فهرست مطالب

فصلنامه دنیای میکروب ها
سال ششم شماره 4 (پیاپی 17، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • راحله طاهری*، هاتف آجودانی فر، پرستو پورعلی صفحات 273-280
    سابقه و هدف
    سلولز میکروبی که توسط برخی از سویه های استوباکتر و گلوکونوباکتر تولید می شود از لحاظ ساختار مولکولی مشابه سلولز گیاهی است. این ویژگی سبب شده تا سلولز میکروبی به عنوان یک ماده خام مهم در تولیدات پزشکی و صنعتی به کار رود. این مطالعه با هدف جداسازی جنس های بومی باکتری های مولد سلولز و ارزیابی تولید آن انجام شده است.  
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ابتدا 65 نمونه از سرکه های محلی، انواع آب میوه و میوه ها تهیه و بر روی محیط هسترین-شرام آگار کشت داده شدند. سپس جدایه هایی با بالاترین توانایی تولید سلولز انتخاب و با روش های بیوشیمیایی و PCR شناسایی گردیدند. پس از خالص سازی سلولز تولید شده، به منظور تایید سلولز از روش های هضم آنزیمی توسط آنزیم سلولاز و میکروسکوپ الکترونی نگاره استفاده شد.
    یافته ها
    از مجموع 20 سویه با قابلیت تولید سلولز، 5 سویه که دارای بیشترین میزان تولید بودند انتخاب شدند. پس از ارزیابی بیوشیمیایی و نیز تعیین توالی مشخص گردید که این سویه ها به گونه های آکروموباکتر اسپانیوس، سودوموناس لوتیولا، سودوموناس دوری فلاوا تعلق دارند. در این مطالعه وزن تر و خشک سلولز تولید شده توسط سویه های مورد مطالعه به ترتیب 16.6 و 0.1 گرم بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد که تولید سلولز توسط سویه های بومی غیر از جنس استوباکتر و گلوکونوباکتر نیز قابل انجام است. به طوری که در این مطالعه برای اولین بار سویه های جدید بومی ایران از نظر تولید سلولز معرفی گردیدند. همچنین سلولز تولیدی توسط این سویه ها در مقایسه با سویه استاندارد دارای ویژگی مطلوب بود.
    کلیدواژگان: سلولز، آکروموباکتر اسپانیوس، سودوموناس لوتئولا، سودوموناس دوری فلاوا
  • رسا شینی محراب زاده*، آذردخت خسروی، عبدالرزاق هاشمی، هوشنگ جمالی صفحات 281-289
    سابقه و هدف
    امروزه مایکوباکتریوم های غیرتوبرکلوزی (NTM)، به دلیل افزایش شیوع بیماری زایی و ظهور مقاومت های آنتی بیوتیکی اهمیت فراوان یافته اند. رایج ترین مایکوباکتریوم غیرسلی در ایران ، مایکوباکتریوم فورچوییتوم می باشد. این مطالعه با هدف شناسایی مولکولی و بررسی تنوع ژنتیکی در میان جدایه های بالینی مایکوباکتریوم فورچوییتوم در ایران با استفاده از روش RAPD-PCR انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی- توصیفی بر روی 81 ایزوله NTM جداسازی شده از نمونه های مختلف بالینی انجام شد. به منظور شناسایی اولیه مایکوباکتریوم فورچوییتوم از رنگ آمیزی اسیدفست و تست های رایج بیوشیمیایی استفاده گردید. جدایه ها با روش PCR تایید شدند و محصولات PCR به وسیله 3 آنزیم برش دهنده AvaII، HphI وHpaII  هضم گردیدند. در نهایت تیپ بندی مولکولی جدایه های مایکوباکتریوم فورچوییتوم به کمک آنالیز RAPD انجام شد.
    یافته ها
    از مجموع 81 ایزوله NTM بررسی شده، 36 سویه به عنوان مایکوباکتریوم فورچوییتوم شناسایی شدند. این سویه ها بر اساس پرایمرهای RAPD در 10 خوشه اصلی قرار گرفتند. بیشتر جدایه ها در رپید تایپ 1 (9 عضو ، 25%)، 2 (8 عضو ، 22.2%) و 6 (6 عضو ، 16.6%) طبقه بندی شدند. در آنالیز رپید، قطعه اصلی 300 جفت بازی (94.4%) و پس از آن قطعه 1000 جفت بازی (66.6%) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر، قدرت تمایزی بالای RAPD-PCR را نشان می دهد. این آنالیز می تواند تنوع ژنتیکی و اطلاعات اپیدمیولوژیکی را در مورد جدایه های مایکوباکتریوم فورچوییتوم ارایه دهد. آنالیز RAPD ساده، سریع، ارزان و پیچیدگی کمتری نسبت به سایر روش های تیپ بندی مولکولی دارد.
