فهرست مطالب

مجله طب سنتی اسلام و ایران
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فریبا قربانی، منصور کشاورز، اسماعیل ناظم، علیرضا ایمانی، مهدیه فقیهی صفحه 195
    سابقه و هدف
    باتوجه به افزایش شیوع بیماری های قلبی- عروقی و بازگشت مردم و پزشکان به سمت طب سنتی و مکمل، مرور و ارزیابی مجدد داروهای قلبی، به خصوص داروهای مقوی قلب اهمیت و کاربرد بیشتری می یابد. در این مقاله سعی بر این است که مفهوم کلی مقویات قلب و نحوه عملکرد آنها از دیدگاه طب سنتی ایران شرح داده شود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نوعی مطالعه مروری کتابخانه ای است که با استفاده از منابع طب رایج و و بررسی و گردآوری متون و منابع مهم طب سنتی از جمله القانون فی الطب و رساله فی ادویه قلبیه (ابن سینا)، مخزن الادویه و قرابادین کبیر (عقیلی خراسانی)، الشامل (ابن نفیس قرشی) و سایر کتب و انواع بانک اطلاعاتی از جمله PubMed وscholar Google به انجام رسیده است.
    یافته ها
    در این تحقیق، با توجه به تعریف مقوی (معدل قوام عضو و مزاج آن جهت ممانعت از ورود مواد بیماری زا به عضو مورد نظر) و اثر انواع مقویات قلب مشخص شد که قوام عضو با افعالی چون قبض، تقویت جرم قلب، یبوست و تجفیف اعتدال می یابد، در حالی که تعدیل قوام روح با کمک عطریت، قبض، تلطیف، تنشیف، تصفیه روح از فضول، تقویت روح و تکثیر آن حاصل می شود و مزاج عضو از طریق تسخین عضو سردشده، تبرید عضو گرم و تیبیس رطوبات زاید عضو مرطوب اعتدال می یابد. همچنین برای مفردات دو ویژگی دیگر ذکر شد (اثر بالخاصیه و تریاقیت) که با مزاج مفرده ارتباطی ندارد و می تواند نوعی ویژگی ذاتی در نظر گرفته شود.
    نتیجه گیری
    متخصصان طب سنتی با یافتن ویژگی های اختصاصی هر مفرده مقوی قلب و باتوجه به عامل ایجاد بیماری، می توانند جایگاه آن را در درمان بیماری های قلبی مشخص کنند. همچنین باتوجه به فراوانی و تنوع مقویات قلب در کتب داروسازی سنتی، می توان داروهای جدیدی را برای تقویت قلب پیشنهاد کرد تا مورد آزمایش قرار گیرند.
    کلیدواژگان: مقوی قلب، طب سنتی ایران، مزاج، روح
  • یاسر سلیمانی، حسین رضایی زاده، سعید گودرزی، طیبه تولیت، منان حاجی محمودی، نرگس یاسا* صفحه 204
    سابقه و هدف

    ریزوم زنجبیل (Zingiber officinale Roscoe) از خانواده Zingiberaceae در بیشتر نقاط دنیا برای اختلالات مختلف از جمله اختلالات گوارشی و شرایط التهابی نظیر استئوآرتریت مصرف می شود. جینجرول ها که در ریزوم تازه و شوگائول ها که در ریزوم خشک و مانده بیشتر موجود هستند، از جمله ترکیبات زنجبیل با اثر ضدتهوع هستند. زنجبیل در ایران رشد نمی کند. هدف این مطالعه طراحی فرمولاسیونی جدید از گیاه زنجبیل و بر پایه طب ایرانی برای استفاده در بیماران رنجور از عارضه تهوع ناشی از شیمی درمانی همراه با استانداردسازی فرآورده بر پایه 6- جینجرول و تعیین تاریخ انقضاء است.

