب و بکارگیری آن در خدمات کتابخانه ای، از مواردی است که لازم است به آنها پرداخته شود.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، اینترنت، وب 2، کتابخانه های عمومی، کتابداران
  • علیرضا مطلبی فرد*، عبدالرحیم نوه ابراهیم، هدیه محبت، علی اکبر سادین صفحه 73
    هدف
    این پژوهش با هدف آسیب شناسی فرایند داوری مقالات علمی و ارائه چارچوب مشترک و یکسان برای داوری انجام شده است.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر در چارچوب رویکردهای کیفی و روش تحلیل محتوا صورت گرفته است. جامعه پژوهش عبارت است از، اعضای هیات علمی دانشکده های علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه های تهران که از بین آنها 15 نفر از اساتید دانشگاه خوارزمی و شهید بهشتی، با استفاده از روش نمونه گیری هدف مند به عنوان اطلاع رسانه ای پژوهش انتخاب گردیده اند. برای جمع آوری داده های پژوهش، از مصاحبه نیمه ساختار یافته و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده، از روش کدگذاری (کدگذاری باز و انتخابی) استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از پژوهش نشان داد که ارزیابی آثار علمی باید براساس 5 معیار علمی بودن، رعایت اخلاق پژوهشی، تناسب محتوای مقاله، رعایت فنون نوشتاری و هماهنگی مقاله با نشریه مورد ارزیابی قرار گیرد. هم چنین بر اساس نتایج تحقیق، در حال حاضر و در داوری آثار علمی آسیب هایی هم چون تخصصی نبودن مجلات، مشخص نبودن زمینه تخصصی داوران، ضعف نرم افزاری و اطلاعاتی، طولانی بودن داوری ها، سوگیری و مغفول ماندن کیفیت، نبودن معیارهای قابل قبول برای داوری و لغزش های اخلاقی داوران وجود دارد.
    نتیجه گیری
    پژوهش در ابعاد مختلف بر جامعه علمی تاثیر می گذارد و اساتید، دانشجویان و اصحاب علم برای ارتقاء علمی، پذیرش در مقاطع بالاتر و بدست آوردن شرایط شغلی از این امتیازات استفاده می نمایند. بنابراین، شناسایی آسیب های موجود در این زمینه و مشخص کردن چارچوبی مشخص و قابل قبول برای آن، می تواند نقش بسیار مهمی در این زمینه داشته باشد، و از سوگیری های موجود در حوزه داوری آثار علمی بکاهد، و چارچوب یکسانی را برای داوری آثار علمی فراهم نماید.
    کلیدواژگان: داوری، آسیب شناسی، چارچوب داوری، مجلات علمی پژوهشی
  • مریم مهدیزاده*، محمدحسن زاده صفحه 85
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش شناخت نوع فرهنگ سازمانی حاکم بر کتابخانه های دانشگاه های شهر تبریز است.
    روش پژوهش: در این تحقیق از روش پیمایشی- توصیفی استفاده شده است. تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی بوده و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه استاندارد کامرون و کوئین می باشد. جامعه آماری این پژوهش کتابخانه ها و کتابداران دانشگاه های شهر تبریز است، که شامل 92 نفر کتابدار بود. سپس با استفاده از فرمول کوکران تعداد 74 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد از میان انواع فرهنگ سازمانی، فرهنگ طایفه ای با میانگین 03/9 در کتابخانه-های دانشگاه های شهر تبریز اولویت دارد. فرهنگ بازاری با میانگین 31/8، فرهنگ سلسله مراتبی با میانگین 32/7 و فرهنگ ویژه سالاری با میانگین 56/6 در رتبه های بعدی قرار دارند. هم چنین یافته ها نشان داد که نوع فرهنگ سازمانی حاکم بر کتابخانه های دانشگاه های تبریز از لحاظ جنسیت، نوع استخدام، تحصیلات و سابقه کار کتابداران تفاوت معناداری ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که فرهنگ غالب در کتابخانه های دانشگاه های شهر تبریز، فرهنگ طایفه ای می باشد. بدین معنی که با بررسی کتابخانه های هفت دانشگاه در شهر تبریز، مشخص شد فرهنگ سازمانی حاکم بر شش دانشگاه از نوع طایفه ای بوده، و تنها در کتابخانه دانشگاه سهند فرهنگ بازاری حاکم است. در فرهنگ طایفه-ای انعطاف پذیری، همکاری گروهی، مشارکت، انسجام، رضایت فردی و ایجاد محیطی دوستانه دارای ارزش بوده، و سازمان به مثابه یک خانواده تلقی می شود.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، الگوی کوئین و کامرون، کتابخانه، تبریز
  • حمزه علی نورمحمدی *، عبدالصمد کرامت فر صفحه 97
    هدف
    وجود منابع علمی در وب معیاری به دست می دهد که می توان از آن به منظور ارزیابی علمی بهره برد. هدف اصلی مقاله بررسی رابطه تعداد فایل های غنی در وب و تعداد مدارک کشورهای خاورمیانه در پایگاه اسکوپوس است.
