فهرست مطالب

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال ششم شماره 4 (پیاپی 22، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهرا آراستی، الناز طرزمنی صفحات 1-19
    با وجود گسترش جهانی کارآفرینی زنان، آن ها هنوز با چالش های اساسی مواجهند که یکی از دلایل اصلی این چالش ها در شبکه های آن ها نهفته است. شواهد موجود بیانگر تفاوت شبکه سازی زنان و مردان کارآفرین و تا حدی ضعف آن ها در ایجاد و حفظ شبکه های کارآفرینی است. این مقاله با هدف بررسی پویایی نقش شبکه اجتماعی زنان کارآفرین در گذر از مرحله نوپایی به تثبیت، از روش تحقیق کیفی از نوع اکتشافی در جامعه آماری زنان کارآفرین صادرکننده کالا و خدمات شهر تهران با عمر کسب وکار حداقل 5 سال استفاده کرده است. نتایج تحلیل داده های حاصل از 10 مصاحبه نیمه ساختاریافته نشان می دهد مهم ترین نقش شبکه اجتماعی، ایجاد دسترسی به فرصت ها، اطلاعات و منابع است که در گذر از مرحله نوپایی به تثبیت، پررنگ تر نیز می شود، در حالی که نقش ایجاد انگیزه و حمایت، در گذر از نوپایی به تثبیت، کم رنگ می شود. بیان ماهیت شبکه های زنان کارآفرین و پویایی آن در مراحل مختلف عمر کسب وکار کمکی است برای رسیدن به چرایی ضعف شبکه های زنان کارآفرین و چالش هایی که زنان کارآفرین با آن رو به رو هستند. این نتایج به سیاست گذاران کمک می کند سیاست هایی در جهت اصلاح و تقویت شبکه های اجتماعی زنان کارآفرین و ارائه حمایت های مورد نیاز آن ها تدوین کنند.
    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، کارآفرینی زنان، مرحله تثبیت، مرحله نوپایی، نقش شبکه
  • وجیه باقرصاد، محمدرضا زالی، سید مصطفی رضوی، سعیده سعید بنادکی صفحات 21-36
    مقاله حاضر به بررسی تاثیر آموزش کارآفرینی بر قصد کارآفرینی دانشجویان رشته های فنی وحرفه ای می پردازد. آموزشکده های عالی فنی و حرفه ای از مراکز فعال در آموزش عالی هستند که دانشجویان را علاوه بر دانش تئوری با مهارت های عملی نیز درگیر می کنند. آموزش کارآفرینی و مهارت های کسب وکار از عناوین واحد درسی اجباری در آموزشکده های فنی وحرفه ای است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، جزء تحقیقات شبه آزمایشی است. جامعه آماری شامل 240 نفر از دانشجویان در دو گروه متشکل از 120 نفر از دانشجویان دریافت کننده آموزش (گروه آزمایش) و 120 نفر دانشجویان غیر دریافت کننده آموزش (گروه کنترل) است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بود که روایی آن با کسب نظر استادان دانشگاه تایید شد و پایایی آن نیز بر پایه ضریب آلفای کرونباخ 93/0 به دست آمد. نتایج تحلیل آزمون هایt یک نمونه ای و آزمون مقایسه میانگین دو جامعه نشان داد که آموزش کارآفرینی بر قصد کارآفرینی و درک امکان پذیری دانشجویان رشته های فنی وحرفه ای تاثیرگذار است؛ همچنین در این پژوهش فرضیه های تاثیرگذاری آموزش بر نگرش های فردی، هنجارهای اجتماعی و دانش کارآفرینی دانشجویان بررسی شد که تایید نشد.
    کلیدواژگان: آموزش کارآفرینی، دانشجویان، دانشگاه فنی وحرفه ای، قصدکارآفرینی
  • حبیب زارع، مهدی میرجلیلی * صفحات 37-55