    مواد و روش ها

    در آذر سال90، مقدار20 کیلوگرم ریزوم زنجبیل تازه از بازار تهران خریداری شد که پس از تایید نام علمی و قطعه قطعه و خشک شدن در دمای آزمایشگاه، یک کیلوگرم پودر زنجبیل خشک به دست آمد. عصاره گیری به روش ماسراسیون با اتانول انجام و 100 گرم عصاره روغنی حاصل شد. کپسول مورد استفاده شماره صفر معمولی بود. مواد براساس فرمولاسیون به هم مخلوط شده و در کپسول قرار گرفتند. آزمایش های پایداری در زمان ها و شرایط تعیین شده انجام شد.

    یافته ها

    میزان 6- جینجرول در عصاره، 14 درصد بود. میزان 6- جینجرول در کپسول دارویی500 میلی گرمی در اسفند سال 91 برابر 27/1 میلی گرم و در کپسول دارویی در اردیبهشت سال92 برابر 7/0 میلی گرم بود.

    نتیجه گیری

    براساس محاسبات و داده ها، فرآورده در شرایط تشدیدشده دما پایدار نبود و در نتیجه نمی توان برای این فرآورده تاریخ انقضای مشخصی را تعیین کرد.

    کلیدواژگان: زنجبیل، 6، جینجرول، شوگائول، میوه به، ضدتهوع، شیمی درمانی
  • مریم عطااللهی، صدیقه امیر علی اکبری، فراز مجاب، حمید علوی مجد صفحه 211
    سابقه و هدف
    دیسمنوره اولیه یکی از شایع ترین اختلالات در زنان است که سبب اختلال در کار و غیبت از مدرسه می شود. باتوجه به شیوع بالای دیسمنوره اولیه و پیامدهای نامطلوب آن بر کیفیت زندگی و باتوجه به خاصیت ضدالتهابی جوانه گندم، این پژوهش با هدف تعیین تاثیر عصاره جوانه گندم بر دیسمنوره اولیه انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به روش کارآزمایی بالینی سه سوکور شاهددار بر روی 90 نفر از زنان شاغل در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد. نمونه ها به دو گروه 45 نفری تقسیم شدند و سپس به مدت دو ماه متوالی کپسول 400 میلی گرمی عصاره جوانه گندم و یا دارونما به صورت سه بار در روز، از روز 16 سیکل قاعدگی تا روز پنجم قاعدگی استفاده شد. شدت علائم در دو گروه با استفاده از آزمون فریدمن و بین دو گروه با استفاده از آزمون من ویتنی مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از مداخله، شدت دیسمنوره اولیه در هر دو گروه کاهش یافت که این کاهش به طور چشمگیری در گروه عصاره جوانه گندم بیشتر بود (001/0> p).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر بیانگر تاثیر مثبت عصاره جوانه گندم بر دیسمنوره اولیه است و به نظر می رسد می توان از عصاره جوانه گندم برای کاهش دیسمنوره اولیه استفاده کرد.
    کلیدواژگان: دیسمنوره اولیه، طب مکمل، جوانه گندم
  • پریسا جندقی، مصطفی نوروزی، رزا زاوشی، محسن ناصری، سید عباس هاشمی نژاد، محمود علیپور صفحه 217
    سابقه و هدف
    امروزه استفاده از گیاهان دارویی در درمان بیماری ها مورد توجه محققان قرار گرفته است. این مطالعه به منظور تعیین اثر مصرف گیاه بادرنجبویه بر شاخص های قند ناشتا، کلسترول و تری گلیسیرید طراحی و انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سو کور 58 نفر زن و مرد سالم با کلسترول بالا مورد مطالعه قرار گرفتند و به طور تصادفی به دو گروه مداخله و دارونما تقسیم بندی شدند. گروه مداخله روزانه شش عدد کپسول (نیم گرم پودر گیاه بادرنجبویه در هر کپسول) و گروه دارونما روزانه شش عدد کپسول (نیم گرم نشاسته ذرت در هر کپسول) را به مدت دو ماه دریافت کردند. غلظت سرمی قند ناشتا، کلسترول و تری گلیسیرید قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد.
    یافته ها
    سطح کلسترول در هر دو گروه به طور معنی داری کاهش یافت، اما در گروه مداخله این کاهش با قدرت بیشتری (P=0.000) نسبت به گروه دارونما) 0.03(P= صورت گرفت. میانگین قند ناشتا نیز در هر دو گروه به طور معنی داری (P= 0.005) کاهش یافت. به هر حال بین دو گروه تفاوت معنی داری بعد از مداخله مشاهده نشد. به علاوه اختلاف معنی داری در سطح تری گلیسیرید در دو گروه مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد پودر گیاه بادرنجبویه بر شاخص های قند ناشتا، کلسترول و تری گلیسیرید تاثیر معنی داری نداشت.
    کلیدواژگان: بادرنجبویه، قند ناشتا، کلسترول، تری گلیسیرید
  • شبنم محمدی، حجت الاسلام والمسلمین احمد آقایی زاده ترابی صفحه 226
    سابقه و هدف
    با بررسی احادیث پزشکی معصومین (ع)، گیاهان دارویی شفابخشی برای پیشگیری و درمان بیماری ها پیشنهاد می شود که امروزه اثربخشی آنها در پیشگیری و درمان بیماری ها به اثبات رسیده است. در این مقاله گیاهان دارویی که درباره درمان بیماری های کلیه، مثانه و مجاری ادراری در احادیث پزشکی ذکر شده است، معرفی می کنیم.
