فهرست مطالب

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 57، تیر 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/05/08
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پرند پورقانع، محمد علی حسینی، فرحناز محمدی، فضل الله احمدی، رسول تبری صفحه 249
    پیش زمینه و هدف
    در صورت کارساز نبودن درمان های طبی برای بیماران ایسکمیک، عمل جراحی پیوند عروق کرونر قلب، ضامن بقا و سلامت این بیماران خواهد بود. هدف تحقیق حاضر، آگاهی از راهبردهای به کار گرفته شده بیماران جهت تطابق با دوره بعد از عمل بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک تحقیق آنالیز محتوای کیفی قراردادی با مشارکت 17 بیمار بعد از جراحی عروق کرونر قلب در دو مرکز قلب استان گیلان بوده است. روش انتخاب نمونه ها، نمونه گیری مبتنی بر هدف و روش جمع آوری اطلاعات، مصاحبه های نیمه ساختارمند بود. فرایند تحلیل داده ها با توجه به مراحل پیشنهادی «گرانهیم ولاندمن» انجام شد. صحت علمی و استحکام داده ها، بررسی و موازین اخلاقی تحقیق، رعایت گردید.
    یافته ها
    نتایج آنالیز داده ها، به صورت سه طبقه اصلی و 15 زیر طبقه، تعیین و بر اساس ماهیتشان، به صورت مفهومی و انتزاعی نام گذاری گردیدند. طبقات شامل:«سازگاری مطلوب») تلقین مثبت، به فراموشی سپردن بیماری، کنترل هیجانات، به کارگیری روش های تدافعی، تسلیم شدن در مقابل بیماری (،«تغییر روال عادی زندگی») اصلاح رژیم غذایی، دوری از انزوا، پیاده روی روزانه، ترک سیگار، برقراری ارتباطات اثربخش (،«تداوم امید») توکل و امید، امید به بهبودی بیشتر، امید به آینده ای بهتر، امید به طولانی شدن عمر، امید به بازگشت به شرایط نسبی عادی (بود. درون مایه اصلی و مشترک در همه طبقات،«خود مدیریتی» شناخته شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس تجارب بیماران که بیانگر سازگاری مطلوب تغییر روال عادی زندگی با به کارگیری«خود مدیریتی» به عنوان مهم ترین راهبرد بعد از جراحی عروق کرونر قلب هست، لزوم حمایت بیشتر متخصصین سلامتی جهت ارتقا کیفیت زندگی این بیماران آشکار می گردد.
    کلیدواژگان: تجارب بیماران، پیوند عروق کرونر قلب، خود مدیریتی، تحلیل محتوای کیفی
  • غلامرضا تبریزی، مهدی نبوی نیک، مریم تبریزی صفحه 260
    پیش زمینه و هدف
    مهارت های زندگی بیماران اسکیزوفرنیک به دلیل مشکلات شناختی، درکی، حسی – حرکتی، روان شناختی و روانی – اجتماعی دچار اختلال می گردد. بنابراین، تعیین حیطه هایی از مهارت های زندگی که نیازمند مداخله درمانی هستند در این بیماران ضروری به نظر می رسد. بر این اساس، در این پژوهش مهارت های زندگی بیماران اسکیزوفرنیک توسط آزمون مهارت های زندگی کولمن بررسی گردید.
    مواد و روش کار
    این پژوهش به شیوه مقطعی توصیفی – تحلیلی انجام شد و مهارت های زندگی در 35 بیمار اسکیزوفرنیک بستری و 51 بیمار اسکیزوفرنیک سرپایی و 35 نفر از افراد سالم با یکدیگر مقایسه شد و حیطه های نیازمند کمک در مهارت های زندگی مشخص گردید.
