فهرست مطالب

نشریه دانش شناسی
پیاپی 25 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدیه آموزنده*، منصور تاجداران، امیر غائبی صفحه 9
    هدف
    هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر بر مدیریت اطلاعات شخصی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه الزهرا و نیز شناخت نقاط قوت و ضعف دانشجویان در مدیریت اطلاعات شخصی خود است.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر، در زمره ی پژوهش های پیمایشی (توصیفی- تحلیلی) قرار می گیرد. همه دانشجویان کارشناسی ارشد و دانشجویان دکتری دانشگاه الزهرا که در سال تحصیلی 91-1390 در دانشگاه الزهرا در حال تحصیل هستند جامعه پژوهش را شکل داده اند. بر اساس نمونه گیری تصادفی، 309 دانشجوی کارشناسی ارشد و 70 دانشجوی دکتری در این پژوهش شرکت کردند. شیوه ی جمع آوری داده ها، یک پرسش نامه محقق ساخته است که از 4 بخش و 79 سوال تشکیل شده است. به منظور سنجش مقدار پایایی Reliability پرسش نامه، از تکنیک آماری روش آلفای کرونباخ استفاده شد که عدد پایایی 0/81 نشان می دهد. سوالات این پرسش نامه از پایایی لازم برخوردار هستند. توصیف داده ها با کمک آمار توصیفی و تحلیل یافته ها توسط آمار استنباطی (آزمون T) صورت گرفته است.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که از بین عوامل موثر بر مدیریت اطلاعات شخصی، نگرش دارای میانگین 3/95، دانش میانگینی معادل با 3/29 و مجموعه مهارت های هفت گانه مدیریت اطلاعات شخصی میانگینی برابر با 3/17 دارد. هم چنین میانگین میانگین های سه عامل مذکور، در حدود 3/47 محاسبه شده است.
    نتیجه گیری
    میانگین 3/47 گویای این نکته است که وضعیت مدیریت اطلاعات شخصی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه الزهرا، در سطح متوسط به بالا قرار دارد. هم چنین یافته های پژوهش نشان می دهد که میانگین عناصر مدیریت اطلاعات شخصی دانشجویان دکتری، در مقایسه با دانشجویان کارشناسی ارشد برابر است. لذا می توان اذعان کرد که بین مدیریت اطلاعات شخصی این دو گروه تفاوت معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: مدیریت اطلاعات شخصی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، دانشگاه الزهرا
  • جواد بشیری*، عباس گیلوری، طیبه شهمیرزادی صفحه 21
    هدف
    هدف اصلی از انجام این پژوهش، بررسی نظرات شرکت کنندگان در کارگاه های آموزشی کتابخانه دیجیتالی کشاورزی برگزار شده در سطح سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی طی سال های 1387 و 1388 است. شناسایی نقاط قوت و ضعف کارگاه های آموزشی برگزار شده به منظور بهبود وضعیت کارگاه های آموزشی در آینده از دیگر اهداف پژوهش است.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر به روش پیمایشی - توصیفی انجام شده است و برای گردآوری اطلاعات از فرم های نظرسنجی که توسط پژوهشگر تهیه و طراحی شده، استفاده شده است. طی برگزاری 50 بار کارگاه های آموزشی کتابخانه دیجیتالی کشاورزی، ابتدا فرم های نظرسنجی بین شرکت کنندگان (فراگیران) توزیع و در پایان هر کارگاه فرم های تکمیل شده جمع آوری گردیده است. در نهایت، 2200 نسخه فرم نظرسنجی تکمیل شده، از طریق آمار توصیفی و با استفاده از نرم افزار آماریSPSS مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    یافته ها