    شکی نیست که شرایط حاکم بر فضای توسعه اقتصادی کشورمان لزوم تمرکز بر ارتقای سطح توانمندی های داخلی در قلمرو فناوری و به ویژه تجاری سازی اختراعات را بیش از پیش کرده است. در این راستا، آسیب شناسی فرایند تجاری سازی اختراعات و ارائه راهکارهایی برای توسعه این مهم می تواند گامی راهبردی در برنامه ریزی توسعه فناوری در کشور محسوب شود. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و بررسی موانع تجاری سازی اختراعات و ارائه راهکارهایی در این خصوص انجام گرفته است. گردآوری اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه به دست مخترعان اختراعات برتر استان یزد حاصل شده است. نمونه این تحقیق با استفاده از روش کوکران به دست آمده است. برای تحلیل داده ها از تکنیک های TOPSIS و QFD استفاده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که از بین 65 مانع شناسایی و تاییدشده از منظر مخترعان، «نداشتن وثیقه و پشتوانه مالی برای اخذ وام و سرمایه گذاری» مهم ترین مانع شناخته شد؛ همچنین راهکارهای «اصلاح قوانین بانکی برای تامین وثیقه از محل طرح در مورد طرح های دانش بنیان» و «تشکیل حلقه های مخترعان» مهم ترین راهکارها برای توسعه تجاری سازی اختراعات برگزیده شدند.

    کلیدواژگان: پتنت، تجاری سازی، تکنیک TOPSIS، گسترش عملکرد کیفیت
  • روح الله رضایی، سیدمحمود حسینی صفحات 57-74
    کارآفرینی سازمانی یکی از شاخه های اصلی کارآفرینی است که نقش کلیدی در موفقیت سازمان ها دارد؛ از سویی دیگر، عوامل متعددی بر فرایند توسعه کارآفرینی سازمانی تاثیرگذارند که باید مطالعه و شناسایی شوند. با درنظرگرفتن اهمیت موضوع، هدف اصلی این تحقیق توصیفی- همبستگی طراحی مدل معادلات ساختاری توسعه کارآفرینی سازمانی در تعاونی های توسعه روستایی بود. جامعه آماری پژوهش 335 نفر از اعضای اصلی هیئت مدیره تعاونی های توسعه روستایی در استان زنجان بودند که با توجه به جدول Krejcie and Morgan، 185 نفر از آن ها از طریق روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که چهار عامل فرهنگ سازمانی، ساختار سازمانی، محیطی و بهبود مهارت های کارآفرینانه اعضا اثر مثبت و معنی داری بر روی متغیر وابسته دارد و در مجموع 57 درصد از کارآفرینی سازمانی در تعاونی های توسعه روستایی استان زنجان را بیان می کند.
    کلیدواژگان: تعاونی های روستایی، ساختار و فرهنگ سازمانی، کارآفرینی
  • قنبر محمدی الیاسی، خدایار ابیلی، ندا مثنوی صفحات 75-93
    با وجود نقش انکارناپذیر یادگیری در فرایند کارآفرینی، الگوی جامعی که یادگیری را از منظر منابع- روش ها و در پیوند با عملکرد کارآفرینان توضیح دهد در دسترس کارآفرینان و پژوهشگران قرار ندارد. از این رو این پژوهش در پی ارائه الگوی منابع- روش های یادگیری کارآفرینان نوپای کشور است. پژوهش حاضر با روش کیفی و از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند انجام شده است. به این منظور با 12 نفر از کارآفرینان نوپا و برخوردار از تحصیلات دانشگاهی، که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند، مصاحبه انجام شده است و داده ها در سه مرحله شامل: تعیین شواهد گفتاری، شناسایی روش های یادگیری و مرتبط کردن روش ها با منابع یادگیری کدگذاری شده اند؛ در نتیجه این تحقیق منابع روش های یادگیری کارآفرینان نوپا به تفکیک مراحل فرایند کارآفرینی شناسایی و معرفی شده اند. نتایج تحقیق نشان می دهد کارآفرینان در استفاده از منابع یادگیری شامل: تعاملات انسانی، فعالیت های کاری و آموزش- انتشارات دیدگاه جهان شمول دارند و همگان از منابع سه گانه یادگیری استفاده می کنند. از سوی دیگر، در به کارگیری روش های یادگیری به صورت اقتضایی رفتار می کنند؛ به عبارت دیگر، افراد به اقتضای تفاوت های شخصیتی و موقعیت های کاری از روش های متفاوت یادگیری برای ایجاد و اداره کسب وکار استفاده کرده اند.
    کلیدواژگان: روش های یادگیری، عملکرد یادگیری، منابع یادگیری، یادگیری کارآفرینانه
  • حجت الله مرادی پردنجانی، ستار صادقی، پریوش جعفری صفحات 95-112
    این مقاله به بررسی تاثیر ذهنیت فلسفی بر گرایش های کارآفرینی مدیران کسب وکارهای کوچک و متوسط پرداخته است. طرح آن از نوع توصیفی است که به روش همبستگی انجام گرفته است. جامعه تحقیق را همه مدیران کسب وکارهای کوچک و متوسط ایران تشکیل می دهند. از میان آن ها تعداد 361 نفر به روش چندمرحله ای و از 9 استان انتخاب شدند و اطلاعات مورد نیاز نیز از طریق 2 پرسشنامه گردآوری شد. داده های به دست آمده با استفاده از تحلیل مسیر و مدل معادلات تجزیه وتحلیل شد و نتایج زیر به دست آمد: ذهنیت فلسفی بر پیشرفت طلبی، استقلال طلبی، خلاقیت، ریسک پذیری و مرکز کنترل آن ها تاثیر معنی داری دارد. سابقه مدیریتی مدیران نیز که تعدیل کننده گرایش های کارآفرینی آن هاست، تاثیر معنی داری دارد؛ در ضمن مدل ارائه شده برای بیان تاثیر ذهنیت فلسفی بر گرایش های کارآفرینی مدیران، مدل مناسبی است و با داده های به دست آمده برازش دارد، پس با تقویت ابعاد ذهنیت فلسفی مدیران می توان گرایش های کارآفرینی آن ها را ارتقا داد.
    کلیدواژگان: ذهنیت فلسفی، کسب وکار کوچک و متوسط، گرایش های کارآفرینی، مدیران
  • حسین رضایی دولت آبادی، زهرا سادات صانعیان * صفحات 113-129

