فهرست مطالب
مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 9 (تابستان 1393)
- تاریخ انتشار: 1393/06/19
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحات 11-22هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان به کارگیری الگوی مدیریت سایبرنتیک در ادارات کل ورزش و جوانان استان های منتخب کشور بود. این پژوهش، از نوع توصیفی- پیمایشی بوده و جامعه آماری آن شامل کلیه کارشناسان ادارات کل ورزش و جوانان کشور است. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری (تصادفی- خوشه ای) استفاده شد. از این رو کارشناسان تربیت بدنی ادارات کل پنج استان به عنوان نمونه تحقیق در نظر گرفته شدند (118=N). استادان مدیریت ورزشی، روایی پرسش نامه را تایید کرده و از تحلیل عاملی تاییدی برای تعیین روایی سازه استفاده شد و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 89/0 به دست آمد. آزمون کلموگروف اسمیرنوف طبیعی بودن توزیع داده ها را تایید کرد. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی(میانگین، فراوانی، درصد فراوانی) و در بخش آمار استنباطی از آزمون آنالیز واریانس(0.05>p) و آزمون تعقیبی شکل گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که ادارات کل ورزش و جوانان استان های همدان و قم از عملکرد بهتری در استفاده از الگوی سایبرنتیک برخوردارند وعملکرد اداره کل استان خراسان شمالی ضعیف است.
کلیدواژگان: سیستم های پیچیده، مولفه، کنترل، سازمان، ایران -
صفحات 23-36امروزه حفظ سهم بالایی از بازار رقابتی، مستلزم داشتن مشتریانی نه تنها وفادار بلکه هوادار است که در هر شرایطی به هواداری از برند پرداخته و با گفته های مثبت خود تصویر برند را در ذهن سایر افراد جامعه بهبود بخشند. یکی از عوامل موثر بر این وفاداری و هواداری حسی مبتنی بر عشق به آن برند است. با توجه به این امر در تحقیق پیمایشی حاضر، اثر متغیر عشق به برند بر هواداری و گفته های مثبت مشتریان از طریق وفاداری به برند بررسی شده است. جامعه مورد بررسی هواداران باشگاه فرهنگی ورزشی ملوان انزلی می باشند که داده های پرسش نامه از 329 نفر آنان به روش نمونه گیری غیراحتمالی جمع آوری گردید. جهت بررسی روایی پرسش نامه از شیوه محتوایی و سازه و برای پایایی آن از روش آلفای کرونباخ (92/0) و روش دو نیم کردن به میزان (89/0) استفاده شده است. نتایج تحقیق حاکی از میانجی گری وفاداری به برند ورزشی در رابطه میان عشق به برند ورزشی و هواداری از برندهای ورزشی و عدم میانجی گری وفاداری در رابطه میان عشق به برند ورزشی و بیان گفته های مثبت از جانب مشتری در مورد برند می باشد. با توجه به این امر پیشنهاد می گردد، جهت استفاده از فواید هواداری از برند ورزشی، با سازوکارهایی همچون: «برنامه های وفادارسازی»، وفاداری تماشاگران افزایش یابد. از طرفی برای انتشار گفته های مثبت مشتریان در مورد یک برند ورزشی، بهتر است از ابزارهای دیگری غیر از برنامه های وفادارسازی استفاده شود.