    در این پژوهش، 6 نفر به عنوان مدرس فعالیت داشته اند که وضعیت تدریس آنها از نظر فراگیران به این صورت ارزیابی شده است: میزان تسلط مدرس به موضوع کارگاه آموزشی 95%، شیوه ارائه مطالب 87%، توانایی مدرس در پاسخ گویی به پرسش فراگیران 86%، شیوه مدیریت زمان 81% و استفاده از تجهیزات کمک آموزشی 77% رضایت فراگیران را فراهم نموده است. با استناد به نتایج حاصل شده، روزآمد بودن مطالب کارگاه آموزشی 95%، میزان هماهنگی مطالب ارائه شده با نیازهای واقعی فراگیران 87% و جامعیت موضوع کارگاه آموزشی 85% رضایت فراگیران را فراهم نموده است. هم چنین 78% فراگیران محل برگزاری و 88% زمان برگزاری کارگاه های آموزشی را مناسب ارزیابی کرده اند.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان می دهد که کارگاه های آموزشی کتابخانه دیجیتالی کشاورزی، توانسته است به میزان قابل توجهی رضایت شرکت کنندگان (فراگیران آموزشی) را فراهم نماید. به طور کلی حدود 25% از فراگیران ضرورت برگزاری کارگاه آموزشی را عالی، 58% خوب، 12% متوسط و حدود 1% ضعیف ارزیابی کرده اند و کمتر از 4% از افراد هم پاسخ نداده اند.
    کلیدواژگان: کارگاه آموزشی کتابخانه دیجیتالی کشاورزی، ارزیابی کارگاه آموزشی، کتابخانه دیجیتالی کشاورزی، منابع اطلاعاتی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • ندا بهرامی*، محسن حمیدی، لیدا مهدی زاده قلعه جوق صفحه 37
    هدف
    هدف این مقاله شناسایی محیط های اطلاعاتی برتر دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی در جهت ارائه راه کارهای سازنده برای غنی سازی محیط های اطلاعاتی و ایجاد محیط های اطلاعاتی جدید است.
    روش پژوهش: روش پژوهش پیمایشی- توصیفی بوده و جامعه آماری این پژوهش کاربردی را 310 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی (در دوره زمانی مورد مطالعه، اردیبهشت 91 مقطع ارشد و دکترای کلیه رشته ها) تشکیل می دهند. حجم نمونه از طریق جدول مورگان و نمونه گیری طبقه ای به دست آمد. جهت گردآوری داده ها، پرسش نامه ای با طیف لیکرت طراحی شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز از طریق آمار توصیفی و آزمون های آمار استنباطی مانند آزمون فریدمن انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که مرکز اینترنت دانشگاه، کتابخانه و جلسه دفاع از پایان نامه محیط های برتر دانشجویان، آسان بودن برقراری ارتباط با افراد حاضر در آن محیط، ارتباط اطلاعات مورد تبادل در آن محیط با مسائل درسی و افزایش دانش و تجربیات شخصی در نتیجه تبادل اطلاعات در آن محیط مهم ترین دلایل انتخاب محیط ها هستند. هم چنین گفتگو، پیام کوتاه و پست الکترونیکی بهترین شیوه های ارتباطی دانشجویان هستند. افزایش ساعات دسترسی و دسترسی رایگان به اینترنت و افزایش تعداد رایانه در مرکز اینترنت پر اهمیت ترین راه کارهای غنی سازی محیط های اطلاعاتی می باشند.
