فهرست مطالب

مجله سلامت جامعه
سال سوم شماره 4 (تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/06/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید داود نصرالله پور شیروانی، حسن اشرفیان، محمداسماعیل مطلق، محمد جواد کبیر، سوگند تورانی، علی شبستانی منفرد، آذین نحوی جوی صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    رضایت مندی مفهومی است که امروزه در مراقبت های بهداشتی درمانی، اهمیت بسیار پیدا کرده و اگر به درستی مورد سنجش و قضاوت قرار گیرد، می تواند در تقویت و گسترش برنامه ها و فعالیت های موفق و یا اصلاح موارد معیوب، کمک کننده باشد. این مطالعه به منظور بررسی سطح رضایت گیرندگان خدمت از مراکز بهداشتی درمانی مجری طرح پزشک خانواده در دانشگاه های علوم پزشکی استان های شمالی ایران انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-مقطعی در شش ماهه دوم سال 1387 انجام گرفت. محیط پژوهش مناطق روستایی و شهرهای کمتر از 20000 نفر تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی گلستان، مازندران، بابل و گیلان بود. برای نمونه گیری ابتدا 20 درصد مراکز مجری طرح پزشک خانواده هر دانشگاه، به روش تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند (مجموعا 107 مرکز از کل 521 مرکز) و بعد در هر مرکز رضایت 7 تا 10 گیرنده خدمت(کلا 1057 نفر) با استفاده از پرسشنامه و از طریق مصاحبه مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های کای دو، فیشر و کندال در نرم افزار SPSS انجام گرفت.
    یافته ها
    از بین 1057 گیرنده خدمت مورد مطالعه 709 نفر(66درصد) زن و 346 نفر مرد(34درصد) با میانگین سنی 5/12 ± 6/37 سال بودند. از نظر تحصیلات، بیشترین تعداد (5/32درصد) سواد خواندن و نوشتن و ابتدایی را داشتند. رضایت 542 نفر (3/51درصد) از گیرنده خدمت در سطح مطلوب و مابقی در سطح نسبتا مطلوب بوده است. بین سن، دانشگاه مورد مطالعه و نوع بیمه با سطح رضایت رابطه معنی دار وجود داشت. بین افزایش تحصیلات و رضایت کلی گیرندگان خدمت رابطه معکوس معنی دار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    رضایت گیرندگان خدمت از مراکز بهداشتی درمانی مجری طرح پزشک خانواده عمدتا مطلوب بوده است و مسئولین مراکز بهداشتی شهرستان ها باید در خصوص حفظ و ارتقاء وضعیت موجود اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: رضایت، گیرندگان خدمت، مرکز بهداشتی درمانی، پزشک خانواده، استان های شمالی کشور
  • لطف علی مهدی پور، محمدعلی شفایی صفحات 11-17
    زمینه و هدف
    تیروئید یکی از اعضای بحرانی بدن انسان بوده که حساسیت پرتوی زیادی دارد و مهم ترین عارضه برخورد پرتو با این عضو، ایجاد بدخیمی می باشد. به همین دلیل در بحث رادیوبیولوژی و حفاظت پرتوی، به عنوان یک عضو بحرانی شناخته می شود. هدف از انجام این مطالعه، اندازه گیری دوز جذبی تیروئید در تعدادی از رادیوگرافی های رایج بوده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش، یک مطالعه تجربی آزمایشگاهی بوده که با تکرارهای فراوان بر روی فانتوم راندو با استفاده از دستگاه رادیولوژی تشخیصی سه فاز فرکانس بالا، فیلم با سرعت 400، صفحات تشدیدکننده سریع و با استفاده از دوزیمترهای ترمولومینسانس (TLD 100) انجام شد. در این روش، دوزیمترهای ترمولومینسانس که در داخل کیسه های رادیولوسنت کوچک قرار داشت روی سطح قدامی تیروئید چسبانده شد