کلیدواژگان: برندهای ورزشی، عشق به برند، وفاداری به برند، هواداری از برند -
صفحات 37-48
هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان کارایی دروس عملی مقطع کارشناسی رشته تربیت بدنی در مرتفع کردن نیازهای این درس از دیدگاه دبیران تربیت بدنی می باشد. پژوهش حاضر از نوع توصیفی - مقایسه ای می باشد که جامعه آماری آن را کلیه دبیران تربیت بدنی سطح شهر تبریز تشکیل می دادند که تعداد آن ها برابر با650نفر می باشد. بر اساس جدول کرجسای و مورگان حجم نمونه آماری آماری245نفر مشخص گردید که223پرسش نامه به درستی برگشت داده شد. نمونه گیری به صورت خوشه ای- تصادفی و با توجه به نسبت دبیران شاغل در هر ناحیه انجام پذیرفت. از آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد، نمودارها و جداول) و آمار استنباطی (آزمون t تک متغیره) جهت تحلیل داده ها استفاده شد. از پرسش نامه محقق ساخته که دارای 29 گویه بود، به منظور جمع آوری اطلاعات پژوهش استفاده گردید که پایایی سوالات پرسش نامه از طریق آلفای کرونباخ و با اجرای مطالعه راهنما 72/0 به دست آمد و روایی آن به صورت صوری و محتوایی به تائید 8 نفر از صاحب نظران و متخصصان تربیت بدنی رسید. یافته ها نشان داد که بین میزان همخوانی اهداف دروس عملی دوره کارشناسی با اهداف عمومی درس تربیت بدنی در مدارس از نظر دبیران تربیت بدنی تفاوت وجود دارد. همچنین دروس عملی دوره کارشناسی در مرتفع کردن نیازهای درس تربیت بدنی در مدارس کافی نمی باشد و پاسخگوی این امر نیست و میزان تناسب دروس عملی دوره کارشناسی تربیت بدنی در بین دبیران تربیت بدنی متفاوت بوده و نشان از ناکافی بودن و عدم تناسب تعداد دروس و واحدهای ارائه شده برای دبیران تربیت بدنی می باشد. بر این اساس نیاز به بازنگری در دروس و سرفصل مقطع کارشناسی رشته تربیت بدنی ضروری به نظر می رسد و هر چه سریع تر بایستی نسبت به بروز رسانی آن اقداماتی به عمل آید.
کلیدواژگان: دروس عملی، تربیت بدنی، واحدهای درسی، اثربخشی -
صفحات 49-60
هدف از انجام این پژوهش، طراحی و تدوین راهبرد توسعه ورزش همگانی شهر مشهد است. جامعه آماری شامل تمامی اعضای هیات علمی دانشگاه های شهر مشهد بود(42مرد و 28 زن)، با توجه به کوچک بودن جامعه آماری همگی به عنوان نمونه آماری پژوهش، در نظر گرفته شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن توسط چند تن از استادان صاحبنظر و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ 87 درصد تایید شد. پرسش نامه مشتمل بر 47 سوال رتبه بندی شده در زمینه بررسی قوت ها، ضعف ها و تهدیدهای ورزش همگانی شهر مشهد بود. داده های پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و آزمون فریدمن تجزیه و تحلیل شدند. همچنین پس از تجزیه و تحلیل قوت ها، ضعف ها، فرصت ها، تهدیدها و تشکیل ماتریس ارزیابی هریک از عوامل داخلی و خارجی ورزش همگانی، محرز شد که ورزش همگانی شهر مشهد در موقعیت WT قرار دارد که باید از راهبرد تدافعی تغییر یا رها کردن استفاده کند. در نهایت، بر اساس تحلیل های راهبردی به تدوین برنامه راهبردی اداره تربیت بدنی شهر مشهد در ورزش همگانی اقدام شد و موضوعات آن شامل بیانیه چشم انداز، ماموریت، اهداف بلندمدت، راهبرد و برنامه های عملیاتی ورزش همگانی بود.
کلیدواژگان: برنامه راهبردی، ورزش همگانی و شهر مشهد -
صفحات 61-72هدف این پژوهش، بررسی عوامل موثردر گرایش مردم به ورزش همگانی و قهرمانی با تاکید بر نقش رسانه های جمعی از دیدگاه کارشناسان تربیت بدنی استان کردستان است. پژوهش حاضر توصیفی - پیمایشی و به شیوه میدانی انجام گرفت. جامعه ی آماری شامل تمامی کارشناسان تربیت بدنی اداره ورزش و جوانان استان (61 نفر) که با استفاده از روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند کل شمار، برابر با جامعه آماری انتخاب شدند. برای گردآوری داده های پژوهش از پرسش نامه محقق ساخته شده شامل دو بخش رسانه های جمعی و ورزش همگانی و قهرمانی با 61 گویه استفاده شد. برای سنجش میزان پایایی از ضریب آلفای کرونباخ، در بخش رسانه های جمعی 84/0=a و برای ورزش های قهرمانی و همگانی 90/0 =a به دست آمد. داده های تحقیق پس از جمع آوری بر اساس فرضیه های پژوهش و با استفاده آزمون فریدمن و t تک متغیره تحلیل شدند. نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین رتبه میانگین زوج های زیر مقیاس های پژوهش وجود دارد. بررسی نرمال بودن توزیع نمرات مولفه های پرسش نامه های پژوهش نشان داد که جهانی سازی و ارتباطات، تقاضای اجتماعی، ساختار سازمان های ورزشی، شبکه های اجتماعی، رسانه های جمعی، سازمان های غیر ورزشی به ترتیب در اولویت اول تا ششم قرار دارند. نتایج آزمون t تک متغیری نشان داد که تمامی زیر مولفه های تحقیق در سطح 001/0 مثبت و معنی دار می باشند که نشانگر موثر بودن رسانه های جمعی در گرایش مردم به ورزش همگانی و قهرمانی می باشد.
