فهرست مطالب

Jorjani Biomedicine Journal - Volume:1 Issue: 2, 2013

Jorjani Biomedicine Journal
Volume:1 Issue: 2, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله مروری
  • مریم پروینی*، پریور کاظم، محمد جوان صفحات 1-16
    سلول های بنیادی پرتوان، به عنوان سلول هایی با قابلیت خودنوزایی و تمایز به انواع رده های سلولی خاص، در مطالعات پزشکی ترمیمی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. در مورد ترمیم تخریب بیماری های چشمی نیز، تمایز سلول های اپیتلیوم رنگدانه دار شبکیه از سلول های بنیادی پرتوان در دهه های اخیر اهمیت زیادی پیدا کرده است؛ زیرا عدم عملکرد صحیح این سلول ها عامل اصلی بروز بیماری های تخریب چشمی از جمله تخریب ماکولای وابسته به سن است. میلیون ها نفر در سراسر دنیا از این بیماری رنج می برند. به منظور بازگرداندن سلول های تخریب شده و در نهایت بهبود بینایی، مطالعات متعددی در جهت استفاده از سلول های بنیادی پرتوان، تمایز آن ها به سلول های اپیتلیوم رنگدانه دار شبکیه و در نهایت کاربرد آن ها در سلول درمانی انجام شده است. بر این اساس بسیاری از محققین تلاش کرده اند تا سلول های اپیتلیوم رنگدانه دار شبکیه ای با کارآیی بالا تولید کنند، به طوری که بعد از عمل پیوند، عملکرد مناسبی را در کنار سلول های میزبان نشان دهند. در این مطالعه مروری، اهمیت و نقش سلول های اپیتلیوم رنگدانه دار شبکیه و همچنین مطالعات صورت گرفته در زمینه تولید این سلول ها در شرایط آزمایشگاهی بررسی گردیده است.
    کلیدواژگان: سلول اپیتلیوم رنگدانه دار شبکیه، بیماری های تخریب شبکیه، سلول های بنیادی پرتوان
  • مقالات پژوهشی
  • یحیی پاسدار، ندا ایزدی، محمود خدادوست *، کامیار منصوری، مهدی رنجبران، صدیقه نیازی صفحات 17-23
    زمینه و هدف
    که در محیط های پراسترس هستند، بیشتر است. داشتن فعالیت فیز کیی راهی برای کاهش افسردگی است. این مطالعه با هدف تع یین افسردگی و عوامل مرتبط با آن انجام شد.
    یافته ها
    (میانگین سنی افراد شرکت کننده 4/ 2} 15 / 22 سال بود. با توجه به پرسشنامه بک، 8/ 24 درصد (66 نفر) مبتلا به افسردگی و5/69 درصد (185 نفر)5/69درصد سالم و همچنین 5/ 6 درصد (15 نفر)موارد ازدست رفته بودند. اما ارتباط آماری معنی داری از نظر فعالیت فیزکیی در دو گروه مبتلایان به افسردگی و افراد سالم وجود داشت. (P= 0/03) فعالیت فیز کیی در سطح توصیه شده رابطه معکوسی رابا ابتلا به افسردگی دانشجویان نشان داد، به طوری که شانس قرار گرفتن دانشجویانی که فعالیت فیز کیی در سطح توصیه شده دارند در گروه افسرده، 44 درصد کمتر از دانشجویانی است که فعالیت فیز کیی کمتر از سطح توصیه شده دارند(=0/047،P=0/07CI:0/31-0/99:OR=0/56 فرهنگ سازی در جامعه می تواند به عنوان راهکارهایی سازنده در جهت بهبود سلامت روان و پیشگیری از افسردگی در جامعه به کار گرفته شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر فعالیت فیز کیی بر کاهش افسردگی، فراهم نمودن امکانات ورزشی و توصیه افراد در جهت افزایش فعالیت بدنی وافسردگی شایع ترین علت ناتوانی ناشی از بیماری ها در جهان می باشد. میزان ابتلا به افسردگی در دانشجویان علوم پزشکی
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 266 دانشجوی دختر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای وارد مطالعه گردیدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های دموگررافیک، بک و پرسشنامه بین المللی فعالیت فیزیکی جمع آوری و ترکیب بدن با استفاده از دستگاهBody Analyzer اندازه گیری و به نرم افزارSPSS وارد شدند. برای بررسی اثر فعالیت فیزکیی بر روی افسردگی از مدل رگرسیون لجستیک با تعدیل اثر متغیرهای مخدوش کننده احتمالی استفاده گردید.