    مواد و روش ها
    به این منظور با جستجو در کتب معتبر حدیث، گیاهان دارویی موثر در بیماری های کلیه، مثانه و اختلالات ادراری را در قالب یک مقاله تنظیم کردیم.
    یافته ها
    مصرف گیاهانی همچون سیاه دانه، قزنفل، کندر سفید و یا ترب برای اختلالات ادراری توصیه شده است. به علاوه مخلوطی از زعفران، عاقرقرحا، هل، سنبل، شاه دانه، خربق سفید، فلفل سفید و عسل برای رفع سنگ مثانه مفید ذکر شده است. تجویز گیاهانی همچون هلیله، بلیله، فلفل، دارچین، زنجبیل، شقایق، بادیان و قسط نیز برای درمان سنگ مثانه توصیه شده است.
    نتیجه گیری
    دستورالعمل هایی که در این مقاله درباره پیشگیری و درمان بیماری های کلیوی و مجاری ادراری از گنجینه های ارزشمند طب اسلامی گردآوری شده است، برگرفته از گیاهان دارویی بوده که عوارض داروهای شیمیایی نداشته و به راحتی دردسترس هستند.
    کلیدواژگان: کلیه، مثانه، حدیث، روایت، مجاری ادراری
  • ام البنین امجدی، علیرضا رفیعی، محمد یوسف پور صفحه 229
    سابقه و هدف
    انجیر یکی از گیاهانی است که در قرآن از آن یاد شده است و همچنین جایگاه ویژه ای در طب سنتی دارد. انجیر به عنوان یکی از اجزای رژیم غذایی بهبود دهنده سلامتی مدیترانه که به طور گسترده در سراسر دنیا هم به عنوان دارو و هم به عنوان منبع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. این مطالعه با هدف ایجاد مروری کامل بر جایگاه انجیر در دین، طب سنتی، ترکیبات و فعالیت های دارویی و درمانی آن انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری، پایگاه های SID، Medline، Pub med، Science Direct و ISI، ISC جهت جستجوی منابع و مقالات مرتبط مورد استفاده قرار گرفتند. قرآن مجید، تفاسیر قرآن، احادیث و روایات اسلامی و همچنین کتب معتبر طب سنتی، گیاهان دارویی بررسی شد. جستجو براساس کلید واژه های انجیر، قرآن، ترکیبات مغذی، گیاهان دارویی، و واژه های Fig، Ficus carisa، Holy Quran، Anticancer effect، Medicinal plant و از سال های 1994 - 2013 صورت گرفت، داده ها استخراج و نتایج به دست آمده دسته بندی شد.
    یافته ها
    نتایج این بررسی نشان داد که علاوه بر قرآن، احادیث متعددی بر مصرف انجیر تاکید داشتند و انجیر از دیرباز به عنوان یک گیاه دارویی مورد استفاده قرار می گرفته است. ترکیبات مختلف موجود در انجیر به خصوص وجود آنتی اکسیدان های فراوان، آن را به یک عامل حفاظتی و حتی پیشگیری کننده در برابر آسیب های اکسیداتیو تبدیل کرده است. نتایج مثبت درمانی آن بر روی رده های سلول های سرطانی و حیوانات آزمایشگاهی نیز موید نقش آن در درمان بیماری های مختلف از جمله سرطان است.
    نتیجه گیری
    انجیر دارای ترکیبات مفید با خواص درمانی است. تاثیر این ترکیبات به واسطه وجود فعالیت آنتی اکسیدانی آنهاست که در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله انواع سرطان ها حائز اهمیت است. این یافته ها می تواند تاحدودی تاکید دین مبین اسلام و شواهد طب سنتی درمورد انجیر را نشان دهد.
    کلیدواژگان: انجیر، قرآن، طب سنتی، درمان بیماری، سرطان
  • مژگان قبادی پور، ناصر میرزای، شیرین مرادخانی، حجت الله علایی صفحه 244
    از زمانهای کهن انسانها در تمام اقوام و قبایل برای درمان بیماری های خود از گیاهان دارویی استفاده می کردند. حتی در هنگام بیماری، جانوران گوشتخوار به صورت غریزی به مصرف گیاهان رو می آورند. گیاه Ferula gummosa BIOSS. در منابع و متون قدیمی به نام بارزد و در بازار به نام جاوشیر شناخته می شود. شیرابه خارج شده از آن گیاه را باریجه (Galbanum) مینامند. از نظر طبیعت طبق رای حکمای طب سنتی خیلی گرم و خشک و از نظر خواص آنرا ملین،محلل، باد شکن، تریاق سمها و مدر حیض به همراه خاصیتهای بسیار دیگری دانسته اند. این گیاه بومی ایران است ولی امروزه به عنوان: محرک، ضد عفونی کننده، مقوی رحم در سایر کشورها و بسیار کمتر در ایران استفاده می شود. با بررسی های آزمایشگاهی خواص متنوعی مانند: اثر بر افزایش فشار خون، اثر بر اعتیاد به مورفین، اثر بر یبوست این گیاه به اثبات رسیده است. در این مطالعه سعی شده تا با مروری بر دانسته های کهن و یافته های اخیر مجموعه ای مفید و ارزشمند از ویژگی های این گیاه در اختیار خوانندگان قرار گرفته تا مورد استفاده در طب سنتی و پزشکی جدید قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بارزد، باریجه، Galbanum، طب سنتی
  • رضا ایلخانی*، علی رستمی صفحه 255
    سابقه و هدف