    کلیدواژگان: مایکوباکتریوم فورچوئیتوم، RAPD-PCR، تایپینگ مولکولی
  • میترا صالحی، مینا حکمت دوست*، فرزانه حسینی صفحات 290-298
    سابقه و هدف
    سودوموناس آیروژینوزا یکی از مهم ترین باکتری های مقاوم نسبت به انواع آنتی بیوتیک های است و به همین دلیل درمان عفونت های سودوموناسی دشوار می باشد. پمپ MexAB-OprM قادر است طیف وسیعی از ترکیبات ضد میکروبی را بدون هیچگونه شباهتی بین ساختار و عملکردشان به خارج از سلول تراوش نمایند. mexB، ژن مسوول تشکیل پروتئین آنتی پورتر پروتون- دارو در پمپ mexAB-oprM می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی و شناسایی مقاومت کینولونی وابسته به پمپ تراوشی mexAB-oprM در جدایه های بالینی سودوموناس آیروژینوزا انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی- توصیفی بر روی 104 نمونه سودوموناس آیروژینوزا جدا شده از بیماران مراجعه کننده به مراکز سوانح و سوختگی انجام گردید. در ابتدا جنس و گونه سویه های جداسازی شده با استفاده از تست های بیوشیمیایی مورد تایید قرار گرفت. ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ها بر اساس روش انتشار دیسک نسبت به 11 آنتی بیوتیک رایج و روش براث میکرودیلوشن نسبت به 4 آنتی بیوتیک انجام شد. در نهایت حضور ژن mexB با روش واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR)  بررسی گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه بیشترین میزان مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های نالیدیکسیک اسید (86.54%)، سفتری آکسون (82.2%) و اوفلوکساسین (81.78%) بوده است. همچنین کمترین میزان مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های ایمی پنم (40.91%)، پیپراسیلین (44.9%) و تتراسایکلین (48.03%) مشاهده گردید. نتایج MIC نشان داد که بیشترین حساسیت مربوط به تتراسیکلین و بیشترین مقاومت مربوط به سفتریاکسون می باشد. نتایج واکنش زنجیره ای پلی مراز، حضور اپرون mexAB-oprM را در 27% از جدایه های بالینی نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بیانگر این است که از نظر آماری ارتباط معنی داری بین وجود ژن mexB و حضور پمپ تراوشی MexAB-OprM و همین طور مقاومت آنتی بیوتیکی در سودوموناس آیروژینوزا وجود دارد. با توجه به اهمیت مقاومت آنتی بیوتیکی، مطالعه سایر پمپ های تراوشی، مقایسه الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و ارتباط بیان پمپ های تراوشی و منشا بالینی سویه ها پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، ژن mexB، مقاومت کینولونی، پمپ تراوشی
  • زینب احمدی*، الهه تاج بخش، حسن ممتاز صفحات 299-311
    سابقه و هدف
    استافیلوکوکوس اوریوس یکی از عوامل مهم در ایجاد عفونت های بیمارستانی و جامعه به شمار می رود. امروزه مقاومت به آنتی بیوتیک ها به دلیل مصرف بیش از حد در حال افزایش می باشد و این مساله موجب نگرانی در سرتاسر جهان شده است. مطالعه حاضر با هدف ردیابی ژن های کدکننده مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های استافیلوکوکوس اوریوس جدا شده از عفونت های بالینی در انسان و تعیین الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی این باکتری انجام شده است.  
