فهرست مطالب

پژوهش های تجربی حسابداری - سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، تابستان 1393)

فصلنامه پژوهش های تجربی حسابداری
سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/05/09
  • تعداد عناوین: 11
|
  • جعفر باباجانی* صفحات 1-20
    در نظام مالیاتی ایران، به دلایل زیادی نظیر عدم اتکاپذیری اندازه گیری مالیات مودیان و تاخیر در پرداخت مالیات، بکارگیری مبنای تعهدی امکان پذیر نیست و استفاده از مبنای نقدی نیز اطلاعات مربوط به مراحل قبل از وصول مالیات را ثبت و گزارش نمی کند. این پژوهش به نقش اطلاعات حسابداری مربوط به تمام مراحل فرآیند مالیات ستانی، در تسریع این فرآیند پرداخته است. برای این منظور 250 پرسشنامه بین کارشناسان ارشد مالیاتی شاغل در 12 اداره کل امور مالیاتی استان هاتوزیع و 209 فقره تکمیل شده آن جمع آوری گردید. اطلاعات مندرج در پرسشنامه با روش تحلیل عاملی تاییدی و استفاده از طیف لیکرت آزمون وتحلیل گردید. یافته های تحقیق نشان می دهد، ثبت ونگهداری اطلاعات مالی مرتبط با مراحل گوناگون (قبل از وصول مالیات و بعد از وصول) فرآیند مالیات درسیستم حسابداری از یک سو و گزارشگری این اطلاعات در سطوح مختلف سازمانی از سوی دیگر، با تسریع فرآیند مالیات ستانی رابطه ای معنادار دارد. به بیان دیگر، کارشناسان مذکور بر این باورند، دستیابی به اطلاعات مالی مربوط به کلیه مراحل فرآیند مالیات(قبل وبعدازوصول) و در سطوح مختلف سازمانی،که از طریق یک سیستم حسابداری ماتریسی و مبتنی بر تئوری وجوه فراهم می شود، فرآیند مالیات ووصول آن را تسریع می بخشد.
    کلیدواژگان: مبنای حسابداری، درآمدهای مالیاتی، فرآیند مالیات ستانی، سیستم حسابداری ماتریسی
  • مژگان رباط میلی *، حسین علوی طبری، علی ثقفی صفحات 21-45
    در این تحقیق ارتباط کیفیت اطلاعات حسابداری با تاخیر در تعدیل قیمت سهام بر اساس رویکری جدید مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به ادبیات نظری، تاخیر در تعدیل قیمت سهام به عنوان متغیر وابسته، با استفاده ار مدل هو و ماسکوویتز (2005) اندازه گیری شد. سپس، متغیرهای شاخص کیفیت اطلاعات حسابداری در قالب سه گروه شامل، متغیرهای شاخص کیفیت سود، متغیرهای شاخص ارایه نادرست صورت های مالی و متغیرهای حسابداری محرک ریسک به عنوان متغیرهای مستقل محاسبه شدند. آن گاه فرضیه تحقیق طی سال های 1380 تا 1390 از طریق مدل رگرسیون با استفاده از داده های ترکیبی و بر مبنای مدل پولد، با استفاده از نمونه ای مشتمل بر 93 شرکت و 1023 مشاهده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد؛ کیفیت ضعیف اطلاعات حسابداری با میزان تاخیر در تعدیل قیمت سهم در ارتباط است. به نحوی که کیفیت ضعیف اقلام تعهدی به طور متوسط منجر به 3 درصد افزایش تاخیر در تعدیل به هنگام قیمت سهام می شود.
    کلیدواژگان: کیفیت اطلاعات، تاخیر در تعدیل قیمت
  • بهمن بنی مهد *، غلامحسن الهیاری صفحات 47-60
    این پژوهش رابطه اقلام غیرعادی حسابهای دریافتنی و کیفیت سود طی یک دوره 9ساله از سال 1382تا 1390 در 117 شرکت از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را مورد بررسی قرار داده است. روش تحقیق از نوع همبستگی و با استفاده از رگرسیون چند متغیره انجام شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد رابطه ای منفی میان اقلام غیر عادی حسابهای دریافتنی و کیفیت سود وجود دارد. هم چنین سودآوری و نسبت بدهی رابطه ای منفی با کیفیت سود دارند. نتایج پژوهش بر این نکته تاکید دارد که در شرکت هایی زیان گزارش می کنند، کیفیت سود افزایش می یابد و اندازه شرکت نیز تاثیری بر کیفیت سود ندارد.