    کلیدواژگان: فعالیت فیزیکی، افسردگی، دانشجویان، IPAQ
  • مریم چهره گشا، مریم دستور پور، اکرم ثناگو، اعظم محمدی* صفحات 24-31
    زمینه و هدف
    ابتلا به سرطان رویدادی بسیار ناخوشایند برای هر فرد است و خستگی یک تجربه ذهنی برای بیمار است، لذا آشنایی ارائه دهندگان مراقبتهای بهداشتی با این امر، مهم ترین گام در مراقبت بهینه از بیماران است. این مطالعه با هدف تعیین خستگی مرتبط با سرطان و ارتباط آن با مشخصه های دموگرافیک و بالینی در بیماران مبتلا به سرطان به انجام رسیده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تحلیلی، 150 بیمار مبتلا به سرطان مراجعه کننده به بخش انکولوژی و مرکز رادیوتراپی شفا واقع در مرکز آموزشی درمانی پنج آذرگرگان در سال 1391 به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف به مدت 4 ماه وارد مطالعه شدند. اطلاعات با استفاده از فرم مشخصات دموگرافیک و بالینی بیمار و پرسشنامه سنجش خستگی(MFI (Multidimensional Fatigue Inventory بدست آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و آزمون های t، ANOVA و مدل رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    رژیم درمانی شیمی درمانی- جراحی 7 / 2 درصد از جراحی استفاده نموده اند. میانگین نمره خستگی کلی 78 / 8 مدت زمان ازدواج (012 / میانگین سنی بیماران 5/ 1 ± 39 / 48 سال بود. در 3/ 55 درصد بیماران کمتر از 12 ماه از شروع درمان گذشته بود. 3/ 51 بیماران از– رادیوتراپی، 7/ 24 درصد جراحی-شیمی درمانی، 14 درصد شیمی درمانی، 3/ 7 درصد رادیوتراپی و± 65 / 54 از 100 نمره بود. متغیرهای محل سکونت (018 / 0)P=0P=0)و نوع رژیم درمانی (000 / P<0) و وضعیت اقتصادی خانواده (001 / P=0) با خستگی رابطه معنی داری داشتند. در مدل رگرسیونی، محل سکونت(004 / P=0)به عنوان متغیر اثر گذار بر خستگی در مدل باقی ماند.
    نتیجه گیری
    در کنار ارائه مراقبت های جسمی و مداخلات پرستاری، در نظر گرفتن مداخلات روانشناختی در مدیریت همه جانبه مشکلات بیماران سرطانی علی الخصوص خستگی این بیماران حائز اهمیت خواهد بود.
  • عابد نوری*، لیلا براتی، فرزاد قزلسفلی، صدیقه نیازی صفحات 32-37
    زمینه و هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی علل مرگ نوزادان در مناطق روستایی شهرستان کلاله بین سال های 1383 الی 1391 انجام گردید.
    کاهش مرگ نوزادان نشانگر بهبود وضعیت سلامت و بهداشت جامعه است. اما آمار مرگ نوزادان در شهرستان کلاله بالا است.
    روش بررسی
    داده ها از طریق فرم طراحی شده جمع آوری و با استفاده از نرم افزار اسکور مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.
    در مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر، کلیه موارد مرگ نوزادان مناطق روستایی شهرستان کلاله طی سال های 83 - 91 بررسی شدند.SPSS نسخه 17 و آزمون های آماری T-test مستقل، ضریب همبستگی و کای
    یافته ها
    نارسی(47 / 42 درصد)، ناهنجاری های مادرزادی(22 / 42 درصد)، سوانح و حوادث(9/ 79 درصد) بود. 82 / 73 درصد نوزادان، وزن زیر 2500 گرم)داشتند.60درصد موارد مرگ نارسی در مادران گراوید اول بود. بین بارداری اول و مرگ نارسی رابطه آماری معنی داری وجود داشت(03/0)در مطالعه حاضر از کل 612 مورد مرگ زیر 5 سال 388 مورد (63 / 4 درصد) مرگ نوزادان را شامل می شد. بیشترین علل فوت به ترتیبموارد، مرگ نوزادان در هفته اول و 58 / 96 درصد در 24 ساعت اول اتفاق افتاده است 74/74.