    نتیجه گیری
    طبق یافته های پژوهش انجام کارهای پژوهشی، بحث و تبادل نظر و اتصال به پایگاه های اطلاعاتی مهم ترین انگیزه های دانشجویان برای حضور در محیط های اطلاعاتی هستند و محیط های اطلاعاتی با تاکید بر سه عامل انسان، مکان و اطلاعات به دلیل تامین نیازهای عاطفی انسان و فراهم کردن زمینه برای تبادل اطلاعات و رفع نیازهای اطلاعاتی فرد چارچوبی غنی را محیا می سازند و با وجود جذابیت فناوری های جدید هنوز ارتباط چهره به چهره بهترین کانال ارتباطی برای تبادل اطلاعات است و امروزه به نیازهای اطلاعاتی از طریق ترکیبی از فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: محیط های اطلاعاتی، منابع اطلاعاتی غیر رسمی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، رفتار اطلاع یابی
  • علی جلالی دیزجی*، عصمت مومنی، رشید جعفرزاده صفحه 55
    هدف
    تحلیل استنادی و ترسیم ساختار تولیدات علمی حوزه حقوق مالکیت فکری در سطح بین المللی در بازه زمانی 2000 تا 2010 است.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر، از نوع کاربردی و به روش تحلیل استنادی از روش های علم سنجی انجام شده است. تعداد 678 پیشینه در قالب مقاله، مقاله کنفرانس، نقد و بررسی و غیره در سال های 2000-2010 به صورت فایل های متنی از پایگاه وبگاه علوم استخراج و در رایانه شخصی ذخیره گردید. سپس با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزارهای HistCite، ISI.exe و Excel مورد تجزیه و تحلیل های لازم قرار گرفتند.
    یافته ها
    متوسط نرخ رشد سالانه انتشارات حوزه حقوق مالکیت فکری طی سال های مورد بررسی در پایگاه «آی اس آی» 8/8 درصد می باشد. تولیدات علمی حوزه با مشارکت 49 کشور و به 7 زبان زنده دنیا تولید شده اند که در این میان آمریکا با تولید 219 رکورد رتبه نخست را در بین کشورها دارد و 97/5درصد مقالات به زبان انگلیسی بودند. 512 موسسه علمی و دانشگاهی در تولید این مدارک همکاری داشتند که دانشگاه کلرادو با تولید 12 مقاله فعال ترین موسسه شناخته شد. به لحاظ موضوعی، اصلی-ترین خوشه علمی حوزه در مبحث حقوق مالکیت فکری در تجارت بین الملل و روابط اقتصادی بین کشورها بوده است.
    نتیجه گیری
    در کل 59 درصد تولیدات را 5 کشور نخست منتشر کرده اند. میانگین ضریب همکاری نویسندگان برابر با 0/23 به دست آمد که دلالت بر همکاری کم نویسندگان این حوزه دارد. با توجه به خوشه اصلی حوزه می توان گفت که اهمیت حقوق مالکیت فکری در مبحث اقتصاد به ویژه اقتصاد بین الملل جایگاه ویژه ای دارد.
    کلیدواژگان: علم سنجی، تحلیل استنادی، ترسیم ساختار، حقوق مالکیت فکری
  • محمدحسن زاده*، سعید غفاری، عاطفه زارعی، حسین کمندی صفحه 71
    هدف
    پژوهش حاضر به مقایسه میزان ربط نتایج حاصل از محدودسازی عبارت جست وجو به روش عنوان و به طریق نشانی اینترنتی توسط کاربران در استانداری همدان و هم چنین میزان حضور کلیدواژه های مورد جست وجو در وب سایت های گروه های مورد پژوهش می باشد.
    روش پژوهش: جامعه آماری این پژوهش90 نفر از کارشناسان استانداری همدان هستند. آنان با استفاده از قسمت جست وجوی پیشرفته موتور کاوش گوگل، کلیدواژه های (یک و چند واژه ای) مورد نظر خود را در قسمت نشانی اینترنتی و عنوان صفحات وب جست وجو کردند و میزان ربط نتایج بازیابی شده را در چک لیست هایی که به همین منظور تهیه شده بود، تعیین نمودند. برای دسته بندی و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که در صورت افزایش تعداد کلیدواژه های مورد جست وجو میزان هم خوانی عنوان و نشانی اینترنتی کاهش می یابد و هر چه هم خوانی بین عنوان و نشانی اینترنتی بیشتر باشد میزان ربط بالاتر می رود.