کلیدواژگان: ورزش همگانی، ورزش قهرمانی، رسانه های جمعی، کردستان -
صفحات 73-84هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه مشارکت کارکنان، مقاومت در برابر تغییر و تحلیل رفتگی شغلی کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان خراسان بزرگ(رضوی شمالی و جنوبی) بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان خراسان بزرگ متشکل از 140 نفر تشکیل داده اند. ضمن این که از روش نمونه گیری سرشماری استفاده شده است. به منظور دستیابی به اهداف تحقیق از پرسش نامه های محقق ساخته «مشارکت کارکنان»، «مقاومت در برابر تغییر» و پرسش نامه استاندارد «تحلیل رفتگی شغلی» مسلش استفاده شد. روایی هر سه پرسش نامه به تایید 10 متخصص رسید و پایایی آن در آزمون مقدماتی با 32 آزمودنی و آلفای کرونباخ به ترتیب 925/0، 822/0 و 878/0 محاسبه شد. برای تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی مانند کلموگروف اسمیرنوف، همبستگی پیرسون و آنووا با کمک نرم افزار SPSS نسخه 18 استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که بین مشارکت کارکنان با مقاومت در برابر تغییر و هر سه بعد آن و همچنین با تحلیل رفتگی شغلی و هر سه بعد آن ارتباط معنی دار و معکوس وجود دارد. همچنین اختلاف میانگین های متغیرهای تحقیق در سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی معنی دار بود. بنابر این مشارکت کارکنان راهکار مناسبی برای کاهش مقاومت در برابر تغییر و تحلیل رفتگی شغلی کارکنان است. و پیشنهاد می گردد از نظام پیشنهاد ها برای افزایش مشارکت کارکنان در امور سازمان استفاده شودکلیدواژگان: مشارکت کارکنان، مقاومت در برابر تغییر، تحلیل رفتگی شغلی، ادارات کل ورزش و جوانان، خراسان بزرگ
-
صفحات 85-102
هدف از این پژوهش، بررسی مولفه های روش شناسی در مقالات مدیریت ورزشی کشور بود. تحقیق از نوع مطالعات سنجش کمی و به صورت کتاب سنجی است. نمونه آماری برابر با جامعه آماری انتخاب شد و شامل تمامی مقالات مدیریت ورزشی نشریات داخلی تا پایان سال 1391 است (845n=). مقالات از پایگاه های نمایه گذاری نشریات جمع آوری گردید و با استفاده از چک لیست های بازنویسی شده از مطالعات پیشین و مورد تایید متخصصان، استخراج و کد گذاری شدند. مولفه های انتخابی از هم تفکیک و دسته بندی شدند و به صورت جداول توزیعی دوبعدی تحلیل و مقایسه گردیدند. نتایج نشان داد که افزایش یا جهش کمی در تولیدات نشریات تاثیری بر میزان استفاده بسیاری از مولفه های روش شناختی نگذاشته است. همچنین اکثر مقالات دارای روش شناسی نوین در نشریات باسابقه و قدیمی چاپ شده اند. جنبه کمی تحقیقات بیشتر از جنبه کیفی بود. ضمنا به ترتیب از روش های توصیفی، تحلیلی، همبستگی، پیمایشی و میدانی بیشترین استفاده شده است و نیز فقط تعداد بسیار اندکی از مقالات از روش های مرسوم در مطالعات مدیریتی و سازمانی در ورزش استفاده کرده اند. اکثر مطالعات به روش های تصادفی یا تمام شمار نمونه گیری شده اند، بنابراین هدف تعمیم پذیری به جامعه بیشتر از رویکرد مبتنی بر مدل یا فرضیه آزمایی و نظریه سازی مورد توجه قرار گرفته است. ضمنا 68 درصد ابزارهای پژوهش استفاده شده پرسش نامه بود، در حالی که ابزارهای مرسومی مانند داده های ثانویه و مشاهده فقط در چند مورد استفاده شده اند. با توجه به اینکه بسیاری از روش های مرسوم در مطالعات سازمانی و مدیریتی کاربرد قابل توجهی در مطالعات مدیریت ورزشی کشور نداشته اند، پیشنهاد می شود لزوما رویکردهای تحقیقی متناسب با مطالعات روز مدیریت ورزشی تعدیل شود.