و برای هر نوع رادیوگرافی، از دوزیمترهای جداگانه ای استفاده گردید و دوزیمترها با استفاده از دستگاه TLD خوان هارشو مدل 3500 خوانده شدند و در نهایت دوز جذبی تیروئید در 12 رادیوگرافی مختلف محاسبه گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج این پژوهش، دوز جذبی تیروئید، در هیچ کدام از رادیوگرافی های قفسه سینه، جمجمه، فقرات گردنی، فقرات سینه ای، فقرات کمری، شکم و لگن، صفر نبود. حداکثر دوز جذبی تیروئید به ترتیب در رادیوگرافی های فقرات پشتی (03/0 ± 68/0 میلی گری) و فقرات گردنی(04/0 ± 67/0 میلی گری) و کمترین مقدار آن در رادیوگرافی قفسه سینه به میزان03/0 ± 12/0 میلی گری گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش، مشخص شد که پرتوگیری غده تیروئید در رادیوگرافی های مورد بررسی، هرگز صفر نبوده حتی در مواردی که تیروئید از میدان تابش بسیار دور است نیز پرتوهای پراکنده با تیروئید برخورد خواهند داشت و برای جلوگیری از عوارض احتمالی و دیررس پرتو، حفاظت پرتوی از غده تیروئید در تمام رادیوگرافی ها لازم و ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: دوزیمتر ترمولومینسانس، تیروئید، دوز جذبی، فانتوم راندو
  • فرحناز بهرامی، محمد اسلامی، زهرا مشتاق عشق، محمد فشارکی صفحات 18-24
    زمینه و هدف
    بستری شدن یک بیمار دربخش مراقبت های ویژه، استرس روانی اجتماعی زیادی را برای او و خانواده به دنبال دارد. مراقبت ازاسترس خانواده، جزء کاملی ازمراقبت پرستاری دربخش مراقبت های ویژه می باشد. هدف ازانجام این مطالعه، تعیین تاثیرآموزش برنامه ریزی شده درطی چند روز اولیه بستری بیمار در بخش مراقبت های ویژه، براسترس خانواده بیماران بوده است.
    مواد و روش ها: این پژوهش، یک مطالعه نیمه تجربی است که بر روی 96 نفر از خانواده بیماران بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دریک دوره سه ماهه و به روش نمونه گیری احتمالی متوالی انجام گرفت. آموزش انفرادی براساس نیازهای روانی اجتماعی خانواده بیماران، به منظور کاهش استرس آنان توسط پرستار بخش ویژه، انجام گردید. نیازهای روانی اجتماعی و استرس خانواده بیماران قبل وبعد از آموزش، سنجیده ومقایسه گردید. ابزارگردآوری داده ها مشتمل بر پرسشنامه سه قسمتی بود که قسمت اول شامل خصوصیات دموگرافیک، بخش دوم سنجش نیازهای روانی اجتماعی خانواده بیماران بخش ویژه (CCFNI) و قسمت سوم پرسشنامه سنجش استرس خانواده که برداشتی ازدو پرسشنامه DASS و IES بود. تجزیه وتحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و تست های آماری تی و پیرسون انجام گرفت.
    یافته ها: میانگین نیازهای روانی اجتماعی خانواده بیماران در قبل و بعد از آموزش به ترتیب 6/2 ± 44/65 و 3 ± 43/42 بود که اختلاف معنی داری را نشان داد(000/0= p). سطوح نیازهای اکثر نمو نه ها(7/70درصد) درقبل ازآموزش، در حد متوسط بود که این آمار به طرز معنی داری پس از آموزش به 100 درصد رسید(000/0= p). بالاترین میانگین نمره نیازها در قبل و بعد از آموزش، به ترتیب اهمیت در حیطه های اطلاعات، حمایت و ملاقات بود. میانگین استرس خانواده بیماران درقبل وبعد از آموزش، به ترتیب 7/9 ± 06/86 و 8/6 ± 3/43 بود که از نظر آزمون تی، معنی دار گزارش شد(000/0= p). سطوح استرس در 98درصد خانواده ها در قبل ازآموزش، در حد زیاد بود ولی بعد از آموزش، سطوح استرس در 7/92درصد خانواده ها در حد متوسط گزارش گردید(000/0= p).
