فهرست مطالب

نشریه محاسبات نرم
سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، پاییز و زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/18
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سید عباس طاهر*، سید احمدرضا افسری صفحات 2-15
    با رشد و توسعه شبکه های قدرت، بهره برداری بهینه از این شبکه ها از اهمیت بالایی برخوردار است. به دلیل هزینه بالای احداث و توسعه این شبکه ها، استفاده از ادواتی جهت بالابردن راندمان و کاهش مشکلات موجود (نظیر کاهش تلفات انرژی، بهبود پروفیل ولتاژ و کاهش جریان عبوری از فیدرها)، امری اجتنابناپذیر می باشد. برای مرتفع نمودن این مشکلات می توان از عنصر جبرانساز موازی شبکه توزیع به نام DSTATCOM استفاده نمود و تا حد امکان این مشکلات را کاهش داد. در این مطالعه به جایابی و تعیین ظرفیت بهینه این المان جهت کاهش حداکثری مشکلات موجود با وجود و بدون وجود منابع تولید پراکنده پرداخته شده است. به همین منظور از الگوریتم ایمنی (Immune Algorithm) که الهام گرفته از سیستم ایمنی و دفاعی جانداران می باشد، استفاده شده است. شبیه سازی بر روی شبکه تست IEEE 33 باسه انجام گرفته است. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که با جایابی و تعیین ظرفیت بهینه DSTATCOM می توان به خوبی به مشکلات مذکور فائق آمده و محدودیت های شبکه تامین گردد.
    کلیدواژگان: الگوریتم ایمنی، پخش بار جاروب پیش رو، پس رو، شبکه توزیع، منبع تولید پراکنده DG، DSTATCOM
  • احمدرضا منتظرالقائم*، محمدحسین یغمایی مقدم صفحات 16-25
    پروتکل SIP، پروتکل سیگنالینگ لایه کاربرد برای آغاز، مدیریت و پایان جلسات صدا و تصویر از طریق بسته ها می باشد. این پروتکل به عنوان اصلی ترین پروتکل سیگنالینگ در IMS در نظر گرفته شده است و بنابراین با توجه به استفاده وسیع از آن و وجود کاربران میلیونی در آینده نزدیک، لازم است که رفتار و کارایی سرورهای SIP در حالت های اضافه بار مورد بررسی قرار گیرد. نشان داده شده است که بازدهی سرورهای SIP حین بازه های اضافه بار به شدت تنزل می یابد که دلیل آن سازوکار تعبیه شده در داخل SIP برای ارسال مجدد پیام هاست. ما در این مقاله یک الگوریتم تطبیقی توزیع شده و انتها به انتهائ مبتنی بر پنجره را برای کنترل اضافه بار پیشنهاد می کنیم. این الگوریتم از بازخورد صریح از سرور پایین دستی استفاده نمی کند. سرورهای بالادستی از تعداد پیام های تایید به عنوان معیاری از میزان بار سرور پایین دستی استفاده می کنند. لذا الگوریتم پیشنهادی هیچ پیچیدگی یا پردازش اضافی را بر سرور تحت اضافه بار پایین دستی تحمیل نمی کند و درنتیجه رویکردی بسیار قوی می باشد. با استفاده از نتایج پیاده سازی در یک بستر واقعی، نشان می دهیم که روش پیشنهادی ما در عمل می تواند باعث حفظ گذردهی در شرایط اضافه بار شود.