کلیدواژگان: روش تحقیق، روش نمونه گیری، ابزار پژوهش، مقالات مدیریت ورزشی، کتابسنجی -
صفحات 103-114هدف از انجام این پژوهش تعیین روایی و پایایی پرسش نامه موانع و انگیزه های رفتار تماشاگران در ورزش بود. جامعه آماری این پژوهش را تماشاگران تیم های پرسپولیس و استقلال در شهرآورد هفتاد و ششم (100000=N) تشکیل دادند. با استفاده از جدول مورگان نمونه آماری برابر با 384 نفر برآورد شد. ابزار اندازه گیری مورد استفاده پرسشنامه 89 سوالی رفتار تماشاگران (یو، 2010) بود که دارای 5 عامل کلی (انگیزه درونی، موانع درونی، انگیزه بیرونی، موانع بیرونی و اندازه های رفتاری) است. روش امتیازگذاری به سوالات بر اساس طیف لیکرت هفت گزینه ای (از کاملا مخالف=1 تا کاملا موافق=7) بود. روایی صوری و محتوایی پرسش نامه پس از ترجمه توسط اساتید متخصص مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفت. روش های آماری مورد استفاده، از شاخص های توصیفی برای توصیف داده ها، آلفای کرونباخ برای تعیین پایایی، آزمون (KMO) و کرویت بارتلت برای تعیین کفایت نمونه گیری، تحلیل عاملی تاییدی برای تعیین روایی سازه و t تک نمونه ای به منظور بررسی اختلاف میانگین ها در نرم افزارهای SPSS و LISREL استفاده شد. یافته های پژوهشی نشان دهنده پایایی (92/0=α) برای پرسش نامه رفتار تماشاگران بود. در خصوص روایی سازه و بر اساس میزان روابط و T-value، تمامی سوالات رابطه معناداری با عامل ها داشتند و توانستند پیشگوی خوبی برای عامل خود باشند. شاخص های نسبت x2 به df (76/2)، 074/0=RMSEA و همچنین 98/0=NFI، 92/0=NNFI، 94/0=CFI، 99/0=GFI و 90/0=AGFI هم برازش مدل را تایید کردند. همچنین در خصوص روابط عامل ها با مفهوم رفتار تماشاگران نتایج نشان داد که تمامی عامل ها توانستند پیشگوی خوبی برای مفهوم رفتار تماشاگران در ورزش باشند. در نتیجه روایی درونی و بیرونی مدل «رفتار تماشاگران» تایید شد.
کلیدواژگان: روایی، پایایی، رفتار تماشاگران -
صفحات 115-126مطالعات نشان داده است موفقیت سازمانی در گرو رهبری اثربخش است. این امر در کلیه سازمانها از جمله سازمان های ورزشی صادق است. بنابراین، هدف اصلی این تحقیق مقایسه اثربخشی رهبری مدیران ورزشی بود. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه مدیران وزارتخانه ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و پاراالمپیک، آکادمی ملی المپیک و فدراسیون های ورزشی (331=N) بوده که با استناد به جدول مورگان، 180 نفر با روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم، به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات، با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته 36 سوالی اثربخشی رهبری و تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD انجام شد. نتایج نشان داد بین اثربخشی رهبری نهادهای مختلف ورزشی کشور تفاوت معناداری وجود دارد (05/0p<)، بطوریکه اثربخشی رهبری مدیران فدراسیون ها از مدیران سایر نهادهای ورزشی بیشتر است. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش لازم است برنامه هایی در جهت تقویت اثربخشی رهبری در نهادهایی که میانگین اثربخشی رهبری مدیران آنها پایین تر بود، اجرا گردد.