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی- توصیفی 100 سویه استافیلوکوکوس اوریوس کوآگولاز مثبت از بیماران مبتلا به عفونت های ادراری و زخم در بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه در سال 1391 جمع آوری گردید. این سویه ها با استفاده از روش های استاندارد آزمایشگاهی و کشت در محیط اختصاصی انتخاب شدند. به منظور ارزیابی الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی سویه ها، از روش انتشار دیسک استفاده گردید. همچنین حضور پنج ژن کد کننده مقاومت آنتی بیوتیکی شامل mecA،aacA-D، tet K ، tetM، msrA و ermA در سویه های مورد مطالعه با روش multiplex-PCR مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    ارزیابی فنوتیپی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های استافیلوکوکوس اوریوس نشان داد که بیشترین مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های پنی سیلین (90%)، تتراسایکلین (76%)، متی سیلین (64%) و آمپی سیلین (55%) و کمترین مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های نیتروفورانتویین (8%) و ونکومایسین (14%) وجود دارد. بررسی مولکولی نشان دهنده حضور 89 درصدی ژن tetM در سویه ها بود. به دنبال آن بیشترین فراوانی مربوط به حضور ژن های mecA (58%)، ermA (40%)، msrA (36%)، aacA-D (24% و (tetK (13% بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق مقاومت بالای آنتی بیوتیکی را در سویه های بیمارستانی استافیلوکوکوس اوریوس نشان می دهد. بنابراین به منظور جلوگیری از افزایش مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های رایج باید از تجویز بدون نسخه و استفاده غیر ضروری از آنتی بیوتیک های در دسترس اجتناب نمود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، MRSA، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • صغرا مقصودی، عباس دوستی*، هاشم نیری، محمد چهلگردی صفحات 312-319
    سابقه و هدف
    لیستریا مونوسیتوژنز توانایی ایجاد عفونت در انسان و حدود 50 گونه از حیوانات را دارد. گوشت و فرآورده های گوشتی نقش بالقوه ای در انتقال لیستریا به انسان دارند و باعث ایجاد بیماری لیستریوز می گردند. هدف از این مطالعه تعیین میزان آلودگی طیور به لیستریا مونوسیتوژنز و بررسی فراوانی ژن ctpA می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت مقطعی-توصیفی بر روی 410 نمونه جمع آوری شده از طیور در شهرکرد شامل 110 نمونه مدفوع و 100 نمونه از هر یک از بافت های کبد، طحال و مغز انجام شد. جداسازی لیستریا مونوسیتوژنز با استفاده از محیط های کشت اختصاصی صورت پذیرفت. آزمایشات PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن های 16S rRNA و ctpA لیستریا مونوسیتوژنز انجام شد. همچنین تمامی 410 نمونه به صورت مستقیم نیز با روش PCR ارزیابی گردیدند.
    یافته ها
    از مجموع نمونه های مورد پژوهش، با روش کشت 20.24 درصد از نظر لیستریا مثبت تشخیص داده شدند. حضور لیستریا با روش کشت در نمونه های مدفوع، کبد، طحال و مغز به ترتیب 36.30%، 19%، 19% و 12% تعیین گردید. اما با استفاده از روش PCR از مجموع 410 نمونه، 25.12 درصد آلوده به لیستریا بودند. همچنین ژن ctpA در 34/95% از لیستریا ها مشاهده شد.
    نتیجه گیری: یافته های ما نشان می دهد که لیستریا مونوسیتوژنز در طیور منطقه مورد مطالعه از فراوانی نسبتا بالایی برخوردار است. با استفاده از روش PCR امکان شناسایی مستقیم آلودگی لیستریا مونوسیتوژنز در نمونه های تهیه شده از طیور وجود دارد.
    کلیدواژگان: لیستریا مونوسیتوژنز، طیور، ctpA، واکنش زنجیره ای پلی مراز
  • محمدرضا سمائی*، سید باقر مرتضوی، بی تا بخشی، احمد جنیدی جعفری، مینا بوستان شناس صفحات 320-327
    سابقه و هدف

