فهرست مطالب

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:19 Issue: 1, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/02/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی
  • معصومه کوهبومی *، علیاصغر نورسته، نادر سمامی صفحات 1-8
    زمینه
    افزایش سن و کاهش فعالیت بدنی باعث ایجاد اثرات نامطلوب فیزیکی و روانی در افراد سالمند می شود. از آن جایی که فعالیت بدنی می تواند باعث بهبود وضعیت جسمانی و روانی شود و به دنبال آن استقلال بیشتر در افراد سالمند به وجود آورد، هدف از این مطالعه تعیین اثر برنامه هاتا یوگا بر تعادل سالمندان بود.
    روش ها
    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی بوده و 30 زن سالمند (سن 02/6±66 سال، قد 53/11±00/161 سانتیمتر و وزن 08/7±70/68 کیلوگرم) که از سلامت عمومی برخوردار بودند، به صورت نمونه گیری در دسترس برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند. در این تحقیق برای اندازه گیری تعادل ایستا و پویا به ترتیب از آزمون شارپندرومبرگ (با چشمان باز) و آزمون عملکردی دستیابی استفاده شد. آزمون ها قبل و بعد از برنامه تمرینی اجرا شد. تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون t مستقل (در سطح معناداری 005/0P<) انجام شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که تمرینات یوگا به مدت 6 هفته در مقایسه با گروه کنترل، بر تعادل ایستا (002/0=P) و پویا (004/0=P) تاثیر معناداری دارد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات یوگا (هاتایوگا) بر تعادل سالمندان تاثیر مثبت بگذارد، این تاثیرات شامل بهبود تعادل ایستا و پویا است.
    کلیدواژگان: سالمند، تعادل ایستا، تعادل پویا، یوگا
  • سارا مبارکپور *، منصور بیات، سهیل سبحاناردکانی صفحات 9-15
    زمینه
    دیازینون ترکیبی ارگانوفسفره است که به طور وسیع به عنوان حشره کش در کشاورزی استفاده می شود و از قابلیت انباشت و انتقال در خاک، آب و بافت های جانوری و بروز مسمومیت در گیاهان، جانوران و انسان برخوردار است. در انسان این ترکیب با غیرفعال کردن آنزیم استیل کولین استراز، مانع انتقال پیام عصبی می شود. پژوهش حاضر با هدف شناسایی سویه باکتریایی با قابلیت هیدرولیز و حذف سم دیازینون از خاک آلوده انجام یافت.
    روش ها
    8 نمونه از خاک اراضی کشاورزی شهرستان همدان که طی دو دهه اخیر در معرض انواع سموم به ویژه دیازینون بودند، جمع آوری شد. پس از تهیه محیط های کشت، به منظور جداسازی و کشت باکتری های حاوی آنزیم OPH قادر به تجزیه سموم ارگانوفسفره توسط هیدرولیز آنزیمی دیازینون، نسبت به استخراج DNA ژنومی باکتری، تعیین توالی محصول پلاسمیدی، پردازش توالی حاصل از نظر فیلوژنی و ترسیم درخت فیلوژنی اقدام شد.
    یافته ها
    هشت سویه باکتریایی با قابلیت ترشح آنزیم OPH از نمونه ها جداسازی شد و یکی از آن ها با نام BS-1 با 86 درصد قرابت با گونه safensis Bacillus از کارایی قابل قبول در هیدرولیز سم دیازینون و استفاده از آن به عنوان منبع کربن و فسفر برخوردار است.
    نتیجه گیری
    باکتری شناسایی شده در این پژوهش با ترشح آنزیم OPHاز قابلیت زیست پالایی سموم ارگانوفسفره به ویژه خاک آلوده به دیازینون در مقیاس آزمایشگاهی برخوردار است. قبل از استفاده از میکروارگانیسم ها به منظور زیست پالایی آلاینده ها در محیط های طبیعی، باید مطالعات بیش تری بر روی ثبات و تعامل محیط زیستی، ایمنی، راهبردهای تولید، هزینه-فایده، عوامل مخرب محیطی، سم شناسی، پیراسنجه های ژنتیکی و بیوشیمیایی انجام شود.
    کلیدواژگان: دیازینون، آنزیم ارگانوفسفروس هیدرولاز، safensis Bacillus، زیست پالایی
  • سیمین قینی *، امیر کیانی، مصطفی صدیقی، کتایون هژبری صفحات 16-23
    زمینه
    برخی عناصر کمیاب ممکن است در اتیولوژی تشنج ناشی از تب نقش داشته باشند. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین سطح سرمی روی، مس و سلنیوم با تشنج ناشی از تب بود.
    روش ها
