فهرست مطالب

فصلنامه تحقیقات مهندسی کشاورزی
سال پانزدهم شماره 2 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مژده خلیلی، مهدی اکبری، ابوطالب هزارجریبی، مهدی ذاکری نیا، فریبرز عباسی صفحه 1
    کاهش چشم گیر کمیت و کیفیت منابع آب در دسترس، بشر را وا می دارد تا آب را به شکلی درست تر مصرف کند.
    سیستم های نوین آبیاری مانند آبیاری زیرسطحی، از راه هایی هستند که باعث افزایش بازده و کارایی مصرف آب می شوند. در این روش های آبیاری، با توزیع آب در داخل نیم رخ خاک، سطح خاک خشک باقی می ماند و تبخیر کاهش می یابد. در طراحی آبیاری قطره ای زیر سطحی، شکل و ابعاد پیاز رطوبتی عامل اصلی در تعیین عمق نصب لوله های قطره چکان دار و فاصله قطره چکان ها از یکدیگر است و به این منظور مدل های زیادی ارائه شده که با داشتن مشخصات هیدرولیکی خاک، دبی خروجی و حجم آب خارج شده، می توانند تخمین قابل قبولی از شکل پیاز رطوبتی ارائه دهند. در این تحقیق، برای برآورد پیاز رطوبتی از روش آنالیز ابعادی، به دلیل ساده بودن و نیز کم بودن تعداد پارامترهای موردنیاز، به عنوان مدل تجربی و مدل عددی HYDRUS-2D استفاده شد. مقادیر اندازه گیری شده، شکل پیاز رطوبتی در سیستم آبیاری قطره ای زیر سطحی (شامل عمق خیس شده در پایین قطره چکان، عمق خیس شده در بالای قطره چکان و عرض خیس شده) در یک خاک لومی با عمق نصب 40 سانتی متر زیر سطح خاک با دبی 5/ 3 لیتر در ساعت با نتایج هر دو مدل مقایسه شد. ضریب تبیین بالای بین 88/ 0 تا 97/ 0 برای مدل HYDRUS-2D و 94/ 0 تا 98/ 0 برای مدل تجربی به دست آمد که دقت هر دو مدل را در تعیین ابعاد پیاز رطوبتی در آبیاری قطره ای زیرسطحی نشان می دهد
    کلیدواژگان: آبیاری قطرهای زیرسطحی، خاک لومی، عرض خیس شدگی، عمق خیس شدگی
  • علی اکبر صلح جو، سید ابراهیم دهقانیان صفحه 15
    از عوامل موثر بر عملکرد گندم، استفاده بهینه از بقایای گیاهی و آب است. از این رو نیاز است تا روش های مدیریت بقایای گیاهی و زمان اجرای پی آب روی پشته های عریض بررسی و ارزیابی شود. این تحقیق در قالب طرح آماری اسپلیت بلوک و به مدت سه سال اجرا شد. تیمار اصلی، مدیریت بقایای گیاهی شامل: الف، سوزاندن بقایای گیاهی، ب، خارج کردن قسمت عمده ای از بقایای گیاهی+ ساقه خردکردن و ج، خارج کردن قسمت عمده ای از بقایای گیاهی + ساقه خردکردن + شخم با گاوآهن برگردان دار است. تیمار فرعی زمان اجرای پی آب شامل: الف، 7 روز پس از کاشت، ب، 14 روز پس از کاشت و ج، 21 روز پس از کاشت در 3 تکرار است. پارامترهای شاخص مخروطی خاک، درصد رطوبت خاک، درصد سبز، درصد بقایای گیاهی مانده بر سطح خاک، میزان آب مصرفی و عملکرد گندم اندازه گیری شد. نتایج نشان می دهد که تیمار استفاده از ساقه خردکن + گاوآهن برگردان دار، در مقایسه با سوزاندن بقایای گیاهی، باعث کاهش: شاخص مخروطی خاک به میزان 8/ 18 درصد، میزان سبز شدن 7 درصد، بقایای گیاهی مانده بر سطح خاک به میزان 63 درصد و آب مصرفی به میزان 5 درصد و نیز باعث افزایش ماده آلی خاک به میزان 5/ 3 درصد، عملکرد گندم به میزان 5 درصد و کارآیی مصرف آب بر اساس عملکرد گندم به میزان 3/ 11 درصد شده است. نتایج همچنین نشان می دهد که زمان اجرای پی آب تاثیر خاصی بر عملکرد گندم ندارد و می توان آن را به مدت 21 روز از تاریخ کاشت به تاخیر انداخت یا به عبارت دیگر آن را حذف کرد.