    روش پژوهش:از اواسط دهه 1990 حوزه پژوهشی جدیدی به نام وب سنجی بر پایه ی روش های کتابسنجی و اطلاع سنجی به وجود آمد. وب سنجی، تحلیل کمی پدیده وب با استفاده از روش های اطلاع سنجی است. این مقاله در حوزه وب سنجی و با روش مقایسه تطبیقی صورت گرفته است. جامعه آماری تحقیق کلیه کشورهای خاورمیانه می باشد که در محیط وب دارای فایل های غنی شده علمی می باشد. برای پاسخ به آزمون از ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار اس پی اس نسخه 19 استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان می دهد که میان تولید علم کشورهای خاورمیانه و تعداد فایل های غنی آن کشور روی وب همبستگی بالایی وجود دارد، بر مبنای تعداد فایل های غنی، به ترتیب ترکیه، رژیم صهیونیستی و ایران در جایگاه اول تا سوم قرار دارند.
    نتیجه گیری
    مقاله حاضر رویکردی نو به منظور ارزیابی علمی در حوزه وب سنجی معرفی می کند که با توجه به مزایای وب سنجی می تواند در کنار سایر روش ها در ارزیابی علمی به کار رود، وجود همبستگی میان نتایج این روش با روش مرسوم ارزیابی علمی نشان می دهد که این روش می تواند به عنوان روشی در ارزیابی علمی به کاربرده شود.
    کلیدواژگان: تولیدعلم، وب سنجی، فایل های غنی، ارزیابی علمی
|
  • Shokouh Tafreshi*, Amin Mousavi Page 1
    Objective
    The Present Study has been Performed with the Purpose of Comparative Study Qom’s Participative libraries and Libraries related to Foundation of Public libraries Concerning the Application Level 4p Marketing Mix Style.
    Methodology
    The methodology of this study is "Survey" descriptive and inferential statistics (T test) has been used for description and analysis data. the Population of the study were included 55 public libraries of qom province, among wich 22 libraries are run as an foundational and 33 libraries to work participative with public libraries foundation. Information has been collected through the check list and visiting, check lists returned by four libraries and Population under study were reduced to 21 participative library and 30 foundational libraries. To evaluate the validity of the check list has been utilized by teachers feedback and libraries administrators.Cronbachs alpha has been used to measure reliability that check list had acceptable reliability(0.90).
    Findings
    Results of the study indicated that the product, price, place and promotion of foundational libraries respectively with averages (0.82), (0.72), (1.2), (1.07) than the product, price, place and promotion of participative libraries with averages (0.50), (0.46), (0.77), (0.74) are better.
    Conclusion
    Hypothesis test results indicated that significant different exists between averages of the three elements product, price and place of foundational and participative libraries but, there is not significant different between averages promotion. Furthermore, significant different exists between application level 4p marketing mix style in participative and foundational libraries and foundational libraries status concerning the application level 4p marketing mix style with average(53.90) desirable than participative libraries(35.67). The results of this study can provide information that might underlie future planning.
    Keywords: Marketing, Mix Marketing, Public libraries, libraries related to Foundation of Public libraries, Participative libraries, Qom
  • M. Shojaei *, A. Jowkar Page 19
    Objective
    The aim of the present research is a citation analysis of scientific productions published by Islamic Azad University in Web of Science from 2000 to 2009 and drawing historiography map of the institute for scientific production through the HistCite.
    Methodology
    This study is descriptive and scientometric method is applied to analyze the data. The Web of Science database was used for data collection.