    خداوند در ماه مبارک رمضان روزه را واجب کرده است. در این ماه، زمان خوردن و آشامیدن محدود به سحر و افطار است. درواقع یکی از فلسفه های روزه، حفظ سلامتی است، اما مشاهده می شود سلامتی بعضی افراد در ایام روزه داری دچار اختلال می شود. هدف این مطالعه، استخراج اصول خوردن و آشامیدن در ماه مبارک رمضان است، تا افراد بیشتری بتوانند از این فریضه بهره مند شوند.

    مواد و روش ها

    این بررسی یک مطالعه کیفی است که مطالب ابتدا تجزیه و تحلیل و سپس دسته بندی شده است و منابع تحقیق در برخی از کتب معتبر طب سنتی ذکر شده است.

    یافته ها

    یافته های حاصل عبارتست از نه اصل، که به شرح زیر است: هم زمانی افطار و شام؛ نوشیدن مایعات، یک الی دو ساعت پس از شام؛ خوردن میوه جات، شب قبل از خواب؛ الزام به خوردن سحری، نوشیدن مایعات کافی قبل از سحری (نه پس از آن)؛ پرهیز از تنوع غذایی در افطار و سحر؛ پرهیز از هم زمانی خوردن برخی از خوراکی ها؛ پیشگیری از یبوست و پرهیز از خوابیدن بین اذان صبح تا طلوع آفتاب.