    در آغاز قرن بیست و یکم، تغییرات سریع و همه جانبه جهانی چنان محیط فعالیت سازمان ها را دگرگون کرده است که سازمان ها و مدیران آن ها برای سازگاری با تغییرات و تحولات جهانی باید راه های نوینی برای اقدامات بیابند تا بتوانند در صحنه رقابت داخلی و جهانی باقی بمانند. در واقع، سازمانی موفق خواهد بود که بتواند به مزیت رقابتی پایدار دست یابد. در این راستا، پژوهش حاضر به تحلیل الگوی تاثیرگذاری نوآوری بازاریابی بر مزیت رقابتی پایدار با رویکرد کارآفرینانه می پردازد. این پژوهش از جهت هدف کاربردی است و داده ها به طور کیفی و با ابزار پرسشنامه جمع آوری شدند. بدین منظور از پرسشنامه استاندارد تقسیم بندی لیکرت استفاده شده است و 110 نفر از صنعتگران صنعت فرش در استان اصفهان سنجیده شدند. تحلیل اطلاعات با آمار توصیفی و استنباطی و با استفاده از نرم افزار آماری Amos20وspp19 انجام شده است. نتایج بیانگر آن است که کارآفرین گرایی بر ارتباط بین نوآوری بازاریابی و مزیت رقابتی پایدار موثر است و می توان از طریق کارآفرین گرایی این رابطه را بهبود بخشید؛ همچنین نوآوری بازاریابی به طور مستقیم با مزیت رقابتی پایدار در ارتباط است.

