فهرست مطالب

Advances in Medical and Biomedical Research - Volume:22 Issue: 95, 2014

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:22 Issue: 95, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/09/21
  • تعداد عناوین: 12
|
  • زکیه کشاورزی*، وجیهه علی خانی، مهران وطنچیان، عباس طباطبایی یزدی، بهرام بیباک، رضا محبتی صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    کولیت اولسراتیو شامل گروهی از اختلالات التهابی مزمن با اتیولوژی نامشخص است که دستگاه گوارش را درگیر می کند. آلوئه ورا در بسیاری از شرایط مانند ترمیم زخم استفاده می گردد. هدف این تحقیق بررسی اثر عصاره ی آبی این گیاه بر میزان ترشح اسید معده و هیستوپاتولوژی کولون در مدل القای کولیت اولسراتیو حاد به روش اسید استیک در موش صحرایی می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت تجربی بر روی 32 سر رت نژاد ویستار با وزن (200 تا 250 گرم) صورت گرفت. حیوانات بهطور تصادفی به چهار گروه سالم، گروه کولیت القا شده با اسید استیک، گروه درمان با آلوئه ورا (به مدت 8 روز) و گروه درمان با سولفاسالازین تقسیم شدند. حیوانات پس از بیهوشی با اتر تحت القای کولیت حاد با استفاده از اسید استیک قرار گرفتند. پس از درمان، بیوپسی های کولونی از قسمت 10 سانتیمتری انتهایی آن جهت مطالعات هیستوپاتولوژی خارج گردید. به منظور مقایسه کمی ویژگی های هیستوپاتولوژیک از سیستم نمره دهی (Bita 2012) استفاده گردید. غلظت اسید معده به روش تیتراسیون اندازه گیری گردید. نتایج به صورت میانگین ± انحراف معیار بیان و 05/0 P<معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها: درمان با عصاره ی آبی آلوئه ورا باعث کاهش اسید معدی نشد. نتایج بافت شناسی نشان دهنده ی یک پاسخ التهابی در گروه کولیت اولسراتیو بود. عصاره ی آلوئه ورا شدت علایم هیستوپاتولوژی کولیت اولسراتیو را کاهش داد، هر چند که میزان کارایی آن از سولفاسالازین کمتر میباشد.
    نتیجه گیری: با توجه به اثرات بهبود دهنده ی این عصاره، به نظر می توان از این گیاه در رفع اختلالات کولون استفاده کرد. ولیکن مطالعه ی بیشتری جهت تعیین دز موثر این گیاه در کاهش ترشح اسید معدی نیاز است.
    کلیدواژگان: آلوئه ورا، اسید معده، موش صحرایی، کولیت اولسراتیو، هیستوپاتولوژی، استیک اسید
  • زهرا رحیمی *، محمدحسین علیزاده، رضا نوری، زهرا رجحانی صفحات 12-23
    زمینه و هدف
    پژوهشگران آسیب پذیری بالاتر زنان ورزشکار را با عدم تعادل عملکردی عضلات همسترینگ و چهارسررانی مرتبط می دانند و استفاده از روش های مختلف تمرینی را به منظور کسب الگوهای عملکردی عضلانی مناسب، پیشنهاد کرده اند. هدف این تحقیق بررسی تاثیر تمرین های عصبی عضلانی، قدرتی و ترکیبی بر نسبت قدرت همسترینگ به چهارسر در زنان بسکتبالیست حرفه ای بود.
    روش بررسی
    42 نفر بسکتبالیست زن با میانگین سن (20.73±1.88) سال و قد (172.47±6.57) سانتی متر و وزن (63.54±4.98) کیلوگرم و شاخص توده ی بدنی (21.36±1.17) کیلوگرم/متر مربع، در قالب 3 گروه آزمایش و یک گروه کنترل انتخاب و گروه های آزمایش به مدت شش هفته برنامه های تمرینی را انجام دادند. نسبت عملکردی قدرت همسترینگ به چهار سر در چهار گروه قبل و بعد از برنامه ی تمرینی با استفاده از دستگاه دینامومترایزوکینتیک بایودکس 4، اندازه گیری و محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های تی زوجی، تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و توکی انجام شد.
    یافته ها
    اختلاف میانگین نسبت قدرت عملکردی در پیش و پس آزمون در گروه تمرینات قدرتی در هر سه سرعت زاویه ای معنادار بود (0/05>P). بین گروه تمرینات قدرتی و گروه کنترل نسبت به دیگر گروه های تمرینی تفاوت مشهودتری در رابطه با افزایش نسبت عملکردی قدرت همسترینگ به چهارسر مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    تجویز تمرین های قدرتی اندام تحتانی در برنامه های تمرینی پیشگیری از آسیب، موجب بهبود نسبت عملکردی قدرت خواهد شدوممکن است باعث کاهش خطر آسیب شود.
    کلیدواژگان: تمرینات عصبی عضلانی، تمرینات قدرتی، تمرینات ترکیبی، نسبت عملکردی قدرت همسترینگ به چهارسر، زنان بسکتبالیست
  • میثم کشیری، مجید صفا *، احمد کاظمی صفحات 24-35
    زمینه و هدف
    پروتئین (BAD (Bcl-2-associated death promoter عامل پروآپوپتوتیک بوده که در حالت فسفریله، عملکرد آپوپتوزی آن خاموش و در حالت غیرفسفریله از طریق اتصال و مهار پروتئین BCL-XL باعث پیشروی آپوپتوز در سلول ها می شود. ترکیبات افزایشدهنده ی cAMP، آپوپتوز القاشده توسط دوکسوروبیسین که نوعی داروی ضدتوموری است را کاهش می دهند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات عوامل افزایش دهنده cAMP داخل سلولی فورسکولین و IBMX بر فسفریلاسیون پروتئین BAD در سلول های لوسمی لنفوبلاستیک حاد بود.