    نتیجه گیری

    روزه، عبادتی است که فواید جسمانی هم به دنبال دارد. برای بهره مندی از این فواید، لازم است در خوردن و آشامیدن اصولی را رعایت کرد. عدم رعایت این اصول، نه تنها باعث کاهش یا عدم بهره مندی از این فواید می شود، بلکه می تواند باعث بیماری شده و توفیق روزه داری را از انسان سلب کند.

    کلیدواژگان: روزه، طب سنتی، تغذیه، ماه رمضان
  • آزیتا عاقبتی، رضا صفدری، حسین درگاهی، سیداشرف الدین گوشه گیر، پریسا سحرخیز صفحه 262
    یافته ها
    طب سنتی واژه ای کلی است که هم به سیستم های طب سنتی مانند طب سنتی چین، آیورودای هند و طب یونانی- عربی و هم به اشکال مختلف طب بومی اطلاق می شود. طب سنتی از کشوری به کشور دیگر و از ناحیه ای به ناحیه دیگر به سبب عواملی چون تاریخ، گرایش های فردی، فلسفی و سایر عوامل متفاوت هستند. سازمان جهانی بهداشت سه نوع سیستم فراگیر یا تلفیقی، سیستم مشتمل و سیستم اغماض گر را تعریف کرده که در هر کدام به درجه ای طب سنتی به عنوان یک جزء شناخته شده وجود دارد. طب مکمل، طب جایگزین، طب مکمل وجایگزین، طب سنتی، طب بومی و طب حاشیه از جمله واژگان معرف طب سنتی در کشورهای مختلف هستند. گرچه استفاده از طب سنتی و درآمد حاصل از آن در سطح جهانی در حال افزایش است، کمیت و کیفیت و امنیت داده های دردسترس در طب سنتی از معیارهای لازم برای حمایت و استفاده جهانی فاصله دارد. کمبود تحقیقات، مانع تامین استانداردهای ایمنی و کیفیت و قانون گذاری طب سنتی و فرآورده های آن در سطح ملی شده است. برای رفع این چالش ها، استراتژی طب سنتی سازمان جهانی بهداشت با چهار
    هدف
    طرح سیاست، تسهیل امنیت، سودمندی و کیفیت، تامین دسترسی توسعه یافته است.
    نتیجه گیری
    باتوجه به اینکه استفاده از طب سنتی و هزینه های مالی آن در حال افزایش است، کمبود تحقیقات مانع تامین استانداردهای ایمنی و کیفیت و قانون گذاری شده و توجه وحمایت دولت ها را می طلبد. سازمان جهانی بهداشت نقش گسترده ای را در قبال طب سنتی برعهده دارد و در این زمینه با کشورها همکاری می کند و خدمات گسترده ای در قبال طب سنتی انجام داده است.
    کلیدواژگان: طب سنتی، طب مکمل و جایگزین، سازمان جهانی بهداشت
|
  • F. Ghorbani, M. Keshavarz, E. Nazem, A.R. Imani, M. Faghihi Page 195
    Background and
    Purpose
    According to the increasing prevalence of cardiovascular diseases and further tendency of public and medical doctors to the traditional and complementary medicine, review and reassessing of cardiac drugs specially cardiotonics will take more importance and indication. In this article we try to complain the overall meaning of cardiotonic and its mechanisms of action from the viewpoint of Iranian traditional medicine.
    Material And Methods
    This is a library review article which has been carried out using modern medical references, the main texts of Iranian traditional medicine such as "Al-Qanoon fi al-Tibb" (The Canon of Medicine), "Al-Resaleh fi Al-Adviyah Al-ghalbyah", “Makhzan-al-Adviyah”, “Gharabadin-e-kabir”, “As-Shamel fi as-SINAA at-Tibbiyya”, Daruha-yi Qalbi (Cardiac drugs) and databases including Google scholar and PubMed.
    Results
    According to the definition of tonic drug (modulator of an organ consistency and temperament for prevention of flowing pathogenic fluids to the organ) and the effect of cardiotonic drugs, it was shown that constancy of an organ texture is achieved by astringency ("ghabz"), strengthening the mass of heart, desiccation, dryness and stiffness; while moderation of spirit consistency is obtained through being aromatic, astringency, attenuation, "tanshif" (sponge like action), increase of generation of spirit, and cleansing of spirit. Moderation of the heart temperament is obtained through warming the cold and cooling the hot heart and desiccating the moist of the heart with moist temperament. Besides, two other features were mentioned ("Belkhasyah" (by character) and "theriaqiyat") that were not related to the temperament of drug and could be considered intrinsic properties.
    Conclusion
    According to the causative agent of disease and through finding specific features of each drug, traditional medicine practitioners can highlight the place of simple cardiotonics in the treatment of heart diseases. Also, due to the abundance and diversity of cardiotonics in traditional medical books, new cardiotonic medications can be proposed and be tested.
    Keywords: Cardiotonic, Iranian traditional medicine, temperament, spirit.
  • Y. Soleimanya, H. Rezaeizadehb, S. Goodarzia, T. Toliyatc, M. Hajimahmoodid, N. Yassaa Page 204