    امروزه نشت مواد نفتی از خطوط انتقال، پالایشگاه و جایگاه های سوخت و ورود آنها به خاک و آب های زیرزمینی به یکی از مهم ترین چالش های زیست محیطی ایران تبدیل شده است. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی مولکولی یک باکتری تجزیه کننده هگزادکان از کمپوست انجام شد.
    مواد و روش ها: در این پژوهش هگزادکان به عنوان آلاینده مدل هیدروکربن های گازوییل انتخاب گردید. به منظور جداسازی باکتری های تجزیه کننده هگزادکان، از کمپوست رسیده استفاده شد. در ادامه یک باکتری انتخاب و به کمک روش PCR شناسایی گردید. در نهایت کارایی باکتری جداسازی شده جهت حذف هگزادکان به عنوان تنها منبع کربن و نیز میزان رشد باکتری در غلظت های مختلف کلرید سدیم مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها: بر اساس روش های مورفولوژی، بیوشیمیایی و تعیین توالی این باکتری به عنوان اسفینگوموناس یانوی کویایه شناسایی شد. این باکتری پس از 33 روز در دمای 30 درجه سانتی گراد قادر به حذف 49.69 درصد از هگزادکان بود. به طوری که میزان هگزادکان از 3000 به 1510 میلی گرم بر لیتر رسید. همچنین باکتری مورد نظر در برابر شوری دارای مقاومت متوسط بود به طوری که توانست در غلظت 2.5 درصد نمک نیز رشد نماید.
    نتیجه گیری: این پژوهش نشان می دهد که در شرایط آب و هوایی گرم و خاک نسبتا شور ایران، می توان از باکتری اسفینگوموناس یانوی کویایه به منظور حذف ترکیبات نفتی به ویژه گازوییل استفاده نمود. از این رو انجام مطالعات تکمیلی در سطح گسترده تر پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: هگزادکان، تجزیه زیستی، شناسایی مولکولی، اسفینگوموناس یانوی کویائه
  • محمود نجفیان* صفحات 328-336
    سابقه و هدف
    امروزه برنج غذای نیمی از جمعیت کره زمین را تشکیل می دهد. برنج نیز مانند سایر غلات در معرض آلودگی قارچ ها و سم آفلاتوکسین می باشد. این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه میزان آفلاتوکسین در نمونه برنج های مصرفی شهر رشت و چگونگی نوع پخت آن انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت مقطعی- توصیفی بر روی 72 نمونه برنج مصرفی تولید داخل و وارداتی تهیه شده از 6 فروشگاه بزرگ برنج در سطح شهر رشت در دو فصل تابستان و زمستان انجام شد. در ابتدا آفلاتوکسین در نمونه ها به سه حالت خام، پخته کته ای و پخته آبکشی با استفاده از متانول 80 درصد استخراج گردید. سپس مقدار آفلاتوکسین در هر نمونه با استفاده از تکنیک الایزا تعیین شد.
    یافته ها
    نمونه های داخلی نسبت به نمونه های وارداتی آلودگی کمتری داشتند. نمونه های جمع آوری شده در فصل تابستان نسبت به فصل زمستان آلودگی کمتری داشتند. همچنین در همه موارد برنج پخته نسبت به حالت خام همان برنج آلودگی کمتری داشت. این کاهش آلودگی ناشی از پخت، در حالت آبکشی بیش از حالت کته ای بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که همه برنج ها به میزان های متفاوتی آلودگی داشتند. بنابراین ضرورت نظارت و کنترل دایمی بر روی میزان آلودگی برنج های مصرفی وجود دارد. از آنجایی که میزان آلودگی برنج های وارداتی بیش از نمونه های داخلی بود، به منظور کاهش واردات برنج باید اقدامات اساسی در راستای افزایش حمایت از تولید داخلی برنج در کشور انجام پذیرد
    کلیدواژگان: آسپرژیلوس فلاووس، افلاتوکسین، الایزا، متانول، برنج
  • علی خدایی، مهدی ارزنلو، اسداللهبابای اهری، محمدحسین افسریان، حمید بدلی* صفحات 337-350
    سابقه و هدف