    روش بررسی
    سلول های رده ی لوسمی لنفوبلاستیک حاد پیش ساز B با عوامل افزایش دهنده ی cAMP به همراه داروی دوکسوروبیسین 250 و 500 نانو مولار به مدت 24 ساعت مجاور شدند. برای بررسی مرگ سلولی از رنگ آمیزی تریپان بلو و برای ارزیابی میزان آپوپتوز از رنگ آمیزی Annexin V-FITC با فلوسایتومتری استفاده شد. از تکنیک وسترن بلات برای بررسی بیان پروتئین BAD و تغییرات فسفوریلاسیون استفاده گردید. بررسی داده ها با آزمونPaired T- Test انجام شد.
    یافته ها
    بررسی فلوسایتومتری کاهش معنادار آپوپتوز را در نمونه های تیمار شده با عوامل افزایش دهنده ی cAMP و دوکسوروبیسین در مقایسه با سلول های تیمار شده با دوکسوروبیسین به تنهایی نشان داد. نتایج وسترن بلات نشان داد که عوامل افزایش دهنده ی cAMP سبب فسفوریلاسیون پروتئین BAD گردد، همچنین داروی دوکسوروبیسین به تنهایی قادر به تغییراتی در فسفوریلاسیون پروتئین BAD نیست.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که عوامل افزایش دهنده ی cAMP آپوپتوز القاشده با دوکسوروبیسین را از طریق فسفوریلاسیون پروتئین BAD در رده سلولی NAMLM-6 کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: cAMP، لوسمی لنفوبلاستیک حاد، دوکسوروبیسین، فورسکولین، IBMX
  • مریم اژدری*، بی بی فاطمه حقیر سادات، حسن مظفری، محمد جلیلی منش صفحات 36-45
    زمینه و هدف
    سوختگی یک بیماری نیست، بلکه یک حادثه است و اثرات اجتماعی، اقتصادی و روانی آن موضوع را چندین برابر بزرگتر می نماید. مطالعات بسیاری عوامل مختلفی را در سوختگی مورد بررسی قرار داده اند. در این مطالعه اثر گلوتامین بر روی آزمایشات بیوشیمیایی (آلبومین، کراتینین و اوره سرم) در موش هایی که دارای سوختگی درجه ی 2 سطحی بودند، مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش تجربی بر روی تعداد 30 سر موش نر که به دو گروه 15 تایی تقسیم شدند، صورت گرفت. موش ابتدا به طور عمومی بیهوش، موهای پشت حیوان تراشیده و با استفاده از پلیت °c80 به مدت 1 ثانیه سوختگی درجه ی 2 سطحی ایجاد گردید. در موش های گروه مورد، روزانه آب با پودر گلوتامین به صورت 1gr/kg/dayوزن بدن حل گردید ولی در گروه شاهد صرفا آب فاقد گلوتامین به حیوان داده شد. با تهیه ی چک لیست برای موش های مورد مطالعه اطلاعاتی در روزهای مختلف در آن ثبت گردید.
    یافته ها
    از کل 30 سر موش در انتها 13 نمونه در گروه مورد و 14 نمونه در گروه شاهد مورد تحلیل آماری قرار گرفته شد و 3 نمونه در حین مطالعه از بین رفت. دریافت گلوتامین با آلبومین،کراتینین و اوره ی سرم در دو گروه مورد و شاهد رابطه ی معنادار نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه هیچ گونه ارتباطی را بین دریافت گلوتامین خوراکی و آزمایشات بیوشیمیایی (آلبومین،کراتینین و اوره سرم) در سوختگی نشان نداد.
    کلیدواژگان: گلوتامین، سوختگی، سوختگی درجه ی 2 سطحی، آلبومین، موش سوری
  • حمید کلالیان مقدم، غلامحسن واعظی، مهناز مصری پور علویجه، معصومه سلیمی*، فاطمه قنبری صفحات 46-58
    زمینه و هدف
    تحقیقات اخیر نشان داده، بیماری دیابت منجر به بروز اختلالات شناختی، یادگیری و حافظه ای می شود. بربرین آلکالوئیدی ایزوکوئینولین و ویتامین E آنتی اکسیدانی محلول در چربی است که آثار ضددیابتی و آنتی اکسیدانی دارند. لذا در این مطالعه تاثیر توام بربرین هیدروکلراید و ویتامین E بر اختلالات شناختی ناشی از دیابت ارزیابی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه 48 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی انتخاب و به شش گروه کنترل، کنترل تیمارشده با ویتامین (E (mg/kg30، دیابتی و دیابتی تیمارشده با بربرین هیدروکلراید (mg/kg100) و دیابتی تیمارشده با ویتامین (E (mg/kg30 و دیابتی تیمارشده با هر دو ویتامین E (mg/kg30) و بربرین هیدروکلراید (mg/kg100)، تقسیم شدند. ابتدا دیابت با تزریق درونصفاقی استرپتوزوتوسین با دز (mg/kg55) به صورت درون صفاقی القا گردید. یک هفته پس از تزریق استرپتوزوتوسین، تیمار با بربرینهیدروکلراید و ویتامین E به مدت شش هفته به صورت خوراکی انجام گردید. قند خون در هفته های 1، 3، 5 و 7 با خون گیری از سیاهرگ دمی سنجش و در پایان گروه ها با آزمون های رفتاری شناخت فضایی و شناخت اشیا ارزیابی شدند.