    Background and

    Purpose

    Rhizome of Zingiber officinale Roscoe (Zingiberaceae) is used in the most parts of the world for healing of different disorders, including digestive problems and inflammatory inconvenience such as Osteoarthritis. Gingerol is present in the fresh rhizome, but in drying process of rhizome it changed to shogaol which both have antinausea effect. The aim of this study is planning a new formulation of ginger based on Iranian traditional medicine for removal of nausea in patients with complications of chemotherapy and standardization of product based on 6-gingerol and definition of expiration date of product.

    Material And Methods

    on December of 2011, 20 kg of fresh rhizome of ginger was purchased from the Tehran market. After determining of the scientific name, the rhizomes were cut to pieces and dried in laboratory conditions, 1 kg of dry ginger was obtained. Powdered rhizome was extracted by maceration method using ethanol as solvent, after evaporation 100 g of oily extract was obtained. Capsule number zero was filled according to the formulation after mixing of ingredients. Stability examinations were carried out under specified conditions.

    Results

    Percentage of 6-gingerol in extract was 14% in March 2012, which it was equal to 1.27 mg 6-gingerol in each 500mg capsule, but on May 2012, there were 0.7 mg of 6-gingerol in the drug.

    Conclusion

    Based on calculations and data processing in conditions of aggravated temperature, expiration date could not be determined for this new product. Therefore more examinations are required for shogaol determination and further clinical trials are needed for evaluation of this new formula.