    Findings
    The findings of research are indicative of 6425 registered documents in Web of Science during the studied years. The growth rate for scientific production of Islamic Azad University has been %49.88.One Sixty-countries have cooperated with Islamic Azad University in writing the above numbered documents. These documents are recorded with the cooperation of 10130 authors; and 106518 sources have been cited. In historiography map of Islamic Azad University, 4 clusters have been formed based on Internal Citation Index (TLCS) and 5 other clusters based on Global Citation Index (TGCS).
    Conclusion
    The results indicate that growth trend in scientific production of Islamic Azad University has had an upward movement within the 10 year period; chemistry has been the most influential one among the disciplines in the institute.
    Keywords: Citation analysis, historiography map, Islamic Azad University, Web of Science
  • Ali Sharafi *, Mehdi Alipour Hafezi, Ali Dizaji Page 35
    Objective
    This research aimed to determine the research methods life process of Library and Information Science dissertations and thesis in the Governmental Universities of Iran submitted during 2005- 2009.
    Methodology
    Content analysis method has been used this research. Statistical population contains the 292 dissertations in the10 Governmental Universities of Iran. Data were collected by checklists and analyzed by Excel and SPSS software’s.
    Findings
    Findings showed that 42.81 percent of dissertations, used survey research methods, 13.01 percent content analysis, 11.30 percent citation analysis, 8.22 percent descriptive survey, 6.51 percent library research, 4.45 percent comparative survey, 4.11 percent analytic survey, 3.77 percent evaluative survey, 2.40 percent descriptive, 2.05 percent analytic descriptive, 0.68 percent system design, and remaining 0/68 percent of dissertations used of the experimental research methods.
    Conclusion
    The results show that prevailing research method in the Library and Information Science thesis is related to survey research methods, and weakest trend are related to system design and experimental research methods.
    Keywords: Life Process of dissertations, research methods, Library, Information Science
  • Salime Goharinezhad, Behnamaldin Jameie, Zahra Faraji* Page 49
    Objective
    The aim of the present study was to determine the rate of knowledge, attitude and practice of faculty members in the use of digital resources and databases of the National Library of Medicine Iranian intelligence.
    Methodology
    A descriptive study in a periodical time was conducted in 2011. The study population included all the faculty members of Iran University of Medical Sciences (n = 700) and a sample of 152 randomly selected using Morgan Table. Data gathering tool was a questionnaire. Data were analyzed using SPSS17 software.
    Findings
    The results showed faculty members used resources 42.8% percent of Iran's National Digital Library of Medicine. Faculty members 'attitudes in the use of digital library resources in enhancing national university was positive. National Digital Library of Medicine faculty members in the use of resources in the cases of target, motivation, and academic publications, the use of Database and Science Direct database were more than others.
    Conclusion
    Considering the positive attitude of faculty members toward the use of digital library resources of the National Iranian, it is suggested the knowledge and optimum use of resources to be improved in terms of getting rid of the existence barriers.
    Keywords: knowledge, attitude, practice, faculty members, The National Digital Library of Iran
  • Masoomeh Latifi *, Hasan Siamian, Fatemh Zandian Page 57
    Objective
    Due to the different functionalities of web 2.0 in the information age, offering integrated services and offering library and information services for meeting society information needs, necessitates knowledge and use of practical facilities of web 2.0. This study aimed to assess understanding and using Web 2.0 functionality of Iranian public librarians in the workplace.
    Methodology
    This is a survey-descriptive study; Population includes public librarians (32 provinces of Iran. According to a report by the Department of Human Resources of Iran Public Libraries Foundation, the numbers of librarians in public libraries by the end of 2011 were (4921). 357 librarians were selected by cluster sampling method. For data collection in this study, the researcher made questionnaire was used based on a review of the related literature and other researchers’ Web 2.0 tools. For answering the research questions and hypotheses of descriptive statistics (frequency and percentage) and inferential tests (one-group t test, ANOVA and Duncan's post hoc test) was used.
    Findings
    The results showed that Iranian public librarians Understanding and using Web 2.0 functionality was at low (44 percent) and as well as the use of library facilities and functionalities of Web 2.0 for getting service to library users were at low (48 percent). The most capabilities of Iranian public libraries were in using E-mail and blog and the least capabilities were in using of flicker and Wiki.