    یافته ها
    در گروه دیابتی درمان شده با ویتامین E و بربرین هیدروکلراید بهبودی معنی داری، در انجام آزمون های رفتاری، در مقایسه با گروه دیابتی کنترل، دیابتی درمان شده با ویتامین E و گروه دیابتی تحت درمان با بربرین هیدروکلراید مشاهده گردید. همچنین نمرات آزمون شناختی نیز به طور مشابهی در این گروه افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    تجویز توام بربرین هیدروکلراید و ویتامین E به مدت شش هفته سبب بهبود اختلالات شناختی در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین می شود.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، بربرین هیدروکلراید، ویتامین، E، شناخت فضایی، شناخت اشیا
  • سیدمحسن مرتضویان، زهرا حسینیان، احمد قربانی* صفحات 59-66
    زمینه و هدف
    گیاهان بیلهر، زنیان و سنبله ی کرکدار در طب سنتی ایران به ویژه در کهگلویه و بویراحمد استفاده میشوند. هدف این مطالعه بررسی اثرات این گیاهان بر تکثیر سلولهای الیگودندروسیت مغز موش صحرایی است.
    روش بررسی
    با استفاده از اتانول 50 درصد از گیاهان مذکور عصاره ی آبی الکلی خیسانده تهیه شد. سلول های رده ی الیگودندروسیت مغز (OLN-93) برای 24 ساعت با غلظت های مختلف این عصاره ها تیمار شدند. سپس درصد سلول های زنده با روش احیای نمک تترازولیوم ارزیابی شد.
    یافته ها
    عصاره ی بیلهر در غلظت های 50، 100، 200 و 400 میکروگرم در میلی لیتر درصد سلول های زنده را از 4±100 (سلول های شاهد) به ترتیب به 4±84، 6±58 (P<0.001)، 0/5±6 (P<0.001) و 0/5±4 درصد (P<0.001) کاهش داد. عصاره ی سنبله کرک دار نیز در غلظت های 50، 100، 200 و 400 میکروگرم در میلیلیتر باعث کاهش سلول های زنده بهترتیب از 4±100 به 6±81، 3±64 (P<0.01)، 4±61 (P<0.001) و 2±55 درصد (P<0.001) شد. همچنین عصاره زنیان در غلظت های بیشتر از 50 میکروگرم در میلیلیتر درصد سلول های زنده را به طور معنیداری کاهش داد.
    نتیجه گیری
    عصاره ی بیلهر، زنیان و سنبله ی کرک دار تکثیر سلول های الیگودندروسیت مغز موش صحرایی را کاهش می دهند.
    کلیدواژگان: بیلهر، زنیان، سنبله کرک دار، الیگودندروسیت، موش صحرایی
  • الهه اصلانی *، نوشین نقش، منیره رنجبر صفحات 67-79
    زمینه و هدف
    لوسمی میلوئیدی مزمن (CML) یک اختلال کلونال بدخیم سلول های بنیادی خون ساز است که منجر بهافزایش سلول های میلوئید، سلول های اریتروئیدی و پلاکتها در خون محیطی و هیپرپلازی در مغز استخوان میشود. این تحقیق بهمنظور بررسی اثر سیتوتوکسیکی عصاره های آبی، متانولی و اتانولی برگ های منتاسپیکاتا بر روی لاین سلولیK562 به عنوان مدل لوسمی میلوئید مزمن صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی آزمایشگاهی، برگ های منتاسپیکاتا از شهر بویین جمع آوری و با استفاده از روش سوکسله عصاره گیری شد. سلول های K562کشت داده شد و با غلظت های عصاره (12/5تا 150 میکروگرم بر میلی لیتر) تحت درمان قرار گرفتند. سمیت سلولی عصاره ی منتاسپیکاتا علیه سلول هایK562 لوسمی با استفاده ازروش MTT برآورد شد. جذب با استفاده از دستگاه الایزا در طول موج540 نانومتر اندازه گیری شد.
    یافته ها
    عصاره ی اتانولی بالاترین اثر سیتوتوکسیک را در (75= IC50 میکروگرم بر میلی لیتر) نشان داد، درحالی که عصاره ی آبی حداقل اثر سیتوتوکسیک را در (150= IC50میکروگرم بر میلی لیتر) در میان عصاره ها نشان داد. عصاره ی متانولی اثر سیتوتوکسیک را در100 =IC50 میکروگرم بر میلی لیتر روی رده ی سلولی K562 بروز داد. عصاره های آبی و الکلی اثر سیتوتوکسیک را به صورت وابسته به دز در رده ی سلولی K562 به نمایش گذاشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثرات سیتوتوکسیک عصاره های آبی والکلی برگ منتاسپیکاتا بر سلول های K562، گیاه می تواند به عنوان یک پتانسیل بالقوه برای مطالعات بیشتر در درمان CML مورداستفاده قرارگیرد.
    کلیدواژگان: سیتوتوکسیک، لوسمی، منتاسپیکاتا، سوکسله، K562، CML
  • مریم یهلوان زاده، فرهاد رحمانی نیا*، رامین شعبانی صفحات 80-90
    زمینه و هدف
    این مطالعه به بررسی رابطه ی بین میزان فعالیت بدنی و میزان کلسیم مصرفی روزانه با شاخص های منتخب تن سنجی ومیزان تراکم استخوان در بیماران زن یائسه انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه ی توصیفی- مقطعی برروی80 زن یائسه با میانگین سنی(58.13±7.59 سال) و میانگین شاخص توده ی بدن (26.69±3.66) انجام شد. سطح فعالیت بدنی از طریق پرسش نامه فعالیت بدنی بک و میزان کلسیم مصرفی روزانه از طریق پرسش نامه بسامد خوراک (FFQ) و یادامد غذایی سه روزه محاسبه شد. تراکم استخوان در ستون فقرات و استخوان ران از روش دانسیتومتری استخوان استفاده شد.