    قارچ های شکمبه برای اولین بار در سال 1910 توجه قارچ شناسان را به خود جلب کردند. بعدها به دلیل محتوای کیتین در دیواره سلولی، این قارچ ها در گروه قارچ های حقیقی طبقه بندی شدند و با عنوان نیوکالیماستیکس فرونتالیس نام گذاری گردیدند. امروزه بر اساس ویژگی های ریخت شناختی مانند تعداد تاژک در زیوسپور، ریزومیسلیوم، شکل اسپورانژ، فراساختار زیوسپور و داده های توالی های نوکلیوتیدی شش جنس از این قارچ ها شناسایی شده اند که در دو گروه مونوسنتریک و پلی سنتریک قرار می گیرند.

    مواد و روش ها

    در مطالعه حاضر از بانک های اطلاعاتی شاملPubmed ، Scopus، Google Scholar، Elsevier databases، Irandoc ، Iranmedex،Magiran ،SID  وMEDLIB  واژه های کلیدی MeSH به کار رفته در جستجوی مقالات شامل فیلوژنی، تک نیایی، نیوکالیمستیگومیکوتا و قارچ های شکمبه محدود شده در مقالات منتشر شده در سال های 1992 تا 2013 استخراج و مطالعه مروری بر روی آن ها انجام گرفت.

    یافته ها

    ویژگی های گوناگونی از این قارچ ها مانند چرخه زندگی، ساختارهای تولیدمثلی، تال رویشی و داده های مولکولی، ارتباط آن ها را با کیتریدیومایکوتا نشان داده اند. مطالعه روابط فیلوژنی بین این قارچ ها و وابستگان آن ها با سایر یوکاریوت ها با استفاده از داده های توالی ناحیه 18S rDNA و آنالیز خوشه ای داده های ساختاری و نیز درصد G+C نشان داده است که این قارچ ها یک گروه تک نیایی را تشکیل می دهند.

    نتیجه گیری

    ارزیابی عوامل بازدارنده و نقش آن ها در برهم کنش های بین قارچ ها و باکتری ها می تواند موجب درک بهتر از اکوسیستم شکمبه گردد. شناخت این عوامل می تواند زمینه ساز کاوش روش های نوین شناسایی اکولوژیکی شکمبه باشد. همچنین شناسایی عوامل باکتریایی بازدارنده فعالیت شکمبه می تواند زمینه ساز نقش فعال تر قارچ ها در هضم فیبر گیاهی در این اکوسیستم باشد.

