فهرست مطالب

فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی - سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، بهار 1393)

فصلنامه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • داریوش نوروزی، فرشیده ضامنی، سهیلا شرف زاده صفحات 5-23
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر به کارگیری نرم افزار آموزشی بر یادگیری فعال درس ریاضی دانش آموزان پایه پنجم (با رویکرد ساختن گرایی) بوده است. روش پژوهش، از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با دو گروه آزمایش و شاهد بوده است. جامعه آماری، کلیه دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی در سال 1391، به تعداد 1278 نفر و نمونه آماری به تعداد 50 نفر بود که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. برای بررسی پیشرفت تحصیلی، به طراحی سوالات مداد کاغذی در درس ریاضی پرداخته و ضریب پایایی سوالات با اجرای آزمایشی، 85/0 محاسبه شد. برای تعیین انگیزش تحصیلی، از پرسش نامه استاندارد هارتر و برای سنجش یادگیری خلاقانه، از پرسش نامه استاندارد خلاقیت تورنس استفاده شد. آموزش توسط نرم افزار ActivInspire انجام شد. مراحل اجرایی برای تعیین تاثیر نرم افزار شامل اجرای پیش آزمون، بررسی همتا بودن دو گروه آزمایش و شاهد، آموزش توسط رسانه با نرم افزار ActivInspire، اجرای پس آزمون، و اجرای پرسش نامه ها بود. داده ها با استفاده از آزمون tدو گروه مستقل و با کمک نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل واقع شد. نتایج نشان داد که به کارگیری نرم افزار آموزشی بر پیشرفت تحصیلی و افزایش انگیزه یادگیری فعال دانش آموزان در درس ریاضی موثر بوده، ولی بر یادگیری خلاقانه دانش آموزان در درس ریاضی تاثیری نداشته است.
    کلیدواژگان: نرم افزار آموزشی، درس ریاضی، پیشرفت تحصیلی، انگیزش تحصیلی، یادگیری خلاقانه، رویکرد ساختن گرایی
  • اعظم مرادی، افسانه بنی طالبی، سحر پژوهش صفحات 25-47
    هدف این تحقیق، تعیین سهم هر یک از متغیرهای سرسختی روان شناختی، خودکارآمدی و انگیزش پیشرفت در پیش بینی نگرش به کامپیوتر در دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز شهرکرد بود. نوع تحقیق، همبستگی از نوع پیش بینی بود. جامعه آماری، شامل تمام دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز شهرکرد در نیمسال اول سال تحصیلی 92-1391 بود. نمونه پژوهش عبارت بود از 100 نفر از جامعه آماری که به شیوه تصادفی طبقه ای (بر حسب رشته تحصیلی)، از 10 رشته این دانشگاه انتخاب شدند. برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق از مقیاس نگرش به کامپیوتر (CAS)، پرسش نامه سرسختی اهواز (AHI)، مقیاس خودکارآمدی عمومی (GSE) و پرسش نامه انگیزش پیشرفت هرمنس استفاده شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیل رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد که سرسختی روان شناختی به طور معناداری نگرش به کامپیوتر دانشجویان را پیش بینی می کند (000/0 =P) و افزودن متغیر خودکارآمدی به متغیر سرسختی روان شناختی، قدرت پیش بینی نگرش به کامپیوتر دانشجویان را افزایش می دهد (000/0 = P)، اما، اضافه شدن متغیر انگیزش پیشرفت به معادله باعث افزایش معنادار قدرت پیش بینی نگرش به کامپیوتر در دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز شهرکرد نمی شود. نتیجه این که از جمله راه های بهبود نگرش دانشجویان به کامپیوتر، تقویت سرسختی روان شناختی و خودکارآمدی در آنها است.