    یافته ها
    میزان فعالیت بدنی 53/8 درصد از آزمودنی ها در حد کم و میزان کلسیم دریافتی 62/5 درصد نمونه ها کمتر از میزان توصیه شده بود. وضعیت تراکم استخوان در ستون فقرات 37/5 درصد استئوپنی و 26/2درصد استئوپروز و در استخوان ران 48/8 درصد استئوپنی و 11/2 درصد استئوپروز بوده است (p≤0/05). زنانی که دارای فعالیت بدنی کمتری بودند، در ناحیه ی ستون فقرات 51/2درصد استئوپنی و46/5 درصد استئوپروز و در ناحیه ی استخوان ران 69/8درصد استئوپنی و 20/9 درصد استئوپروز داشتند. زنانی که میزان مصرف کلسیم روزانه ی آن ها کمتر از میزان توصیه شده بود در ناحیه ی ستون فقرات 38 درصد دچار استئوپروز و 36 درصد استئوپنی و در ناحیه ی ران 70 درصد استئوپنی و 14 درصد استئوپروز بودند.
    نتیجه گیری
    اکثر زنان در هر دو ناحیه ی ستون فقرات و استخوان ران مبتلا به استئوپنی بودند و نظر به آن که ارتباط معنی داری بین سطح فعالیت بدنی و میزان کلسیم مصرفی روزانه با وضعیت تراکم استخوان در زنان مشاهده شد، مصرف روزانه ی کلسیم به مقدار توصیه شده و شرکت در فعالیت های بدنی باید در میان زنان یائسه افزایش یابد.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، کلسیم مصرفی روزانه، تراکم استخوان، یائسگی، استئوپروز
  • الهام زاجکانی *، محمد جولانی، سقراط فقیه زاده صفحات 91-100
    زمینه و هدف
    انقباض پلیمریزاسیون کامپوزیت، در ریزنشت ترمیم موثر است. اخیرا کامپوزیت (3M ESPE، USA) Filtek p90 با پایه ی Siloxane، Oxirans معرفی شده که پلیمریزاسیون کاتیونیک «حلقه باز» دارد که منجر به کاهش انقباض می شود. هدف این مطالعه، مقایسه ی ریزنشت حفرات CLIIترمیم شده با کامپوزیت با پایه ی سایلوران ومتاکریلات با استفاده از دو روش ترمیمی (روش سا ندویچ باز، باندینگ) بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی آزمایشگاهی، در مزیال و دیستال 24 دندان پرمولرسالم، حفرات CLII، (لبه جینجیوالی 1 میلی متر زیرC.E.J) تراشیده شد. حفرات بر اساس نوع ماده ترمیمی وروش ترمیم (ساندویچ باز (کامپوزیت وگلاس اینومر)، باندینگ) به چهار گروه 12 تایی تقسیم شدند: I: کامپوزیت سایلوران (P90)، II: گلاس اینومر تغییر یافته با رزین (Fuji II LC، GC، Japan) و P90، III: کامپوزیت متاکریلات3M،ESPE،USA))(Z250)، IV: Fuji II LC وZ250. نمونه ها پس از ترموسیکل (5 تا 55 درجه ی سانتی گراد)، در محلول 0/5 درصد فوشین بازی (24 ساعت) قرار داده شدند وبا دیسک الماسی برش داده شدند و سپس با استریومیکروسکوپ (x 20) بررسی شدند. درجه ی ریزنشت براساس میزان نفوذ محلول فوشین ثبت و یافته ها با آزمون دقیق فیشر ارزیابی شدند.
    یافته ها
    بین گروه III با سایر گروه ها اختلاف معنی دار (0/01>P) وجود داشت. گروه III در درجه ی نفوذ پذیری 2 بیشترین ریزنشت را داشت. اختلاف آماری معنی داری بین گروه های II، I،IV مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    روش ساندویچ باز (گروه II،IV) و کامپوزیت سایلوران (روش باندینگ) گروه I کمترین ریزنشت را داشتند.
    کلیدواژگان: ریزنشت، رزین کامپوزیت، سایلوران، گلاس آینومر، متاکریلات
  • امیدرضا تمتاجی، محسن تقی زاده، سید مهدی تخت فیروزه، سید علیرضا طلایی* صفحات 101-111
    زمینه و هدف
    یکی از مشخصه های بیماری آلزایمر آسیب عملکرد شناختی و حافظه است که علت آن می تواند کاهش فعالیت سیستم کولینرژیکی باشد. اسکوپولامین یک آنتاگونیست گیرنده های موسکارینی است که باعث ایجاد اختلال موقت در حافظه شده و مدلی شبیه بیماری آلزایمر در حیوانات ایجاد می کند. این مطالعه به منظور بررسی اثر عصاره ی آبی سنجد بر اختلال حافظه ایجاد شده توسط اسکوپولامین طراحی شده است.
    روش بررسی
    مطالعه ی تجربی حاضر بر روی شش گروه 10 تایی موش صحرایی نر بالغ انجام شد که شامل 4 گروه دریافت کننده ی اسکوپولامین همراه با عصاره ی آبی سنجد با دوزهای 50، 100، 200، 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن و دو گروه کنترل مثبت و کنترل منفی بودند. گروه ها روزانه و به مدت 4 هفته گاواژ شدند. در پایان میزان یادگیری و حافظه ی فضایی آن ها با استفاده از روش ماز آبی موریس ارزیابی گردید.
    یافته ها
    مطالعه ی حاضر نشان داد تزریق اسکوپولامین باعث ایجاد اختلال در یادگیری و حافظه ی موش صحرایی در آزمون ماز آبی موریس می شود (P<0.0001). تجویز خوراکی عصاره ی آبی سنجد به صورت وابسته به دوز، اختلال ایجاد شده در یادگیری و حافظه ناشی از اسکوپولامین را در موش بهبود بخشید (P<0.0001)؛ به طوری که اختلاف معنی داری بین گروه های دریافت کنندهی عصاره با گروه کنترل منفی مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری: عصاره ی آبی سنجد باعث بهبود روند یادگیری و حافظه ی فضایی در اختلال ایجاد شده توسط اسکوپولامین موش های صحرایی می شود.