    یافته ها
    بر اساس آزمون کروسکال والیس میانگین نمرات آزمون افراد سالم با بیماران بستری و سرپایی تفاوت معناداری داشت (001/0P)
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، مهارت های زندگی، آزمون مهارت های زندگی کولمن
  • اعظم اکبری، امیر حیدری صفحه 268
    پیش زمینه و هدف
    کنترل کمی و کیفی اشکال داروئی از حیث دارا بودن مقدار ماده موثره جهت پایش اثرات درمانی و سمیت آن، حائز اهمیت هست. پروژه حاضر جهت اندازه گیری مقدار سیپروفلوکساسین در اشکال داروئی موجود در بازار داروئی ایران طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    اشکال داروئی سیپروفلوکساسین موجود در بازار داروئی ایران شامل قرص، قطره های چشمی و ویال های تزریقی جمع آوری گردید. روش اندازه گیری شامل کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) به عنوان روش ترجیحی در این پروژه به کار گرفته شد. در این سیستم جداسازی تحت شرایط ایزوکراتیکو با استفاده از ستون C18 و محلول فاز شامل استونیتریل و محلول آبی به نسبت 20:80 در محیط بافری فسفات 3= pH با سرعت جریان 1 میلی لیتر در دقیقه و آشکارساز فلورسانس در طول موج تهییجی nm 338 و طول موج نشرnm 425 انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این آزمایش نشان دهنده وجود یک رابطه خطی بین غلظت ماده موثره و شدت پاسخ آشکارساز در محدوده غلظتی μg/ml 5/2 تا 01/0 بود. مقدار ضریب همبستگی9925/0=R2 و معادله منحنی 8094/0+C 8247/4=H حاصل شد. نتایج حاصله از اندازه گیری سیپروفلوکساسین در اشکال داروئی به ترتیب برای محلول های تزریقی (با محتوای 200 میلی گرم) مقدار 309-209 میلی گرم، قطره های چشمی (با محتوای 3/0 میلی گرم) مقدار 27/0-25/0 میلی گرم، قرص ساده (با محتوای 250 میلی گرم) مقدار 701-280 میلی گرم و قرص ساده (با محتوای 500 میلی گرم) 947-511 میلی گرم به دست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    این نتایج ضرورت کنترل کیفی و کمی اشکال داروئی را هر چه بیشتر مورد تاکید قرار می دهد. اگرچه باید قبول نمائی ام که مخلوط نمودن دو یا چند ماده جامد و تولید یک مخلوط همگن بسیار مشکل هست ولی به نظر می رسد که کنترل مداوم و روتین با نمونه برداری منظم جهت سنجش ماده موثره می تواند اطلاعات مفیدی مبنی بر روند صحیح فرمولاسیون داروئی باشد.
    کلیدواژگان: سیپروفلوکساسین، روش کروماتوگرافی با کارایی بالا و اشکال داروئی
  • سیدموسی گلستانه، یوسف دهقانی، الهه میرشکاری صفحه 276
    پیش زمینه و هدف
    داشتن یک همراه زایمانی حمایتگر، آرام و باتجربه خواسته هر فرد در حال مادر شدن است. اضطراب و استرس حین زایمان باعث کاهش سرعت پیشرفت زایمان می گردد. هدف این مطالعه مقایسه حضور ماما و تن آرامی بر طول مرحله فعال زایمان در زنان نخست زا است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه آزمایشی می باشد که در مدت زمان 3 ماه انجام شده است. در این مطالعه تعداد 90 نفر از بین زنان نخست زا که در مرحله فعال زایمانی بودند، به طور تصادفی انتخاب و در سه گروه (یک گروه گواه و دو گروه آزمایش) 30 نفره قرار گرفتند. گروه گواه مراقبت معمول پرستاری را دریافت کردند. در یکی از گروه های آزمایشی اعضاء آن تحت مراقبت اضافی یک ماما بودند و در گروه دیگر آزمایشی علاوه بر حضور ماما، تن آرامی نیز دریافت کردند. در این تحقیق از مشاهده و ثبت فراوانی طول زمان مرحله فعال استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین طول مرحله فعال زایمان در گروه های آزمایشی کمتر از گروه گواه بود، و تفاوت میانگین ها ازنظر آماری معنادار بود (گروه ازمایشی اول 83/183، گروه آزمایشی دوم 67/138 و گروه گواه 50/245، 0.01p
    کلیدواژگان: ماما، تن آرامی، مرحله فعال زایمان
  • مرجان احمد شیروانی، معصومه باقری نسامی، طاهره طیبی صفحه 286
    پیش زمینه و هدف
    رضایت نهایی زنان از زایمان تحت تاثیر توقعات و تجربه واقعی آنان قرار می گیرد. تجارب زایمانی یکی از علل افزایش انجام سزارین بر اساس تقاضای مادراست. این مطالعه باهدف تبیین نقش تجربه زایمانی قبلی بر نحوه تصمیم گیری زنان در مورد نوع زایمان بعدی انجام شد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه کیفی با طراحی توصیفی-اکتشافی انجام گرفت. نمونه گیری به روش مبتنی بر هدف در کلیه زنانی که سابقه حداقل یک بار زایمان به روش طبیعی یا سزارین یا هر دو را داشتند و تا شش ماه پس از زایمان به مراکز بهداشتی درمانی شهر ساری مراجعه نمودند تا زمان اشباع اطلاعاتی انجام شد. پس از مصاحبه با 16 مادر شامل 10 مادر سزارینی و 6 مادر با زایمان طبیعی اشباع اطلاعاتی حاصل شد. از مصاحبه عمیق چهره به چهره نیمه سازمان یافته برای کشف تجارب استفاده شد. تجزیه وتحلیل و کدبندی اطلاعات همزمان با نمونه گیری و به شیوه آنالیز محتوا و با روش گرانهیم و لاندمن انجام شد.