    کلیدواژگان: صنعت فرش، کارآفرین گرایی، مزیت رقابتی پایدار، نوآوری بازاریابی
  • هادی نوتاش صفحات 131-149
    بر اساس دیدگاه نوظهور خلق فرصت فرایند کارآفرینی بر اساس روش آزمون و خطا شکل می گیرد. شکست ها و ناکامی ها، که بخش مهمی از وقایع متداول در عرصه کارآفرینی محسوب می شوند، در نگاه اول دردناک و هزینه آفرین هستند، اما به اعتقاد بسیاری از صاحب نظران از روش های اساسی یادگیری کارآفرینان به شمار می روند؛ با وجود این، متاسفانه نگاهی نظام مند، کل نگر و شفاف در مورد چگونگی یادگیری از خطاها و شکست های کارآفرینانه کمتر مورد توجه محققان و اندیشمندان این حوزه قرار گرفته است. در این پژوهش کیفی، که بر اساس روش تحقیق روایتی/تحلیل گفتمان با بهره گیری از ابزار مصاحبه رفتارمحور برای وا کاوی تجربیات کارآفرینان انجام شده است، از میان کارآفرینان کارکشته دارای تجربه راه اندازی حداقل دو کسب وکار در بخش های مختلف صنعت با روش نمونه گیری هدفمند، روایات زندگی کاری ده کارآفرین کارکشته، که در کارراهه خود تجربه شکست های گوناگونی را داشتند، بررسی و چارچوب مفهومی اولیه ای درباره چگونگی یادگیری از شکست کارآفرینان کارکشته ایرانی ارائه شده است. چارچوب ارائه شده در بر گیرنده ریشه های شکست کارآفرینان، پیامدهای شکست، اقدامات برگزیده برای مواجهه با شکست و در نهایت آموخته های حاصل از شکست است.
    کلیدواژگان: شکست کسب وکار، کارآفرینان کارکشته، یادگیری از شکست
  • هادی جوهری، آصف کریمی * صفحات 151-167

    توسعه کارآفرینی نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصادی– اجتماعی کشورهای مختلف ایفا می کند و می تواند بسیاری از مشکلات این کشورها را برطرف سازد. هدف اصلی این تحقیق بررسی و تحلیل عوامل بازدارنده توسعه کارآفرینی از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی بود و جامعه آماری آن را دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده های کشاورزی دولتی استان تهران (2786N=) تشکیل دادند. با استفاده از فرمول کوکران تعداد 232 دانشجو برای نمونه و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. روایی پرسشنامه را خبرگان بررسی و تایید کردند و برای تعیین میزان پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد (91/0). داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 19 و LISREL نسخه 5/8 تجزیه وتحلیل شدند. برای شناسایی عوامل بازدارنده توسعه کارآفرینی از تحلیل عاملی اکتشافی و برای بررسی شاخص برازش نیکویی مدل تحقیق از تحلیل عاملی تاییدی و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که این موانع از شش عامل آموزشی، حمایتی، ارتباطی، نگرشی، سیاست گذاری و فرهنگی تشکیل شده اند.