    کلیدواژگان: سنجد، حافظه، اسکوپولامین، ماز آبی موریس، موش صحرایی
  • سید میثم ابطحی فروشانی *، هادی اسمعیلی گورچین قلعه، رضا رضا پور، بهمن منصوری مطلق، علی روستایی صفحات 112-121
    زمینه و هدف
    مدت های مدیدی است که ریشه ی گیاه شیرین بیان (L. Glycyrhiza glabra) برای درمان طیف گستردهای از بیماری ها از جمله سرفه ی ساده تا هپاتیت و حتی موارد پیچیده تر از قبیل سرطان کاربرد دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات ایمونومودلاتوری عصارهی هیدروالکلی ریشه ی گیاه شیرین بیان بر موش های سوری متعاقب چالش با پادگن گویچه های سرخ گوسفند(SRBC) می باشد.
    روش بررسی
    جامعه ی مورد مطالعه، شامل 20 موش سوری نر بود که در دو گروه مساوی بهطور تصادفی قرار گرفتند و با پادگن SRBC ایمونیزه شدند. موش های گروه تیمار از ابتدای مطالعه به مدت دوهفته عصاره ی هیدروالکلی شیرین بیان (g/Kg 0/75- روزانه- خوراکی) را دریافت نمودند. موش های گروه تیمار از ابتدای مطالعه روزانه به مدت دوهفته عصاره ی هیدروالکلی شیرین بیان را به میزان g/Kg 0/75 دریافت نمودند.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده حاکی از افزایش معنی دار تیتر پادتن ضد SRBC در سرم موش های گروه تیمار همزمان با کاهش شدت واکنش DTH می باشد. بهعلاوه، میزان قابلیت انفجار تنفسی در بین سلول های فاگوسیت کننده موجود در جمعیت سلول های طحالی در موش های گروه تیمار کاهش معنیداری یافت، در حالی که میزان تکثیر لنفوسیت های طحالی در مقایسه با گروه شاهد بهطور معنیداری افزایش یافته بود.
    نتیجه گیری
    بهنظر می رسد که عصاره ی هیدروالکلی ریشه ی گیاه شیرین بیان ممکن است که به عنوان یک ترکیب طبیعی تعدیل کنندهی دستگاه ایمنی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: گیاه شیرین بیان، ایمنی هومورال، ایمنی سلولی
  • فرزانه صادقی *، محمد خلج کندری، محمدعلی حسینپور فیضی، فرزام شیخ زاده حصاری صفحات 122-131
    زمینه و هدف
    یادگیری کسب اطلاعات از دنیای اطرف خود می باشد و حافظه مکانیسمی برای کدبندی، ذخیره سازی و فراخوانی دوباره اطلاعات یاد گرفته شده است. ضعف در حافظه و اختلال در یادگیری از شایعترین مشکلات روان شناختی هستند. یکی از گیاهانی که در بسیاری از فرهنگ ها و طب سنتی از آن بهعنوان داروی تقویت حافظه یاد شده است، کندر میباشد. در این مطالعه تاثیر دارویی عصارهی آبی کندر بر فرایندهای یادگیری و حافظه ی فضایی در موش صحرایی نر توسط ماز آبی موریس بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی، 21 سر موش صحرایی نر بالغ به 3 گروه کنترل (آب مقطر) و گروه تیمار با عصاره ی آبی کندر (mg/kg 50 و 100) تقسیم شدند و به مدت 4 هفته مورد آزمایش قرار گرفتند. به منظور ارزیابی میزان یادگیری حیوانات، روش ماز آبی موریس استفاده شد.
    یافته ها: تمام گروه ها بین روز اول و روز اخر کارآزمایی، کاهش چشمگیری در زمان سپری شده (P<0.0001) و نیز مسافت پیموده شده (P<0.0001) نشان دادند. در روز ششم هر دو گروه تیمار از لحاظ زمان سپری شده (P<0.05) و مسافت پیموده شده (P<0.05) نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری از خود نشان دادند.
    نتیجه گیری: نتایج حاصل حاکی از آن است که مصرف کندر یادگیری و تشکیل حافظه ی فضایی موش صحرایی را در بررسی به روش ماز آبی موریس تسهیل مینماید.
    کلیدواژگان: کندر، حافظه ی فضایی، ماز آبی موریس
|
  • Keshavarzi Z., Alikhani V., Vatanchian M., Tabatabaei Yazdi A., Bibak B., Mohebbati R Pages 1-11
    Background And Objective
    Ulcerative colitis is a group of chronic inflammatory disorders of unknown etiology that affects the digestive system. Aloe vera is used in many situations such as wound healing. The purpose of this study was to evaluate the effect of aqueous extract of this plant on the gastric acid secretion and colonic histopathology in acute ulcerative colitis model induced by acetic acid in rats.
    Materials And Methods
    This experimental study was performed on 32 Wistar rats weighing 200-250g. Animals were randomly divided into four groups including intact, acetic acid-induced colitis group, the groups treated with Aloe Vera (8 days) and treated with sulfasalazine. The animals were anesthetized with ether, and then colitis was induced with acetic acid. After treatment, biopsies of 10 cm distal parts of the colon were removed for histopathological studies. To compare the histopathologic quantitative features, the grading system (Bita 2012) was used. The gastric acid concentration was measured by titration method. The results were expressed as Mean±SEM and P<0.05 was regarded as significant.
    Results
    Treatment with aqueous extract of Aloe Vera did not reduce the gastric acid. Histopathological results indicated an inflammatory response in the ulcerative colitis group. Aloe Vera reduced the severity of symptoms of ulcerative colitis histopathology, although its efficiency was less than sulfasalazine.
    Conclusion
    Regarding the improving effect of Aloe vera, it seems to be useful for the treatment of colonic disorders. However, for determination of the effective dose of this plant in decreasing gastric acid secretions, further research is recommended.