کلیدواژگان: ورزش، اثربخشی، مدیر، رهبری -
صفحات 127-138هدف از پژوهش حاضر تحلیل سرمایه اجتماعی اعضای هیات علمی دانشکده های تربیت بدنی ایران بود. جامعه آماری پژوهش همه اعضای هیات علمی دانشکده های تربیت بدنی دانشگاه های دولتی و آزاد کشور در سال 1392 بود (520=N) که بر مبنای جدول مورگان 220 نفر به طور تصادفی – طبقه ای برای نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای دست یابی به اهداف تحقیق از پرسش نامه محقق ساخته 33 سئوالی استفاده شد. روایی پرسش نامه به تایید 15 نفر از متخصصین مدیریت ورزشی رسید و پایایی آن در یک مطالعه مقدماتی با 30 آزمودنی از طریق آلفای کرونباخ 93/0 محاسبه شد. برای تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله کلموگروف اسمیرنف، t تک گروهی، و معادلات ساختاری با کمک دو نرم افزار SPSS و AMOS استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که به ترتیب شش عامل انسجام با بار عاملی 85/0، اعتماد، تعاون و همکاری با بارعاملی 77/0، همدلی و احترام متقابل با بارعاملی 74/0، مشارکت با بار عاملی 68/0 و شبکه های اجتماعی با بار عاملی 48/0 بر سرمایه اجتماعی اعضای هیات علمی دانشکده های تربیت بدنی ایران نقش دارند. همچنین میزان سرمایه اجتماعی در بین اعضای هیات علمی دانشکده های تربیت بدنی در حد مطلوب قرار دارد.
کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اعضای هیات علمی، تربیت بدنی
-
Pages 11-22The purpose of this study was applying the cybernetic model in Iranian sport and youth departments. The method of research was descriptive and all of the staffs of sport and youth departments in selected province of Iran were chosen as research samples (N=118). Due to the large population study، cluster random sampling method was used. Questionnaire (Validity was confirmed، α= 0. 89) was used for Data collection and Confirmatory factor analysis was used to determine the validity. The analyzing of data was done by ANOVA (P<0/05) and Post Hoc test. The results showed that، the cybernetic model has better position in sport and youth departments of Hamedan and Ghom but Northern Khorasan didn’t have a good positionKeywords: Complex systems, Indicator, Control, Organization, Iran
-
Pages 23-36Nowadays، maintaining the large share of competitive market not only requires loyal customers but also advocators who consistently can advocate the brand and improve the brand image in other’s mind through positive word of mouth (PWOM). One of the factors influencing customer loyalty and advocacy is the kind of sense literally called «brand love». Regarding to this issue in current survey، the effect of brand love on brand advocacy and PWOM through brand loyalty is investigated. Malavan Anzali football club fans are chosen as Statistical population and 329 questionnaires are distributed using non probability sampling method. To test the validity of questionnaires، two approaches including face validity and content validity are considered while for testing the reliability two approaches consisting of cronbach alpha (0. 92) and split half approach (0. 89) are applied. Results show that sport brand loyalty has mediated the relationship between sport brand love and sport brand advocacy while it has not mediated the relationship between sport brand love and customer PWOM. Regarding to these findings and to utilize of sport brand advocacy، using some kinds of loyalty programs can increase customer loyalty. On the other side، it''s better to use another tools rather than loyalty programs to promote customer WOM.Keywords: sport brands, brand love, brand loyalty, brand advocacy
-
Pages 37-48
This article aims to study practical efficiency to meet the syllabuses from physical education teachers’ viewpoints. The statistical population of this research was all physical education teachers of Tabriz that its included 650 person. The statistical sample based on Morgan table was estimated 245 teachers that 223 questionnaires were collected correctly. Sampling was done by cluster-random method. Analyzing of data was done by one sample t test and descriptive statistical method. Data collecting was done by a researcher made questionnaire included 29 items. Its validity was confirmed by 8 physical education and sport science specialists and experts. Reliability of this questionnaire was estimated 0/72 by Alpha- Cronbach. The results showed that there is differences between the goals of practical courses of physical education with public goals of physical education from the teacher’s viewpoint. Practical courses of physical education can’t meet the requirements of physical education in schools. And finally there is significant difference between the match of courses and the teachers’ requirements. Based on results، the courses of physical education needs to necessary and basic revise to match with physical education in schools.