    کلیدواژگان: نگرش به کامپیوتر، سرسختی روان شناختی، خودکارآمدی، دانشجویان، دانشگاه پیام نور
  • لیلا بختیاری، عزت الله قدم پور، منصوره بختیاری، علی اکبر سادین صفحات 49-63
    پژوهش حاضر، با هدف بررسی و مقایسه میزان سواد اطلاعاتی و مهارت های اجتماعی دانش آموزان دوره متوسطه تحت آموزش سنتی و آموزش از راه دور انجام شده است. پژوهش، به لحاظ هدف تحقیق از نوع کاربردی و به لحاظ جمع آوری داده ها، توصیفی از نوع روش پیمایشی مقطعی است. جامعه آماری، کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه شهرستان اراک به تعداد 5400 نفر است. حجم نمونه 240 نفر بود که با ترکیب روش های نمونه گیری طبقه ای و خوشه ایانتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه استاندارد شده مهارت اجتماعی و پرسش نامه محقق ساخته سواد اطلاعاتی بود. پس از تعیین روایی سوال های پرسش نامه، ضریب پایایی پرسش نامه ها محاسبه و به ترتیب، سواد اطلاعاتی 91/0 و مهارت اجتماعی 73/0 به دست آمد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، درصد، فراوانی، انحراف معیار) و آمار استنباطی (تی برای دو نمونه مستقل) استفاده شد. نتایج نشان داد، بین سواد اطلاعاتی و مهارت های اجتماعی دانش آموزان تحت آموزش سنتی با دانش آموزان آموزش از راه دور تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، سواد اطلاعاتی، مهارت های اجتماعی، آموزش از راه دور
  • فریده حق شناس کاشانی، کاظم رمضانی، مینا جمشیدی اوانکی صفحات 65-86
    پژوهش حاضر، با هدف مطالعه ارتباط بین به کارگیری فن آوری اطلاعات و ارتباطات با توانمندسازی کارکنان دانشگاه انجام گرفت. این تحقیق، از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، از نوع همبستگی است. جامعه آماری، کلیه کارکنان حوزه ستادی در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران و واحد تهران مرکز می باشند که تعداد آنها در سال تحصیلی 92 -1391 مشتمل بر 225 نفر بود. از بین افراد مذکور، با روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم جامعه و با استفاده از فرمول کوکران، 143 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها، پرسش نامه فن آوری اطلاعات و ارتباطات با 15 سوال و پایایی 925/0 و پرسش نامه توانمند سازی کارکنان با 35 سوال و پایایی 928/0، در طیف پنج گزینه ای لیکرت مورد استفاده قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک روش های آمار توصیفی و استنباطی هم چون، ضریب همبستگی اسپیرمن و پیرسون از طریق نرم افزار SPSS انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که بین به کارگیری فن آوری اطلاعات و ارتباطات با مولفه های توانمند سازی کارکنان شامل بهبود عملکرد، استقلال و آزادی کاری، احساس مسوولیت تصمیم گیری، تنوع شغلی، خود کنترلی، توان و تمایل و رشد حرفه ای کارکنان، همبستگی معناداری وجود دارد و از بین ابعاد توانمندسازی، مولفه بهبود عملکرد کارکنان، بیشترین رابطه و مولفه خود کنترلی کارکنان، کمترین رابطه را با متغیر فن آوری اطلاعات و ارتباطات داشت.
    کلیدواژگان: فن آوری اطلاعات و ارتباطات، سیستم های اطلاعاتی، توانمندسازی کارکنان، دانشگاه آزاد اسلامی
  • سارم ظفری، نوروزعلی کرمدوست، کمال درانی، محسن نظرزاده زارع صفحات 87-106
    هدف از پژوهش حاضر، مشخص کردن میزان استفاده دانشجویان تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) دانشگاه تهران از تلفن همراه جهت مقاصد آموزشی و عمومی می باشد. جهت نیل به این هدف، با استفاده از روش تحقیق توصیفی- پیمایشی به بررسی دیدگاه های دانشجویان پرداخته شد. جامعه آماری این پژوهش، شامل 12933 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه تهران بودند که از این شمار، تعداد 516 دانشجو بر اساس نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته بود که روایی آن توسط استادان و متخصصان آموزش الکترونیکی مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 84/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کلموگروف- اسمیرنف، تحلیل واریانس یک راهه، و کروسکال الیس در نرم افزار SPSS استفاده شد. یافته ها نشان داد، میزان استفاده دانشجویان از قابلیت ها و امکانات تلفن همراه جهت مقاصد عمومی و آموزشی، کم تر از مقدار متوسط بوده است و تنها در بعضی از قابلیت ها نظیر؛ فایل صوتی، اس ام اس (پیام متنی) و مکالمه جهت مقاصد عمومی این مقدار بیش از متوسط بوده است. دیگر یافته ها نشان داد، استفاده عمومی از تلفن همراه بر اساس مقاطع و رشته های تحصیلی دانشجویان دارای تفاوت معناداری است، ولی در هیچ کدام از زیرگروه های تحصیلی در استفاده از قابلیت ها و امکانات تلفن همراه برای مقاصد آموزشی تفاوت معناداری مشاهده نشد. بنابراین، لازم است که استادان، جهت تشویق بیشتر جامعه دانشجویی به استفاده از فن آوری های سیار برای مقاصد آموزشی به تغییر در رویکردهای سنتی خود در فرآیند یاددهی- یادگیری مبادرت ورزند.