    کلیدواژگان: توسعه کارآفرینی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، عوامل بازدارنده، کشاورزی
  • محمدرضا میگون پوری، محمود متوسلی، الهه میگون پوری* صفحات 169-184
    دستیابی به نوآوری های پویا و توسعه فناوری در سایه شکل گیری سیستم های نوآوری تکنولوژیک میسر می شود؛ از این رو این پژوهش با توجه به کمبود پژوهش های پیشین در این حوزه در پی پاسخ به این پرسش است که عوامل موثر بر سیستم نوآوری تکنولوژیک در صنعت انرژی های تجدیدپذیر ایران چه مواردی هستند. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش کیفی است. جامعه آماری آن خبرگانی هستند که در حوزه مفاهیم نوآوری تکنولوژیک و نیز انرژی های تجدیدپذیر تجربه و تخصص دارند. حجم نمونه شامل ده نفر است که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته است که روایی آن با نظر خبرگان و انجام اصلاحات لازم تایید شده است. روش تحلیل داده ها شامل کدگذاری در سه گام کدگذاری اولیه، کدگذاری باز و کدگذاری محوری است. یافته های پژوهش نشان دهنده وجود 8 گروه عوامل نهادی و سازمانی، دولتی و قانونی،کسب وکار، اقتصادی، فرهنگی، ساختار بازار، فناوری و دانشی در 36 بعد فرعی است که بر شکل گیری سیستم های نوآوری تکنولوژیک در صنعت انرژی های تجدیدپذیر ایران تاثیرگذارند.
    کلیدواژگان: انرژی تجدیدپذیر، سیستم نوآوری تکنولوژیک، نوآوری
|
  • Zahra Arasti, Elnaz Tarzamny Pages 1-19
    The ability to develop and maintain an effective network is one of the entrepreneurial competencies. Despite recognition of the value of networking، there has been little research into the networks of female entrepreneurs. Current evidences indicate the differences between men and women’s networking and in part، women’s weakness to creat and maintain entrepreneurial networking compared to that on men. Considering that a majority of previous researches have seen social network as a static not dynamic object، this article aims at studing the dynamics of the role of female entrepreneurs’ social network at different stages of the business life cycle including new and stablished businesses. This article presents findings drawing upon qualitative research conducted in Tehran، Iran، through 10 semi-structured interviews among female entrepreneurs who export goods and services and their businesses are at least 5 years old to make sure they have experienced both new and established business. The findings showed providing access to opportunities، information and resources is the most important role of social network for Iranian female entrepreneurs in both new and stablished businesses.
    Keywords: established business, female entrepreneurs, new business, role of netwok, social network
  • Vajieh Baghesad, Mohammad Reza Zali, Seyed Mostafa Razavi, Saeedeh Saeed Bonadaki Pages 21-36
    The aim of this study is to examine the effects of entrepreneurship education on entrepreneurial intention of technical and vocational university students. Technical and vocational higher education centers are among the centers providing students with both theoretical knowledge and practical skills. Entrepreneurship and business skills are the courses that students are required to pass during the same program. The study is applied in terms of aim and is Quasi experimental in terms of data collection. The population of this study includes 240 students of the mentioned canters. 120 students received entrepreneurship education (experiment group) while 120 students did not receive any education (control group). A questionnaire was used to gather data. The validity of the questionnaire was approved based on experts’ consensus and the Cronbach’s alpha as a measure of reliability was 0.93. The results of one-sample T-test for comparing two means revealed that entrepreneurship education affects entrepreneurial intention and the students’ understanding of their self-efficacy.
    Keywords: entrepreneurship education, entrepreneurial intention, students, technical, vocational university
  • Habib Zare, Mahdi Mirjalili Pages 37-55

    Undoubtedly، the condition governing the economic development in our country has increased the necessity to focus on the level of internal capacity building in the technology area and especially commercialization of inventions. Therefore، diagnosis of the commercialization process of the inventions and providing solutions for expansion of this important issue can be considered as a strategic step towards planning the technology development in the country. The aim of the present study is to recognize and investigate the barriers to the commercialization process of inventions and consequently to provide some solutions in this regard. The data is collected through a questionnaire completed by the top inventors of Yazd Province. The sample is selected using Cochran method. TOPSIS and QFD techniques were used for data analysis. The study results show that «lack of collateral and financial support for taking out credit facilities and investments» are the main barriers among the 65 recognized and approved barriers by the inventors. Accordingly، «banking rules reform for providing collaterals out of the knowledge-based plans» and «formation of inventors'' chain» is recommended as the main solutions for the expansion of the inventions commercialization.