    114 کودک مورد- شاهدی مبتلا به بیماری تبدار به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. 101 کودک که به دنبال یک بیماری تبدار دچار تشنج ساده ناشی از تب شده بودند به عنوان گروه مورد، بررسی شدند. پس از جمع آوری کل نمونه ها سطح سرمی روی، سلنیوم و مس اندازه گیری شد و داده ها توسط نرم افزار SPSS با استفاده از آزمون T مستقل بین دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    سطح سرمی روی به طور معناداری در گروه مورد (7/6±54/63) پایین تر از گروه شاهد (06/10 ±24/80) بود (001/0P<). سطح سرمی سلنیوم در گروه مورد (92/6±32/59) به طور معناداری کم تر از گروه شاهد (12/10±78/80) بود (001/0P<). میانگین سطح سرمی مس در پسرها در گروه شاهد 68/9±08/73 و در گروه مورد 80/10±80/81 بود که به طور معناداری (001/0P<) سطح مس در گروه مورد بیشتر از شاهد بود.
    نتیجه گیری
    با یک مطالعه مورد – شاهدی ارتباط علی معلولی بین متغیرها را نمی توان گزارش کرد و تنها به تفاوت دو گروه در میزان عناصر باید اکتفا کرد.
    کلیدواژگان: تب و تشنج ساده، سطح سرمی روی، سطح سرمی مس، سطح سرمی سلنیوم
  • نادر حاجلو، محمدعلی قاسمی نژاد، شهلا جنگی، سروین انصار حسین صفحات 24-31
    زمینه
    آزارگری سایبری به عنوان رفتارهای عمدی و تکرارشونده آزارگرانه که از طریق وسایلی چون کامپیوتر، تلفن و دیگر وسایل الکترونیکی روی می دهد، تعریف شده است. در پژوهش حاضر میزان پیش بینی آزارگری سایبری توسط سه جنبه تاریک شخصیت در میان جوانان بررسی شد.
    روش ها
    برای این پژوهش 200 نفر کاربر اینترنت از طریق روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند و اطلاعات با استفاده از ارسال پرسشنامه ها از طریق پست الکترونیکی به دست آمد.
    یافته ها
    هر سه جنبه تاریک شخصیت (ماکیاویلیسم، ضداجتماعی و خودشیفتگی) رابطه مثبت و معناداری با آزارگری سایبری داشت. همچنین صفات شخصیتی ماکیاویلیسم و ضداجتماعی به ترتیب قوی ترین متغیرها در پیش بینی آزارگری سایبری بودند.
    نتیجه گیری
    هر سه جنبه تاریک شخصیت توانایی پیش بینی آزارگری سایبری را دارند.
    کلیدواژگان: آزارگری سایبری، ماکیاویلیسم، ضداجتماعی، خودشیفتگی
  • سید حمید نبوی، طیبه اصلانی *، سارا قربانی، حامد مرتضوی، معصومه طاهرپور، سجاد سجادی صفحات 32-36
    زمینه
    تغذیه نقش بسیار مهمی روی سلامت و بیماری افراد سالمند دارد و سوءتغذیه از موانع افزایش کیفیت زندگی قشر سالمند است. این مطالعه با هدف سنجش سوء تغذیه و عوامل مرتبط با آن در سالمندان شهر بجنورد در سال 1393 انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی مقطعی بود. جامعه هدف در این پژوهش کلیه سالمندان شهر بجنورد بودند، که از بین آن ها 120 نفر با روش نمونه گیری خوشه ایوارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه، مشاهده و تکمیل پرسشنامه با مراجعه به درب منازل، بیمارستان و مراکز نگه داری سالمندان جمع آوری گردید. در این طرح از پرسشنامه بررسی وضعیت تغذیه ای (MNA) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کای دو استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سن سالمندان 70/9±73/71 سال بود. 7/56 درصد نمونه ها مرد بودند و30 درصد سالمندان از تغذیه خوب برخوردار بودند، 2/62 درصد سالمندان در معرض سوء تغذیه و 5/7 درصد سالمندان مبتلا به سوء تغذیه بودند. نتایج پژوهش نشان داد که سوء تغذیه در سالمندان مونث، تحصیلات پایین تر، مصرف دخانیات، سالمندانی که به تنهایی زندگی می کنند و زندگی در مراکز نگه داری نسبت به سالمندانی که در بیمارستان بستری هستند یا زندگی فعالی در جامعه دارند بیشتر است. همچنین مطالعه نشان داد سوء تغذیه با وضعیت اقتصادی ارتباط معنادار ندارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی بالای افراد در معرض سوء تغذیه از بین سالمندان و احتمال ابتلای آن ها به سوء تغذیه، حمایت از این گروه و مراقبت از آن ها برای افزایش کیفیت زندگی و کاهش بیماری و ناتوانی در این قشر تلاش بیشتری را می طلبد.
    کلیدواژگان: سوءتغذیه، سالمند، عوامل مرتبط
  • فایق یوسفی، سوما هوشیاری* صفحات 37-43
    زمینه