    نتیجه گیری
    موتورهای کاوش با افزایش وزن دهی به کلیدواژه های موجود در نشانی اینترنتی می توانند نتایج مرتبط تری را رتبه بندی کرده و در اختیار کاربران قرار دهند و با افزایش هم خوانی بین عنوان و نشانی اینترنتی میزان ربط بیشتر می شود.
    کلیدواژگان: بازیابی اطلاعات، موتورهای کاوش، میزان ربط، نشانی اینترنتی
  • نجمه سالمی*، غلامرضا فدایی، فریده عصاره صفحه 81
    هدف
    پژوهش حاضر با استفاده از شاخص های علم سنجی و تحلیل شبکه های اجتماعی به مطالعه دانشگاه تهران در تولید علم ایران در یک دوره ده ساله می پردازد. در این پژوهش از شاخص مرکزیت شبکه های اجتماعی در ارزیابی مقالات نمایه شده دانشگاه تهران در نمایه وب آو ساینس استفاده شده است.
    روش پژوهش: این پژوهش از نوع علم سنجی بوده و با استفاده از روش تحلیل هم استنادی و تحلیل شبکه ای انجام شده است و جامعه آن کلیه مقالاتی است که حداقل یک مولف وابسته به دانشگاه تهران داشته و بین سال های 1999 تا 2008 در وب آو ساینس نمایه شده اند. پس از جست وجو در پایگاه وب آو ساینس 4732 عنوان مقاله یافت شد و با در نظر گرفتن آستانه استنادی 900 عنوان مقاله انتخاب شد. رکوردهای بازیابی شده در فرمت متن ساده ذخیره و سپس با استفاده از نرم افزار سایت اسپیس مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در مقالات مورد بررسی 29455 منابع مورد استناد اعضای هیات علمی دانشگاه تهران قرار گرفت بود. که بیش از نیمی از این منابع، منابع ایرانی می باشند. اعمال شاخص مرکزیت نشان می دهد اگرچه گنجعلی (در حوزه شیمی تجزیه) بالاترین میزان مرکزیت در شبکه هم استنادی دانشگاه تهران را داراست. اما سایر منابع با مرکزیت بالا غیر ایرانی هستند.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش منابع پر استناد و منابع با مرکزیت و سیگما بالا مشخص شد. یافته ها نشان داد اگر چه بسامد استنادی می توان شاخصی برای نمایانی مقالات باشد. اما مقالاتی که مرکزیت بالاتری نسبت سایر مقالات به دست می آورند الزاما پر استنادترین مقالات نیستند.
    کلیدواژگان: تحلیل شبکه اجتماعی، علم سنجی، مرکزیت
  • احمد شعبانی*، عشرت زمانی، علیرضا عابدی لنجی، ناهید سلیمانی صفحه 89
    هدف
    هدف این پژوهش تعیین میزان مهارت های سواد اطلاعاتی کتابداران سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان بر حسب مدل آیزنبرگ و برکویتز است.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر پیمایش - توصیفی است. همه کتابداران کتابخانه های سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان مشتمل بر 240 نفر جامعه آماری این پژوهش را شکل داده است. روش نمونه گیری تصادفی ساده و حجم نمونه 137 نفر است. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته است که ضریب پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ 0/87 محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی انجام گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج حاصله میانگین کلیه مولفه ها بیشتر از سطح متوسط بود و بیش ترین میانگین مربوط به مهارت ارزیابی با میانگین 4/21 و کم ترین، مربوط به مهارت مکان یابی و دسترسی اطلاعات با میانگین 4/07 بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که کتابداران سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان میزان کاربرد مولفه های مهارت های سواد اطلاعاتی بر اساس مدل آیزنبرگ و برکویتز را بیشتر از سطح متوسط می دانند. نتایج هم چنین نشان داد که بین نظرات پاسخ گویان بر حسب متغیرهای جمعیت شناختی رشته تحصیلی و سطح تحصیلات تفاوت معنادار وجود دارد.