    کلیدواژگان: فیلوژنی، تک نیایی، نئوکالیمستیگومایکوتا، قارچ های شکمبه
|
  • Raheleh Taheri *, Hatef Ajudanifar, Parastoo Pourali Pages 273-280
    Background and Objectives
    The microbial cellulose which is produced by some strains of Acetobacter and Gluconobacter is structurally similar to plant cellulose. Based on this feature, the microbial cellulose has been used in medical and industrial productions as an important raw material. The aims of this study were to isolate the native bacteria species producing cellulose and to evaluate their production rate.
    Materials and Methods
    In this study, 65 samples were collected from different types of local vinegars, juices and fruits and were cultivated in Hestrin-Schramm's agar medium. Afterward the isolates with maximum ability to produce cellulose were selected and identified using biochemical tests and PCR method. After purification of the cellulose, enzymatic digestions method by cellulase enzyme and scanning electron microscope were used to confirm the presence of cellulose.  
    Results
    Totally, 20 strains with the cellulose production ability were isolated, of them 5 strains with maximum production ability were selected for further investigation. Base on biochemical tests and sequencing method, theses isolates were classified as Acromobacter spanius, Pseudomonas luteola and Pseudomonas durifulva. In this study, the wet and dried weight of the cellulose production were measured as 16.6 and 0.1g, respectively.
    Conclusion
    According to the findings, the cellulose can be produced by native isolates other than Acetobacter and Gluconobacter. In this study, the new native strains of produced cellulose were introduced for the first time in Iran. Also, the produced cellulose by these species has suitable traits in comparison with standard strains.
    Keywords: Cellulose, Acromobacter spanius, Pseudomonas luteola, Pseudomonas durifulva
  • Rasa Sheini Mehrabzadeh *, Azardokht Khosravi, Abdorazagh Hashemi, Hoshang Jamali Pages 281-289
    Background and Objectives
    Non-tuberculosis Mycobacteria (NTM) are important due to increase in the rate of clinical outbreaks and emerging antibiotic resistance. Mycobacterium fortuitum is the most common NTMs in Iran. This study was aimed to molecular detection and genetic diversity of clinical isolates of M. foruitum in Iran using RAPD-PCR method.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was carried out on 81 isolates of NTM isolated from various clinical samples. The primary identification of M. fortuitum was performed based on Acid Fast staining and routine biochemical tests. After confirmation of the isolates based on PCR, the PCR products were digested with AvaII, HphI and HpaII. The molecular typing of the M. fortuitum isolates were performed using PAPD analysis.
    Results
    Out of 81 tested NTM, 36 strains were confirmed as M. fortuitum. Based on RAPD primers, these isolates were classified into 10 main clusters. Most of the isolates were distributed into RAPD types of 1 (9 members, 25%), 2 (8 members, 22.2%) and 6 (6 members, 16.6%). In RAPD analysis, the major fragments were 300 bp (94.4%), followed by fragment 1000 bp (66.6%).
    Conclusion
    The results showed high discriminatory ability of RAPD–PCR method. This analysis is able to sufficiently discriminate the genotypic diversity and to prepare epidemiologic information of the M. fortuitum isolates. RAPD techniques is simple, rapid, inexpensive, and is less complicated than most of other molecular typing methods.
    Keywords: Mycobacterium fortuitum, RAPD-PCR, Molecular Typing
  • Mitra Salehi, Mina Hekmatdoost *, Farzaneh Hosseini Pages 290-298
    Background and Objectives
    Pseudomonas aeruginosa is one of the most common antibiotic resistant bacteria and, therefore, treatments of Pseudomonad-caused infections are complicated. MexAB-OprM pump exports many antimicrobial compounds regardless of their structural and functional similarities. The mexB gene encodes a proton-drug antiporter in MexAB-OprM pump. The present study was aimed to evaluate and detect the quinolone resistance associated with efllux pumps mexAB-oprM in P. aeruginosa isolated from clinical specimens.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was performed on 104 P. aeruginosa isolated from patients hospitalized in Trauma and Burn Intensive Care Unit (TBICU). The Genera and strains were identified primarily based on biochemical tests. The evaluation of antibiotic resistance pattern was carried out using disk diffusion method for 11 common antibiotics and microdilution broth method for 4 antibiotics. The presence of mexB gene was investigated using PCR method.