    Conclusion
    The rate of use of Web 2.0 of public librarians in the work was low. Retraining courses, in-service training while serving with the web, encouraging librarians to understand the web and its application in library services are required to be studied. This study can be considered as a new research aspect, specifically has considered Understanding and using Web 2.0 functionality of Iranian public librarians in the workplace.The results of the survey can help managers and librarians for efficient use of these facilities in the workplace.
    Keywords: Information Technology, Internet, Web 2.0, public libraries, librarians
  • Alireza Motallebifard*, Abdolrahim Navehebrahim, Hedieh Mohabbat, Ali Akbar Sadin Page 73
    Objective
    the present paper aims at exploring the diagnosis of papers review process and also presenting a common framework.
    Methodology
    To conduct the study, qualitative approaches and content analysis were taken. The research population is composed of all faculty members of faculties of psychology and education in the Tehran’s universities. A sample of 15 professors from Kharazmi and Shahid Beheshti universities were selected as researcher informers using purposive sampling. To collect data, semi structured interview was applied and open coding as well as selective coding were used for analysis.
    Findings
    The findings indicate that scientific papers review should be made on the basis of 5 criteria: scientific, academic moral, article content consistency, writing techniques, and journal-article match. The results also show that there are some problems in reviewing papers such as non professional journals, lack of match between reviewers-articles, information and software weaknesses, reviews prolong, bias and neglect of quality, lack of acceptable criteria for review, and moral slide of reviewers.
    Conclusion
    research in the various aspects impacts on the scientific community and used for academic promotion, admit to higher levels and to obtain better employment condition. So identification of damage and develop acceptable formwork, can have significant impact in this area and could be used to reduce the bias of review domain and provide a common framework for papers review.
    Keywords: Review, Diagnosis, Review Framework, Journals
  • M. Mehdizadeh*, M. Hasanzadeh Page 85
    Objective
    The purpose of this research is the study of organizational culture of libraries of Universities of Tabriz City based on Quinn and Cameron’s Model.
    Methodology
    This study is a descriptive survey and applied research. The statistical population is 92 librarians of the Universities of Tabriz city. The sample determined 72 librarians according to the Cochran formula. Data collected by using a standard questionnaire of Cameron and Quinn. Descriptive and analytical statistic and SPSS software were used in data analysis.
    Findings
    The results show dominant type of organizational culture in libraries of universities of Tabriz city is tribal culture (m= 9/03). Afterward there are the market culture (m= 8/31), and hierarchical culture (m= 7/32) and at the last rank democracy culture (m= 6/56). As well as results show that the organizational culture of Tabriz University Librarians, there are no significant difference based on gender, type of employment, education and work experience.
    Conclusion
    The results show that the dominant organizational culture among libraries of universities in Tabriz city is a tribal culture. This means that from seven libraries of universities in the Tabriz city, six of them have tribal culture, only in Library of Sahand University there is market culture. In the tribal culture flexibility, collaboration, cooperation, integrity, personal satisfaction and a friendly environment are worthwhile, and organization is regarded as a family.
    Keywords: Organizational Culture, Quinn, Cameron Model, Library, Tabriz
  • Hamzeali Nourmohamadi*, Abdolsamad Keramatfar Page 97
    Objective
    Presence of scientific sources in web can be used in scientific assessment. The main aim of the paper is to investigate the presence of Middle East countries in terms of the Rich files in web and examine correlation with the number of document of these countries in Scopus.
    Methodology
    Since the mid-1990s, a new research area called webometrics based on bibliometric and informetrics methods has been created. Webometrics is the quantitative analysis of the web phenomenon employing methods of informetrics. This paper is in the field of Webometrics and has done with adaptive comparison method, in addition correlation test has done by SPSS19 on Middle east countries.
    Findings
    The results of this article illustrate that Turkey has the highest number of Rich Files in CEE Countries followed by Israel and Iran. These countries appear in order, Israel, turkey, Iran in ranking based on the number of documents in Scopus. Finally, it was concluded that the correlation between ranking of Middle East countries based on Rich Files and ranking of Middle East countries based on scientific documents in Scopus is significant at the 0.01 level and the correlation coefficient is. 921.
    Conclusion
    It signifies that ranking based on Rich files for Middle East countries is valid.
    Keywords: Scientific products, webometrics, Rich Files, scientific assessment