    کلیدواژگان: اقلام غیرعادی حسابهای دریافتنی، کیفیت سود، سودآوری
  • علی رحمانی*، زهرا اربابی بهار صفحات 61-83
    این پژوهش، به مطالعه ی رابطه ی بین تفاوت مالیات ابرازی و تشخیصی با مدیریت سود، در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1385 تا 1392 می پردازد. مدل های مدیریت سود استفاده شده در این پژوهش شامل مدل های جونز تعدیل شده، کازنیک و لوئز است. این پژوهش، از نوع مطالعه همبستگی مبتنی بر داده های ترکیبی است، که 360 سال- شرکت به عنوان نمونه انتخاب شده است. نتایج بدست آمده حاکی از این است که تفاوت مالیات ابرازی و تشخیصی با مدیریت سود رابطه ی معناداری دارد و مدل های مختلف مدیریت سود در تبیین این رابطه تفاوت چندانی ندارند.
    کلیدواژگان: مالیات ابرازی، مالیاتی تشخیصی، تفاوت مالیاتی، حسابداری، مدیریت سود
  • حمید حقیقت، رضا نعمتی کشتلی، سید مصطفی علوی * صفحات 85-98
    فقدان شفافیت اطلاعات و عدم نقدشوندگی سهام شرکت از ریسکهای قابل توجهی است که استفاده کنندگان به ویژه سرمایه گذاران و سهامداران را با مشکل مواجه میکند. بالعکس افشای شفاف و کامل اطلاعات توسط شرکت، اطمینان سهامداران را افزایش داده، عدم تقارن اطلاعاتی را کاهش می دهد، نقد شوندگی سهام را افزایش و در نهایت بازده مورد انتظار سهامداران را کاهش می دهد. در این مقاله رابطه بین شفافیت اطلاعات با نقد شوندگی سهام که به وسیله معیار شکاف بین قیمت خرید و فروش سهام محاسبه شده و بازده مورد انتظار سهامداران عادی طی سال های 1383 تا 1390 در بورس اوراق بهادار تهران بررسی شده است. این تحقیق از نوع تحقیقات کاربردی و از مطالعات همبستگی است. یافته های تحقیق با بکارگیری رگرسیون چند متغیره و با استفاده از 640 مشاهده سال-شرکت نشان می دهد، بین شفافیت اطلاعات و نقد شوندگی سهام رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. علاوه بر این نتایج دیگر بیانگر این است که بین معیار شفافیت و بازده مورد انتظار سهامداران رابطه معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: شفافیت اطلاعات، نقد شوندگی سهام، بازده مورد انتظار
  • احمد بدری* صفحات 99-127
    این مقاله با رویکردی تحلیلی- تطبیقی درپی واکاوی روش شناسی پژوهش های تجربی مالی و حسابداری دانشگاهی ایران و ارائه پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت موجود می باشد. به این منظور، محورهای چالشی ده گانه ای که به نظر می رسد ریشه در برداشت های نادرست روش شناسی دارد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتیجه گیری های مبتنی بر تحلیل منطقی- تطبیقی نشان می دهد؛ روش شناسی پژوهش های تجربی مالی و حسابداری دچار نوعی آفت زدگی برون رشته ای است. واکاوی ریشه های تاریخی حاکی از آن است که عامل اصلی این انحراف، خشت کجی است که از ابتدا با معماری نادرست بنا نهاده شده است. به نظر می رسد تصحیح و تعدیل این انحرافات نیازمند همفکری، همدلی و تلاش اساتید هر دو رشته مالی و حسابداری می باشد.
    کلیدواژگان: روش شناسی، تحقیقات تجربی مالی، تحقیقات تجربی حسابداری، رویکرد اثباتی، رویکرد هنجاری
  • شکرالله خواجوی*، محمدحسین قدیریان آرانی صفحات 129-147
    هدف این پژوهش بررسی تجربی کیفیت سود شرکت های تجدید ارائه کننده صورت های مالی است که در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده اند. روش پژوهش– به منظور دستیابی به اهداف پژوهش سه فرضیه اصلی تدوین و برای آزمون آن ها روش آماری t-test به کار رفته است. اطلاعات 101 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی 1383 تا 1390 گردآوری شده است. هم چنین کیفیت اقلام تعهدی، توان پیش بینی سود، محافظه کاری سود و هموارسازی سود به عنوان سنجه های کیفیت سود در نظر گرفته شدند.