    کلیدواژگان: یادگیری سیار، تلفن همراه، یادگیری الکترونیکی، دانشگاه تهران
  • محمدحسن احمدی، طاهره الهی صفحات 107-126
    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی سطوح مختلف هیجان خواهی و بررسی ارتباط آن با کاربری از امکانات جانبی تلفن همراه بود. روش تحقیق به کار گرفته شده از نوع همبستگی است. نمونه پژوهش، شامل400 دانشجوی کارشناسی (228 دختر و 172 پسر) دانشگاه زنجان در سال تحصیلی 93-1392 است که با استفاده از نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. در بین این افراد، پرسش نامه هیجان خواهی و کاربری از تصاویر و کلیپ تلفن همراه به اجرا درآمد. یافته ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تی گروه های مستقل تجزیه و تحلیل شد. بررسی های آماری، ارتباط معناداری را بین هیجان خواهی و کاربری از تصویر و کلیپ تلفن همراه آشکار ساخت. به علاوه کاربری از گالری عکس تلفن همراه در افرادی که در گروه کم هیجان قرار داشتند، در مقوله های تصاویر سیاسی و دینی، به شکل معناداری پایین تر از افرادی بود که در گروه پرهیجان قرار داشتند. کاربری افراد کم هیجان از کلیپ تلفن، در مقوله های آسیب های اجتماعی، عاشقانه، طبیعت، شعرا، نویسندگان، ورزشی (در ارتباط با زنان) و توجه به گروه های سیاسی و علمی به شکل معناداری بیشتر از افراد گروه پر هیجان بود، در مقابل، کاربری افراد با هیجان بالا، در زمینه کلیپ های شو و برهنه و نیمه برهنه، به شکل معناداری بیشتر از افرادی بود که در گروه کم هیجان قرار داشتند. کاربری دختران در مقوله های سیاسی، چهره های مذهبی و ادبی بیشتر از پسران و کاربری پسران در مقوله های چهره های سیاسی و ورزشی بیشتر از دختران می باشد.