    Keywords: patent, commercialization, quality improvement performance, TOPSIS technique
  • Rouh Allah Rezaee, Seyed Mahmoud Hosseini Pages 57-74
    Organizational entrepreneurship as one of the main forms of entrepreneurship plays a key role in the success of organizations. On the other hand، several factors are influencing the process of organizational entrepreneurship development which are necessary to be studied and identified. Considering the importance of the subject، the main purpose of this descriptive- correlative study was to design the structural equation model of organizational entrepreneurship development in rural development cooperatives. The population of the study consisted of all main members of administrative board in the cooperatives of Zanjan Province (N= 335). According to the Krejcie and Morgan table، a sample of 185 was selected using stratified random sampling technique. A questionnaire was used to collect data. The results showed that four factors of organizational culture، organizational structure، the environment، and improving the members’ entrepreneurship skills had a positive and significant effect on the dependent variable. The factors totally explained about 57 percent of variances of organizational entrepreneurship in the cooperatives of Zanjan Province.
    Keywords: entrepreneurship, organizational culture, structure, rural cooperatives
  • Ghanbar Mohammadi Elyasi, Khodayar Abili, Neda Masnavi Pages 75-93
    The issue of entrepreneurial learning and entrepreneurs’ different learning methods are addressed to attract and empower young interested people to create and manage business activities. Although learning has a crucial role in the process of entrepreneurship، entrepreneurs and researchers lack a comprehensive pattern for explaining learning in terms of sources، methods، as well as entrepreneurs’ performance. Therefore، the present study seeks to present a pattern for early stage entrepreneurs’ learning sources and methods in Iran. This is a qualitative research including an in-depth and semi-structured interview. Participants of the study include 12 novices while highly-educated entrepreneurs were chosen using purposeful sampling. They were interviewed and the data were encoded in three steps as follows: determining oral evidence، identifying learning methods، and relating the learning methods to the sources. As a result of this study، amateur entrepreneurs’ learning methods and sources have been identified and presented in light of different stages of the entrepreneurial process. The study yielded the result that entrepreneurs adopt a universal perspective on using learning sources such as human interactions، performance of duties، training programs and publications whereby all of them use the three above-mentioned learning sources. On the other hand، contingency approach was used in terms of learning methods. In other words، it was revealed that entrepreneurs adopt effective methods that suit different personalities and particular working environment to run business activities.
    Keywords: entrepreneurial learning, learning function, learning methods, learning sources
  • Hojat Allah Moradi Pordanjani, Sattar Sadeghi, Parivash Jaafari Pages 95-112
    This article examines the effect of philosophical mindset on the entrepreneurial tendencies of small and medium businesses’ managers. A correlational study was conducted by drawing on a descriptive design. The population included 361 managers of small and medium businesses in 9 provinces. The required information was gleaned through two questionnaires. Finally، the obtained data was analyzed using the statistical path analysis and structural equation modeling. The findings showed that philosophical mindset had a significant impact on managers’ need for achievement، need for independence، creativity، risk-taking tendencies، and locus of control. Management experience، as a moderating variable influencing the philosophical mindset، had a remarkable effect on their entrepreneurial tendencies. Moreover، the proposed model explaining the relationship and the impact of philosophical mindset on entrepreneurial tendencies of small and medium businesses’ managers is found to be an appropriate model which fits in the data obtained. By developing the philosophical mindset of small and medium businesses’ managers، their entrepreneurial tendencies can be enhanced and improved.
    Keywords: entrepreneurial tendencies, managers, philosophical mindset, small, medium businesses
  • Hossein Rezaei Dolatabadi, Zahra Alsadat Saneian Pages 113-129