    نتیجه گیری
    و بین بارداری اول و مرگ نارسی ارتباط وجود داشت، اهمیت مراقبت ویژه از این مادران مشخص می شود. برنامه ریزی در خصوص آموزش در زمینه اهمیت مراقبت مادران گراوید اول و حساس سازی خانواده ایشان در خصوص اهمیت مراقبت از این مادران، می تواند در کاهش میزان مرگ نوزاداننارس موثر باشد.
    از آنجا که 38 / 4 درصد موارد مرگ نوزادی حاصل اولین بارداری و 60 درصد از موارد مرگ به علت نارسی در مادران گراوید اول بود.
    کلیدواژگان: مرگ نوزادان، کلاله
  • ناصر بهنام پور، ابراهیم حاجی زاده *، شهریار سمنانی، فرید زایری صفحات 38-46
    زمینه و هدف
    یکی از اهداف متداول در تحقیقات پزشکی، تعیین عوامل موثر بر رخداد رویداد مورد بررسی است. با توجه به اثر متقابل عوامل خطر، از مدل های رگرسیونی، تحلیل ممیزی و رده بندی استفاده می شود. استفاده از این مدل ها، نیازمند برقراری فرض هایی است که معمولا در داده های پزشکی برقرار نیستند، لذا بایستی روش های جایگزین مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به تکثر و تنوع عوامل موثر بر ابتلا به سرطان مری، هدف این مقاله تعیین این عوامل با استفاده از مدل رده بندی درختی است.
    روش بررسی
    ضابطه جینی برای انتخاب بهترین افراز روی هر گره و مساحت زیر منحنی مشخصه گیرنده برای تعیین میزان صحت مدل رده بندی درختی استفاده شد.
    داده های این مقاله حاصل یک تحقیق مورد-شاهدی است. گروه مورد، کلیه موارد قطعی سرطان مری شامل 90 فرد مذکر و 69 فرد مونث طی یک سال در استان گلستان است. به ازای هر مورد، دو شاهد در نظر گرفته شد. یک شاهد از خانواده و شاهد دیگر از همسایگان بیمار با همسان سازی بر روی متغیرهای سن، جنس، قومیت و محل سکونت انتخاب شد. داده ها با استفاده از مدل رده بندی درختی و با استفاده از نرم افزار R تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج مدل رده بندی درختی نشان داد که مواجهه با سی تی اسکن و اشعه ایکس رنگی (از عوامل محیطی- اجتماعی)، شستن دست ها پس از اجابت مزاج و سابقه کشیدن سیگار از عوامل سبک زندگی، سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان (از عوامل وراثتی) می توانند در ابتلا به سرطان مری موثر باشند.
    نتیجه گیری
    عدم نیاز به برقراری هیچ پیش فرضی برای مدل سازی و تفسیر آسان نتایج مدل های درختی، دو مزیت اساسی آن است که می تواند مورد توجه و استفاده پژوهش گران حوزه های مختلف پزشکی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرطان مری، مدل رده بندی درختی، گلستان
  • ملیحه آل هوز، لیلا جویباری، نفیسه حکمتی پور، اکرم ثناگو *، لادن فضلی، فوزیه بخشا، سید یعقوب جعفری صفحات 47-55
    روش بررسی
    تحلیل داده ها طی فرآیند منظم و سه مرحله ای کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی انجام شد.
    یافته ها
    مضامین استخراج شده از این مطالعه برای تبیین اخلاق پزشکی در اتاق عمل شامل امانت داری، داشتن نگاه پاک، رازداری، حفظ حریم خصوصی بیمار و حفظ پوشش بیمار بود. مضمون اصلی برگرفته شده از مطالعه این بود که: مریض امانتی نزد ما است.