    کلیدواژگان: اصفهان، سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری، سواد اطلاعاتی
  • حسن صیامیان*، افسانه شهرابی، فهیمه باب الحوائجی صفحه 103
    هدف
    هدف مطالعه حاضر، بررسی نگرش کتابداران کتابخانه های عمومی استان مازندران به مدیریت دانش است.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع کاربردی است و در اجرای آن از روش تحقیق پیمایشی - تحلیلی استفاده شده است. کتابداران رسمی و پیمانی کتابخانه های عمومی استان مازنداران 110 (نفر) کل جامعه پژوهش را تشکیل می دهند. این تحقیق در سال 1389 با ابزار پرسش نامه نگرش به مدیریت دانش و اشتراک دانش سنجیده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین نگرش به مدیریت دانش کتابداران کتابخانه های عمومی استان مازندران با اشتراک دانش رابطه وجود دارد. بین اعتماد کتابداران کتابخانه های عمومی استان مازندران و همکاری آنان در اشتراک دانش رابطه وجود دارد. بین گشاده رویی کتابداران کتابخانه های عمومی استان مازندران با همکاری آنان در اشتراک دانش رابطه وجود دارد. بین سیستم های پاداش در کتابخانه های عمومی استان مازندران و همکاری کتابداران در اشتراک دانش رابطه وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر بر اهمیت توجه به توسعه همکاری بیشتر بین کتابداران برای ارتقاء مدیریت دانش، همکاری و اشتراک دانش تاکید دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، اشتراک دانش، کتابدار، کتابخانه عمومی، مازندران
|
  • Mahdiye Amouzande*, Mansour Tajdaran, Amir Ghaebi Page 9
    Purpose
    The purpose of this research is to study the effective factors on personal information management and to recognize the strength and weakness in personal information management of postgraduate students at Alzahra University.
    Methodology
    The methodology of the research, in the part of the literature review and theoretical literature, is library study and in the part of the analysis, is survey study (descriptive and analytic). The data were gathered through a researcher made questionnaire that contained 4 parts and 73 questions. The research population includes all of the postgraduate students (at M.A/M.Sc and PhD degrees) at Alzahra University whom are studying at this university during the educational year of 2011-2012. Based on the random sampling, 309 postgraduate students at M.A/M.Sc degree and 70 postgraduate students at PhD degree participated at this research.
    Findings
    It should be noted that personal information management of the postgraduate students has been studied under the factors of “attitude, knowledge and skill.” The research results represent that among the effective factors on personal information management, the attitude average is 3.95, knowledge’s average is 3.29, and the skills set have the average of 3.17. Furthermore, the average of the three mentioned factors’ averages is about 3.47.
    Conclusion
    The amount (3.47) indicates that the situation of personal information management of postgraduate students at Alzahra University is at the upper to the average level. On the other hand, the situation of personal information management by Ph.D students is the same as M.A/M.Sc students and this amount is around 3.47. Thus it can be said that there is no significant relation between personal information management by Ph.Dstudents and M.A/M.Sc students.
    Keywords: Personal Information Management, Postgraduate Students, Alzahra University, Iran
  • Javad Bashiri*, Abas Gilvari, Tayebeh Shahmirzadi Page 21
    Purpose
    The aim of this research is to investigate the view points of Agricultural digital library workshop's participants, held in Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO) during 2008 and 2009.
    Methodology
    Descriptive survey has been implemented to conduct the research. 2200 participants in 50 workshops held in AREEO formed the survey population. Research data are gathered through investigation forms and analyzed by SPSS statistical software.
    Findings
    The qualification of 6 trainees whom trained the participants in the workshops were as follows: teacher's dominance on workshops 95%; presenting quality of lectures 87%; ability to response the participant questions 86%; time management 81% and instructive facilitates utilization 77%. Additionally, according to the results updating the workshops curricula, correlation rate of presented workshops lectures to meet the real needs oftrainees, comprehensiveness of the workshops subjects and trainees satisfaction, were 95%, 87% and 85% respectively. Also trainee's have evaluated suitably the holding place and holding time 78% and 88%.