    بحث و نتیجه گیری: نتایج پژوهش، موید آن است که آموزش برنامه ریزی شده در چند روز اولیه بستری بیمار، برکاهش استرس خانواده ها موثر بوده لذا ارزیابی جامع و فراگیر از نیازهای روانی اجتماعی اعضاء خانواده، بایستی به عنوان راهنمای پرستاران جهت برنامه ریزی مداخلات در کاهش استرس آنان مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نیاز روانی اجتماعی، استرس، خانواده، پرستار، بخش ویژه، آموزش
  • فاطمه صفرعلیزاده، حمیده پرتواعظم، رقیه صدیفی صفحات 25-30
    زمینه و هدف
    کودکان امروز، جامعه فردا را خواهند ساخت. با توجه به نقش مهم تغذ ی ه در تام ی ن سلامت کودکان و باعنایت به نقش والدین در سلامت کودکان و این که قسمت عمده رشد کودک وتندرستی وی تحت تاثیر میزان آگاهی والدین ازنحوه تغذیه و رشد جسمی آنها می باشد؛ لذا این مطالعه به منظور بررسی میزان آگاهی مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر خوی در مورد وضعیت تغذیه و رشد جسمی کودکان زیر 3 سال انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی مقطعی بوده و جامعه پژوهش را مادران دارای کودک زیر 3 سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر خوی در سال 1382 تشکیل می دادند. دراین مطالعه70 مادر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده و اطلاعات از طریق پرسشنامه پژوهشگرساخته جمع آوری گردید و از آمار توصیفی و نرم افزار SPSS جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج پژوهش، 4/51درصد مادران در گروه سنی 24سال یا کمتر بوده و7/54درصد سطح تحصیلات زیر دیپلم داشتند. 7/85درصد آنها خانه دار و4/81درصد، کودکانشان را با شیر مادر تغذیه می کردند. 50درصد مادران مورد بررسی از سطح آگاهی متوسطی درمورد وضعیت تغذیه کودکان، و1/57 درصد آنها از سطح آگاهی متوسط در مورد رشد جسمی کودک برخوردار بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه، هرچند وضعیت آگاهی مادران در حد متوسطی بوده اما با توجه به نقش تغذیه اصولی در رشد ونمو کودکان، ارتقاء میزان آگاهی آنها ونیز اعتلای بهداشت وسلامت نسل آینده ضروری است.
    کلیدواژگان: آگاهی، مادران، تغذیه، رشدجسمی، کودکان زیر 3سال، خوی
  • عبدالله جعفرزاده، حمید بخشی، محمد تقی رضایتی، مریم نعمتی صفحات 31-37
    زمینه و هدف
    شناسایی فاکتورهای موثر در پیشرفت تحصیلی دانشجویان و مورد توجه قرار دادن آنها، گامی مهم در جهت ارتقای کیفیت آموزشی است. آگاهی از نظرات دانشجویان در مورد عواملی که بر عملکرد آموزشی استادان موثرند، بسیار ضروری است. لذا این مطالعه با هدف بررسی نظرات دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در مورد عوامل موثر بر عملکرد آموزشی استادان طراحی گردیده است.
    مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی 305 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1388، پرسشنامه 25 سوالی پژوهشگرساخته که براساس تئوری هرزبرگ(Herzberg) طراحی گردیده و روایی و پایایی آن تایید شده بود را تکمیل کردند. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده از بین دانشجویان مشغول به تحصیل ان جام گردید. داده ها در نرم افزار SPSS و با کاربرد آمار توصیفی(میانگین و درصد)تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از نظر دانشجویان، مهم ترین عواملی که بر عملکرد آموزشی استادان دارای تاثیر زیاد و یا بسیار زیاد هستند شامل دارا بودن علاقه و انگیزه به تدریس(81درصد)، شیوایی بیان و توانایی در تفهیم دروس(7/77درصد)، انتقادپذیربودن و تمایل به تغییر و رفع نواقص در آموزش(7/74درصد)، آمادگی قبلی برای تدریس(4/73درصد)، رفتار محترمانه با دانشجویان(6/71درصد)، داشتن ظاهر مرتب و آراسته(8/70درصد) و داشتن مهارت های ارتباطی با دانشجویان(5/70درصد) گزارش گردید. بین نظرات دختران و پسران، و بین نظرات دانشجویان رشته های مختلف در رابطه با عوامل موثر عملکرد آموزشی استادان تفاوت معنی داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: این نتایج نشان می دهند که از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان عوامل متعددی به خصوص فاکتورهای فردی، عملکرد آموزشی استادان را تحت تاثیر قرار می دهند. لذا در ارتقای کیفیت آموزشی این عوامل باید همواره مد نظر قرار گیرند.