    دانشجویان بالینی علاوه بر یادگیری مهارت عملکردی مناسب باید با چگونگی تصمیم گیری بالینی، قضاوت بالینی، استدلال اخلاقی و ارتباط موثر با بیمار آشنا شوند و برنامه های آموزشی فرصت اندکی برای یادگیری این مهارت ها ایجاد کرده است رعایت اخلاق حرفه ای گام مهمی در جهت افزایش رضایت بیماران از خدمات ارائه شده است. دانشجویان بالینی نیز باید از همان ابتدا با اخلاق پزشکی و اصول آن آشنا شوند و در ارتباط با بیماران آن را مورد توجه قرار دهند بخصوص در مورد بیمارانی که بیهوش در اتاق عمل هستند. لذا این مطالعه با هدف تبیین اخلاق پزشکی در اتاق عمل و بررسی تجربیات بالینی دانشجویان هوشبری انجام شد.در این پژوهش کیفی با رویکرد پدیدار شناسی، 50 دانشجوی هوشبری دانشگاه علوم پزشکی گلستان به صورت نمونه گیری مبتنی بر هدف و حداکثر تنوع، مورد مطالعه قرار گرفنند. معیار ورود دانشجویان، داشتن حداقل یک ترم سابقه کار بالینی در اتاق عمل و تمایل به مشارکت در تحقیق بود. روش گردآوری داده ها مصاحبه های نیمه ساختار بود. تجزیه و تحلیل داده ها مطابق رویکرد تحلیل محتوای مرسوم صورت خواهد گرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد دانشجویان هوشبری، بیمار را چون عضوی از خانواده خود در نظر می گیرند و سعی دارند از این امانت(بیمار)که در شرایط حساسی نیز به سر می برد، به نحو احسن مراقبت نمایند. با اجرای برنامه های آموزشی و آشنا کردن دانشجویان با چگونگی تصمیم گیری بالینی، قضاوت بالینی، استدلال اخلاقی و ارتباط موثر با بیمار می توان به رشد اخلاق حرفه ای و رعایت حقوق و رضایت مندی مددجویان کمک کرد. کادر درمانی نیز با رعایت حفظ حریم شخصی و رازداری و حفظ پوشش بیماران می توانند انتظارات آن ها را به نحو احترام آمیزی پاسخ گویند.
    کلیدواژگان: اخلاق پزشکی، اتاق عمل، بیمار، تجربیات دانشجویان هوشبری
  • حمیدرضا نیک یار، زهره رئیسی، حبیبه فرخی* صفحات 56-63
    زمینه و هدف
    برخی از اختلالات جسمی، مشکلات روانی را نیز به همراه دارند که به نوعی ناهنجاری در شیوه احساس، ادراک و رفتار فرد منجر می شود لذا این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی درمان شناختی رفتاری به شیوه گروهی بر افسردگی و افزایش امیدواری زنان مبتلا به تومور مغزی صورت گرفته است
    روش بررسی
    و در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. درمان شناختی رفتاری طی هشت جلسه، هر هفته دو جلسه به مدت 90 دقیقه بر روی گروه آزمون صورت گرفت. ابزار مورد استفاده مقیاس افسردگی بک و پرسش نامه امیدواری اشنایدر بود که در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری(دوماه) بر روی گروه آزمون و کنترل اجرا گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار نسخه 18 و آزمون های آماری توصیفی و آنالیز کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت
    یافته ها
    این مطالعه بر روی بیماران زن مراجعه کننده به بیمارستان فوق تخصصی میلاد تهران صورت گرفت. 30 نفر به طور تصادفی انتخاب
    نتیجه گیری
    درمان شناختی رفتاری می تواند به عنوان یک مداخله ارزشمند علاوه بر درمان های جراحی و دارویی در بیماران تومور مغزی به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: گروه درمانی شناختی رفتاری، افسردگی، امیدواری، تومور مغزی
  • گزارش کوتاه
  • سپیده عموییان، صفیه خلوص مختومی، مریم محمد خانی، مهین نوملی* صفحات 64-69
    زمینه و هدف
    عامل خانوادگی و عوامل ژنتیکی در بروز هیدروسفالی اکسترنال موثر هستند، اما اتیولوژی آن نامشخص است. با توجه به کمبود مطالعات اپیدمیولوژیکی، هدف از این مطالعه تعیین خصوصیات دموگرافیک کودکان مبتلا به هیدروسفالی اکسترنال بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی گذشته نگر (1390)، پرونده کلیه کودکان مبتلا به هیدروسفالی اکسترنال در مرکز آموزشی درمانی طالقانی گرگان (90 - 88) بررسی شد. تشخیص قطعی هیدروسفالی اکسترنال به عنوان معیار ورود به مطالعه بود. جهت گردآوری داده ها از چک لیست استفاده. کلیه اطلاعات وارد نرم افزرا نسخه 16 شد و با استفاده آمارهای توصیفی توصیف شد. SPSS.