    کلیدواژگان هیجان خواهی؛ وابستگی؛ تلفن همراه؛ امکانات جانبی؛ دانشجویان
  • روح الله باقری مجد، میرمحمد سیدعباس زاده، یدالله مهرعلیزاده، سکینه شاهی صفحات 127-144
    طراحی الگوی آمادگی پداگوژیک در آموزش عالی مجازی، به منظور ایجاد تمرکز بیشتر، انجام پیش بینی لازم، تدارک و سرمایه گذاری مناسب و تهیه برنامه استراتژیک در سیستم یادگیری، اقدامی لازم و ضروری به نظر می رسد. لیکن هدف پژوهش حاضر، طراحی الگوی آمادگی یاددهی و یادگیری در آموزش عالی الکترونیکی بوده است. این مطالعه در سال تحصیلی 92-1391 به صورت آمیخته (کیفی، کمی) با پرسش نامه محقق ساخته 29 سوالی، با پایایی 91/0 اجرا شده است. جامعه تحقیق شامل اعضای هیات علمی دانشگاه اهواز (517 نفر) بود که از بین آنها، 220 نفر، مطابق جدول کرجسی و مورگان، به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. با توجه به تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل توصیفی و محتوایی نتایج حاکی از معنی دار بودن عواملی هم چون، مدیریت برنامه و منابع، یادگیرنده محوری، انعطاف پذیری و ابزارهای برقراری ارتباط، ارزیابی، روش ها و راهبردهای یادگیری، سازمان دهی، شیوه طراحی، تحلیل اهداف، تحلیل رسانه، تحلیل یادگیرنده و تحلیل محتوا، اصول، فن آوری، ابزار ارزش یابی،کیفیت مجازی، مدیریت زمان، مدیریت بازار کار، تفکر و اخلاق مجازی، اولویت آموزش و تجارب مجازی بوده است که در یافته ها به صورت الگوی توصیفی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، آموزش مجازی، طراحی الگوی پداگوژیک، اعضای هیات علمی
  • آمنه امان زاده، منصور نعمان اف صفحات 145-162
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر مبانی فن آوری های نوین آموزشی بر مهارت های زندگی دانشجویان دانشگاه های استان مازندران بود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، نیمه تجربی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری آن شامل کلیه دانشجویان دانشگاه های استان مازندران در سال تحصیلی 92-1391 به تعداد 312586 نفر است. از بین آنها با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای، سه واحد دانشگاهی انتخاب و با روش تصادفی طبقه ای با رعایت نسبت ها، تعداد 50 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شده و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه محقق ساخته ای است که دارای 45 سوال و چهار بعد مهارتی (تصمیم گیری، حل مساله، تفکر انتقادی و تفکر خلاق) می باشد. روایی صوری و محتوایی آن به تایید متخصصان امر رسیده و پایایی آن با استفاده از آزمون ضریب آلفای کرونباخ، 86/0 محاسبه شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تحلیل کواریانس و تی گروه های مستقل استفاده شده است. نتایج نشان داد که؛ آموزش مبتنی بر مبانی فن آوری های نوین آموزشی (آموزش مبتنی بر وب، رایانه و یادگیری سیار) بر مهارت های زندگی (تصمیم گیری، حل مساله، تفکر انتقادی و تفکر خلاق) دانشجویان تاثیر معناداری دارد. هم چنین، تاثیر آموزش مبتنی بر مبانی فن آوری های نوین آموزشی بر مهارت های زندگی دانشجویان براساس جنسیت، متفاوت نیست.
    کلیدواژگان: فن آوری های نوین آموزشی، آموزش مبتنی بر وب، آموزش مبتنی بر رایانه، آموزش مبتنی بر یادگیری سیار، مهارت های زندگی، دانشجویان
|
  • Dariush Noroozi, Farshideh Zameni, Soheila Sharafzadeh Pages 5-23
    The purpose of the present research was to investigate the effect of using educational software on the fifth grade students’ active learning of mathematics course in Babol City (with a constructivist approach). The method of research was quasi-experimental with a pre-test/post-test design with a control group and an experimental group. The statistical population included all 1287 fifth grade students in 2012، among whom a total of 50 students were selected through cluster random sampling method. In order to assess the participants’ academic achievement، a paper and pencil test of mathematics was designed. The reliability coefficient of the test was estimated in a pilot study to be 0. 85. To determine the subjects’ degree of academic motivation، and to assess their creative learning، Harter’s standard questionnaire and Torrance’s standard questionnaire of creativity were used، respectively. The participants were taught through using ActivInspire software. The implementation phases of the study included giving the pre-test، verifying the homogeneity of the two groups (control and experimental)، teaching via media using ActivInspire software، giving the post-test and completing the questionnaire. The data were analyzed in SPSS software by taking independent t test. Results of the analysis revealed that using the educational software was effective on the subjects’ academic achievement and improved their motivation for active learning of mathematics، but it did not have influence on their creative learning of mathematics.