    کلیدواژگان: سرور SIP، کنترل اضافه بار مبتنی بر پنجره، پروکسی Asterisk، زیرسیستم چند رسانه ای مبتنی بر IP
  • رضا رافع*، منا توتونچی صفحات 26-35
    با گسترش روز افزون شبکه های کامپیوتری و با توجه به نظارت و کنترل از راه دور سیستم های ارتباطی، شبکه های حسگر بی سیم مورد توجه واقع شده اند. عملکرد صحیح این شبکه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با توجه به بی سیم بودن شبکه های حسگر، احتمال بروز خطا در این شبکه ها بسیار بالا است. بنابراین یکی از موضوعات تحقیقاتی، بررسی آشکارسازی خطا در این شبکه ها می باشد. تاکنون روش های آشکارسازی خطای متفاوتی پیشنهاد شده است که از بین آنها روش توزیع شده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. روش های توزیع شده نسبت به سایر روش ها از نظر پارامترهای عمر شبکه و مقیاس پذیری بهتر عمل می کنند. در این مقاله یک روش توزیع شده آشکار سازی خطا ارائه شده که با در نظر گرفتن درجه اعتماد گره ها، مشکل انحراف داده ای حسگرها و وقوع خطاهای گذرا را برطرف می کند. نتایج تجربی نشان می دهد که روش پیشنهادی نسبت به روش های مشابه از نرخ صحت آشکارسازی بالاتر و نرخ هشدار اشتباه کمتری برخوردار است.
    کلیدواژگان: شبکه های حسگر بی سیم، تحمل پذیری خطا، آشکارسازی خطا
  • سید جلال سید یزدی*، حمید حسن پور صفحات 36-51
    استفاده ی روزافزون از تصاویر دیجیتال در کاربردهای مختلف بر کسی پوشیده نیست. تقریبا در تمامی کاربردها تصاویر با تفکیک پذیری بالا از کارایی و کیفیت بالاتری برخوردار هستند. یک راه برای دستیابی به تصاویری با تفکیک پذیری بالا، افزایش کیفیت سخت افزار سیستم تصویربرداری است که منجر به افزایش هزینه می شود. همچنین محدودیت های فیزیکی سیستم سخت افزاری افزایش تفکیک پذیری تصویر را محدود می کند. در مقابل ابرتفکیک پذیری روشی نرم افزاری است که هدف آن ایجاد تصاویری با درجه تفکیک پذیری بالا با استفاده از تصاویر کم دقت از صحنه می باشد. از آنجا که مساله ی ابرتفکیک پذیری یک مساله ی معکوس است، از این رو روش های منظم سازی که هدف آن ها وارد کردن اطلاعات پیشین از تصاویر در الگوریتم ابرتفکیک پذیری است از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند. در روش منظم سازی تصادفی کلیه ی متغیرها و پارامتر های مساله به صورت متغیری تصادفی در نظر گرفته شده و اطلاعات پیشین در مورد آن ها به صورت توابع توزیع احتمال لحاظ می گردد. همچنین در روش های مبتنی بر یادگیری اطلاعات پیشین به طرق دیگر از جمله استفاده از دیکشنری برای اجزاء تصویر به الگوریتم اعمال می گردد. در این مقاله بعد از تعریف مساله ابرتفکیک پذیری به بررسی چالش های آن و کارهای انجام شده با تاکید بر روش منظم سازی تصادفی می پردازیم.
    کلیدواژگان: ابرتفکیک پذیری، مسائل معکوس بد مطرح، منظمسازی، ثبت تصویر، چهارچوب بیز
  • سمیه نوازی*، عباس رسول زادگان صفحات 52-61
    تخمین سن هوشمند افراد از روی تصاویر چهره، به دلیل نقش کلیدی در بسیاری از موارد کاربرد نظیر تحلیل رفتار مشتریان در یک سیستم هوش تجاری، به یکی از موضوعات تحقیقاتی مهم در حوزه بینایی ماشین و تشخیص الگو تبدیل شده است. تخمین سن، فرایندی است که طی آن، تصویر چهره فرد توسط کامپیوتر، پردازش شده و سن او براساس معیار سال، برآورد می شود. فرایند تخمین سن از دو بخش اصلی تشکیل می گردد: 1) توصیف چهره و 2) یادگیری تابع تخمین سن. تاکنون روش های متعددی جهت بهبود یک یا هردو بخش فرایند تخمین سن ارائه شده است. در این مقاله یک روش جدید، جهت بهبود بخش یادگیری تابع تخمین سن ارائه می شود. در روش پیشنهادی، توصیف چهره در دو مرحله و با استفاده از روش های BIF (Bio-Inspired Features) و PLS (Partial Least Squares) انجام می شود و در ادامه، سن فرد توسط یک روش دو مرحله ای جدید که بر مبنای شبکه عصبی (Multi-Layer Perceptron) MLP پیاده سازی شده است، تخمین زده می شود. به منظور ارزیابی، روش پیشنهادی برروی دو پایگاه داده معروف FG-NET و MORPH2 اجرا شده است. نتایج، حاکی از برتری روش پیشنهادی (54% دقت بیشتر برروی پایگاه داده FG-NET و 78% دقت بالاتر برروی پایگاه داده MORPH2) بر سایر روش های موجود در فرایند تخمین سن است.