    یافته ها
    از 41 کودک مورد مطالعه براساس معیار های ورود، 33 مورد پسر (5/80 درصد)، 20 مورد(8/48درصد) با قومیت فارس، 32 مورد (78 درصد) حاصل زایمان سزارین، 31 مورد (6/75 درصد) دارای والدین غیر منسوب، 38 مورد (7/92 درصد) حاصل زایمان ترم، 24 کودک (53/58درصد) دارای سابقه ماکروسفالی در خانواده، 17 کودک (5/41 درصد) دارای سابقه بستری، 39 کودک (1/95درصد) دارای وزن نرمال هنگام تولد بودند. میانگین دورسر هنگام تولد 5/1±35/15سانتی متر و میانگین سن تشخیص 8/2 ± 8/ 8 ماه بود. افزایش دور سر با فراوانی 30 مورد(2/73 درصد) شایع ترین شکایت هنگام بر مراجعه بود. 33 کودک (5/80 تشخیص بر اساسسی تی اسکن و 11 مورد دارای تاخیر تکمیلی بودند.
    نتیجه گیری
    کودکان پسر، سن 8/ 8 ماه دارای قومیت فارس، سابقه خانوادگی ماکروسفالی، تاخیر تکاملی و افزایش اندازه دور سر طی مراقبت های بهداشتی بیشترین فراوانی هیدروسفالی اکسترنال را داشتند. توجه بیشتر به این کودکان و تشخیص و پیگیری لازم است.
    کلیدواژگان: عوامل دموگرافیک، هیدروسفالی اکسترنال، کودک _
|
  • Maryam Parvini, Parivar Kazem, Mohammad Javan Pages 1-16
    Pluripotent stem cells as the cells with a capacity for self-renewal and differentiation into various specific cell types have been highly regarded in regenerative medicine studies. To repair the eye disease damages, the differentiation into retinal pigment epithelial cells of pluripotent stem cells has gained great importance in recent decades because the inappropriate function of these cells is the main cause of degenerative diseases such as the age-related macular degeneration. Millions of people in the world suffer this disease. To restore the damaged cells and, finally, to improve the vision, numerous studies have been conducted on using pluripotent stem cells, their differentiation into retinal pigment epithelial cells, and finally, their application in cell therapy. Based on this, many researchers have attempted to produce highly efficient retinal pigment epithelial cells, such that they show a proper function after transplant, along with the host cells. In this review article, the importance and the role of pigment epithelial cells, as well as, the studies on the in vitro production of these cells were examined.
    Keywords: Retinal pigment epithelial cell, retinal degenerative diseases, pluripotent stem cells
  • Yahya Pasdar, Neda Izadi, Mahmoud Khodadost *, Kamyar Mansori, Mehdi Ranjbaran, Sedegheh Niazi Pages 17-23
    Background And Objectives
    Depression is the most common cause of disability caused by diseases in the world. Having physical activity is a solution for reducing depression. This study was conducted to determine the causes of depression and its related factors.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, 266 female students participated in the study selected by random stratified sampling. The data were collected with demographic questionnaires, the Beck Depression Inventory, and the International Physical Activity Questionnaire (IPAQ); and the body composition was measured with the body analyzer machine and entered into the SPSS software. To examine the effect of physical activity on depres a logistic regression model was used with adjusting the effect of the likely confounding variables. sion,
    Results
    (66 individuals) suffered from depression and 69.5% (185 individuals) were healthy and 5.6% (15 persons) were missing from study. The results did not show a significant difference between depression and being local or nonlocal, BMI and the income level. But there was a significant difference between the healthy and the depressed The mean age of the participants was 22.15±2.4. According to the Beck Depression Inventory, 24.8% roup with regard to physical activity (P=0.03). Physical activity at recommended levels showed an inverse relationship with depression of students so that students who have the recommended levels of physical activity get the 44% lower chance to be in the depressed group against students who have been low level of physical activity (OR=0.56, 95% CI:0.31-0.99, P=0.046).
    Conclusion
    people to increase their physical activity and culture making in the society can serve as constructive solutions to improving the psychological health and preventing depression in the society.Due to the effect of physical activity on reducing depression, providing sport facilities, recommending.
    Keywords: Physical activity, depression, students, IPAQ
  • Maryam Chehrehgosha, Maryam Dastourpour, Akram Sanagu, Azam Mohamadi * Pages 24-31
    Background And Objectives
    Fatigue experience is a psychological experience; therefore, the relevant caregivers’ acquaintance with this issueis the most important step in offering optimal care for the patients. Accordingly, this study was conductedto determine Cancer-related Fatigue and its Relationship with Demographic and Clinical Characteristics inCancer Patients. cancer diagnosis is a highly undesirable event for anyone.