    Conclusion
    Nearly 25% of participants evaluated the necessity of workshops as excellent, 58% good, 12% average and 1% weak. In general, workshops could meet the trainee's satisfaction.
    Keywords: Workshops, Workshops Evaluation, Trainers, Agricultural Digital Library, Agricultural Research, Education, Extension Organization (AREEO)
  • Neda Bahrami*, Mohsen Hamidi, Lida Mehdizade Ghale Jough Page 37
    Purpose
    The purpose of this research was the identification of information milieus for Postgraduate students at Razi University. To provide constructive solutions for optimization information milieus and intelligence new information milieus.
    Methodology
    The participants of this research were 310 Razi University students in the period studied the Persian date ordibehesht 91 M. A. and PH. D courses in all disciplines. Sampling was done according to Morgan table for 310 questionnaires. The descriptive survey method was used in carrying it out. Analysis of the data using descriptive statistics and inferential statistical tests such as Friedman test was conducted.
    Findings
    The findings show that their principle information milieus are: Internet center of university, library and student's viva. The main reason the participants stated for using information milieus were easy communication to other people in that environments, ease of experience and knowledge exchange. The pointed to interaction methods in these information milieus as: conversations, SMS, and Email. It may be concluded that the best solutions for reinforcement and enrichment of information milieu are increasing student's access hours to internet, providing them with free internet accounts and increasing number of available computers in the internet center.
    Conclusion
    According to new study, idea exchange and connecting to information bases are the most motivation to access students to information milieus. Information milieus emphasis to there factors of human, place and information due to provide emotional and exchange data for getting new technology in individual frame. On the other hand eye contact and direct relation superior to new technologies and recently attention to information need and complex relation and information technique.
    Keywords: Information milieus, Informal resources, Exchange of information, Postgraduate students at Razi University, Information seeking behavior
  • Ali Jalali Dizaji*, Esmat Momeni, Rashid Jafarzadeh Page 55
    Purpose
    the purpose of this study is to analyze and visualizing of scientific productions in the field of intellectual property rights (IPR) in 2000-2010 at the ISI database.
    Methodology
    this applied research tried to analyze data as scientometric methods. A total number of 678 articles published during 2000-2010 were extracting from ISI and saved as text files on personal computer. The Records were analyzed by Microsoft Excel, ISI.exe and HisitCite.
    Findings
    the average manual growth rate during the period for publication of intellectual property rights (IPR) in the ISI is 8/7 percent. The scientific publication of IPR was produced with the participation of 49 countries and in 7 languages. The United State ranked the first with 219 records and 95/5% of the articles were in English. 512 academic and scientific institutions were collaborated in the production of this document. The University of Colorado was known as the most active institution with 12 articles. The subject of the main scientific cluster of IPR is about intellectual property rights in the international trade and economic.
    Conclusion
    59% of the total production have published by the first five countries. Author's collaboration coefficient (cc) is 0.37 that implies a low co-authorship in this field. The main cluster of IPR shows the intellectual property rights has a special place in the international economics.
    Keywords: Scientometric, scientific production, citation analysis, structural mapping, intellectual property rights
  • Mohammad Hassanzadeh*, Saeed Ghaffai, Atefeh Zarei, Hossein Kamandi Page 71
    Purpose
    This research is going to compare internet results derived by some users Technical and engineer groups, factual sciences and economics in G.G.O with restriction at title & URL, and also the of keyword's appearance in the internet URL and research group's titles.
    Methodology
    Survey society are 90 experts of Hamedan G.G.O They searched their desired keywords (one or more words) in the URL and title of web pages and determined the amount of relevance retrieval results in the check list that was provided for this reason. For classifying and data analysis, descriptive statistics (frequency, mean, base of sample and standard deviation) and inferential statistics (univariateKalmvgvrf Smirnov test, Duncan’s post hoc test, chi-square independence test, paired t-test, correlation COEFFICIENT erson and Spearman’s test, ANOVA and chi Krvksa L – Wallis test) used.