    کلیدواژگان: پشته های عریض، پی آب، کارایی مصرف آب، گندم آبی، مدیریت بقایای گیاهی
  • بهاره جمشیدی، سعید مینایی*، عزالدین مهاجرانی، حسن قاسمیان صفحه 27

    اسپکتروسکوپی فروسرخ نزدیک (NIR) در ترکیب با روش های شیمی سنجی، شامل پیش پردازش های طیفی و مدل سازی های چندمتغیره، یکی از پرکاربردترین روش های غیر مخرب اندازه گیری ویژگی های کیفی میوه ها و سبزی هاست که در سال های اخیر بیشتر مد نظر پژوهشگران بوده است. در این پژوهش، توانایی روش اسپکتروسکوپی NIR بازتابی در محدوده طیفی 1650-930 نانومتر به منظور پیش بینی غیر مخرب مواد جامد حل شدنی (SSC) و اسیدیته قابل تیتر کردن (TA) پرتقال تامسون، همچنین اثر پیش پردازش های مختلف طیفی بر دقت مدل های چندمتغیره پیش بینی کننده بررسی شد. در این راستا، مدل های واسنجی چندمتغیره حداقل مربعات جزئی (PLS) بر پایه اندازه گیری های مرجع و اطلاعات طیف های پیش پردازش شده با ترکیب روش های مختلف هموارسازی (میانگین گیری متحرک (MA)، ساویتزکی- گولای (SG)، تبدیل موجک (WT))؛ نرمال سازی (تصحیح پراکنش افزاینده (MSC)، توزیع نرمال استاندارد (SNV))؛ و افزایش قدرت تفکیک طیفی (مشتق های اول و دوم (D1، D2)) برای پیش بینی SSC و TA پرتقال ها تدوین شدند. نتایج نشان داد که اسپکتروسکوپی NIR بازتابی، در ترکیب با روش های شیمی سنجی، توانایی پیش بینی غیر مخرب SSC و TA پرتقال را دارد. همچنین، روش های پیش پردازش اثر مستقیم بر نتایج مدل های PLS تدوین شده برای پیش بینی این پارامترهای درونی داشتند و بهترین نتایج پیش بینی برای SSC(RMSEC = 0.430، rc = 0.923، RMSEP = 0.451، rp = 0.936، SDR = 2.798) و(TA (RMSEC = 0.133، rc = 0.883، RMSEP = 0.177، rp = 0.863، SDR = 1.853 بر پایه ترکیب روش های پیش پردازش MA + SNV به دست آمد.