    Results
    According to the results, the most antibiotic resistance pattern were seen through treatment with nalidixic acid (86.54%), ceftazidime (82.2%) and ofloxacin (81.78%). Furthermore, the minimum antibiotic resistance were observed through treatment with imipenem (40.91%), piperacillin (44.9%) and tetracycline (48.03%). Based on MIC, the highest and lowest antibiotic sensitivity was recorded for tetracycline and ceftriaxone, respectively. Based on the PCR method, 27% of the clinical isolates harbor the mexAB-oprM operon.
    Conclusion
    Based on the results, there is a significant association between presence of mexB gene and mexAB-oprM pump and antibiotic resistance in P. aeruginosa. Regarding the importance of antibiotic resistance, the study of other efllux pumps, comparison of antibiotic resistance profile and the relationship between efllux pumps and clinical origin of the strains are recommended.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, mexB, Quinolone resistance, Multidrug efllux pumps
  • Zeinab Ahmadi *, Elahe Tajbakhsh, Hassan Momtaz Pages 299-311
    Background and Objectives
    Staphylococcus aureus is one of important etiology of contagious infections in community and hospital (nosocomial infections). Nowadays, an intensive increases in the antibiotic resistance is recorded due to increase in the rate of antibiotic usages worldwide. This study was conducted to track the antibiotic resistant genes in the S. aureus strains isolated from clinical specimens obtained from humans and to determine the antibiotic sensitivity pattern or the strains.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, 100 coagulase-positive S. aureus collected from urinary tract infections and skin wounds of the patients hospitalised in the Imam Reza hospital, Kermanshah, through 2012. These strains were selected using laboratory standard methods and culture-specific. The antibiotic susceptibility testing was performed using disk diffusion on plate. Furthermore, the presence of 5 genes responsible for antibiotic resistance, including mecA, aacA-D, tet K, tet M, msrA, ermA, were investigated using multiplex-PCR method.
    Results
    Based on the phenotypic investigation on antibiotic resistance of S. aureus strains, the highest rates were seen in treatment with penicillin (90%), tetracycline (76%), methicillin (64%), ampicillin (55%) while the lowest sensitivity was observed in treatment with nitrofurantoin (8%) and vancomycin (14%). The most prevalent gene was tetM (89%), followed by mecA (58%), ermA (40%), msrA (36%), aacA-D (24%) and  tetK (13%).
    Conclusion
    Our result showed high rates of antibiotic resistance in the S. aureus isolated from this hospital. Therefore, it is recommended to limit the antibiotic uses without prescription or in unnecessary cases in order to decrease rate of microbial resistance to antibiotics.
    Keywords: Staphylococcus aureus, MRSA, Antibiotic Resistance
  • Soghra Maghsoudi, Abbas Doosti *, Hashem Nayeri, Mohamad Chehelgerdi Pages 312-319
    Background and Objectives
    Listeria monocytogenes is able to cause infections in humans and around 50 species of animals. Meats and their derivatives show a potential role in the transmission of Listeria to humans  and epidemy of listeriosis. The aim of this study was to determine the contamination of poultry meats whit L. monocytogenes and to find out the frequency of ctpA gene.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was carried out on 410 samples collected from poultry, including 110 fecal samples and 100 samples from each of liver, spleen and brain samples. Isolation of L. monocytogenes was performed using specific medium. PCR was performed using L. monocytogenes 16S rRNA and ctpA gene specific primers. Also, all of the 410 samples were tested directly using PCR.
    Results
    Totally, 20.24% of the samples were positive for Listeria in culture method. The presence of Listeria in fecal, liver, spleen and brain specimens were 36.30%, 19%, 19% and 12%, respectively. However, based on PCR, 25.12% out of 410 samples were infected to Listeria. Furthermore, ctpA gene was found in 34.95% of Listeria.
    Conclusion
    The results indicate that the frequency of L. monocytogenes in the poultry samples of this region is relatively high. PCR techniques make it possible to determine the L. monocytogenes infection directly in fresh samples.
    Keywords: Listeria monocytogenes, Poultry, ctpA, PCR
  • Mohammad Reza Samaei *, Seyed Bagher Mortazavi, Bita Bakhshi, Ahmad Jonidi Jafari, Mina Bostanshenas Pages 320-327
    Background and Objectives