    کلیدواژگان: کیفیت سود، تجدید ارائه صورت های مالی، بورس اوراق بهادار تهران
  • فاطمه بزازان*، شمس الله شیرین بخش ماسوله، سولماز صفری صفحات 149-160
    هدف ازمقاله حاضر، بررسی اثرات روزهای هفته بر بازده شاخص کل قیمت سهام بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای 1383 تا 1388است. در این مطالعه با مروری بر مطالعات انجام شده مشکلات و نواقص شناسایی و در نهایت یک مدل قابل استفاده جهت بررسی اثر تقویمی روزهای هفته بر بازده سهام پیشنهاد شده است. در همین راستا با تشخیص اینکه باقیمانده های مدل رگرسیون خطی حاوی خودهمبستگی های سریالی و واریانس ناهمسان شرطی می باشند از دو روش بوت استرپ و مدلهای گارچ نامتقارن استفاده شده است. نتایج نشان می دهد براساس رویکرد رگرسیون گارچ نامتقارن بوت استرپ، بازده کل روز یکشنبه منفی و معنی دار و روز سه شنبه مثبت ومعنی دار است.
    کلیدواژگان: بوت استرپ، اثرات روزهای هفته، گارچ نامتقارن
  • سحر سپاسی*، زهرا فتحی، سکینه شیبه صفحات 163-177
    رفتار هزینه به واکنش هزینه در برابر تغییرات در سطح فعالیت اتلاق می گردد. مدیرانی که چگونگی رفتار هزینه را درک می کنند، برای پیش بینی روند هزینه ها در موقعیت های عملیاتی مختلف، شرایط بهتری دارند. این وضعیت به آن ها امکان می دهد فعالیت های خود و در نتیجه درآمد های عملیاتی خود را بهتر برنامه ریزی کنند. دیدگاه سنتی مرتبط با هزینه ها بیانگر این است که تغییرات هزینه ها رابطه ای متناسب با افزایش و کاهش سطح فعالیت دارد. اما تحقیقات اخیر در خصوص رفتار هزینه ها نشانگر چسبندگی هزینه-ها می باشد. بدین صورت که بزرگی افزایش در سطح هزینه ها در نتیجه افزایش در سطح فعالیت در مقایسه با بزرگی کاهش در سطح هزینه ها در نتیجه کاهش در سطح فعالیت بیشتر است. هدف اصلی این پژوهش، بررسی تجربی چسبندگی هزینه های عملیاتی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سه سطح بهای تمام شده کالای فروش رفته، هزینه های اداری،عمومی و فروش و سایرهزینه های عملیاتی طی سال های 1384تا 1391می باشد. نتایج بررسی ها بیانگر آن است که شدت افزایش در هر سه سطح هزینه به ازای افزایش یکسان (1%) در سطح فعالیت، بزرگتر از شدت کاهش هر سه سطح هزینه به ازای کاهش یکسان (1%) در سطح فعالیت است. بدین ترتیب بهای تمام شده کالای فروش رفته، هزینه های اداری، عمومی و فروش و سایرهزینه های عملیاتی در شرکت های مورد بررسی دارای رفتار چسبندگی هزینه می باشند. همچنین نتایج، نشان دهنده چسبندگی در سطح هزینه های عملیاتی کل نیز می باشند.