    کلیدواژگان: آنالیز چندمتغیره، اسپکتروسکوپی فروسرخ نزدیک، روش های پیش پردازش، غیر مخرب
  • جعفر حبیبی اصل، عبدالعلی گیلانی صفحه 45
    پسماندهای بیش از 60 هزار هکتار از برنج زارهای دشت خوزستان، بالا بودن درصد رطوبت زمین (به علت پایین بودن تبخیر و تعرق و سنگین بودن بافت خاک)، محدود بودن زمان و احتمال بارندگی، انجام عملیات تهیه زمین به روش مرسوم را به منظور کشت گندم پس از برنج با مشکلاتی روبه رو می کند. برای ارائه بهترین روش خاک ورزی از نظر مدیریت بقایا، کاهش مصرف سوخت و هزینه ها، با حفظ یا افزایش عملکرد محصول و بهبود خصوصیات فیزیکی خاک، پژوهشی طی دو سال زراعی (91-1389) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی شاوور واقع در شمال اهواز به صورت کرت های نواری خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. نوارهای طولی شامل هفت روش خاک ورزی T1= شخم با گاوآهن برگردان دار+ دیسک+ ماله (روش مرسوم)، T2= گاوآهن قلمی + دیسک+ ماله، T3= گاوآهن قلمی + رتیواتور، T4= دیسک + رتیواتور، T5= دو بار دیسک عمود برهم+ ماله، T6= یک بار رتیواتور و T7= روش بی خاک ورزی با استفاده از دستگاه کاشت مستقیم در نظر گرفته شد. نوارهای عرضی نیز شامل فاکتوریل بقایای گیاهی دو رقم برنج عمده منطقه (دانیال و عنبوری) در دو روش کشت برنج (استفاده از روش پادلینگ و روش خشکه کاری مستقیم) بود. پارامترهای مورد اندازه گیری و ارزیابی عبارت بودند از مقدار سوخت مصرف شده، زمان مورد نیاز، ظرفیت مزرعه ای، میزان خرد و برگردان شدن بقایای برنج، میانگین قطر متوسط وزنی کلوخه ها، و عملکرد و اجزای عملکرد گندم. نتایج نشان می دهد که نوع بقایا و روش کاشت برنج قبل از گندم تاثیر معنی داری بر پارامترهای مورد ارزیابی ندارد، ولی بین روش های خاک ورزی از لحاظ میزان خرد شدن خاک، درصد خرد شدن و برگردان بقایا اختلاف معنی دار است. متوسط عملکرد دانه گندم در تیمارهای سال دوم آزمایش، نسبت به تیمارهای سال اول، به طور معنی داری 6/ 9 درصد کاهش نشان می دهد. به طور کلی، بر اساس نتایج حاصل از این آزمایش، برای کشت گندم پس از برنج در استان خوزستان، بسته به نوع ماشین ها و ادوات در دسترس، به ترتیب اولویت، یکی از روش های بی خاک ورزی یا کم خاک ورزی شامل دو بار دیسک + ماله، گاوآهن قلمی + دیسک + ماله یا یک بار گاوآهن دوار (رتیواتور) به جای روش مرسوم پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: بقایای برنج، بی خاک ورزی، عملکرد، کم خاک ورزی، گندم
  • شادی بصیری صفحه 63
    در این پژوهش عصاره هسته انار با شش حلال با درجات مختلف قطبیت استخراج شد. بازده استخراج، ظرفیت آنتی اکسیدانی و احیاکنندگی، توانایی به دام انداختن رادیکال های آزاد، ارزیابی تاثیر آن بر مقاومت حرارتی و شرایط اکسیداسیون روغن بدون آنتی اکسیدان سویا به عنوان یک سیستم مدل غذایی به صورت آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار آنالیز شد. بررسی راندمان عصاره گیری نشان می دهد که حلال های هگزان و استون به ترتیب بالاترین راندمان استخراج را از هسته و کنجاله هسته انار دارند. نتایج بررسی قدرت آنتی اکسیدانی احیای یون های آهن سه ظرفیتی و همچنین فعالیت به دام انداختن رادیکال های آزاد عصاره ها، نشان می دهد که عصاره متانولی هسته انار دارای بالاترین قدرت آنتی اکسیدانی و آنتی رادیکالی در بین سایر عصاره ها است. ارزیابی پایداری اکسایشی عصاره های استخراجی به روش رنسیمت نشان می دهد که عصاره متانولی هسته انار به صورت معنی داری پایداری اکسایشی نمونه شاهد را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: توانایی به دام انداختن رادیکال های آزاد، خواص آنتی اکسیدانی، رنسیمت، قدرت احیاکنندگی آهن، هسته انار
  • عاصفه لطیفی، محمدرضا علیزاده صفحه 77
    نیم جوش کردن یا پاربویل کردن مخلوطی از تیمار آبی و حرارتی بر شلتوک و شامل سه مرحله اصلی است: خیساندن در آب، حرارت دهی با بخار و خشک کردن. مهم ترین هدف پاربویل کردن کاهش درصد شکستگی برنج است، هرچند ارزش غذایی آن نیز افزایش می یابد. در این پروژه سه رقم برنج: طارم محلی، شیرودی و فجر تحت تیمار پاربویل شده قرار داده شدند و فاکتورهای تبدیل و کیفیت بین دو حالت پاربویل شدن و پاربویل نشدن مقایسه شدند. مهمترین تغییرات پس از پاربویل شدن کاهش معنی دار درصد خرده برنج در دو رقم شیرودی و فجر، کاهش سفیدی ارقام، تغییر در خصوصیات پخت و از جمله کاهش مواد جامد از دست رفته و افزایش سختی ارقام پاربویل شده است.