    Methods
    and Gorgan’s 5th Azar Teaching Hospital in 2012, who were selected with a purposive sampling method,participated in the study for 4 months. The required information was collected using a demographic and clinicalcharacteristics form and the Multidimensional Fatigue Inventory. The data were analyzed with the SPSS-18 software and t-test and ANOVA Linear regression were used.In this analytical study, 150 cancer patients visiting the oncology unit, the Shafa Radiotherapy Center
    Results
    of treatment, 51.3% used chemotherapy-surgery-radiotherapy regimen, 24.7% surgery-chemotherapy regimen, 14% used chemotherapy, 7.3% used radiotherapy, and 2.7% used surgery. The overall mean score of fatigue was 54.65±8.78 from 100. The variables of residence (P=0. 018), the duration of marriage (P=0.018), the treatment regimen type (P<0.000), and the family’s economic status (P<0.000) were found to The patients’ mean age was 48.39±1.5 Of the patients, 55.3% had undergone less than 12 months have a significant relationship with fatigue. In regression model, only place of residence (P=0.004) remained in model.
    Conclusion
    Psychological interventions, besides physical caring and nursing interventions play a significant role in the all-inclusive management of cancer patients’ problems, in particular, their fatigue.
    Keywords: Fatigue, cancer patients, clinical characteristics, demographic characteristics
  • Abed Nouri *, Leila Barati, Farzad Qhezelsofly, Sedighe Niazi Pages 32-37
    Background And Objectives
    Almost 130 million infants are born each year, more than 8 million of whom die before their first year of life. In the developing countries, two thirds of these deaths occur in the first month of their life. Reduced infant mortality is among the Millennium Development indicators, and this rate is high in Kalaleh city. This study aimed to identify the most common causes of infant death, so that the avoidable deaths be prevented by offering intervention plans.
    Methods
    information was collected with the designed form. The data were, then, coded and entered into the SPSS 17 In this study, all causes of infant death in Kalaleh city during 2003-2013 were investigated. The software, and analyzed using independent statistical t-test, correlation coefficient and a chi-square test.
    Results
    prematurity (47.42%), congenital abnormalities (22.42%), and disasters and accidents (9.79%). 82.73% of the infants weighed below 2500 g. 60% of the prematurity deaths occurred to primigravid women. There 388 infant deaths accounted for 83% of under-5 mortality. The most common causes of death includewas a statistically significant relationship between primigravity and prematurity infant death with a 95% confidence. 74.74% of the infant deaths occurred in the first week, and 58.96% in the first 24 hours.
    Conclusion
    As 38.4% of the infant deaths occurred in the first pregnancy, and 60% of prematurity deaths happened to primigravid women, and there was a relationship between primigravity and prematurity infant deaths, the importance of the particular care of these mothers comes into sight. Planning for teaching the im of caring the primigravid mothers and making their families more sensitive about the significance of portancecaring these mothers can be effective in reducing premature infant mortality.
    Keywords: Mortality, Infant, Premature
  • Nasser Behnampour, Ebrahim Hajizadeh *, Shahriar Semnani, Farid Zayeri Pages 38-46
    Background and Objective
    of effective factors on the occurrence of event. Due to the interaction of risk factors regression models, discriminant analysis and classification procedures used. Uses of these models require making the assumption which in the medical data isn’t usually established. Therefore, alternative methods must be used. According to diversification of risk factors for of esophageal cancer, the purpose of this article is the Introduction and application of classification and regression tree for determination of risk factor for esophageal cancer in Golestan province.One of the common purposes of medical research is Determination
    Methods
    cancer that consist of 90 male and 60 female subjects in Golestan province during one year. Two control groups were considered for each case. Control groups were selected from family of patients and neighbors and matched for age, sex, ethnic and place of residence. Data was analyzed with classification and regression tree model and by using of R software. Gini criterion was used for selection of best splitting in each node and ROC surveyed accuracy of CRT model.Data of this article gathered from case-control study. Case group contain all confirmed cases of esophageal
    Results
    factors), unwashed hands after defecation, history of smoking (lifestyle factors) and family history of cancer (ethnic factors) can be effective in esophageal cancer occurrences.Results of Classification tree model showed that exposure to CT and X-ray dye (socio-environmental.