    کلیدواژگان: چسبندگی هزینه، هزینه های عملیاتی کل، بهای تمام شده کالای فروش رفته، هزینه های اداری، عمومی و فروش، سایر هزینه های عملیاتی
  • میرحسین موسوی*، نرگس برزگر، سعید مددی صفحات 179-196
    بازار سهام عمدتا تحت تاثیر جریان اخبار و اطلاعات است که با واکنش سرمایه گذاران همراه می شود. چنانچه بازار سهام کارا باشد، واکنش سرمایه گذاران نسبت به اخبار و اطلاعات، واکنشی صحیح و بدون تورش خواهد بود، در غیر آنصورت بازار سهام در وضعیت بیش واکنش و یا کم واکنش قرار می گیرد. در وضعیت بیش واکنش و کم واکنش قیمت ها به درستی تعیین نمی شوند که این موضوع سبب بی اعتمادی سرمایه گذاران به بازار سهام می شود. در مدل سازی با قیمت های روزانه که به چهار قیمت آغازین، حداکثر روز، حداقل روز و پایانی سهام اشاره دارد، نخست ثابت می شود قیمت بازاری سهام فرآیند براونی هندسی دارد، سپس با استخراج توزیع تلاطم استاندارد شده وضعیت بیش واکنش، کم واکنش و یا واکنش صحیح سرمایه گذاران مشخص می شود. در ادامه جهت گسترش مدل با فروض واقعی تر، ناپیوستگی در جریان دریافت اخبار و اطلاعات وارد مدل شده و تشریح می گردد که در این شرایط، تنها بررسی بیش واکنش سرمایه گذاران امکان پذیر است. بدین ترتیب دو فرضیه و دو آماره جهت آزمون بیش-واکنش به اخبار و اطلاعات خوب و بیش واکنش به اخبار و اطلاعات بد تشکیل می شود. در پایان جهت اطمینان از این که نتایج حاصل شده تحت تاثیر ناهمسانی واریانس نباشد، آماره های آزمون اصلاح شده و دو فرضیه بار دیگر آزمون می شوند.
    کلیدواژگان: بازار سهام، بیش واکنش، کم واکنش، بازده، تلاطم، قیمت های OHLC
  • مهدی حیدری* صفحات 197-215
    از دیدگاه سرمایه گذاران،تجدید ارائه صورت های مالی، نمایانگر کاهش کیفیت گزارشگری مالی شرکت و کاهش کیفیت حسابرسی نیز می باشد.استدلال محقق بر تغییر حسابرسان مستقل پس از تجدید ارائه صورت های مالی شرکت در جهت مقابله با واکنش بازار سهام و بازگرداندن اعتماد سرمایه گذاران شرکت می باشد. تحقیق حاضر با هدف پاسخگویی به این سوال انجام یافته است: آیا تجدید ارائه صورت های مالی می توانند باعث تغییر حسابرسان مستقل گردند؟ با استفاده از شرکت-های پذیرفته شده در بورس طی سال های 1382 تا 1391 و نمونه گیری به روش حذفی اقدام به آزمون فرضیه های با رگرسیون لجستیک تحقیق گردید. نتایج تحقیق نشان داد بین تجدید ارائه صورت های مالی با تغییر حسابرسان هیچ رابطه معناداری وجود ندارد. همچنین، مطابق یافته های پژوهش، بین بااهمیت بودن تجدید ارائه صورت های مالی با تغییر حسابرسان مستقل رابطه معنادار یافت شد. مطابق نتایج یافته ها هرچه کیفیت حاکمیت شرکتی بالا باشد، تغییر حسابرس مستقل در شرکت های برخوردار از تجدید ارائه صورت های مالی رابطه معنادار وجود داشته باشد نتایج یافته-ها نشان داد بازده منفی سهام پیرامون تاریخ تجدید ارائه براساس بااهمیت یا کم اهمیت بودن تجدید ارائه بیشتر است.
    کلیدواژگان: تجدید ارائه صورت های مالی، تغییر حسابرس مستقل، بازده سهام، حاکمیت شرکتی، کیفیت حسابرسی
|
  • Jafar Babajani * Pages 1-20
    In the Iranian tax accounting system، using the accrual basis is not possible due to many reasons such as the unreliability of tax measurement. For this reason، the cash basis is used in Iranian tax accounting system and cash basis will not record and report the information prior to the receiving of tax either. The main purpose of this research is the investigation of the role of accounting information، related to all the steps of the process of tax receiving in the acceleration of this process. In order to achieve this purpose، 250 questionnaires were distributed among the tax experts working in 12 tax departments in the provinces of Iran and 209 of the aforementioned questionnaires were collected. The information in the questionnaires were analyzed by using the factor analysis method and the Likert spectrum. The research findings shows، acceleration of the process of tax receiving is meaningfully related to the recording and reporting of the information in different steps of the taxation process (prior to and after receiving the taxes)، as well as the reporting of the information gained in these steps in different organizational levels. In other words، the aforementioned experts believe that the acquisition of taxation information in different steps of the process and in organizational levels via a matrix accounting system will accelerate the taxation process and consequently the receiving of tax.