    Keywords: Ginger, 6-gingerol, 6- shogaol, quince fruit, antinausea, chemotherapy
  • M. Atallahi, S. Amiraliakbari, F. Mojab, H. Alavi Majd Page 211
    Background and
    Purpose
    Primary dysmenorrhea is one of the most common disorders in women which interferes with work and causes school absenteeism. Considering high prevalence of dysmenorrhea and its adverse consequences on quality of life and Considering anti-inflammatory properties of wheat germ, the present study examined the effects of wheat germ extract on the primary dysmenorrhea.
    Material And Methods
    This triple blind clinical trial was performed on 90 employed women in hospitals affiliated to Hamadan University of Medical Sciences. participants were classified into two groups of 45 persons. Three 400 mg capsules of wheat germ extract or placebo were used each day between the 16th day of the menstrual cycle to the 5th day of menstrual cycle for two consecutive months. Severity of primary dysmenorrhea in the two groups using the Friedman test and Comparing pairs of courses within the group using Bonferroni correction and between groups using the Mann Whitney test.
    Results
    the severity of primary dysmenorrhea decreased in both groups, this reduction was more significant in the wheat germ extract group (p <0.001).
    Conclusion
    This study results show positive impact of wheat germ extract for severity of primary dysmenorrhea and it seems be used to reduce the severity of primary dysmenorrhea.
    Keywords: Primary dysmenorrhea, Herbal medicines, Wheat germ
  • P. Jandaghi, M. Noroozi, R. Zavoshi, M. Naseri, S.A. Hasheminezhad, M. Alipour Page 217
    Background and
    Purpose
    Nowadays the using of medicinal herbs is interested by researchers for treatment of diseases. In this study the effect of lemon balm supplementation on blood glucose, cholesterol and triglyceride was examined in patients.
    Material And Methods
    58 healthy man & woman with high serum cholesterol participated in this randomized clinical trial study within two months interval. Patients were randomly divided into two groups: Placebo (PG) and supplemented (SG). SG group were supplemented with 6 capsules (0.5 gr lemon balm powder in each capsules) and PG group received 6 placebo capsules each day. Fasting blood sugar (FBS), cholesterol and triglyceride were measured before and after within two month intervention.
    Results
    The results shows a significant decline in level of Cholesterol in two groups in the beginning and the end of trial but this reduction in SG (P=0.000) was so powerful than PG (P=0.03). Mean of FBS decrease significantly in both groups (P˂ 0.005). However no significant differences between groups observed after the study. Moreover were not found significant disparity in level of Triglyceride in two groups.
    Conclusions
    This study indicates that powder of lemon balm supplementation has not any noticeable effects on FBS, CHOL & TG parameters.
    Keywords: Melissas, Blood Glucose, Cholesterol, Triglycerides.
  • Sh. Mohammadi, A. Aghaeizadeh Torabi Page 226
    Background and
    Purpose
    By investigation the medical traditions infallible Imam, healing herbs is recommended for the prevention and treatment. Using herbals such as black beans, Qznfl (a bunch of cloves), white frankincense or horse radish are recommended for urinary disorders. A mixture of saffron, pellitory, cardamom, lavender, hemp, hellebore, white pepper and honey are listed for treatment of bladder stones. In this paper have been investigated valuable matters about prevention and treatment of the kidney, bladder and urinary tract disease in medical traditions.Methods and Materials: in order to, we searched in sites and valid books, the methods of treatment of kidney, bladder and urinary tract in medical traditions and those collected in an article.
    Conclusion
    Instructions in this article about the prevention and treatment of Kidney and urinary tract diseases has been collected from the precious treasures of Islamic medicine and medicinal herbs that these have no side effects of chemical drugs and are easily available.
    Keywords: kidney, urinary bladder, hadith, narrative
  • O. Amjadi, A.R. Rafiei, M. Yousefpour Page 229
    Background and
    Purpose
    Fig is one of the rare plants nominated in Quran and also has a special status in traditional medicine. Fig is a part of health promoting Mediterranean- diet that is widely used as drug and food. This study was designed with an intention to provide complete review of fig status in religion, traditional medicine, pharmacological and medicinal compounds and activities.
    Material And Methods
    Various resources and data banks such as SID, Medline, Pubmed, Science Direct, ISI and ISC were used for searching about sources and related articles. Holy Quran, Quran interpretation (tafsir), Islamic narrations and hadith and also reliable traditional medicine and medicinal plants books were discussed. Searching was performed according to key words containing Fig, Quran, nutrients, medicinal plants and Fig, Ficus carica, Holy Quran, anticancer effect, and medicinal plant from 1994- 2013. Finally data were extracted and results were categorized.
    Results
    In addition of Quran, Islamic narrations have been declared fig usage and this is an ancient medicinal plant. Different nutrients especially antioxidants in fig made it a protective and preventive agent against oxidative stress. Positive medical results of fig on cancer cell lines and animal model validate its effective role in the treatment of diseases such as cancer.
    Conclusion
    Fig has beneficial nutrients with medicinal properties. This mediates by their antioxidant activities and led to treat many diseases such as cancers. The present study validates the religious claim and traditional medicine emphasis about fig with scientific data. This can be resulted in make a deep insight into holy Quran.
    Keywords: Fig, Quran, Traditional medicine, Disease treatment, Cancer
  • M. Ghobadipour, N. Mirazi, H. Alaei Page 244
    Since ancient times humans from all nations and tribes used herbal medicine to cure their diseases. Even carnivore animals use plants in sickness. Ferula gummosa BIOSS is plant known as Barzad in classic Iranian literature and jawsheer in Iranian marker. Resin which projected from it is Galbanum. According to traditional medicine physician's opinion its nature is very warm and dry and from aspect of properties they notice it as laxative, resolution, carminative, poison antidote, emmenagogues with lots of other properties. This herb is Iran's native plant but nowadays it uses as stimulant, antiseptic, uterine tonic in other countries but lot less in Iran. With experimental investigations various properties like: effect on blood pressure, effect on morphine addiction, effect on constipation have been proved. In this study we tried provide useful and valuable collection of these plant properties by having review on old knowledge and latest findings so it is used by traditional and new medicine
    Keywords: Barzad, Barijeh, Galbanum, traditional medicine
  • R. Ilkhani, A. Rostami Page 255