    این مطالعه جهت ارزیابی شیوع اختلال سلوک و عوامل مرتبط با آن در دانش آموزان دبیرستانی شهر سنندج در سال 1392 انجام شده است.

    روش ها

    آزمودنی های این پژوهش 375 نفر بود که از میان دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان سنندج به روش نمونه گیری چندمرحله ای تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه علایم مرضی کودکان(Child Symptom Inventory) و مصاحبه بالینی ساختاریافته (SCID-1) بود. نتایج با نرم افزار SPSS 21 و آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    میزان شیوع اختلال سلوک در بین دانش آموزان دبیرستانی شهر سنندج 8/8 درصد بود. میزان شیوع در دانش آموزانی که والدینشان جدا از هم زندگی می کردند بیشتر از بقیه دانش آموزان بود. میزان شیوع اختلال سلوک در پسران به صورت معناداری بیشتر از دختران بود. اختلال سلوک با متارکه و طلاق والدین ارتباط معنادار داشت. بین اختلال سلوک و میزان فوت والدین، سابقه اختلال روانپزشکی والدین و پایه تحصیلی دانش آموز ارتباط معنادار آماری وجود نداشت (05/0P<).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه، فعال کردن واحد مشاوره در مدارس و برگزاری کلاس های آموزش خانواده برای والدین توسط روانشناسان پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: اختلال سلوک، شیوع، عوامل مرتبط، دانش آموزان
  • مقالات مروری
  • شهرام مامی، زهرا حیدریزادی، حبیباله خزایی، همایون صادقی بازرگانی، رضا محمدی، شهرزاد بازرگان* حجازی، علیرضا احمدی صفحات 44-57
    زمینه
    سالانه حدود 2000-1500 نفر در ایران به علت خودسوزی جان خود را از دست می دهند. این پدیده عموما گروه فعال و مولد جامعه (زنان نوجوان و جوان) را درگیر می کند و علاوه بر آن می تواند منجر به عوارض ماندگار متعدد برای فرد، خانواده و جامعه گردد. از جمله مواردی که لزوم توجه سیستم بهداشتی به پدیده را می افزاید، قابلیت پیشگیری از آن است.
    روش ها
    این مقاله به روش مطالعه مروری روایی انجام شد. عوامل خطر و عوامل محافظت کننده خودسوزی با مرور اطلاعات منتشرشده در منابع در دسترس آنلاین شامل مراکز داده های «پاب مد»، «گوگل اسکالر»، «آی اس آی»، «اسکوپوس» و همچنین منابع مکتوب در دسترس شامل کتب و پایان نامه های غیرآنلاین شناسایی گردید و سعی شد ضمن بررسی و شناسایی الگوی اپیدمیولوژیک این پدیده، راه های پیشگیری از آن به صورت اختصار آورده شود.
    یافته ها
    بررسی ها نشان می دهد که پدیده خودسوزی عموما در زنان جوان به وقوع می پیوندد. شایع ترین عامل خطر در ایران اختلال انطباقی است.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که خودسوزی یکی از مشکلات مهم بهداشتی در بعضی از نقاط ایران به حساب می آید و باید مورد توجه مسئولین بهداشتی قرار گیرد. اقدامات پیشگیرانه و کم هزینه و استفاده ازخدمات مشاوره ای توانایی پیشگیری از این پدیده را دارند و می توانند در اولویت اقدامات بهداشتی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: خودسوزی، ایران، عوامل خطر
  • گزارش مورد
  • علیرضا جهان بخش، پیمان بابایی، یزدان حمزوی صفحات 58-61
    لینگواتولا سراتا بندپایی متعلق به شاخه پنتاستومیدا و دارای انتشار جهانی است. انسان ممکن است به عنوان میزبان واسط (سندرم هالزون) و یا به ندرت میزبان نهایی آن عمل نماید که به صورت فرم نازوفارنژیال یا فرم احشایی خود را نشان می دهد. لینگواتولوزیس در انسان بیشتر به صورت اتفاقی و با خوردن احشای خام یا نیم پز گوسفند، بز، گاو، شتر و سایر گیاهخواران ایجاد می شود. این اولین گزارش از سندرم هلزون در استان کرمانشاه است. در این گزارش یک مرد 34 ساله اهل ثلاث و باباجانی که به این عارضه مبتلا شده است، گزارش می شود. علایم و نشانه های کلینیکی بیمار شامل احساس خراشیدگی در گلو، سرفه، عطسه و آبریزش بینی بود که 3-2 ساعت بعد از خوردن جگر نیم پز بز شروع شده بود. موجود کرمی شکل کوچکی به اندازه تقریبی 8 میلی متر از ترشحات حلقی وی جدا شد. نمونه جداشده در آزمایشگاه انگل شناسی دانشکده پزشکی بررسی گردید. نتایج بررسی نشان داد که موجود مزبور مرحله نمفی لینگواتولا سراتا می باشد. این بندپا دارای دهانی بود که به وسیله چهار قلاب محصور گردیده و بدن بند بند آن دارای ردیف های زیادی از خارهای ریز بود. بیمار با تجویز خوراکی آنتی هیستامین و نیز شستشوی بینی و غرغره با سرم فیزیولوژی مورد معالجه قرار گرفت. بنابراین توصیه می شود که پزشکان محترم باید در بیمارانی با علایم و نشانه های فارینژیت مانند درد در ناحیه حلق، سرفه، عطسه و تهوع و استفراغ، آلودگی با لینگواتولا سراتا را نیز مدنظر داشته باشند.