    Keywords: accounting information, accrual basis, cash basis, taxation process
  • Mozhgan Robatmili *, Hossein Alavi Tabari, Ali Saghafi Pages 21-45
    In this study، we examined the relationship between the quality of accounting information with a delay of stock price adjustment based on a new approach. Due to the theoretical literature، the stock price adjustment was measured by Hou and Moskowitz (2005) model. Independent variables measured in three groups include، Earnings quality indicator variables، misrepresented financial statements indicator variables and accounting variables driving risk. Hypothesis research was tested with data over the period 1380 to 1390. The sample covers 93 listed companies Tehran Stock Exchange and 1023 firm-year observations. This research present evidence that poor accounting quality is associated with delayed price adjustment to information. So that، the poor accruals quality can lead to a 3% increase delay.
    Keywords: quality of accounting information, Stock Price Delay
  • Bahman Banimahd *, Gholam-Hassan Alahyari Pages 47-60
    This study investigate the relationship between abnormal items of accounts receivable and earnings quality over a 9 year period from 2003 to 2011 in 117 listed firm on Tehran stock Exchange. This paper use archival and correlation study as research methods. Using correlation method and multiple linear regression technique، the results of this study show a negative relation between abnormal items of accounts receivable and earnings quality. Research evidence also show debt ratio and profitability have a negative relation with earnings quality. Research outcomes also indicate that quality of earnings increase when firms report loss and firm size has no effect on earnings quality.
    Keywords: Abnormal Items of Accounts Receivable, Earnings Quality, Profitability
  • Ali Rahmani *, Zahra Arbabi Bahar Pages 61-83
    This paper investigates the association between book- tax difference with earnings management of firms listed in Tehran Stock Exchange during the period 2006 to 2013. Earnings management models used in this study consisted of modified Jones model، Kaznyk and Leuz. We stimate correlation، based on panel data. Samples includes 72 companies have been selected for 5 years. The results suggest that book- tax difference have significant relationship with earnings management and different earnings management models don’t have significant difference in explaining this relationship.
    Keywords: stated Tax, Book, Tax Difference, earnings management
  • Hamid Haghighat, Reza Nemati Koshteli, Seyed Mostafa Alavi * Pages 85-98
    Lack of corporate transparency and stock liquidity influence risk of investors and shareholders. Conversely، transparency and full disclosure of information by companies increase shareholder confidence reduces information asymmetry، increase stock liquidity and lower expected return of shareholders. In this paper relationship between information transparency and liquidity of shares by the measure of the gap between the purchase price and selling price of shares is calculated and expected return on the Tehran Stock Exchange during 1383 to 1390 is measured. This article is an applied research and correlational studies. Findings by using multiple regression using observed 640 years - company shows a positive correlation between information transparency and liquidity shares. In addition، there is no significant difference between transparency and expected return of shareholders.
    Keywords: information transparency, Stock liquidity, Expected Returns
  • Ahmad Badri * Pages 99-127
    In this paper، an analytical-comparative approach seeks the problems in the methodology of empirical academic research in the fields of accounting and finance in Iran; and provides suggestions for improving the status quo. For this purpose، ten challenging issues that seem to be rooted in an erroneous perception of empirical research methodology has been analyzed. Conclusions based on a logical-comparative analysis indicate that the empirical research methodology in finance and accounting suffers from kind of distortion. Analyzed the historical roots suggests that the main factor of this distortion is a skewed foundation of the architecture from the very beginning. Finally، adjustments to correct this distortion require collaboration، empathy and efforts of teachers in both finance and accounting.
    Keywords: methodology, financial empirical research, accounting empirical resaerch, positive approach, normative approach
  • Shokrollah Khajavi *, Mohammad Hossein Ghadiryian Arani Pages 129-147
    Purpose– The purpose of this research is to empirically investigate the earnings quality of restating companies listed in Tehran Stock Exchange (TSE). Design/methodology/approach– In order to achieve the purpose of the research، three hypotheses were proposed. T-test were examined in order to test the research hypotheses. The empirical data were drawn from a panel consisting of 101 Iranian companies listed in the TSE، over the seven-years period of 2004 to 2011. Accruals quality، earnings predictability، earnings conservatism and earnings smoothing were selected as earnings quality proxies.