    Keywords: Aloe Vera, Gastric acid, Rat, Ulcerative colitis, Histopathology, Acetic acid
  • Rahimi Z., Alizadeh Mh, Nouri R., Rojhani Z Pages 12-23
    Background And Objective
    Researchers have pointed out that higher rate of female athlete lower extremity injuries are related to functional imbalances in hamstring and quadriceps muscles and suggest the use of training protocols in order to gain adequate functional muscle patterns. The aim of this research was to investigate the effect of neuromuscular, strength and combined trainings on H/Q strength ratio in professional female basketbalists
    Materials And Methods
    The subjects were 42 female basketbalists in 3 experimental groups and 1 control group with mean age, height and weight of 20.73±1.88 year, 172.47±6.57 cm and 63.54±4.98 kg, and BMI of 21.36±1.17 who completed 6 weeks of neuromuscular, strength and combined trainings. Functional hamstring to quadriceps muscle strength ratio was measured prior to and after training by Isokinetic Biodex Dynamometer 4, at 3 angular velocities 60,180,240.s-1. Repeated measurement, Anova, Independent sample T test and Tukey post hoc test were used to analyze the data.
    Results
    Statistical analysis of data revealed that there was a significant difference in Functional H/Q Ratio in strength training group at 3 angular velocities in pre and post training. Differences between the strength training groups and the control group were meaningful.
    Conclusion
    Prescription of lower extremity strength trainings in injury prevention training programs can cause improvement in functional strength ratio and may lead to reduce lower extremity injury risks.
    Keywords: Neuromuscular training, Strength training, combined training, Functional hamstring: Quadriceps strength ratio, Female basketbalists
  • Kashiri M., Safa M.*, Kazemi A Pages 24-35
    Background And Objective
    BAD (Bcl-2-associated death promoter) is a proapoptotic protein which in phosphorylated state is inactivated in terms of its apoptotic function while in dephosphorylated status causes proceeding of apoptosis via inhibition of BCL-XL. cAMP elevating agents attenuate Doxorubicin inducedapoptosis. The aim of this study was to assess the effects of cAMP elevating agents via Forskolin and IBMX on phosphorylation of BAD in Pre-B acute lymphoblastic leukemia (pre-B ALL) cells.
    Materials And Methods
    NALM-6 cells were incubated with cAMP increasing agents along with two concentrations of Doxorubicin 250 and 500 for 24 hours. Assessment of cell death was performed by Trypan blue staining and apoptosis was assessed by Annexin V via flowcytometry. Western blot was used for evaluating the expression of BAD protein and phosphorylation changes. Data was analyzed by Paired t-test.
    Results
    The flowcytometry analysis of Annexin V revealed that cAMP increasing agents in combination with Doxorubicin lead to decreased rate of apoptosis in comparison to Doxorubicin alone. Analysis of western blotting showed that cAMP increasing agents cause phosphorylate serine residues of BAD. The study also indicated that Doxorubicin alone is unable to alter the phosphorylation status of BAD.
    Conclusion
    Results of this study indicate that cAMP increasing agents attenuate doxorubicin-induced apoptosis via phosphorylation of BAD in NALM-6 cells.
    Keywords: cAMP, Acute lymphoblastic Leukemia, Doxorubicin, Forskolin, IBMX
  • Azhdari M.*, Haghiroalsadat Bbf, Mozaffari, Khosravi H., Jalilimanesh M Pages 36-45
    Background And Objective
    Burn injury is not a disease, but it is a disaster with many social, economic and mental effects which contribute to the problem and make it several times larger. Several studies have examined various factors in burn. In this study, we evaluated the effect of L-glutamine on biochemical tests in mice with second degree burns.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 30 male mice were included and randomly divided into two groups. First, the mice underwent general anesthesia and then using an iron plate with 80°C thermal injury for duration of one second, a second-degree burn injury was induced on the animal's skin. In the case group, the mice received glutamine powder (1 g/kg/day) dissolved in water. The control group did not receive such supplementation. The data gathered on different days and analyzed by SPSS software.
    Results
    There was no significant difference between two groups regarding weight and serum albumin, urea, and creatinine levels. The mean of serum levels of albumin is (4.93“0.24 and 4.84“0.79) on day 1 and 22th respectively (P≤0.4) and in the control group on day 1 and 22th (4.21 “ 0.46 and 4.21 “ 0.45) respectively (P≤0.7). The mean of serum levels of urea is (30.10 “ 3.3 and 30.48 “ 4.27) on day 1 and 22th respectively (P≤0.3) and in the control group on day 1 and 22th (25.89 “ 0.14 and 25.89 “ 2.4) respectively (P≤0.7). The mean of serum levels of creatinine is (0.82 “ 0.17 and 0.86 “ 0.25 on day 1 and 22th respectively (P≤0.9) and in the control group on day 1 and 22th (0.86 “ 0.14 and 0.86 “ 0.19) respectively (P≤0.4).
    Conclusion
    The results of this study indicate that glutamine did not have any significant effect on biochemical parameters in burn. The role of glutamine in burn wound healing has not been established completely, but there is a lot of evidence supporting the beneficial effects of glutamine for treating burns. However, further research is necessary in order to understand which stage of the treating process glutamine supplementation affected.
    Keywords: Glutamine, Burn injury, Second, degree burns, Albumin, Mice
  • Kalalian Moghaddam H., Vaezi Gh, Mesripour Alavijeh M., Salimi M.*, Ghanbari F Pages 46-58
    Background And Objective
    Increasing evidence has shown that diabetes induces cognitive dysfunction and impairs learning and memory. Berberine is an isoquinoline alkaloid and vitamin E is a fat soluble antioxidant with multiple pharmacological effects on diabetes. Thus, we investigated the effect of Berberine hydrochloride and vitamin E on diabetes-induced cognitive dysfunction in rats.