    کلیدواژگان: بیماری هالزون، لینگواتولا سراتا، آلودگی انسانی
|
  • Masoomeh Koohboomi, Ali Asghar Norasteh, Nader Samami Pages 1-8
    Background
    The increase of age and reduction of physical activities usually cause undesirable physical and mental dysfunctions among the elderly. Since physical activities can improve physical and mental conditions، followed by more independence in the elderly، this study was conducted to find out the effects of yoga programs on balance in the elderly.
    Methods
    this quasi-experimental study was carried out on 30 elderly women (age: 66±6. 02 years، height: 161±11. 53 centimeter and weight: 68. 70±7. 08 kilogram)، all enjoying general health، were selected through convenience sampling. Sharpened-Romberg test (with open eyes) and achievement test were used to measure static and dynamic balance، respectively. These tests were performed before and after the exercise program. Data analysis was performed by independent t- test (P<0. 05).
    Results
    Research findings showed that yoga exercises for 6 weeks had a significant impact on static balance (P= 0. 002) and dynamic balance (P= 0. 004) compared with the control group.
    Conclusion
    It seems that yoga (Huta yoga) has positive effects on balance in the elderly. These effects include improvement of dynamic and static balance.
    Keywords: Elderly, static balance, dynamic balance, yoga
  • Sara Mobarakpoor, Mansour Bayat, Soheil Sobhan Ardakani Pages 9-15
    Background
    Organophosphorus insecticide diazinon has been widely used in agriculture and has the ability to transfer and accumulate in soil، water and animal tissues، and to induce toxicity in plants، animals and humans. In humans، diazinon inhibits nerve transmission by inactivating acetylcholinesterase enzyme. The present study was carried out to identify bacteria containing OPH enzyme for biodegradation of diazinon from contaminated agricultural soil.
    Methods
    In this study، 8 contaminated agricultural soil samples that were exposed to pesticides، especially diazinon in the last two decades، were collected from the farms of Hamedan province. After preparing the media، for isolation of several bacterial strains containing OPH enzyme that are capable of biodegrading organophosphorus pesticides by diazinon enzymatic hydrolysis، bacterial genomic DNA extraction، plasmid product sequencing، phylogenetic sequence processing and phylogenetic tree drawing were carried out.
    Results
    Eight bacterial strains، capable of secreting OPH enzyme، were isolated from soil samples، one of which named BS-1 with 86% similarity to Bacillus safensis displayed the highest organophosphate-hydrolyzing capability and can be used as a source of carbon and phosphorus.
    Conclusion
    It can be concluded that the isolated bacterial strain identified in this study with OPH enzyme secretion has the potential for biodegradation of organophosphorus pesticides، especially diazinon in invitro conditions. Also، further studies such as the environmental stability and interaction، production strategies، safety، cost-benefit، environmental destructive parameters، and، toxicological، genetic and biochemical aspects are recommended prior to the application of bacterial strains in the field-scale bioremediation.
    Keywords: diazinon, organophosphorus hydrolase enzyme, Bacillus safensis, bioremediation
  • Simin Gheini, Amir Kiani, Mustafa Sedighei, Katayon Hojabri Pages 16-23
    Background
    Some scarce elements ma play a role in the etiology of febrile convulsions. This study was aimed to determine the relationship between serum zinc، selenium and copper level and febrile convulsion.
    Methods