    Keywords: educational software, mathematics, academic achievement, academic motivation, creative learning, constructivism approach
  • Azam Moradi, Afsaneh Banitalebi, Sahar Pazhuhesh Pages 25-47
    The purpose of this study was to determine the share of psychological hardiness، self-efficacy and achievement motivation in predicting computer attitude of students in Payam Noor University of Shahre Kord. The type of the research was predictive correlation. The statistical population consisted of all students in Payam Noor University in the first semester of the academic year 2011-2012. For sampling، 100 students of 10 fields of study were selected by stratified random sampling method. Computer Attitude Scale (CAS)، Ahvas Hardiness Inventory (AHI)، General Self-Efficacy Scale (GSE) and Herman''s achievement motivation questionnaire were used for measuring the research variables. Descriptive statistics and stepwise regression was used for data analysis. Results showed that psychological hardiness could significantly predict the computer attitude in students (P = 0. 000)، and adding self-efficacy to psychological hardiness increased significantly the predicting power of their computer attitude (P = 0. 000); but adding achievement motivation variable to psychological hardiness and self-efficacy variables could not increase significantly the predicting power of computer attitude in these subjects. Consequently، according to the evidence، one of the ways to improve students'' attitude to computer is strengthening the psychological hardiness and self-efficacy.
    Keywords: computer attitude, psychological hardiness, self, efficacy, students, Payam Noor University
  • Leila Bakhtiari Bakhtiari, Ezatollah Ghadampour Ghadampour, Mansoreh Bakhtiari Bakhtiari, Ali Akbar Sadin Sadin Pages 49-63
    The present study aimed to compare the amount of information literacy and social skills of high school students trained in traditional education and distance one. Considering the aim، it is a practical study، and considering data collection، it is a descriptive cross sectional survey study. The population of the study was all5400 female and male high school students in Arak city. The sample size was 240people selected through a combination of stratified and cluster sampling methods. Data collection tools were standardized social skills questionnaire and researcher-made information literacy questionnaire. The reliability co-efficiencies of the questionnaires were 0. 91 for information literacy and 0. 73 for social skills. The data was analyzed using descriptive statistics (mean، percentage، frequency، standard deviation) and inferential statistics (two independent groups t test). The results showed that there was no significant difference between information literacy of students in traditional education and in distance education system. Also there was no significant difference between social skills in the two groups.
    Keywords: e, learning, information literacy, social skills, distance education
  • Farideh Haghshenas Kashani, Kazem Ramezani, Mina Jamshidi Evanaki Pages 65-86
    The aim of the present research was to study the relationship between application of information and communication technology and university staff empowerment. The study was applied، and in terms of method، was descriptive، correlational. The statistical population was all employees in the staff field of Islamic Azad University of central organization، Science and Research Branch of Tehran and Tehran Center Branch that included 225 persons in academic year of 2012-2013. Among them، 143 people were selected as the sample population based on Cochran formula، by stratified sampling method. The research measuring instrument consisted of two questionnaires: 15 questions for information and communication technology and 35 questions for empowerment، prepared based on five point Likert scale. The reliabilities of the questionnaires were calculated based on Cronbach alpha and were obtained 0. 925 for information and communication technology and the 0. 928 for empowerment questionnaire. Data analyzed using descriptive and inferential statistical techniques such as Pearson and Spearman correlation coefficients by SPSS software. The results showed that there was a significant correlation between the application of information and communication technology and components of empowering employees (improving employee performance، independence and freedom of action، feeling of decision- making responsibility، occupational diversity، self-controlling and professional ability، willingness and development of staff). Among the dimensions of empowerment، the component of improving employee performance had the most correlation، and the component of self-controlling had the least correlation with information and communication technology.
    Keywords: information, communication technology, information systems, staff empowerment, Islamic Azad University
  • Sarem Zafari, Norouz Ali Karamdoost, Kamal Dorrani, Mohsen Nazarzadeh Zare Pages 87-106
    The aim of this research was to determine the rate of using cell phone for educational and general purposes by postgraduate and PhD students of the University of Tehran. To obtain this goal، using a descriptive survey method، students'' opinions were investigated. The statistical population consisted of 12933 postgraduate and PhD students of Tehran University، among whom a sample of 516 students were selected based on the stratified random sampling method. The data collection tool was a researcher-made questionnaire، the validity of which had been calculated by e-learning experts and supervisors. Its reliability was calculated 0. 84 using Cronbach alpha coefficient. For data analysis، Kolmogorov-Smirnov، ANOVA، and Kruskal-Wallis tests in SPSS software were used. The findings showed that the rate of using mobile capabilities and features for general and educational purposes by the students was less than the average rate، and only in some capabilities، such as audio، SMS and call for general purposes was more than average. Other findings showed that general use of mobile phones was different between students based on educational degree and fields of study. Also، there was not a significant difference among educational subgroups in the usage of mobile phone capabilities and features for educational purposes. Therefore، faculty members are recommended to change their traditional approaches in teaching-learning activities to encourage more the student community to use mobile technologies for educational purposes.