    Contamination of soil and groundwater by diesel released from underground storage tanks is an important and extensive environmental challenge in Iran. The aim of this study was to isolate and molecular identification of n-hexadecane-degrading bacteria from compost.

    Materials and Methods

    In this study, hexadecane was used as a model for contamination to diesel oil. We used compost in order to isolate hexadecane degrading bacteria. Then, the selected bacteria was identified using PCR method. Finally, the efficiency of isolated bacteria for consumption of hexadecane as sole source of carbon and the growth rate of the bacteria in different concentrations of NaCl were evaluated.

    Results

    Based on morphology, biochemical tests and sequencing, the isolated bacteria identified as Sphingomonas yanoikuyae. This bacteria could remove 49.69% of n- Hexadecane after 33 days in 30 C. The concentration of n- Hexadecane decreased from 3000 mg to 1510 mg. In addition, the results showed that isolated bacteria can growth on 2.5% salinity.

    Conclusion

    The results of this study showed that S. yanoikuyae can be used in remediation of petroleum products, especially diesel oil, in tropical and semi-salinity area in Iran. Therefore, further investigations using molecular approaches is recommended.

    Keywords: Hexadecane, Biodegredation, Molecular detection, Sphingomonas yanoikuyae
  • Mahmood Najafian * Pages 328-336
    Background and Objectives
    Nowadays, rice is the foodstuff for half the populations, worldwide. Rice is exposed to fungal and aflatoxin contaminations like other cereal. This study was aimed to investigate and to compare the amount of aflatoxin in rice samples in Rasht city and effects of cooking on the level of toxin.
    Material and Methods
    This cross-sectional study was carried out on 72 samples of consumed rice from domestic and imported productions bought from six stores in Rasht city in both summer and winter. At first aflatoxin was extracted using 80% methanol in three different types of samples including raw, boiled and water cooked. Then aflatoxin content was determined in each sample using the ELISA technique.
    Results
    Domestic samples were less contaminated than imported ones. Samples collected in the summer were less contaminated than winter. Also, in all cases, the cooked rice was less contaminated than seen in raw rice. This reduction rate of contamination was more effective in cooked water rice than in boiled.
    Conclusion
    The results showed that all rice was contaminated in different levels. Therefore the needs for constant control and supervision over the contamination of rice must be considered. Since the contamination rate of imported rice was more than domestic one, for the purpose of reduction imported rice, the basic steps in order to increase domestic production of rice should be supported.
    Keywords: Aspergillus, aflatoxin, ELISA, Methanol, Rice
  • Ali Khodaei, Mehdi Arzanloo, Asadollah Babai Ahari, Mohammad Hossein Afsarian, Hamid Badali * Pages 337-350
    Background and Objectives

    In 1910 scientist notified the existence of fungi in rumen. Based on chitin content in their cell wall, they were classified as true fungi referred to as Neocallimastix frontalis. Based on morphological characters such as number of flagellates in zoospore, rhizomycelium, shape of sporangium, ultra structural of zoospore and nucleotide sequences data, these fungi are recently classified into two monocentric and polycentric groups, consisting of six genera.

    Materials and Methods

    In the present study, literature search was performed based on search of MeSH keywords, such as phylogeny, monophyletic, Neocallimastigomycota, rumen fungi, in several online research tools, such as Pubmed Medline, Scopus, Google scholar, Elsevier databases, Irandoc, Iranmedex, Magiran, SID and MEDLIB limited to the articles published between 1992 to 2013.

    Results

    Different characterises of these fungi such as life cycle, reproductive structures, vegetative thallus and molecular data revealed phytogenic relationship of rumen fungi to the members of Chytridiomycota. Phylogenetic analysis of these fungi and their relatives with other eukaryotes using 18S rDNA sequence data, analyses of structural data and the G+C content showed that this fungi are monophyletic organisms.

    Conclusion

    The investigations on inhibitors and their roles in the interactions between fungi and bacteria can be useful to understand the microbial ecosystem of the rumen. Detection of these factors can be used to determine new ecologic relationships in the rumen. Furthermore, detection of the inhibitors of bacterial activity in the rumen can be used to increase the activity of fungi on plant fibres in this ecologic community.

    Keywords: phylogeny, Monophyletic, Neocallimastigomycota, Rumen fungi