    کلیدواژگان: پاربویل شدن، خصوصیات پخت برنج، درصد شکستگی، سختی برنج، سفیدی
  • فرزاد گودرزی، فروغ شواخی صفحه 89
    گوجه فرنگی یکی از محصولات زراعی مهم ایران است. سالانه نزدیک به 30 درصد گوجه تولیدی کشور در فاصله برداشت تا مصرف از بین می رود. ظرفیت بالای تولید اتیلن در گوجه فرنگی دلیل اصلی رسیدن پس از برداشت سریع این محصول و خسارات ناشی از آن است. در این مطالعه، از غلظت های مختلف گاز 1- متیل سیکلوپروپن برای افزایش دوره انبارداری گوجه فرنگی رقم «هلیل» که در مرحله آغاز تغییر رنگ برداشت شده بود، استفاده شد. نتایج این بررسی نشان می دهد که این گاز قادر به کنترل اثر اتیلن موجود در هوای اطراف گوجه فرنگی، و ایجاد تاخیر در زمان رسیدن، نرم و قرمز شدن بافت میوه است. میزان تغییرات این ویژگی ها به غلظت و زمان تماس میوه با گاز بستگی دارد. با مصرف مقادیر مساوی یا بیش از 7/ 0 میکرولیتر در لیتر این گاز و زمان تماس 24 ساعت، تاخیری 15 تا 18 روزه در روند رسیدگی گوجه فرنگی ها ایجاد می شود. غلظت 35/ 1 میکرولیتر در لیتر این گاز، اگرچه در کنترل و به تعویق انداختن رسیدگی میوه کاملا موفق است، اما به دلیل ایجاد غیریکنواختی در قرمزی رنگ سطح گوجه فرنگی، می تواند باعث کاهش بازارپسندی محصول شود که از این رو قابل توصیه نیست.