    یافته ها
    تعداد 166 کد اولیه استخراج شد که با ادغام آن ها 2 درون مایه اصلی تحت عنوان عوامل تاثیرگذار در انتخاب زایمان طبیعی و عوامل تاثیرگذار در انتخاب سزارین پدیدار شد. 4 درون مایه های فرعی که طبقه عوامل تاثیرگذار در انتخاب زایمان طبیعی را تشکیل داد شامل مدیریت درد، مدیریت استرس، تجربه پیامدهای زایمان طبیعی و کمتر بودن هزینه ها بود. 5 درون مایه های فرعی که طبقه عوامل تاثیرگذار در انتخاب زایمان سزارین را شکل داد شامل عدم هوشیاری هنگام سزارین، سریع تر انجام شدن زایمان سزارین، پیامدهای زایمان سزارین، داشتن آگاهی و رفتار و عملکرد کارکنان بود.
    بحث و نتیجه گیری
    تجارب مثبت زایمانی باعث نگرش مثبت مادر به زایمان طبیعی می شود. بر اساس یافته ها زنان اغلب سزارین را به عنوان راهکاری برای عدم رویارویی با تجارب منفی زایمان طبیعی انتخاب کردند. به نظر می رسد بسیاری از عوامل منجر به ایجاد تجارب منفی زایمانی قابل اصلاح می باشند. بنابراین توجه به عوامل مشوق یا بازدارنده در هر دو نوع زایمان می تواند در کاهش تقاضای سزارین موثر باشد.
    کلیدواژگان: تجربه، زایمان قبلی، نگرش، تصمیم گیری، انتخاب، تحلیل محتوا
  • فرنوش معافی، ماهرخ دولتیان، زهره کشاورز، حمید علوی مجد صفحه 297
    هدف
    اختلالات فشارخون در حاملگی هنوز مهم ترین مشکل حل نشده در مامایی می باشند و تاکنون علت واحدی برای این بیماری پیدا نشده است. اخیرا آسیب شناسی های روانی تشخیص داده شده در دوران بارداری، به عنوان عامل خطری برای پره اکلامپسی مطرح شده اند. بااین وجود، مطالعات اندکی پیرامون ارتباط وضعیت سلامت روانی مادر و خطر پره اکلامپسی صورت گرفته است. این مطالعه باهدف تعیین ارتباط افسردگی با بروز پره اکلامپسی در زنان باردار مراجعه کننده به مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی مهدیه در سال 1391 انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه مورد- شاهدی بود. تعداد نمونه 190 زن باردار، 95 نفر مبتلا به پره اکلامپسی و 95 نفر سالم بود که دارای مشخصات واحدهای پژوهش بودند. روش نمونه گیری در این پژوهش مبتنی بر هدف بوده و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه افسردگی بک بود.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که 1/81 درصد زنان در گروه غیر مبتلا و 8/76 درصد زنان در گروه مبتلا دچار درجاتی از افسردگی بودند. به این صورت که در گروه غیر مبتلا و مبتلا به ترتیب 8/35 درصد و 7/34 درصد دچار افسردگی خفیف، 6/31 درصد و 9/17 درصد دچار افسردگی متوسط و 7/13 درصد و 2/24 درصد دچار افسردگی شدید بودند. از میان عوامل مداخله گر اثر تعداد مراقبت های بارداری با ورود به مدل لجستیک کنترل شد. پس از تعدیل عوامل مداخله گر نیز اثر افسردگی بر بروز پره اکلامپسی بی تاثیر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای افسردگی، توجه ماما و کارکنان بهداشتی نسبت به ابعاد روان شناختی مادر در دوران بارداری و غربال گری زن باردار ازنظر افسردگی و درمان مناسب و به موقع یک ضرورت مهم بهداشتی می باشد.