    In early 21st century، rapid and all- inclusive global change has transformed so much the working environment of organizations that the organizations and their managers are obliged to find new ways for their actions to adapt to global change and evolution، so that they can survive in the domestic and global competition arena. In fact، an organization will be successful that can achieve a sustainable competitive advantage. Towards that end، the present study tries to design a model for the influence of marketing innovation on the sustainable competitive advantage with an entrepreneurship approach. The qualitative data of this applied research was collected by means of a questionnaire. For that purpose، a standard questionnaire based on Likert classification was used and 110 artisans of carpet industry in Isfahan Province were assessed. Data analysis was performed by descriptive and inferential statistics using AMOS 20 and SPSS19 software. The findings show that entrepreneurial orientation affects the relationship between marketing innovation and sustainable competitive advantage and one can improve that relation through entrepreneurial orientation. Also، marketing innovation is directly related to sustainable competitive advantage.

    Keywords: carpet industry, entrepreneurial orientation, marketing innovation, sustainable competitive advantage
  • Hadi Notash Pages 131-149
    Facing failures at different stages of the entrepreneurial activities is a common and predictable matter in the process of experiential learning which is chiefly based on the trial and error method (opportunity creation view). The important matter is the need to learn from these failures and not to repeat them in future. This would pave the way for entrepreneurs’ advancement. Errors and failures which are common practices in the field of entrepreneurship are painful and costly، but at the same time، they are valuable sources of intangible assets، and many scholars believe that they are valuable sources for entrepreneurial learning. However، there is no systematic، holistic and transparent view about the entrepreneurial learning from the backgrounds and /or failures. In this study، we have used narrative and discourse analytical methods to survey the career paths of 10 successful entrepreneurs in order to develop a framework for «entrepreneurial learning from failures». This conceptual framework includes their causes of failures، the consequences of failures، their selected action to confront their failures، and finally the lessons they have learned from experiencing such failures.
    Keywords: entrepreneurial failure, entrepreneurial learning, habitual entrepreneurs
  • Hadi Johari, Asef Karimi Pages 151-167

    Entrepreneurship development plays an important role in the socio - economic development of various countries and can overcome many of the problems of these countries. The main objective of this research was to analyze the barriers to entrepreneurship development as perceived by graduate students. The population of this study was graduate students of agriculture faculties in Tehran province (N= 2786). 232 respondents were selected using Cochran formula and proportional stratified-random sampling in agriculture faculties in Tehran province. Validity of the questionnaire was approved by a panel of experts. In order to measure the reliability of questionnaire، Cronbach Alpha coefficient was calculated (0. 91). The collected data was analyzed by the SPSS (19) and LISREL software (8. 5). To identify the barriers to entrepreneurship development، exploratory factor analysis was used، and in order to investigate the fitting indexes of research model، confirmatory factor analysis and structural equations modeling was used. The results showed that barriers are formed by six factors including education، support، communication، attitude، policy and culture.

    Keywords: agriculture, barriers, entrepreneurship development, graduate students
  • Mohammad Reza Meigoon Pouri, Mahmood Motevaseli, Elahe Meigoon Pouri* Pages 169-184
    Nowadays clean energy and technological innovation in this field have become very important. Dynamic innovation and technology development are done by the formation of technological innovation systems and factors influencing the functions of system play a key role in the emergence of such systems. Considering the lack of previous researches in this area، this research seeks to answer the question that: “which factors are affecting technological innovation systems in renewable energy industry?” The aim of this research is applied and its method is qualitative. The population includes experts in the field of technological innovation and innovation systems concepts and renewable energy technologies that have the experience and expertise. The sample consisted of 10 people who were selected by purposeful sampling. The data gathering tool was interview and its validity was confirmed by the opinions of experts and the necessary modifications. Data analysis methods consisted of encoding in three steps including the initial coding، open coding and axial coding. Research findings represent the existence of 8 groups of elements involving institutional، governmental and law، business، economic، cultural، market structure، technology and knowledge in the 36 subsidiary dimensions which are effective in the formation of technological innovation systems in renewable energies industry in Iran.
    Keywords: innovation, renewable energy, technological innovation system