    Conclusion
    models results` interpretation are two essential beneficiary of these models which can use in medical sciences. Tree models don’t require the establishment of no default for making model and feasibility of tree.
    Keywords: Esophageal cancer, Classification tree model, Golestan
  • Maliheh Alhavaz, Leila Mahasti Jouybari, Nafiseh Hekmati Pour, Akram Sanagu *, Ladan Fazli, Fozieh Bakhsha, Seyyedyaghub Jafari Pages 47-55
    Background And Objectives
    from the beginning, observing it in their relationships with patients, in particular, the patients who are in operating theaters and are not in appropriate conditions and need further support. Therefore, this study was conducted with an objective to explain medical ethics in the operating theater and the clinical experiences of the students of anesthesiology.
    Methods
    Clinical students should become familiar with medical ethics and its principlesUniversity of Medical Sciences were studied using a purposive sampling method. The inclusion criteria ofthe students included passing at least one semester of clinical experience in the operating theater, and havinginclination for participation in the study. The data collection tool was semi-structured interviews. The data wereanalyzed using the conventional content analysis method. The data were analyzed in a regular three-phase process,that is, open coding, axial coding and selective coding.In this qualitative study with a phenomenological approach, 50 students of anesthesiology at Golestan
    Results
    The themes concluded from this study for explaining medical ethics in the operating theater included trustworthiness, having a chaste look, confidentiality, observing the patient’s privacy and their clothing. The main theme derived from this study was that the patient is in the trust of us.
    Conclusion
    own family, and attempt to take care of the patient, who is in sensitive conditions, in the best possible way. The results showed that the students of anesthesiology consider the patient as a member of their.
    Keywords: Medical Ethics, Operating Room, Patient, Experiences of anesthesiology students
  • Hamidreza Nikyar, Zohreh Reisi, Habibeh Farokhi * Pages 56-63
    Aims
    The purpose of this study was evaluating the efficacy of cognitive be Behavioral group therapy on depression and hipness brain Tumor.
    Method
    ineachgroup. the experimental group received 4weekly cognitive behavioral therapy session the question nears depression beak and hope eshaneder were usadas the pre test, post test and follow-up. The follow-up study was conducted two months. options were selected and assigned to two experimental and control group with brain tumor patients
    Results
    after the last in tevrnationsessiony the result of covariance analysis showed that the mean scores of depression in post test was significantly lower than control group (P<0/001) and follow-up (P<0/001) the e result also showed that the scores of hope higher than con tral group in past test (P<0/001) and follow-up (P<0/001) it is concluded that cognitive behavioral therapy, could happy life brain tumor.
    Conclusion
    pharmacological interventions should be used in patients with brain tumors.The results suggest that Cognitive Behavior Treatment boat as a valuable addition to surgical and.
    Keywords: Cognitive Behavioral, group therapy, Depression, Brain Tumor
  • Sepideh Amouian, Safieh Kholus Makhtumi, Maryam Mohammad Khani, Mahin Nomali * Pages 64-69
    Background and Objective
    but its etiology is unknown. Based on deficiency of epidemiological studies, this study Family and genetic factors are effective on incidence of external hydrocephalus aimed to determine the demographic features of children with external hydrocephalus.
    Methods
    referred to Taleghani tertiary hospital during 2009-2011 were assessed. Inclusion criteria In this retrospective descriptive study (2011), all records of children with external hydrocephalus was definite diagnosis of external hydrocephalus. Checklist was used for data collection. All data were entered to SPSS software (version 16) and were described by descriptive statistics.
    Results
    (48.8%), 32 cases born by cesarean section (78%), 31 cases (75.6%) with no consanguineous marriage of parents, 38 cases (92.7%) born at term gestational age, 24 cases (58.53%) with macrocephaly in family, 17 cases (41.5%) with hospitalization history, 39 cases (95.1) with normal birth weight were assessed. Mean of age and head circumference were 8.8±2.8 years and 35.15±1.5 cm, respectively. Increase of head circumference with 30.2 % was the most common complaint at referred time during health cares. 33 cases (80.5%) diagnosed based on CT scan and 11 cases (26.8%) had development delay.From 41 children included to the study, 33 boys (80.5%), 20 cases with Fars ethnicity
    Conclusion
    of head circumference during health cares had the most frequency of external hydrocephalus.Much more attention to these children and early diagnosis and treatment is essential.Boys children with fars ethnicity, macrocephaly history, developmental delay and increase.
    Keywords: Demographic features, external hydrocephalus, child.