    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، افسردگی، بارداری
  • فاطمه رحمتی نجارکلایی، طیبه اشراقی، نورالدین دو پیکر، امید زمانی صفحه 305
    پیش زمینه و هدف
    با توجه به افزایش میزان سزارین در ایران به عنوان معضل بهداشتی و عوارض آن روی مرگ ومیر مادر این مطالعه باهدف بررسی پیش بینی انتخاب نوع زایمان با توجه به سازه های نظریه رفتار برنامه ریزی شده صورت پذیرفت.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر به شیوه توصیفی – تحلیلی در نیمه دوم سال 1391 و نیمه اول سال 1392 بر روی 392 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به کلینیک زنان بیمارستان های بقیه الله و نجمیه تهران، انجام گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای بر مبنای متغیرهای نظریه رفتار برنامه ریزی شامل آگاهی، نگرش، کنترل رفتار درک شده، هنجار انتزاعی و قصد رفتاری بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 و همچنین آزمون رگرسیون لجستیک استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سن مادران موردمطالعه 5/4±6/27 سال بود. از بین 392 مادر باردار موردبررسی، 218 نفر (1/58 درصد) زایمان طبیعی و 157 نفر 9/41 درصد) سزارین را انتخاب نموده بودند. هنجار انتزاعی از بین عوامل نظریه رفتار برنامه ریزی شده، بیشتر نوع انتخاب آگاهانه زنان باردار را پیش بینی می کند (74/49(Wald=. از بین عوامل موثر در مراحل بعدی به ترتیب می توان از آگاهی، نگرش و کنترل رفتاری درک شده نام برد.
    بحث و نتیجه گیری
    هنجار انتزاعی (عامل اجتماعی) به عنوان موثرترین عامل در پیش بینی انتخاب نوع زایمان بود. بنابراین توصیه می گردد به موازات تنظیم برنامه آموزشی در جهت ارتقاء آگاهی و اصلاح نگرش زنان و دختران جوان جامعه در خصوص زایمان طبیعی، کادر تخصصی زایمان ازجمله متخصصین زنان و زایمان نیز از طریق ایجاد لوایح قانونی و پایش اجرای آن، جهت اشاعه زایمان طبیعی ترغیب شوند.
    کلیدواژگان: سزارین، زایمان طبیعی، قصد رفتاری
  • اسدالله خدیوی، مرضیه حسین زاده، نسرین جهانگیری میرشکارلو صفحه 314
    پیش زمینه و هدف
    ماهیت پرستاری به گونه ای است که باید به اخلاقیات مراقبتی بیش از ملاحظات درمانی توجه داشته باشد. بی توجهی به اخلاقیات آثار منفی را به دنبال داشته و سبب تعارض های منفی می شوند. پژوهش حاضر باهدف پیش بینی تعارض سازمانی بیمارستان های دولتی شهر تبریز بر اساس اخلاق حرفه ای پرستاران صورت پذیرفته است.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش، توصیفی- همبستگی بوده و جامعهٔ آماری آن را کلیهٔ پرستاران بیمارستان های دولتی سطح شهر تبریز به تعداد 1800 نفر تشکیل داده است که تعداد 297 نفر به روش نمونه برداری طبقه ای نسبتی و از طریق فرمول کوکران انتخاب شدند. ابزارهای اندازه گیری شامل دو پرسشنامه اخلاق حرفه ای و تعارض سازمانی است که در طیف لیکرت تدوین شده اند. روایی پرسشنامه ها با استفاده از روایی محتوایی و صوری و پایائی آن ها با بهره گیری از فن آلفای کرونباخ برای اخلاق حرفه ای 95/0 و برای تعارض سازمانی 82/0 محاسبه شده است. برای آزمون فرضیه ها به ترتیب از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شده است.