    In this case – control study، 114 children with febrile disease and 101 children with simple febrile convulsion were selected as control and case groups، respectively. After collecting all samples، serum levels of selenium، zinc and copper were measured and the obtained data were analyzed by Spss software using independent t-test
    Results
    Mean serum zinc level in control group (80. 24±10. 06) was significantly higher than that of the case group (63. 54±6. 7) (P<0. 001). Mean serum selenium level in control group (80. 78±10. 12) was significantly higher that that of the case group (59. 32±6. 92) (P<0. 001). Mean serum copper level in the male control group (73. 08±9. 68) was significantly lower than that of the case group (81. 80 ±10. 81) (P<0. 001).
    Conclusion
    The causal correlation between variables cannot be determined by only one case-control study. Only the differences between groups are reported.
    Keywords: Simple febrile convulsion, serum zinc level, serum copper level, serum selenium level
  • Nader Hajlo, Mohammad Ali Ghaseminejad, Shahla Jangi, Sarvin Ansar Hossain Pages 24-31
    Background
    Cyber bullying is defined as a series of deliberate and repeated sadistic behaviors which occur through such tools as computer، phone and other electronic devices. The current study was aimed to determine to what extent the dark triad personality predicts the phenomenon of cyber bullying among the youth.
    Methods
    For this investigation، 200 internet users were selected through snowball sampling and data were obtained by the questionnaires sent via e-mail.
    Results
    The results of investigation indicated that all dark triad personality traits (Machiavellianism، Psychopath and Narcissism) had a significantly positive relationship with cyber bullying. Also، Machiavellianism and Psychopath personality traits were respectively the strongest variables in predicting cyber bullying.
    Conclusion
    all dark triad personality traits have the ability to predict cyber bullying phenomenon.
    Keywords: Cyber bullying, Machiavellianism, Psychopathy, Narcissism
  • Seyyed Hamid Nabavi, Taiebeh Aslani, Sara Ghorbani, Seyyed Hamed Mortazavi, Masomeh Taherpour, Sajad Sajadi Pages 32-36
    Background
    Nutrition plays a very important role in the health and disease of the elderly, and malnutrition is an obstacle to increasing the quality of life of the elderly. This study was conducted to assess malnutrition and its related factors among the elderly of Bojnourd in 2014.
    Methods
    This study was descriptive cross-sectional. The study population included all the elderly of Bojnourd, among whom 120 elderly were recruited by cluster sampling method. Data were collected using interviews, observation and questionnaires by referring to the homes, hospitals and elderly care centers. In this study, Mini Nutritional Assessment (MNA) was used. Data analysis was performed by chi-square test.
    Results
    The mean age of elderly was 71.73±9.70 years. 56.7% of the samples were men and 43.3% were women. 30% of the elderly had a good nutrition, 62.2% of them were at the risk of the malnutrition and 7.5% were malnourished. The results showed that mal malnutrition significantly more seen in female gender, low level of education, smoking single status, staying in nursing home than those hospitalized or are active in community, but no significant difference was reported between age and socioeconomic status.
    Conclusion
    Given the high prevalence of malnutrition in the elderly, and possibility of malnutrition among the elderly, further attempts are required to be made to improve the quality of life and to reduce illness and disability in this population.
    Keywords: Malnutrition, elderly, related factors
  • Fayegh Yousefi, Soma Hoshiari Pages 37-43
    Background