Keywords: Physical education, Efficiency, Educational Courses -
Pages 49-60
The purpose of this study was to design and develop a strategy for the development of sport in Mashhad. The population was all faculty members in Mashhad (42 men &38 women). As the entire small statistical sample، were considered. For data collection، a questionnaire was designed، its validity and its reliability were confirmed by several expert teachers and using Cronbach''s alpha (87%) respectively. The questionnaire included 47 questions ranked surveying the strengths، weaknesses and threats sport for the city of Mashhad. Data were analyzed using descriptive statistics and Friedman test. After analyzing the strengths، weaknesses، opportunities، and threats of internal and external factors evaluation matrix for each sport، It was evident that mashhad sport is located in WT position Defensive strategy that should be used to modify or abandon. Finally، based on the analysis of strategic management strategic plan designed to develop the sport in physical education in Mashhad will included a statement of vision، mission، goals، and long-term، strategic and operational plans of the sport
Keywords: Strategic Planning, Sport for all, Mashhad -
Pages 61-72The aim of this study is to investigate the factors influencing people''s tendency to recreational and athletic sport، with emphasis on the role of mass media from the perspective of physical education experts، Kurdistan province. This is a descriptive survey of fieldwork. The Study population included all physical education professionals in department for youth and sports (61 people) using a non-random holistic intentional sampling to select the subjects equal to the Statistical population. The data collected employing a researcher -made questionnaire composed of two parts: the Media and recreational and championship sports containing 61 items. In order to measure the stability rate، the coefficient alpha was used which was equal α=0. 84 and α=0. 90 for the media and recreational parts respectively. Having collected the date، they were analyzed using the Friedman test and a single variable t. The results showed that there are significant differences among the average rates for the pairs below study scales. Analyzing the normality of the distribution of the scores of the questionnaire components revealed the order of importance: globalization and communication، social needs، structures of organizational sports، social networks، the mass media، sports NGOs. The results for single variable t test suggested that all the sub-components of r=/0 001 are positive and significant which in turn represent the effectiveness of the mass media on public’s tendency to recreational and championship sports.Keywords: Recreational, athletic sport, mass media
-
Pages 73-84The purpose of this research is to study the relationship between employees’ participation، their resistance to change and staff burnout in Youth and Sport Offices in great khorasan. The Statistical Society includes all staff in the offices، 140 subjects، which، due to the limited size، has been considered as the research sample، and the census sampling method has been used in the research as well. In order to achieving the required data، the researcher’s self-made questionnaires for measuring instruments of employees’ participation and resistance to change & standard questionnaire for measuring instrument of staff burnout have been used. Their validity was confirmed by the 10 experts and their reliability was studied in an introductory survey with 32 subjects and was confirmed by Cranach’s Alpha of 0. 92، 0. 82 and 0. 87. in order to achieving the research purposes، the descriptive and inferential statistics methods such as Kolmogrov-Smirnov، Pierson correlation coefficients and ANOVAs have been used. The results of the study show that there are significant negative relationships between the employees’ participation and resistance to change with dimensions and staff burnout with dimensions. The status of employees’ participation، resistance to change and staff burnout was appropriate in the society. The mean difference variables in the three provinces of Khorasan، North and South and Razavi، are significant. So employees'' participation is a Suitable solution in reduction resistance to change and staff burnout. Recommendation of the proposed system can be used to increase employee participation in the organization.Keywords: employee's participation, resistance to change, staff burnout, General Youth, Sport Offices
-
Pages 85-102
The purpose of this study was to survey methodological componants on Iranians journals of sport management. The present research is quantitative and biblio-metric. The statistical sample was equal to the statistical population which is consisted of all articles related to sports management in sports sciences journals of Iran (9 journals) until the end of 2012 (1391) (n=845). The articles were collected from the indexed databases of the journals and the data were extracted from and codified by the rewritten check lists of previous studies which were approved by experts. In addition، the selected components were categorized in groups and were analyzed based on time period and their distribution process in publication production enhancement. The results showed that increases in the number of publications being produced، have not affected the number of applied methods used in the studies. Furthermore، many articles which used recent applied methods