    یافته ها
    بین ابعاد اخلاق حرفه ای (اعتماد، انصاف، ارتقای دانش و توانمندی، وظیفه شناسی، احترام به همکاران، کیفیت مراقبت، تعهد به حفظ حیثیت پرستاری) و تعارض سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد. نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که درمجموع ابعاد اخلاق حرفه ای پرستاران به میزان 7 درصد تعارض سازمانی بیمارستان های دولتی شهر تبریز را تبیین می کنند.
    بحث و نتیجه گیری
    حرفه پرستاری شغلی است که بر پایه صداقت، همکاری و مشارکت با همکاران و بیماران استوار است لذا جهت کاهش تعارض سازمانی می توان از اخلاق حرفه ای به عنوان متغیر پیش بین بهره جست.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، تعارض سازمانی، وظیفه شناسی
  • حسین فیض الله زاده، منصوره زاغری تفرشی*، حمید مقدسی، منصوره اشقلی فراهانی، حمید طیبی خسروشاهی، زهرا زارع، ناهید فرهادمند صفحه 320
    پیش زمینه و هدف

    بیماران تحت درمان با همودیالیز برای مراقبت از خود نیازمند آموزش موثر هستند. یکی از روش های آموزش موثر، آموزش مبتنی بر رایانه است. هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر آموزش مبتنی بر یک نرم افزار چندرسانه ای و شیوه سنتی بر دانش و تبعیت از رژیم درمانی در این بیماران بود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش نیمه تجربی تمام بیماران مراجعه کننده به چهار مرکز همودیالیز شهر تبریز به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. یک پرسشنامه دانش و رفتار تبعیت از رژیم درمانی با ضرایب آلفای کرونباخ به ترتیب 84/0 و 78/0 قبل و سه ماه پس از آموزش تکمیل شدند. گروه مداخله در حین انجام همودیالیز و با استفاده از یک لپ تاپ با نرم افزار آموزشی «همودیالیز و مراقبت های لازم» کار کردند. گروه کنترل محتوای آموزشی معادل را به شیوه سنتی دریافت کردند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بعد از آموزش و در مقایسه درون گروهی، میانگین نمرات دانش در هر دو گروه مداخله (32 نفر) و کنترل (30 نفر) به طور معنی داری تغییر کرده است (05/0>p). بااین حال میانگین نمرات تبعیت از رژیم درمانی فقط در گروه مداخله افزایش معنی داری داشت (05/0>p). قبل و بعد از آموزش بین دو گروه اختلاف معنی دار آماری در تفاوت میانگین های نمرات دانش و تبعیت از رژیم درمانی وجود نداشت (05/0< p).

    بحث و نتیجه گیری

    در مقایسه با شیوه سنتی، آموزش مبتنی بر نرم افزار «همودیالیز و مراقبت های لازم» موجب بهبود دانش و تبعیت از رژیم درمانی در بیماران می شود. از این نرم افزار آموزشی می توان برای تسهیل فرآیند آموزش به بیمار و بهبود کیفیت آن استفاده کرد.

    کلیدواژگان: همودیالیز، آموزش به بیمار، آموزش به کمک رایانه، چندرسانه ای
|
  • P. Pourghane, Ma Hosseini, F. Mohammadi, F. Ahmadi, R. Tabari Page 249
    Background and Aims
    Coronary Artery Bypass Graft (CABG) will ensure the survival and health of cardiovascular patients if medical therapy is not effective treatment. The study aims at the coping strategies used by patients after CABG.
    Materials and Methods
    In this conventional qualitative content analysis، the samples were 17 post-CABG patients in two Cardiac Rehabilitation Centers of in Guilan. Data collection was performed through unstructured interviews and purposive sampling. Data analysis accomplished according to the Graneheim and Lundman (2004) proposed steps. Scientific accuracy and integrity of the data and research ethics were taken into consideration.
    Results
    The data analysis results were catogorized in three main themes and fifteen subthemes، as conceptual and abstract based on their nature: Optimal adaptation (forgetting illness، emotional control، application of defenses procedures، Surrender)، changes in daily routine life (dietary modification، avoiding isolation، daily walks، stop smoking، effective communication)، regaining hope (trust and hope، hope for further improvement، the hope of a better future، long life expectancy، hope to return to relatively normal conditions) and self- management was as the main common concept in all categories.