    کلیدواژگان: انبارداری، زمان رسیدن، ضایعات، گوجه فرنگی، متیل سیکلوپروپن
  • نسرین جمشیدی کلجاهی، بابک قنبرزاده*، جلال دهقان نیا، علی اکبر انتظامی، محمود صوتی خیابانی صفحه 99

    در این پژوهش، برای بهبود ویژگی های کاربردی فیلم های بر پایه نشاسته، ابتدا از میزان ثابت اسیدسیتریک و پلی وینیل الکل (PVOH) استفاده و پس از آن اثر سطوح مختلف غلظت دو نوع نانوذره نانوکریستال سلولز (CNC) و دی اکسید تیتانیم (TiO2) به صورت توام و نرم کننده گلیسرول (GLY) بررسی شد. آزمون گرماسنجی پویشی افتراقی(DSC) نشان می دهد که افزودن CNC و TiO2 به ترتیب موجب افزایش دمای ذوب و انتقال شیشه ای و کاهش دمای ذوب و افزایش دمای انتقال شیشه ای در زیست نانوکامپوزیت ها می شود. سپس اثر غلظت سه افزودنی فوق بر میزان جذب آب، حلالیت در آب و خواص رنگی زیست نانوکامپوزیت بر پایه نشاسته نرم شده (PS) مورد بررسی قرار گرفت و مقادیر غلظت بهینه آنها با طرح مرکب مرکزی توسط روش سطح پاسخ (RSM) تعیین گردید. نتایج حاصل از بهینه سازی فرمولاسیون با روش سطح پاسخ (RSM) نشان می دهد که غلظت TiO2، CNC و GLY به ترتیب به صورت درجه دوم، خطی و درجه دوم بر میزان جذب رطوبت معنی دار و مقادیر بهینه متغیرهای TiO2، CNC و GLY برای حداقل جذب رطوبت به ترتیب 118/ 0، 30/ 0 گرم و 36/ 1 میلی لیتر است. استفاده توام CNCو TiO2باعث بهبود کاهش جذب رطوبت و انحلال پذیری در آب زیست نانوکامپوزیت می شود و تاثیرگذاری CNCبیشتر از TiO2 است. مقادیر بهینه متغیرهای TiO2، CNC و GLY برای حداقل اندیس زردی به ترتیب 235/ 0، 0 گرم و 06/ 1 میلی لیتر است.

    کلیدواژگان: دی اکسید تیتانیم، زیست نانوکامپوزیت، نانوکریستال سلولز، نشاسته، PVOH
|
  • M. Khalili, M. Akbari, A. Hezarjaribi, M. Zakerinia, F. Abbasi Page 1
    Subsurface drip irrigation can increase irrigation and water use efficiency. This irrigation method distributes water into the soil, leaving the surface of the soil dry and decreasing evaporation. In the design of subsurface drip irrigation (SDI) systems, the dimensions of the wetted onion determine the installation depth and spacing of the drippers. Several models have been developed to simulate soil moisture patterns and the wetting front using soil hydraulic parameters, emitter discharge rate and volume of water discharged. The present study used the powerful numerical model HYDRUS-2D and dimensional analysis, which requires fewer parameters to predict the wetted zone using the empirical method. The predicted values for wetting depth (upward, downward) and horizontal dimensions were compared with those obtained by laboratory testing conducted in loamy soil at 40 cm in depth. R2 varied from 0.88 to 0.97 for HYDRUS-2D and 0.94 to 0.98 for the empirical model. The results showed that the simulated andexperimental results were in very good agreement and that the empirical model better predicted the dimensions of the wetted onion.
    Keywords: Empirical model, HYDRUS, 2D model, Subsurface drip irrigation, Wetting pattern
  • A. A. Solhjou, S. A. Dehganian Page 15
    The effective parameters of the present study on wheat yield were the optimum use of residue and water. The effects of residue management and post-irrigation methods on raised bed planting systems were evaluated for irrigated wheat. This study was a split-block design with three replications. The levels of residue management considered as main plots were burned straw (B), partial removal of straw + stalk shredder (R), and partial removal of straw + stalk shredder + moldboard plowing (RP). The effects of delayof post-irrigation was measured at 7 d (I7), 14 d (I14), and 21 d (I21) after planting for the sub-plots. The soil cone index, moisture content, percentage of plant emergence, percentage of surface residue cover, weight of 1000 kernels, water use, and wheat yield were measured. The results indicated that treatment RP decreased the cone index 18.8%, plant emergence 7%, surface residue cover 63%, and water use 5%, and increased organic matter 3.5%, wheat yield 5%, and water use efficiency based on wheat yield 11.3% compared to treatment B. The results also showed that timing of post-irrigation had no significant effect on wheat yield. This indicates that post-irrigation can be delayed until 21 d after planting, which effectively eliminates the need for post-irrigation.