    This study was performed to assess the prevalence of conduct disorder and its associated factors among the high school students of Sanandaj in 2013.

    Methods

    The study sample included 375 high school students selected from the high school students in Sanandaj through multistage stratified random sampling. The instruments for data collection comprised of Child Symptom Inventory and Structured Clinical Interview for DSM-IV Axis I Disorders (SCID-1). The results were evaluated by SPSS (version 21) using chi-square test.

    Results

    The results showed the prevalence of conduct disorder among the high school students was 8. 8%. Also، the prevalence of conduct disorder among students with separated parents was higher than other students. The prevalence of conduct disorder in the male students was significantly more than that of the female students. Moreover، there was a significant correlation between students’ conduct disorder and their parents’ separation and divorce. However، no significant difference was obtained between conduct disorder and other associated factors، including parents’ death rate، parents’ history of psychological disorder and academic level of students (P<0. 05).

    Conclusion

    Based on the results of this study، running counseling centers at schools and holding family training programs for parents by psychologists are recommended.

    Keywords: Conduct disorder, prevalence, related factors, students
  • Shahram Mami, Zahra Heidari Zadie, Habibolah Khazaie, Homayoun Sadeghi, Bazargani, Reza Mohammadi, Shahrzad Bazargan, Hejazi, Alireza Ahmadi Pages 44-57
    Background
    approximately 1،500 to 2،000 people die due to self-immolation every year in Iran. This phenomenon is more pronounced in young women who comprise an active and reproductive segment of the population which can lead to numerous negative consequences in the individual، family، and community. However، since self-immolation is a preventable public health issue، the healthcare system is required to take seriously into account.
    Methods
    In this narrative review، several online databases، including PubMed، PsycINFO، Google Scholar، ISI، Scopus as well as offline resources، including textbooks and theses were searched for the published information about the risk and protective factors of self-immolation. An attempt was made to analyze and identify the epidemiologic patterns and prevention strategies of this phenomenon briefly.
    Results
    Our review revealed that the phenomenon of self-immolation is particularly frequent among young women in Iran and adjustment disorder is the most common risk factor for self-immolation.
    Conclusion
    This study shows that self-immolation is a significant health problem in some parts of Iran، suggesting that the health care system and authorities should be more attentive to this public health challenge. Furthermore، low-cost precautionary and preventive measures including counseling services can manage this phenomenon and should be of high priority for health officials.
    Keywords: Self, immolation, Iran, risk factors
  • Alireza Janbakhsh, Yazdan Hamzavi, Payman Babaei Pages 58-61
    Linguatula serrata is a cosmopolitan organism belonging to the Phylum Pentastomida. Humans may act as an intermediate (Halzoun syndrome) or accidental definitive host of this parasite، manifesting the nasopharyngeal or visceral form. Linguatulosis occurs accidentally in human by ingestion of raw or undercooked visceral tissues of sheep، goat، camel، and other herbivores. This is the first report of Halzoun syndrome in Kermanshah province. In this case report، a 34-year-old man، from Salas-o-babajani district infested with this parasite was presented. Clinical signs and symptoms included pricking sensation in throat، coughing، sneezing and nasal discharge، which started 2-3 hours after eating undercooked goat liver. An organism in about 8 mm length was isolated from his pharyngeal discharge. The sample was examined in the pparasitology llaboratory of Kermanshah school of medicine. The results of analysis showed that this organism was the nymph of L. The serrata had a mouth surrounded by four hooks and a segmented body with small hooks. The patient was treated using oral anti histamines and gargling and nasal washing with saline solution. So، it is recommended that physicians consider L. Serrata infestation in patients with complaints such as pharyngitis accompanied by pharyngeal pain، coughing، sneezing and vomiting.
    Keywords: Halzoun syndrome, Linguatula serrata, human infestation