    Conclusion
    Based on patient’s experiences that showed optimal adaptation by using the «self-management» as the most important strategy after CABG، the need for supportive intervention programs after surgery to promote the life quqlity of these patients were confirmed.
    Keywords: Self, management, Patient's experiences, Coronary artery bypass graft, qualitative content analysis
  • Gr Tabrizi, M. Navabi, M. Tabrizi Page 260
    Background and Aims
    Living skills of schizophrenic patient will be changed because of cognitive، perceptual، sensory- motor، psychological and psychosocial problems. So، determining their needs seems to be necessary. In this study living skills of schizophrenic patients were assessed by Kohlman evaluation of living skills.
    Materials and Methods
    In this cross- sectional analytical- descriptive research، living skills of 51 outpatient and 35 inpatient with schizophrenia and 35 nonpsychiatric participants which were evaluated by kohlman evaluation of living skills were compared to each other and the fields of needing assistance were identified.
    Results
    Comparing the means of total scale score which was estimated by Kruskal-wallis test، showed that the difference between nonpsychiatric participants and schizophrenic patients was statistically significant (P< 0. 001). There was no significant difference between the mean scores in the evaluation of subgroups of schizophrenic patients. Also schizophrenic patients needed more than 50% of assistance in appearance، awareness of dangerous situation، identification sickness، obtaining and maintaining source of income، budgeting of monthly income، and leisure time activity subscale scores. Living skills was influenced by occupation: the mean scores in living skills of employed patients (2. 409) were better than unemployed ones (7. 083).
    Conclusion
    Living skills of schizophrenic patients would be damaged in different areas as a result of progressing in the signs of disorder. They showed maximum assistance need in the areas of self-care، health and safety، money management، and leisure time activities which were evaluated by Kohlman evaluation of living skills.
    Keywords: schizophrenia, living skills, Kohlman evaluation of living skills
  • A. Akbari, A. Heydari Page 268
    Background and Aims
    Quality control of medicinal products، especially considering the amount of active ingredient of toxic side effects، and their complications is important. The present study was performed to measure Ciprofloxacine which is commercially available in the drug market of Iran.
    Materials and Methods
    In this study pharmaceutical dosage form of Ciprofloxacine with different brands and dosage forms was prepared from a local pharmacy. High Performance Liquid Chromatography (HPLC) was used as the preferred analytical tool. The method uses a C18column. The mobile phase consisted of acetonitrile/ phosphate buffer with (pH= 3) (20:80) and fluorescence detection at 338 and 425 nm.
    Results
    The results of these experiments showed a linear standard curve for Ciprofloxacine over the range of 0. 1-2. 5 µg/ml. The corresponding regression equation was H= 4. 8247 C + 0. 8094 with an r2 value of 0. 9925. Taking one of the bulk samples as 100% references، the determined content was 209-309 µg/ml for infusion solutions of 200 µg/ml، 0. 25-0. 027 µg/ml for eye drops of 0. 3 µg/ml، 280-701mg for tablets of 250 mg and 511-947 mg for tablets of 500 mg.
    Conclusion
    These findings confirm the necessity of quality and accurate controls over the industrial pharmaceutical companies.
    Keywords: Ciprofloxacine, HPLC, Pharmaceutical dosage form
  • Sm Golestane, Y. Dehghani, E. Mirshekari Page 276
    Background and Aims
    To have a supportive، calm، experienced birth partner is every mother-to-be’s wish. Anxiety and stress during labor could decrease the progress of labor. The aim of this study is the investigation of effects of presence of midwifery and relaxation therapy on the speed of active phase of delivery in primiparous women.
    Materials and Methods
    This study is an experimental study that was conducted in the period of 3 months. In this study، 90 primiparous women in active phase of labor were randomly selected and divided into three groups (one control and two experimental groups) with 30 subjects in each group. The control group received routine nurse care. In one experimental group، the subjects were under midwifery extra care، and in another experimental group the subjects received relaxation therapy in addition the presence of a midwifery psychologist. Observation and record of active time length phase frequency was used.