    کلیدواژگان: تخمین سن، تشخیص الگو، شبکه عصبی، PLS، BIF
  • وجیهه مظفری شمسی*، پدارم پیوندی صفحات 62-73
    یکنواختی نخ، یکی از مهم ترین پارامترهای نخ از لحاظ کیفی می باشد که تاثیرات قابل توجهی بر عملیات چله کشی، بافندگی و در نهایت منسوج تولیدی دارد. این پارامتر بستگی مستقیم به خصوصیات الیاف و پارامترهای فرآیند ریسندگی دارد. در این تحقیق نایکنواختی نخ در سیستم ریسندگی فاستونی با استفاده از روش ترکیبی شبکه عصبی خود سازمان دهنده کوهونن و شبکه پرسپترون پیش بینی گردیده است. تعداد 2490 سری آزمایش شامل پارامترهای مواد اولیه و پارامترهای کیفی نخ تولیدی در یک کارخانه ریسندگی فاستونی جمع آوری و مورد پردازش قرار گرفت. در مرحله اول، ابتدا داده ها با استفاده از شبکه عصبی کوهونن خوشه بندی گردید. سپس هر خوشه به طور جداگانه به یک شبکه پرسپترون تغذیه گردید. در مرحله بعدی، پیش بینی یکنواختی نخ تنها با یک شبکه پرسپترون صورت پذیرفت. مقایسه نتایج حاصل از روش ترکیبی در مقایسه با شبکه پرسپترون نشان داد که استفاده از روش ترکیبی شبکه کوهونن و پرسپترون، خطا را به میزان 3.34 درصد کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: شبکه عصبی کوهونن، شبکه عصبی پرسپترون، یکنواختی نخ، ریسندگی فاستونی
|
  • Seyed Abbas Taher *, Ahmad Reza Afsari Pages 2-15
    Optimum operation of power networks has attracted a great deal of attention considering the latest technological advancement taken place in these networks. Considering the huge costs associated with installation and development of such networks، employing any mean to increase efficiency، reduce loss and operation problems (such as reducing energy losses، improving voltage profile and current reduction of lines) seem to be inevitable. Shunt compensators such as DSTATCOM could be employed for these purposes. In this article، optimal allocation and sizing of this element to mitigate such problems both in the presence of distributed generation (DG) and without it are studied. Hence، immune algorithm (inspired originally by immune system of human body) is employed to simulate such optimization using the IEEE 33-bus standard test system. Results show that proposed method is capable of optimizing the distribution system by presenting optimal allocation and sizing of DSTATCOM.