    Materials And Methods
    48 male Wistar rats were randomly selected and allocated in 6 control groups: control treated with vitamin E (30mg/kg), diabetic and Berberine-treated diabetic group 100mg/kg), vitamin E-treated diabetic group (30mg/kg) and a diabetic group treated with both vitamin E and Berbrine. Diabetes was induced by STZ administration at dose of 55mg/kg through Intraperitoneal injection route. Berberine hydrochloride and vitamin E were administered per os, respectively at doses of 100 and 30 mg/kg/day 1 week after STZ injection for a period of 6 weeks. Blood samples were taken from the tail vein 1, 3, 5, 7 weeks after STZ injection to measure blood glucose levels. Behavioral tests including spatial recognition and objective recognition were performed at the end of the study.
    Results
    Diabetic group treated with both drugs demonstrated significant behavioral differences as compared to diabetic, vitamin E-treated diabetic (30mg/kg), and Berberine -treated diabetic (10 mg/kg) groups. In the meantime, cognitive test value demonstrated an increase in this group.
    Conclusion
    Berberine hydrochloride and vitamin E administration for 6 weeks improve cognitive dysfunction in streptozotocin -induced diabetes in rats.
    Keywords: Diabetes mellitus_Berberine hydrochloride_Vitamin E Spatial recognition_Objective recognition
  • Mortazavian Sm, Hosainian Z., Ghorbani A.* Pages 59-66
    Background And Objective
    Dorema aucheri, Stachys pilifera and Trachyspermum copticum are used in Iranian traditional medicine especially in the province of Kohgilouyeh and Boyerahmad. This study aimed to determine the effect of these plants on proliferation of rat brain oligodendrocytes.
    Materials And Methods
    Macerated hydroalcoholic extract of each plant was prepared using 50% ethanol. The OLN-93 oligodendrocytes were incubated for 24 h with different concentrations of these extracts. Then, percentage of viable cells was determined using a method based on the reduction of tetrazolium salt.
    Results
    Extract of Dorema aucheri at 50, 100, 200, and 400 µg/ml decreased viable cells from 100 ± 4% (control cells) to 84 ± 4, 58 ± 6 (P<0.001), 6 ± 0.5 (P<0.001) and 4 ± 0.5% (P 0.001), respectively. Similarly, Stachys pilifera extract at 50, 100, 200 and 400 µg/ml decreased viable cells from 100 ± 4% to 81 ± 6, 64 ± 3 (P<0.01), 61 ± 4 (P<0.01) and 55 ± 2% (P<0.001), respectively. Also, Trachyspermum copticum extract at concentrations higher than 50 µg/ml significantly decreased percentage of viable cells.
    Conclusion
    Extracts of Dorema aucheri, Trachyspermum copticum and Stachys pilifera reduce proliferation of rat brain oligodendrocytes.
    Keywords: Dorema aucheri boiss, Stachys pilifera, Trachyspermum copticum, Oln, 93 cell line, Antiproliferative effect
  • Aslani E.*, Naghsh N., Ranjbar M Pages 67-79
    Background And Objective
    Chronic myeloid leukemia (CML) is a malignant clonal disorder of hematopoietic stem cells which results in increase of myeloid and erythroid cells and platelets in the peripheral blood and hyperplasia in bone marrow. This research evaluated the cytotoxic effect of aqueous, methanolic and ethanolic extracts of M. spicata leaves on K562 cell line as a model of chronic myeloid leukemia.
    Materials And Methods
    In this experimental trial, leaves of M. spicata were collected from Booin city and extracted using soxhlet method. K562 cells were cultured and treated with concentrations of extracts (12.5- 150ìg/ml). Cytotoxicity of M. spicata extracts against K562 leukemia cells was estimated by the MTT test method. The absorbance was measured using ELISA plate reader at 540 nm.
    Results
    Ethanolic extract showed the highest cytotoxic effect (IC50=75 ìg/ml) whereas aqueous extract showed the least cytotoxic effect (IC50=150 ìg/ml) among the extracts. Methanol extracts showed the cytotoxic effect with IC50=100 ìg/ml on K562 cell line. Aqueous and alcoholic extracts exhibited a dosedependent cytotoxic effect on K562 cell line.
    Conclusion
    Considering the cytotoxic effects of aqueous and alcoholic extracts of M. spicata leaves on K562 cells, this plant can be considered as a potential candidate for further studies in the treatment of CML.
    Keywords: Cytotoxic, Leukemia, Mentha spicata, Soxhlet. K562, CML
  • Pahlevanzade M., Rahmani Nia F.*, Shabani R Pages 80-90
    Background And Objective
    This study was carried out to investigate the relationship between the amount of physical activity and daily calcium intake with body mass index and the amount of bone density in post-menopausal female patients.
    Materials And Methods
    This descriptive-cross sectional study was performed on 80 post-menopausal women with mean age of 58.13±7.59 years and BMI mean of 26.69±3.66. Participant's physical activity level was measured using Beck Physical Activity Questionnaire and daily calcium intake was measured using Food Frequency Questionnaire (FFQ) and three-day dietary recall. Bone densitometry method was used for determining bone density in the spinal and femur bone regions. To analyze the data, SPSS software was used.
    Results
    Physical activity in 53.8% of the participants was in low level and calcium intake of 62.5% of them was lower than daily recommended level. Frequency distribution of bone density in spine region was 37.5% osteopenia and 26.2% osteoporosis while in femur bone it was 48.8% osteopenia and11.2% osteoporosis (p≤0/05). Women with a lower physical activity had 51.2% osteopenia and 46.5% osteoporosis in spine region along with 69.8% osteopenia and 20.9% osteoporosis in the femur bone region. Women whose daily calcium intake was lower than the recommended amount suffered from 38% osteoporosis and 36% osteopenia in spine region and 70% osteopenia and 14% osteoporosis in the femur region.
    Conclusion
    In our study, most menopause women had osteopenia in both spinal and femur bone regions. Due to the significant effect of physical activity and daily calcium intake on bone density, an increase in daily calcium intake and encouragement of women to take part in physical activities are recommended.