    کلیدواژگان: عملکرد آموزشی، استاد، دانشجویان، رفسنجان
  • زینب حبیب پور، محبوبه تائبی، معصومه اکبربگلو صفحات 38-43
    زمینه و هدف
    ورود به دوران نوجوانی، با تغییرات فیزیولوژیک در تمامی قسمت های بدن همراه بوده که این تغییرات ممکن است به عدم رضایت از بدن منجر شود. از آنجا که رضایت از شکل و اندازه بدن در نوجوانان، یک عامل تعیین کننده در اعتماد به نفس و سلامتی روان به حساب می آید لذا این مطالعه با هدف مقایسه میزان رضایت از تصویر ذهنی از بدن در نوجوانان شهر اصفهان با تاکید بر جنسیت آنها انجام شده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی با طرح تک گروهی و یک مرحله ای و تعداد کل نمونه ها 400نفر از نوجوانان دختر و پسر کلاس های دوم و سوم متوسطه بود که در سال تحصیلی 82-81 در دبیرستان های دولتی شهر اصفهان مشغول به تحصیل بودند. نمونه گیری به روش تصادفی خوشه ایانجام گردید. اطلاعات از طریق پرسشنامه پژوهشگرساخته، جمع آوری و با نرم افزار SPSS با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نیمی از واحدهای مورد مطالعه دختر و نیمی دیگر پسر بودند. میانگین امتیاز رضایت از تصویر ذهنی از بدن در پسران113/5 ± 215/22 و در دختران 560/5 ± 995/20 بود که این اختلاف از نظر آزمون تی مستقل، معنی دار گزارش گردید(023/0 = p).
    بحث و نتیجه گیری
    در مجموع، میزان رضایت از تصویر ذهنی از بدن در نوجوانان مورد پژوهش، به ویژه دختران پائین بوده لذا لزوم توجه به نیاز های و مشکلات روحی و روانی در هر دو جنس را طلب می کند.
    کلیدواژگان: رضایت، تصویر ذهنی از بدن، نوجوان، اصفهان
  • مریم محسنی، زهرا ثقفی، شایسته اسماعیل زاده صفحات 44-52
    زمینه و هدف
    تولد یک نوزاد تغییرات ژرف وگسترده ای در خانواده ایجاد می کند. به عهده گرفتن نقش «پدر و مادری» از طرفی یک فرصت مناسب برای بلوغ و رشد فردی والدین و از طرف دیگر مرحله ای با تغییردر فعالیت های معمول است که با آسیب پذیری، ترس واضطراب همراه می باشد. از آنجا که سازگاری با دوران والدی یک رویداد خاص و همراه با چالش های مختلف می باشد این تحقیق به بررسی معنا و ماهیت تحول نقش مادران در این دوران پرداخته تا بتوان آنان را در مسیر پذیرش این نقش ها و سازش با آن یاری داد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش کیفی و به روش پدیده شناسی است. داده ها ازطریق انجام مصاحبه عمیق با 15 زن که در دوران پس از زایمان به سر برده و از تاریخ 23/12/83 تا تاریخ 15/4/84 در بخش های پس از زایمان بیمارستان ها و یا مراکز بهداشتی درمانی شهر اصفهان حضور داشته اند، به دست آمده است. نمونه گیری به روش مبتنی بر هدف بوده و تا اشباع داده ها ادامه یافته است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات هم از روش هفت مرحله ای کلایزی استفاده شده است.