    Findings
    The results showed that the increase in the number of search keywords and URLs as the correlation decreases and the greater the degree of correspondence between the title and the URL link is higher.
    Conclusion
    the result show up that with increase of search keywords scale in the title & URL will reduce and there are meaningful defference between numbers of present thematic keywords at title & URL researched groups and search engines can increase weighting to present keywords in the URLs rank the more correlative results and provide for users.
    Keywords: information retrieval, Keywords, relevance search engines, title, URL
  • Najmeh Salemi*, Gholamreza Fadaei, Farideh Asareh Page 81
    Purpose
    This survey tries to evaluate the centrality of the scientific network of university of Tehran articles which are indexed in Web of science between 1999-2008.
    Methodology
    This research uses the social network analysis to reveal scientific map of university of Tehran and find the works with high centrality. 4732 articles were collected from Web of science and 900 articles (with 10 citation thresholds) were analyzed with Citespace.
    Findings
    The results reveals that Ganjali (chemist) is the central node in Tehran scientific network but other important nodes are not Iranian.
    Conclusion
    The data shows there are 29455 references in articles and half of them are Iranian. In this work the most cited references with centrality and sigma were recognized. The result shows although citation is important but the most cited reference is not the central one.
    Keywords: social network analysis, scientometrics, centrality
  • Ahmad Shabani*, Eshrat Zamani, Alireza Abedilenji, Nahid Soleymani Page 89
    Purpose
    the aim of this study is to determine the amount of information literacy skills of librarians in cultural recreational organization of Isfahan Municipality according to the model Izanberg and Brecoitz.
    Methodology
    this study is a descriptive survey. The population consists of all librarians (240 people) of Cultural recreational Organization of Isfahan Municipality. Simple random sampling method was used and sample was included137 people. To collect data, a researcher-made questionnaire was used and reliability coefficient was calculated 87 percent using Cronbach’s alpha. The data using SPSS software was analyzed at descriptive and inferential levels.
    Findings
    according to the results the mean of all the components were greater than the average level and the highest average related to skill evaluation with 4.21 and the lowest was related to locate and access information with mean 4.07.
    Conclusion
    the results of this study showed that the librarians of cultural recreational organization of Isfahan Municipality consider the amount of information literacy skills components application more than the average level based on the model Izanberg and Brecoitz. The results also showed that, there is significant difference based on demographic factors, field of study and level of education.
    Keywords: Isfahan, Cultural Entertainment Organization of the Municipality, Information Literacy
  • Hasan Siamian*, Afsaneh Shahrabi, Fahimeh Babalhavaeji Page 103
    Purpose
    the purpose of this study is to measure Mazandaran Province public librarian's attitudes toward knowledge management including trust, reward system, openness, cooperation, and knowledge sharing
    Methodology
    The study is an applied research, and survey method is used. 110 librarians of Mazandaran Public libraries took part in this survey. The research measured viewpoints of librarians in 9 months during 2010-2011. Questionnaires 'Cronbach's Alpha about confidence, attitude, cooperation, and reward, and openness in communication was 73%, and about attitude and knowledge management was87 %. SPSS v.17 is used in this study. In the analysis Pearson correlation coefficient R for testing hypotheses is used.
    Findings
    Results showed that there is a meaningful relation among correlations across the variables of attitudes to knowledge management, trust, openness, and reward of librarians of public libraries of Mazandaran province and knowledge sharing.
    Conclusion
    This study emphasizes the importance of greater cooperation between librarians for promoting the development of knowledge management, collaboration, and knowledge sharing.
    Keywords: knowledge management, reward system, trust, knowledge sharing, cooperation, openness, self, esteem, Librarian, Public Library, Mazandaran