    Keywords: Physical activity, Daily calcium intake, Bone density, Menopause, Osteoporosis
  • Zajkani E.*, Joolaie M., Faghihzadeh S Pages 91-100
    Background And Objective
    Polymerization shrinkage in composite resins is responsible for microleakage restoration. A recently introduced composite resin Filtek P90 is based on siloxanes and oxiranes which polymerize by cationic "ring opening" polymerization resulting in reduced polymerization shrinkage. The aim of this study was comparative evaluation of microleakage in class II cavities restored with a silorane resin composite (Filtek P90) or a methacrylate based composite (Z250) using two different techniques of total bonding and open sandwich.
    Materials And Methods
    A class II cavity was prepared on the mesial and distal surfaces of twenty four caries-free premolars, with the gingival margin of the cavity being 1 mm under CEJ. Teeth were assigned to restorative material and operative techniques (total bonding, open Sandwich (resin composite, RMGI), to four groups of 12 cavities: I: silorane-based composite (Filtek P90); II: RMGI (Fuji II) & Filtek p90; III: methacrylate based composite (Z250); IV: RMGI & Z250. The restored teeth were examined for microleakage after thermocycling) 5-55°c) and immersion, in a basic fuchin 0.5% solution 24 hours) and sectioned with diamond disk, using stereomicroscope (20X). The degree of dye penetration was recorded and analyzed with SPSS16 and Fisher’s exact test.
    Results
    Differences between group I with other groups were significant (P 0.01). Group III showed most microleakage in the degree of dye penetration 2. No significant difference was observed in groups II, I and IV.
    Conclusion
    Open sandwich technique (groups I, IV) and p90 composite (total bonding) in group I showed the least microleakage.
    Keywords: Microleakage, Resin composite, Glass ionomer, Siloran, Methacrylate
  • Tamtaji Or, Taghizadeh M., Takhtfiroozeh Sm, Talaei Sa* Pages 101-111
    Background And Objective
    Impaired cognitive function and memory, a characteristic of Alzheimer's disease, can be caused by decreased activity of the cholinergic system. Scopolamine, a muscarinic receptor antagonist, may cause temporary impairment in memory and provide an Alzheimer's disease model. This study was designed to evaluate the effects of water extract of Elaeagnus Angustifolia on memory impairment caused by scopolamine.
    Materials And Methods
    Sixthy male Wistar rats were randomly assigned to 6 groups (n=1 for each group). Four groups received scopolamine (1mg/kg, IP) and water extract of Elaeagnus Angustifolia (50, 100, 200 and 400 mg/kg) along with a positive control group (received scopolamine) and a negative control group. Water extract of Elaeagnus Angustifolia was administered through gavage every day for 4 weeks. Using Morris water maze (MWM), spatial learning and memory were evaluated.
    Results
    The present study showed that scopolamine injection leads to impairment of learning and memory of rats in the Morris water test (P<0.0001). In addition, Elaeagnus Angustifolia water extracts dosedependently improved the learning and memory impairment induced by scopolamine in rats (P<0.0001). There was no significant difference between groups that received water extract of Elaeagnus Angustifolia and negative control group (P=1).
    Conclusion
    Water extract of Elaeagnus Angustifolia improves spatial learning and memory induced by scopolamine in rats.
    Keywords: Elaeagnus angustifolia, Memory, Scopolamine, Morris water maze, Rats
  • Abtahi Froushani Sm, Esmaeili Gouvarchin Ghaleh H., Rezapor R., Mansori Motlagh B., Rostaei A Pages 112-121
    Background And Objective
    The roots of Glycyrrhiza glabra (Liquorice) have long been used in traditional medicine to treat a variety of ailments from simple coughs to hepatitis and even more complexities such as cancers. This study was conducted to grasp the immunomodulatory properties of the roots of Glycyrrhiza glabra in NMRI-mice challenged with sheep red blood cells (SRBCs).
    Materials And Methods
    The study population consisted of 20 male mice that randomly divided into two equal groups and immunized with SRBC. Mice in the treatment group orally received 0.75 g/Kg hydroalcoholic extract of Glycyrrhiza glabra every day from the beginning of the study for 2 weeks.
    Results
    The results indicated a significant increase in the level of anti-SRBC antibody and simultaneously a significant decrease in the level of cellular immunity in the treatment group compared to the control group. Moreover, the level of the respiratory burst of phagocyte cells of splenocytes significantly decreased in the treatment groups, while the level of lymphocyte proliferation significantly increased in the treatment group as compared to the control group.
    Conclusion
    Hydroalcoholic root extract of Glycyrrhiza glabra may be used as a natural source in immune system.
    Keywords: Glycyrhiza glabra L, Humoral immunity, Cellular immunity
  • Sadeghi F.*, Khalaj, Kondori M., Hosseinpour Feizi Ma, Shaikhzadeh Hesari F Pages 122-131
    Background And Objective
    Learning is the acquisition of information about the world and memory is a mechanism to encode, store and retrieve the learned information. Weak memory and learning disorders are the most common cognitive problems. In the present study, the pharmacological effects of aqueous extract of Boswellia on learning and spatial memory in male rats was investigated using the Morris water maze (MWM) test.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 21 male rats were divided into 3 groups including a control group (distilled water) and two groups treated with aqueous extract of Boswellia 50 and 100 mg/kg) that received the treatment for 4 weeks. To evaluate learning ability of animals, Morris Water Maze was used.
    Results
    In the first and the last day of training, all groups showed significant reduction in escape latency (P<0.0001) and traveled distance (P<0.0001). In the sixth day of training, both treatment groups showed significant reduction in escape latency (P<0.05) and traveled distance (P<0.05) in comparison with the control group.
    Conclusion
    The results suggest that intake of Boswellia facilitates the learning and spatial memory formation in rats via Morris water maze test method.
    Keywords: Boswellia, Spatial memory, Morris water maze test