    Results
    The mean lengths of active phase among experimental groups were lower than control group، and the differences were statistically significant (the first experimental group= 183/83، the second experimental group= 138/67 and the control group= 245/50، p< 0/01). The mean length of active phase in the 2nd experimental group was significantly lower than the 1st experimental group. Primiparous women who received routine nurse care (the control group) had increased length of active phase of delivery compared to the women who were under extra care by midwifery (first experimental group). Women، who had relaxation therapy in addition to presence of midwifery (the second experimental group)، had decreased length of active phase of delivery compared to the women who were just under extra care by midwifery.
    Conclusion
    The presence of midwifery and relaxation therapy can cause the decreasing of labor active phase.
    Keywords: midwifery, relaxation, active phase of delivery
  • M. Ahmad Shirvani, M. Bagheri, Nesami, T. Tayebi Page 286
    Background and Aims
    The women''s ultimate satisfaction of birth is influenced by their expectations and real experience. A birth experience is a reason for increasing cesarean rate based on mother''s demand. This study aimed to clarify the role of previous birth experience on women''s decision-making about the type of next delivery.
    Materials and Methods
    This study is a qualitative research with descriptive-exploratory design. A purposive sampling was done in all women with at least once natural delivery or c-section or both who referred to health centers of Sari until six months postpartum. Sampling was continued until data saturation. After interviewing with 16 participants consisting of 10 mothers with normal vaginal delivery، and 6 cesarean sections، data saturation was achieved. Face to face semi-structured interview was used to explore the experiences. Coding and data analyses were done during sampling by using Graham and Landman content analysis method.
    Results
    Initial codes were 166 with two main themes; effective factors on selection of natural delivery، and cesarean. Four sub-themes that formed effective factors in the natural birth were pain management، stress management، experiencing natural childbirth outcomes، and low costs. Lack of awareness during cesarean، faster process of cesarean، the consequences of cesarean، having knowledge and staff’s behavior were 5 sub-themes in effective factors on selection of cesarean delivery category.
    Conclusion
    Positive experiences lead to positive attitude of the mother about vaginal birth. Based on the results، women often chose cesarean as an approach to deal with negative experiences of natural childbirth. It seems that many factors that lead to negative birth experiences could be corrected. So، attention to the encouraging or inhibiting factors in both of natural and cesarean delivery can reduce the demand for cesarean.
    Keywords: experience, previous delivery, attitude, decision, making, selection, content analysis
  • F. Moafi, M. Dolatian, Z. Keshavarz, H. Alavi Majd Page 297
    Background and Aims
    Preeclampsia has remained as one of the most important obstetrical problems for which different factors have been suggested. Recently، psychopathologies identified many risk factors for preeclampsia، but few studies have focused on the relation between maternal mental health status and preeclampsia risk. The aim of this study was to determine the association between depression and incidence of preeclampsia in pregnant women admitted to Mahdieh Hospital، 2012.
    Materials and Methods
    In this case-control study، Beck Depression Inventory was used as data gathering tool. 190 pregnant women، 95 as case group (preeclampsia) and 95 as control group (healthy)، who had inclusion criteria، were included in the study. All participants were selected based on target sampling method.
    Results
    The results of this study showed that 81. 1% of healthy and 76. 8% of preeclamptic women had some levels of depression. 35. 8% of healthy، and 34. 7% of preeclamptic women had mild depression، 31. 6% and 17. 9% had moderate depression and 13. 7% and 24. 8% had severe depression respectively. Among cofounders، numbers of prenatal cares was controlled by entering in logistic regression. After adjusting for cofounders the effect of depression remained ineffective.
    Conclusion
    Regarding the high prevalence of depression in pregnant women، midwives and health care worker''s should pay attention to the psychological health of pregnant women during prenatal period، and depression screening and appropriate treatment should be emphasized.
    Keywords: preeclampsia, depression, pregnancy
  • F. Rahmatinajarkolaei, T. Eshraghi, N. Dopeykar, O. Zamani Page 305
    Background and Aims
    Due to the increasing of cesarean operations in Iran as a health problem، and its effects on maternal mortality، this study aims to determine the prediction of the type of delivery according to the Theory of Planed Behaviors (TPB).