were mostly published in highly-produced journals. It is worth mentioning that the quantitative aspect of the research was more prominent than the qualitative، descriptive and combinatory ones. Additionally، the research methods such as analytical، co-relational، and field studies gained the highest application while، many conventional methods in management and organizational studies were not that much applied. Most of the studies employed random selection or total counting methods. Therefore، generalizability from sample to the population is more valued rather than hypothesis testing. Moreover، 68% of the studies used questionnaire while، conevtional instruments such as observations and secondary data was only applied in a few cases. Due to the fact that many conventional methods in organizational and management researches are not used significantly in Iran’s sport management studies، it is suggested that appropriate research methods considering current studies of sport management should be adjusted or even created
Keywords: research method, sampling, research instrument, articles of sports management, Bibliometric -
Pages 103-114The aim of this study is to Determine validity and reliability of the questionnaire barriers and incentives for sports fans. Statistical population of this study were Persepolis and Esteghlal derby fans of seventy-sixth (N=100000). Morgan table calculated the size of statistical sample 384 people who were selected randomly. Measurement Instrument was a questionnaire 89-item audience behavior (Yu، 2010) which contains included five general factors (internal motivators، internal constraints، external motivator، external constraints and behavioral measures). Pointing method of questions was based on Likert range seven options (strongly disagree=1 to strongly agree=7). Face and content validity of questionnaire was accepted after translation by professors of sport management and specialists. Statistical methods were descriptional indexes for describing data، Cronbach`s alpha for determining reliability، Test (KMO) and Bartlett''s to determine the adequacy of sampling، Confirmatory factor analysis to determine the validity and T one-sample test in order to examine differences of the averages the software SPSS and LISREL was used. Analytical results showed (0. 92) reliability for audience behavior questionnaire. All questions had a significant relationship with their agents in reliability of Structure، the amount of relationship and T-value، and they could be a good predictor for their agents. X2/df=2. 76، RMSEA=0. 074 indexes and NFI=0. 98، NNFI=0. 92، CFI=0. 94، GFI=0. 99 and AGFI=0. 90 confirmed the goodness of models. Also، the results about the relations of factors with the meaning of audience behavior showed that all factors could be a good predictor for the concept of audience behavior، finally internal and external validity of audience behavior model was acceptedKeywords: Validity, reliability, audience behavior
-
Pages 115-126Studies have shown that it is essential for organizational successful to have leadership effectiveness. This is applicable to all organizations as sport organizations. Therefore، the purpose of this research was to compare the leadership effectiveness of sport managers. The Statistical society was all managers of Sport and Young''s Ministry، National Olympic committee، National Paralympics committee، National Olympic Academy، and Sport Federations (N=331). Base on Morgan table، 180 people were selected with stratified sampling method in this research. Researcher made Leadership effectiveness questionnaire was used to collect data. Data analysis was performed by one way ANOVA test and continuative LSD. The results showed that there was significant difference between leadership effectiveness in sport organizations of Iran (p<0/05) and federations'' managers had the most effectiveness. With respected to this results، it is necessary to execute programs to increase leadership effectiveness in organizations that had the minimum score of leadership effectivenessKeywords: Sport, Leadership Effectiveness, Manager
-
Pages 127-138The purpose of this research was to analyze of social capitals of academic members of physical education faculties in Iran. Statistical population of this study included all of the faculty members of Iran''s physical education colleges in 2013 (N=520). On the basis of Morgan table، 220 persons were stratified randomly selected of research samples. To achieve the research goals، researcher made questionnaire with 33 questions was used. Validity of questionnaire was confirmed by 15 experts and its reliability was studied in a preliminary study with 30 subjects and calculated as 0. 93 respectively. For data analysis the descriptive statistics and inferential statistics methods، including Kolmogorov- Smirnov، Single sample T-student test، and the method of structural equations model by application of AMOS Graphics V. 18 software and SPSS. V. 16 were used. Research findings showed that solidarity factor with coefficient of 0. 85، trust and cooperation factors with coefficient of 0. 77، mutual respect factor with coefficient of 0. 74، participation factor with coefficient of 0. 68، and social network factor with coefficient of 0. 48 have the most effect at the social capital of faculty members of Iran''s physical education colleges. Social capital is desirable among faculty members of Iran''s physical education colleges.Keywords: Social capital, Faculty Members, Physical education