    یافته ها
    با توجه به نتایج پژوهش، تلاش برای ایجاد تعادل بین نقش والدی(مراقبت از نوزاد و مشکلات شیردهی)، نقش فردی(مراقبت ازخود، دستیابی به خوداتکایی و اعتماد به نفس)، نقش همسری(وظایف همسرداری، صرف وقت برای با همسر بودن)، نقش خانوادگی(تعامل با سایر اعضای خانواده، انجام فعالیت های روزانه، تنظیم خانواده و...) ونقش اجتماعی(کار بیرون از منزل) و مسئولیت های حاصل از آنها از جمله چالش های مهم فکری مادران در این دوران است.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر عوامل مختلف از جمله سن والدین،کیفیت رابطه والدین، میزان تجربه قبلی با تربیت کودکان، سیستم های حمایتی والدین، وضعیت اجتماعی، اقتصادی و... بر تغییر نقش مادری یا پدری وبا در نظر گرفتن پیچیده بودن تکامل وبلوغ خانواده، اهمیت نقش مراقبین بهداشتی در جهت آماده سازی مادران برای دوران والدی وقبول مسئولیت ها و نقش جدیدشان از جمله مباحثی است که توجه به آن برای متصدیان امر مراقبت ازمادران دردوران بارداری، بسیار ضروری به نظر می آید.
    کلیدواژگان: تحول نقش، مادران، استرس، دوران پس از زایمان، تجارب پس از زایمان
|
  • D. Nosrollahpour Shirvani, H. Ashrafian, Me Motlagh, Mj Kabir, S. Tourani, A. Shabestani Mounfared, A. Nahvi Pages 1-10
    Background And Objective
    The satisfaction of service recipients is an important subject in health care evaluation and its analysis can be used in development and enhancement of acceptable activities or promote weak programs to a suitable range. In this study, the level of satisfaction in service recipients of health centers with family physician program in Northern provinces of Iran was evaluated.
    Material And Methods
    This study was cross-sectional descriptive-analytic performed during 2008 in rural regions and towns with an under 20000 population in Northern provinces of Iran. For sampling, at first 20% of health centers in which family physician program was doing were selected by chance (108 centers by Randomized systematic selection). In each center 7-10 service recipients (1057 persons) were interviewed and filled out a questionnaire. Data were analyzed by Chi-square, Fisher's Exact and Kendall's Test in SPSS.
    Results
    In this survey 709(66%) of interviewed individuals were female and 346 (34%) were male. The mean age was 37.6 years. There was no significant relationship between sex and the level of satisfaction, but age had significant relationship. The most of recipients (32.5%) could read and write and were passed primary school. The level of education and total satisfaction had reverse significant relationship. There was a significant relationship between type of assurance and the level of satisfaction. The level of satisfaction showed significant difference in different Universities. There was no significant relationship between location of house and job and the level of satisfaction.
    Conclusion
    In general, the level of satisfaction in recipients was good, therefore managers of health centers should save the present situation although notification to needs and demands and improvement of services is essential.
    Keywords: Satisfaction, Service Recipients, Health Care Center, Family Physician
  • La Mehdipour, Ma Shafaei Pages 11-17
    Background And Objective
    The thyroid gland is one of the critical organs, that has the high sensitivity to radiation and the most important effect of radiation on thyroid is malignancy production, so for this reason this organ is known as a critical organ dose in radiobiology and protection. The main goal of this study was the measurement of thyroid absorbed dose in some common medical radiography.
    Material And Methods
    this research is a lab- experimental study, which is done on Rando phantom using three phase high frequency diagnostic radiology machine, film speed 400, and high speed intensifying screen and thermo luminescent dosimeters (TLD 100). In this study the TLD chips that were located in small radiolucent sachets were taped on the anterior surface of thyroid. We used special dosimeters for any radiographies separately, and finally the thermo luminescent dosimeters were read out with a Harshaw 3500 TLD reader, and the thyroid absorbed dose calculated in 12 different radiography.