    Keywords: mobile learning, mobile phone, electronic learning, Tehran University
  • Mohammad Hassan Ahmadi, Tahereh Elahi Pages 107-126
    The purpose of the present study was to identify different levels of sensation seeking and to assess how these relate to using additional functions of cell phones. Research method was correlational. A sample of 400 students (228 female، 172 male) from the University of Zanjan was selected using random cluster sampling. The students were asked to complete sensation seeking questionnaire as well as questionnaires on using images and video clips of cell phones. Data was analyzed by using Pearson correlation coefficient and two independent group''s t test. Statistical analyses revealed significant relationship between level of sensation seeking and using cell phone images and video clips. In addition، individuals with low levels of sensation seeking used political and religious images in their cell phone photo gallery significantly less than high sensation seekers. Low sensation seekers used video clips with nature، social، romantic، scientific، or political themes or those related to poets، authors، or sportspersons (related to women) significantly more than the individuals with high levels of sensation seeking. In contrast، high sensation seekers used shows and videos featuring naked or semi-naked persons significantly more than students with low levels of sensation seeking. Girls used images of political، religious، and literary figures more than boys and boys were more inclined than girls to use photos of political and sport figures.
    Keywords: sensation seeking, dependency, mobile phone, additional functions, students
  • Ruhollah Bagheri Majd, Mir Mohammad Seyed Abbaszadeh, Yadollah Mehr Alizadeh, Sekineh Shahi Pages 127-144
    Designing a pedagogical pattern in virtual higher education، in order to establish more concentration، make necessary prediction، prepare suitable investment، and supply strategic program in learning system is a necessary and urgent step. So the goal of the present study was to design pedagogical pattern (teaching and learning) in electronic higher education. This study has been conducted by mixed method with qualitative and quantitative patterns using researcher-made questionnaire with 29 questions، whose reliability was 0. 91. Statistical population of the study included 517 faculty members of Shahid Chamran University، among whom، based on Krejcie and Morgan table، 220 individuals were selected as sample through stratified random sampling method. Based on exploratory factor analysis and descriptive and content analysis، the results revealed significance of factors such as planning and resources management، learner orientation، flexibility and communication instruments، evaluation، student profiling، learning methods and strategies، organizing، design method، aims analysis، medium analysis، learner and content analyses، tenets، technology، evaluation tool، virtual quality، time management، employment management، virtual behavior and thought، education priority، and virtual experiment، which have been presented as descriptive pattern in findings.
    Keywords: higher education, virtual education, pedagogical pattern design, faculty members
  • Ameneh Amanzadeh Boneh, Mansur Nugmanov Pages 145-162
    The goal of this study was to investigate the influence of fundamentals of modern educational technology training on students’ life skills in universities of Mazandaran Province. Considering the objective، it was a practical research، and considering the method، it was a semi-experimental procedure with pretest/posttest and control group. The statistical population included all university students in academic year of 2012-2013 (n=312586). Using cluster random sampling method، three colleges were selected، and using stratified random sampling method with optimum ratio allocation، a number of 50 individuals were selected as sample and placed in the test and control groups. Data collection tool was a researcher made questionnaire that contained 45 questions and four skill dimensions (decision making، problem solving، critical thinking and creative thinking). The face and content validity were approved by faculty advisors and reliability was calculated 0. 86 using Cronbach''s alpha coefficient. Data analysis was performed using covariance analysis test and t test. Findings showed that the fundamentals of modern educational technology (web-based training، computer and mobile learning) had a significant effect on life skills (decision making، problem solving، critical thinking and creative thinking). Also، there was no significant difference between modern educational technology impacts on students'' life skills based on their gender.
    Keywords: modern educational technologies, web, based training, computer learning, mobile learning, life skills, students