    Keywords: Earnings quality, Restatement, Tehran Stock Exchange
  • Pages 149-160
    This paper propounds to examine the impact of the day week on the return of daily stock price using entire index، in Tehran Stock Exchange market during 1383 to 1388. In the literature review، a full explanation of the models and their shortcomings are discussed and propose a simpler specification and usable model for detecting the day of the week effect on the return of daily stock price entire index in Tehran Stock Exchange market. Recognizing that residuals of linear regressions are variant over time، and auto-correlated، we apply statically robust estimation methodologies، including bootstrapping and GARCH modeling. The paper concludes that using “Bootstrapping GARCH Regression” will lead to a negative effect on the returns on Sunday and positive returns on Tuesday.
    Keywords: Bootstrap, Day, of, the, week effect, Asymmetry GARCH
  • Sahar Sepasi *, Zahar Fathi, Sakine Sheibe Pages 163-177
    The cost behavior is response to changes in activity level costs. Managers، who understand how costs behave، better predict the costs in different operating conditions. This allows them to better plan activities resulting from their operating income. In the traditional view changes in related costs represent the costs associated with increased and decreased activity level. Recent research consider that cost behavior indicate that the costs are sticky. That is whether costs increase more when activity rises than they decrease when activity falls by an equivalent amount. The main purpose of this study is to empirically investigate the sticky behavior of operating costs in three levels of cost of goods sold، sales administrative and general expenses and other operating expenses in the Tehran Stock Exchange (TSE) during 1384 to 1391. The results indicate that increased in three levels of costs for the same level of increased activity (1%) is bigger than reduced costs levels for the same decrease in the level of activity (1%). The results thus suggest that operating expenses، sales administrative and general expenses، and cost of goods sold have the sticky behavior of costs. Managers can evaluate their exposure to sticky costs by considering the sensitivity of cost changes to reduction in volume and make better decisions. In addition to managers، financial analysts can better compare companies and industries with conception of cost stickiness behavior. Shareholders also can have confidence related to appropriate use of resource by managers.
    Keywords: CosCost Stickiness, Total Operational Costs, Cost of Goods Sold, Sales general, Administrative Costs, Other Operational Costs
  • Hosein Mousavi *, Nages Barzgar, Saied Madadi Pages 179-196
    The Stock Market is Largely Influenced by the Flow of News and Information. In an Efficient Stock Market، Reaction of Investors to the News and Information appears to be a Correct Response. While in an Inefficient Stock Market، Reaction of Investors seems to be Overreaction or Underreaction. Neither in Overreaction nor Underreaction، Stock Price is being Defined Correctly. Through Overreaction modeling of Stock Market processed by Intraday OHLC Prices، which Refer to Open، High، Low، and Close Stock Prices، it is proven that Stock Market Price shows a Geometric Brownian Motion. Then Overreaction and Underreaction is shown to be identified through recognizing the Standardized Volatility Distribution. Furthermore، Discontinuous Flow of News and Information is introduced to extend the Model with more Realistic Assumptions. Two Statistics and Hypotheses are then organized in order to test the Overreaction into good and bad News; ultimately، to ascertain the Results not affected by the Heteroscedasticity، Hypotheses need to be tested again by the Modified Statistics.
    Keywords: Stock Market, Overreaction, Underreaction, Return, Volatility, OHLC Prices
  • Mehdi Heidari * Pages 197-215
    From investors view Financial statements Restatement، represent breakdown in financial reporting quality and auditing quality. In according to researcher opinion، independent auditor switch following financial statements restatements in response to pressure from stock market and restore firm investors'' confidence is done. This research is done to find an answer for this question: Do financial statements restatements are caused to switched independent auditor? Using listed companies in 1382 to 1391years (solar calendar) and with special sampling were tested this research hypothesis by logistic regression. Results show there is not any association between restatements with auditor turnovers. Also، results represent when restatements are more severe، there is positive association between restatements and auditor switches. The research results show there is the positive association between auditor switches and the corporate governance quality when financial statements restatements are important. At last، In according to research findings، negative stock return surrounding restatement announcement date in comparison with previous date is more.
    Keywords: financial statements restatements, independent auditor change, stock return, corporate governance, audit quality