    Keywords: Immune algorithm, Forward, backward sweep load flow, Distribution network, Distributed generator, DSTATCOM
  • Ahmadreza Montazerolghaem *, Mohammad Hossien Yaghmaee Moghadam Pages 16-25
    The extent and diversity of systems provided by IP networks have made various technologies to approach integrating various types of access networks and converting to next generation network. The Session Initiation Protocol (SIP) with respect to facilities such as being in text form، end-to-end connection، independence from the type of transmitted data، and supporting various forms of transmission، is an appropriate choice for signaling protocol in order to make connection between two IP network users. These advantages have made SIP to be considered as a signalling protocol in IMS، a proposed signalling platform for next generation networks. Despite having all these advantages، SIP protocol is in lack of appropriate mechanism for addressing overload. Overload can cause serious problems for SIP servers. SIP overload occurs when a SIP server does not have enough resources to process messages. It is a proven fact that the performance of SIP servers is largely degraded during overload periods because of the built in message retransmission mechanism of SIP. In this Thesis، we propose an advanced method which is an improved method of the Windows Based Overload Control. In the Windows based Overload Control method، the window is used to limit the amount of messages that are generated at once by SIP proxy server. An adaptive window based overload control algorithm، which does not use explicit feedback from the downstream server، is proposed. The number of confirmation messages is used as a measure of the amount of load on the downstream server by upstream ones. Thus، the proposed algorithm does not impose any additional complexity or processing on the downstream server which is overloaded، making it a very robust approach. Our proposed algorithm is developed and implemented on Asterisk open source proxy and evaluated. The results indicate that the related server maintains its throughput at the maximum capacity in under-load conditions. Also it is concluded that the suggested method can change the maximum windows size dynamically through considering the number of confirmation message.
    Keywords: Overload control, Session Initiation Protocol, Asterisk Proxy, Confirmation Message, Retransmission
  • Reza Rafeh * Pages 26-35
    With advances in computer networks، special attention has been paid to Wireless Sensor Networks (WSN). Because of their wireless nature، the probability of the fault occurrence in such networks is high. There has been a lot of research conducted on the field of fault detection in WSN. Among the fault detection methods، the disturbed ones are more important because they outperform other methods with respect to the scalability and the network life time. In this paper we propose a new distributed trust-based fault detection algorithm that resolves the drift problem. Experimental results show that the proposed algorithm gains a higher correct detection rate and a lower false alarm rate compared with similar fault detection algorithms.
    Keywords: Wireless Sensor Networks, Fault Tolerance, Fault Detection
  • Somaye Navazi *, Doctor Abbas Rasoolzadegan Pages 52-61
    Intelligent age estimation via face images has become an important research topic in machine vision and pattern recognition fields because it has a key role in many applications such as customer behavior analysis in a business intelligence system. Age estimation is a process which analyses an individual face image and estimates his/her age based on the year measure. The age estimation process includes two parts: 1) face representation and 2) learning the age estimation function. So far several methods have been presented for improvement of one or both parts of the age estimation process. In this paper، a new method is presented for improvement of learning age estimation part. In the proposed method faces are represented by BIF (Bio-Inspired Features) and PLS (Partial Least Squares) methods، and then individual’s age is estimated by a new two-step method which is implemented based on MLP (Multi-Layer Perceptron) neural network. The proposed method is evaluated using two benchmark databases FG-NET and MORPH2. The results show that the proposed method improves the age estimation process (The proposed method gains 54% of improvement on FG-NET and also 78% of improvement on MORPH2).
    Keywords: Age estimation, pattern recognition, neural network, PLS, BIF
  • Vajiha Mozafary Shamsi * Pages 62-73
    The uniformity of yarn is one of the major quality parameters which significantly influences on yarn characteristics، warping، weaving، and ultimately fabric production. This parameter depends on fiber properties and spinning process directly. In this study، yarn non-uniformity in a worsted spinning system was predicted by using a hybrid technique involving Kohonen''s self-organized and perceptron neural network. A series of 2490 experiments involving parameters of raw materials and production quality performed from a worsted spinning factory was collected and analyzed. In step one، Kohonen neural network was used to cluster data. Each cluster was fed into the perceptron network، and the predicting error of the hybrid model was calculated for a new series of data. As the second step، the whole data were fed into the perceptron network and the error percentage was computed. Comparing the results obtained from the hybrid technique and the perceptron network showed that the rate of predicting error can be reduced by 3. 34% when the hybrid approach of Kohonen and perceptron neural network was used.
    Keywords: Kohonen neural network, Perceptron neural network, Yarn uniformity, Worsted spinning