    Keywords: Irrigated wheat, Post, irrigation, Raised bed, Residue management, Water use efficiency
  • B. Jamshidi, S. Minaei *, E. Mohajerani, H. Ghassemian Page 27

    Near-infrared spectroscopy (NIRS) combined with chemometric methods of spectral pre-processing and multivariate modeling is popular non-destructive method for measuring quality attributes of fruits and vegetables. The present study investigated the feasibility of reflectance NIRS in a spectral range of 930 1650 nm for non-destructive prediction of soluble solids content (SSC) and titratable acidity (TA) in Thomson oranges. The effect of spectral pre-processing methods on the accuracy of multivariate predictor models was also assessed. Partial least squares (PLS) multivariate calibration models were developed using the reference measurements and pre-processed spectra. The following methods were used: smoothing (moving average (MA), Savitzky-Golay (SG), wavelet transform (WT)); normalizing (multiplicative scatter correction (MSC), standard normal variate (SNV)); and increasing the spectral resolution (the first and second derivatives (D1, D2)) to predict the SSC and TA of oranges. The results indicate that reflectance NIRS plus chemometrics gives the potential for non-destructive prediction of SSC and TA in oranges. Preprocessing methods directly affected the results of the PLS models. The best prediction results for SSC (RMSEC = 0.430, rc = 0.923, RMSEP = 0.451, rp = 0.936, SDR = 2.798) and TA (RMSEC = 0.133, rc = 0.883, RMSEP = 0.177, rp = 0.863, SDR = 1.853) were achieved based on a combination of the MA + SNV pre-processing methods.

    Keywords: Multivariate analysis, Near, infrared spectroscopy, Non, destructive, Pre, processing methods
  • J. Habibi, Asl, A. A. Gilani Page 45
    Paddy rice residue covers more than 60000 ha of the Khuzestan plain. High soil moisture content (low evaporation and heavy soil texture), time limitations, and the likelihood of rainfall make conventional tillage methods unsuitable for wheat cultivation after the rice harvest. The present study investigated the best residue management method, and fuel and time savings, to produce acceptable yields and improve the physical properties of the soil. The study was conducted on silty-clay soil from 2010-2012 at Shavoor Agricultural Research Station in northern Ahwaz province in Iran. Testing was conducted in strip plots using a randomized complete block design with three replications. The main plots were tillage
    Method
    T1 = conventional plow + disc harrow + leveler; T2 = chisel plow + disc harrow + leveler; T3 = chisel plow + rotavator; T4 = disc harrow + rotavator; T5 = two passes of disc harrow + leveler; T6 = one pass of rotavator; and T7 = no tilling or drilling. Subplots combine two rice residue cover varieties (LD183 and Anboory) with two rice-growing methods (paddling and dry seeding). The results showed that the highest (49.1 l/ha) and lowest (20 l/ha) fuel consumption were recorded for T1 and T7, respectively. Fuel consumption decreased 35% for T2, 20% for T3, 31% for T4, 50% for T5, 44% for T6, and 59% for T7 over T1. T1 at 4.3 h/ha and T7 at 0.5 h/ha had the highest and lowest total operation times, respectively. Total operational time decreased 46% for T2, 35% for T3, 39% for T4, 70% for T5, 53% for T6, and 88% for T7 over T1. Total operational cost of conservation tillage methods decreased 20% to 33% over T1. Type of rice residue and rice growing method had no significant effect on wheat grain yield or on other parameters. There was a significant difference between tillage methods versus seeding depth and soil versus residue break-up. Wheat grain yield for the first year of testing was significant and 9.6% higher than for the second year. The results for sowing wheat after rice harvest in silty-clay soil in Khuzestan provinceusing available machinery recommends tillage methods T7, T5, T2 or T6 instead of conventional method T1.