    Materials and Methods
    This study was conducted by using descriptive-analytic method in the second half of 2012 and the first half of 2013 on 392 pregnant women admitted to the women’s clinics of Baqiyatallah and Najmieh hospitals in Tehran. The data were collected through a questionnaire based on the theory of planned behavior variables such as knowledge، attitudes، perceived behavioral control، subjective norm and behavioral intention. Data were analyzed using SPSS software version 16 and also logistic regression.
    Results
    The mean age of the mothers under study was 27. 6 + 4. 5. Out of 392 pregnant women، 218 (58. 1%)، and 157 (41. 9%) had chosen a vaginal delivery and cesarean delivery respectively. Among the factors of the theory of planned behavior، mostly the subjective norm predicts the pregnant women’s making an informed choice (Wald=49. 74). Other effective variables are knowledge، attitudes and perceived behavioral control، respectively.
    Conclusion
    The subjective norm (social factor) was identified as the most effective factor in predicting the informed delivery choice type. Therefore، along with educational programs to promote awareness and correcting the attitude of young women about natural delivery، it is recommended that the specialists including obstetric and gynecologists be encouraged to promote natural childbirth.
    Keywords: Cesarean Section, Delivery, Behavioral intention
  • A. Khadivi, M. Hosseinzadeh, N. Jahangirimirshekarlou Page 314
    Background and Aims
    The nature of nursing necessitates attention to be devoted to caring concerns more than remedial concerns. Inadvertency to care-related issues can bring about negative outcomes and in turn lead to contradictory conflicts.
    Materials and Methods
    The present study is an attempt to provide an explanation and prediction of the observed conflicts in the Professional Ethics of nurses in public hospitals of Tabriz city. The statistical community includes all nurses of all government hospitals in the city of Tabriz which includes 1800 people، 297 people were selected by stratified sampling method and the Cochrane formula. The validity of the instruments was examined through the face validity component and the Cronbach’s Alpha reliability which was turned out to be 0. 95 for the Professional Ethics variable، and 0. 82 for the organizational conflict variable.
    Results
    The results of correlation analysis show that there is a significant negative relationship between the Professional Ethics in general along with its specific components of trust، equity، enhancement of knowledge and ability، loyalty، respect to colleagues، care quality and commitment to the reserve of nursing reverence in particular with the amount of conflict in general. Moreover، the results of multiple regression analysis indicate that the components of Professional Ethics of nurses in general predict 7 percent of the conflict degrees in general hospitals of Tabriz.
    Conclusion
    Professional nursing practice is based on honesty، cooperation and collaboration with colleagues and patients. Therefore، to reduce organizational conflict، the professional ethics as a predictive variable can be utilized.
    Keywords: Professional ethics, Organizational Conflict, fealty
  • H. Feizalahzadeh, M. Zagheri Tafreshi, H. Moghaddasi, M. Ashgili Farahani, H. Tayebi Khosrovshahiz., Zareh, N. Farhadmand Page 320
    Background and Aims

    Patients on hemodialysis need effective self-care education. Computer-based patient education is an effective educational method. The aim of this study was to compare the effects of multimedia based education، and traditional method on patients’ hemodialysis knowledge and treatment adherence.

    Materials and Methods

    In this quasi- experimental study، all of the patients referred to four hemodialysis centers in Tabriz City were divided randomly into intervention and control groups. A knowledge (Cronbach’s alpha = 0/78) and treatment adherence questionnaire (Cronbach’s alpha = 0/84) were completed as a pretest and repeated three months after the educational program. The intervention group interfaced and navigated their way through the Hemodialysis and Essentials Care application with a laptop during their hemodialysis time. The control group received the same content in the traditional way (face to face and pamphlet).

    Results

    Findings showed that post-education knowledge mean scores had changed substantially (p< 0/05) in both the intervention (n= 32) and control groups (n= 30)، however، treatment adherence mean scores were statistically significant only in the intervention group (p< 0/05). There were no statistically significant differences between the two groups in pre- and post-education knowledge and treatment adherence mean scores (p>0/05).

    Conclusion

    The Hemodialysis and Essentials Care application based education improved patients’ knowledge and treatment adherence compared to the traditional method. This application could be used to facilitate the patient education process and to improve its quality.

    Keywords: Hemodialysis, Patient education, Computer, Assisted instruction, Multimedia