    Results
    A according to the findings of this study which is carried out for evaluation of thyroid absorbed dose in chest, skull, thoracic spine, lumbar spine, abdomen and pelvis, the thyroid absorbed dose has not been in zero value. The maximum absorbed doses for this critical organ has been 0.68 ±0.03 mGy in thoracic vertebra (AP) and minimum absorbed dose has been 0.12±0.03 mGy in Chest x-ray (PA) respectively.
    Conclusion
    Based on our findings in this research, it's defined that the thyroid absorbed dose in evaluated radiographies is not zero, even in some cases which the thyroid is very far from the radiation field; the scattered radiations will collide with this critical organ. Therefore, for prevention of stochastic effect of radiation on thyroid, we suggest that the radiation protection of thyroid in all radiographic procedures is essential.
    Keywords: thermo luminescent dosimeter, thyroid, absorbed dose, Rando phantom
  • F. Bahrami, M. Islami, Z. Moshtagh Eshgh, M. Fesharaki Pages 18-24
    Background And Objective
    Critical illnesses and subsequent hospitalization of a relative in an intensive care unit (ICU) leading many psycho-social stresses for patients and their family members. Managing of the stress among families is an integrate part of critical care nursing. Therefore, this study was conducted to determine the effects of a programmed education, provided during the first few days of patient's hospitalization on stress of the family carers in Isfahan hospitals of medical science university.
    Material And Methods
    This is a quasi- experimental study, performed on 96 primary family members of each critically ill patient who had been newly admitted to Isfahan hospitals recruited by a sequential random sampling over a period of three months. All of patient's family were trained psychosocial need-based to alleviate their stresses by an ICU nurse. Stress levels and scores were measured and compaired before and after education, using a three part questionnaire, including demographic, critical care family need inventory (CCFNI) and stress. The third part of questionnaire was designed based on the IES and DASS questionnaires. Tests of T and ANOVA were used by SPSS software, for data analysis.
    Results
    Our results showed that, the mean family psychosocial need scores of the before and after education were 65.44 ± 2.6 and 42.43 ±3, respectively, with a significant difference (p=0.000). T he majority family psychosocial need levels of the before education were (70.7%), and the after education were (100%) needs with a significant difference (p=0.000). M ost significant family reported is the need for information (90.7 ±6.3) for supportative (75.2 ±5.5) and proximity (67.7 ±6.3). Mean stress scores of the before and after education were 86.06 ± 9.7 and 43.3 ±6.8, respectively with a significant difference (p = 0.000). The level of stress before and after education was 98% and 92.7% respectively which the difference was significant (p=0.000).
    Conclusion
    The reduction of family stress in this study support the effectiveness of providing families of newly admitted critically ill patients, with a need based education intervention to reduce stress, Therefore, probably planned educational programmes for the family members regarding psychosocial needs by nurses are important. Findings of this study possibly serve as guidance for nurses in delivering competent interventions.
    Keywords: Psychosocial need, Stress, Family, Nurse, ICU, Education
  • F. Safar Alizade, H. Partoazam, R. Sodify Pages 25-30
    Background And Objective
    Today’s children will make tomorrows society. Due to the pivotal role of nutrition in health and growth, it is important to great care be taken by the parents to understand the best method of nourishment in the most sensitive period of children. Therefore this project was designed to evaluate the knowledge of mothers who refer to the Khoy health centers for there less than 3 years old children for assessment of physical growth and health status.
    Material And Methods
    The research is a descriptive cross–sectional study which was conducted during three months during 2002 and mothers of under 3 years old children who refer to the health centers of Khoy were the target population. 70 mothers of under 3 years old children were randomly selected from research population. Data were collected by a questionnaire which was designed by researchers and were statistically analyzed by using SPSS software.
    Results
    Based on the research findings, 51.4% of mothers were 24 years and less and 45.7% of them did not finished high school. 5.7 %of mothers did not work out and 81.4% of them breast-feed their children. 50% of mothers had an average level of awareness about the nourishment and 57.1% of mothers had an average level of awareness about the physical growth of the children under 3 years old.