    Keywords: Decreasing tillage, Rice residue, Wheat, Yield, Zero tillage
  • Sh. Basiri Page 63
    The effect of 6 solvents with different polarities on the extraction of pomegranate seed extracts was studied. Extraction efficiency, reducing activity, radical scavenging properties and the effect of each extract on thermal resistance (oxidative stability index) of antioxidant-free soybean oil were analyzed using a factorial test in a completely randomized design with 3 replications. The results showed that the highest extraction yield from pomegranate seeds was hexane extract and from defatted seeds was acetone extract. The antioxidant properties of the different extracts were analyzed using FRAP and DPPH and revealed that methanol seed extract had the highest antioxidant properties. The antioxidant efficiency of the seed extracts prepared using solvents in combination with antioxidant-free soybean oil was measured using a Rancimat. The results showed that methanol seed extract increased the oxidative stability of the oil sample.
    Keywords: Antioxidant properties, Pomegranate seed, Radical scavenging property, Rancimat, Reducing activity
  • A. Latifi, M. R. Alizadeh Page 77
    Parboiling of paddy rice is a three-step hydrothermal process consisting of soaking, heating and drying. Parboiling decreases the percentage of broken rice and increases the nutritional value of the rice. The present study examined the Tarom, Shirody and Fajr rice varieties. The rice was parboiled, then milled and the variables for parboiled and non-parboiled rice were recorded. The most significant change was the decrease in broken rice in the Shirody and Fajr varieties, and a decrease in whiteness and solids and an increase in hardness in all parboiled rice varieties.
    Keywords: Broken rice, Cooking properties, Hardness, Parboiling, Whiteness
  • F. Goodarzi, F. Shavakhi Page 89
    Tomatoes are an economically important crop in Iran. Approximately 30% of the crop is lost from the consumption chain during harvest. The high production of ethylene by tomatoes is the main reason for rapid ripening and consequential loss. The present study tested various concentrations of 1-MCP gas in a tomato storage jar. The tomato cultivar Rapsona was harvested at the breaker stage of ripening for use in this study. The results demonstrated that the presence of 1-MCP in the storage atmosphere controlled the ethylene, extended the ripening time of green tomatoes, delayed softening of texture and changes the surface color of the fruit to red. The effectiveness of these parameters depended on 1-MCP concentration and length of contact of the fruit with the activated gas. Ripening of treated tomatoes was delayed for 15-18 d with the application of ≥0.7 μl/l 1-MCP and an exposure time of 24 h. Despite the success in controlling and delaying fruit ripening, the use of 1.35 μl/l 1-MCP is not recommended because of the lack of uniformity in the fully-ripened red tomatoes, which decreases utility and production of a market-friendly product.
    Keywords: MCP, Ripening time, Storage, Tomato, Waste
  • N. Jamshidi, Kaljahi, B. Ghanbarzadeh, J. Dehghannia, A. A. Entezami _ Page 99

    The present study used a constant level of citric acid and polyvinyl alcohol and different amounts of nanocrystalline cellulose (CNC) and TiO2 nanoparticles to improve the properties of starch film. The effect of different amounts of glycerol was also examined. The results of differential scanning colorimetry demonstrated that the addition of CNC increased the melting and glass transition temperatures and the addition of high levels of TiO2 decreased the melting temperature and increased the glass transition temperature. The effects of these three compounds on the hydrophobicity and color of bionanocomposite plasticized starch were studied and their optimum values determined using a central composite design in response surface methodology. Water uptake data showed that the quadratic effect of TiO2 concentration and the linear and quadratic effects of CNC and GLY concentrations were significant. The optimum levels for TiO2, CNC and GLY for minimum water uptake were 0.118, 0.3 g and 1.36 ml, respectively. Quadratic CNC concentrations and linear glycerol concentrations were significant for water solubility. The optimum levels of TiO2, CNC and GLY for minimum water solubility were 0.235, 0.30 g and 1.36 ml, respectively. The CNC concentration had linear and quadratic effects on the yellowness index (YI) of the bionanocomposite. There was a significant interaction between TiO2 and GLY. The optimum levels of TiO2, CNC and GLY for minimum YI were as 0.235, 0 g and 1.06 ml, respectively.

    Keywords: Bionanocomposites, Nanocrystalline cellulose, Starch, PVOH, Thermal properties, Titanium dioxide