    Background and

    Purpose

    God, every year, has a moon-day mandatory. Eating and drinking in Ramadan is limited one of philosophy of the fasting in Ramadan, is healthy. But, the health of some people, is impaired during fasting. They seem to be due to limited time, eating and drinking, its principles are not respected.

    Material And Methods

    This is a qualitative study. Traditional medicine is a reputable research sources that some of the Reliable books. Contents first analyzed, then it is classified.

    Results

    In this study, nine Principles of eating and drinking, are extracted which is:1 - Eat both breakfast and dinner.2 - Drinking fluids one to two hours after dinner.3 - Eat fruit before going to bed at night.4 - Obligation to eat breakfast before dawn.5 - Drinking enough fluids before breakfast, not after.6 - Avoid food variety.7 - Avoid eating certain foods together.8 - Prevention of Constipation.9 - Avoid sleeping on the morning prayer until sunrise.

    Conclusion

    fasting has bodily benefits and positive effects.For bodily benefits, it is necessary to eat and drink, to observing Failure comply with these principles not only take advantage of these benefits will be reduced or not, it can cause disease. Deprive man of the fasting was successful.

    Keywords: fasting, traditional medicine, nutrition, ramadan.
  • A. Aghebati, R. Safdari, H. Dargahi, S.A. Gushehgir, P. Saharkhiz Page 262
    Background and
    Purpose
    The use of traditional medicine in developing countries and developed countries is increasingly expanding. In recent years, the human approach to natural healing system and its reconstruction by the scientific community is due to several advantages. the aim of this study is introduced traditional medicine structure to researcher for future study.
    Material And Methods
    This is a article which is carried out using books, articles, national and international journals as well as electronic resources and websites available on the Internet
    Result
    Regarding the use of traditional medicine and its financial cost are increasing, the lake of research is a barrier for providing safety standards, quality and Legislation. According to mentioned statement, we need attention and support of governments. World Health Organization (WHO) plays a great role in the field of traditional medicine and cooperates with various countries and has done extensive service for Traditional medicine.
    Conclusion
    Traditional medicine is a general term which is referred to traditional medicine systems such as traditional Chinese medicine, Indian Ayurveda medicine, Greek-Arabic medicine as well as various forms of indigenous medicine. Traditional medicine differs from a country to another country and from region to region because of factors such as history, individual and philosophical trends and other factors. World Health Organization (WHO) has defined three systems including the Integrative system, inclusive system and Torelent systems. The traditional medicine has been recognized as a component in each of above systems. Complementary medicine, alternative medicine, complementary and alternative medicine, traditional medicine, indigenous and tribal medicine are of the terms representing traditional medicine in different countries. However use of traditional medicine is increasing there is gap between quantity, quality, safety and efficacy of available data in traditional medicine with criteria required for the global support and application. Few research activities hinder the development of specific standards, safety and quality of traditional medicine and its products at national level. To address these challenges, the WHO Traditional Medicine Strategy has been developed with four
    Objectives
    policy initiatives, facilitating the safety, usefulness and quality, providing access.The World Health Organization has done extensive activity in developing national policy, facilitating information exchange, ensuring product safety, access to skilled manpower, and financial support for studies of safety and quality of traditional medicine, integrated health care system, distribution of resources and cooperation with other centers.
    Keywords: Traditional medicine, complementary, alternative medicine, world health organization