    Conclusion
    However, the knowledge of mothers in this study was at median level, but the improvement of this knowledge regarding the status of their children is important in physical growth and health status of next generation.
    Keywords: Awareness, Mothers, Physical growth, Health status
  • A. Jafarzadeh, H. Bakhshi, Mt Rezayati, M. Nemati Pages 31-37
    Background And Objective
    The identification factors influencing students promotion and considering them is an important step in increasing educational performance. It is necessary to recognize the viewpoints of students regarding factors affecting their instructors’ educational performance. This study conducted to determine the factors affecting educational activities and performance of instructors from the viewpoints of students of Rafsanjan University of Medical Sciences during 2009.
    Material And Methods
    In this descriptive study, 305 students of Rafsanjan Medical University were asked to fill out a questionnaire which has been designed based on Herzberg’s theory. The validity and reliability of the questionnaire was confirmed by content validity and test re-tests. The data was analyzed by SPSS software and used descriptive statistical methods.
    Results
    The finding indicated that the most of important factors affecting the educational activities and qualities were as follow: having motivate of innate interest for teaching (81%), nice description and ability to give understand (77.7%), civilizable and flexibility for modification (74.7%), prior readiness for instruction (73.4%), respectful behavior with students (71.6%), prettied and arranged appearance (70.8%) and interrelationship skills between educator and students (70.5%). No significant differences were observed in viewpoints of students with respects to their gender study branches.
    Conclusion
    According to the points of view of students some factors especially personal characters affect the instructor educational activities and performances. These factors should be considered for promotion of the educational function and performance.
    Keywords: Academic Member, Students, Educational activities, Rafsanjan
  • Z. Habibpour, M. Taebi, M. Akbarbeglo Pages 38-43
    Background And Objective
    Entering the maturation period is accompanied with physiological change in all of body organs which may lead to dissatisfaction in this period. The satisfaction from figure and body size in adolescent is a key factor in mental health and self confidence in teenagers. This study was conducted to compare the body image satisfaction in boys and girl teenagers of Isfahan city high schools during year 20002-3.
    Material And Methods
    This descriptive co-relational one-group one step study performed on 400 female and male students of grade 5 and 6 of governmental secondary schools in Esfahan in school year 2002 to 2003. The subjects were selected by stratified random sampling. The data, collected by questionnaires, and were analyzed by descriptive inferential statistics using SPSS software.
    Results
    Our findings showed that there was a significant different between the body image satisfaction in both genders (22.215±5.113in boys and 20.995±5.56 in girls) (p=0/023).
    Discussion
    Although, dissatisfaction from body image is higher in girls than boys but in both genders, mean body image dissatisfaction was high. Therefore, It can probably concluded that teenage boys are also at risk the same as teenage girls. So more attention should be paid to these two groups of teenagers.
    Keywords: Body Image Satisfaction, Adolescent, boys, girl, Isfahan
  • M. Mohseni, Z. Saghafi, Sh Esmaeilzadeh Pages 44-52
    Background And Objective
    The infant delivery is one of the most attractive events that entail profound changes in family life such as alteration in functions and roles, and reorganization in relationships. Responsibility of parenting role both allows parents to develop and changes normal activities that is accompanied with stress. Adaptation to parent hood is associated with various challenges; hence this research has tried to study the meaning and nature of mother's role transition in this period.
    Material And Methods
    In this qualitative study with phenomenological method, the postpartum mothers were selected regarding purposive sampling in one of hospitals or health centers of Isfahan. Based on the reaching data saturation method the number of participant was 15. Data were gathered through in depth interview and analyzed by collizi method.
    Results
    Our results showed that mothers need to establish equilibrium between parenting role, individual role, spousal role, familial role and social role and this is an important mental challenge in this period for mothers.
    Discussion
    According to the various effective factors on parent' role transition such as parents age, quality of parents relationship, past experience, supporting systems, social & economical situation, etc… and with attention to complication of family developing, role of health care team to preparation mothers for their adaptation with new role is very important.
    Keywords: Stress, Mothers, Postpartum Period