فهرست مطالب

پرستار و پزشک در رزم - سال دوم شماره 4 (پاییز 1393)

مجله پرستار و پزشک در رزم
سال دوم شماره 4 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا باقریان سرارودی، حمید صانعی *، محسن احمدی طهور سلطانی، هادی بهرامی احسان صفحات 117-123
    مقدمه
    هدف این مطالعه بررسی شیوع علائم اضطراب و افسردگی در سه ماه بعد در بیماران مبتلا به سکته قلبی بود.
    روش کار
    در یک بررسی مقطعی 176 بیمار 32 تا 84 ساله با میانگین سنی 56 سال که با تشخیص قطعی انفارکتوس میوکارد در یکی از بیمارستان های مجهز به واحد مراقبت قلبی (CCU) شهر اصفهان طی پنج ماه اول سال 1391 بستری شده بودند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سه ماه پس از سکته قلبی، بیماران با استفاده از مقیاس اضطراب و افسردگی بیمارستان ارزیابی شدند. سپس با در نظر گرفتن نقطه برش 8 در هر خرده مقیاس، بیماران با علائم و بدون علائم افسردگی و بیماران با علائم و بدون علائم اضطراب از یکدیگر جدا شدند.
    یافته ها
    میانگین ها و انحراف استاندارد نمرات اضطراب و افسردگی به ترتیب (27/4) 7/5 و (57/4) 04/6 مشاهده شد. میانگین ها و انحراف استاندارد نمرات افسردگی در بیماران با علائم و بدون علائم افسردگی به ترتیب (77/2) 88/10 و (26/2) 3 و در بیماران با علائم و بدون علائم اضطراب به ترتیب (45/3) 34/10 و (57/3) 08/4 بود. همچنین میانگین ها و انحراف استاندارد نمرات اضطراب در بیماران با علائم و بدون علائم افسردگی به ترتیب (05/4) 13/9 و (71/2) 55/3 و در بیماران با علائم و بدون علائم اضطراب به ترتیب (6/2) 02/11 و (17/2) 29/3 بود. 3/31% از بیماران دارای علائم اضطراب، 6/38% از آنان دارای علائم افسردگی بودند.
    نتیجه گیری
    به طور کلی یافته ها نشان دادند که علائم اضطراب و افسردگی در بیماران پس از سکته قلبی بسیار شایع می باشند.
    کلیدواژگان: شیوع، اضطراب، افسردگی، سکته قلبی
  • بهرام آوات کریم، مهدی ربیعی *، وحید دنیوی، مسعود نیک فرجام صفحات 124-130
    مقدمه

    هدف از انجام این پژوهش، مقایسه بین راهبردهای تنظیم هیجان و سبک زندگی در زوجین با و بدون رضایت زناشویی در شهر سردشت بود.

    روش

    این پژوهش به روش علی- مقایسه ای انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه زوجین شهر سردشت در سال 1393 بودند. تعداد خانوار شهر سردشت، 10491 در شهر سردشت بودند. تعداد نمونه با استفاده از جدول مورگان 370 به دست آمد. که از بین آنها 185 پرسشنامه در بین افراد بدون رضایت زناشویی و 185 پرسشنامه نیز در بین افراد با رضایت زناشویی توزیع گردید. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه تنطیم شناختی هیجانی و پرسشنامه سبک زندگی استفاده شد. برای آزمون فرضیات از آزمونt و تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که سبک زندگی و راهبردهای تنظیم هیجان در بین زوجین با و بدون رضایت زناشویی یکسان می باشد و تفاوت معناداری با هم ندارند. همچنین، نتایج نشان داد که بین راهبردهای تنظیم شناختی هیجان مثبت و منفی با سبک زندگی در بین زوجین با و بدون رضایت زناشویی رابطه وجود دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهند که بین راهبردهای تنظیم شناختی هیجان منفی با نارضایتی زناشویی رابطه وجود دارد.

    کلیدواژگان: تنظیم شناختی هیجان، سبک زندگی، رضایت زناشویی
  • سمیه تریکان *، سید مجتبی اسلامی صفحات 131-139
    مقدمه
    آسم یکی از شایع ترین بیماری های ریوی است. اگرچه پژوهش های گوناگونی در زمینه متغیرهای روانشناختی در افراد مبتلا به آسم انجام شده است، حافظه افراد مبتلا به آسم کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی عملکرد افراد مبتلا به آسم در حافظه شرح حال بود.
    روش کار
    این پژوهش در درمانگاه ریه بیمارستان بقیه الله (عج) انجام شد. نمونه مورد مطالعه شامل 56 نفر بود، که در دو گروه قرار داشتند: 30 فرد مبتلا به آسم و26 فرد سالم به عنوان گروه کنترل انتخاب شده اند، برای تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی و آزمون t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که بین گروه مبتلا به آسم و گروه سالم از نظر اضطراب و افسردگی تفاوت معناداری وجود دارد. گروه مبتلا به آسم در یادآوری جزئیات حافظه معنایی عملکرد پایین تری دارند و از تعداد جملات کمتری برای توصیف خود استفاده کردند. همین طور افراد مبتلا به آسم در جنبه ی رویدادی حافظه شرح حال، عملکرد پایین تری را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، عملکرد حافظه شرح حال در افراد مبتلا به آسم در مقایسه با افراد سالم کاهش چشمگیری داشته است. این نتایج بر لزوم توجه بیشتر به بهداشت روان افراد مبتلا به آسم تاکید دارد.
    کلیدواژگان: آسم، حافظه شرح حال، حافظه معنایی، حافظه رویدادی
  • حسن شاهمیری *، ارسیا تقوا، سامان فیروزیان، سید حمیدرضا کاظمی صفحات 140-145
    مقدمه
    مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی اختلالات روانی در بین کارکنان وظیفه مراجعه کننده به کمیسیون پزشکی یک بیمارستان نظامی بین سال های 1386 تا 1392 انجام شد.
    روش کار
    مطالعه حاضر به صورت توصیفی - مقطعی و گذشته نگر روی 5233 سرباز معاف شده از خدمت توسط کمیسیون پزشکی یک مرکز نظامی بین سال های 1386تا1392 انجام پذیرفت. جهت جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته طراحی شده و با مراجعه به بایگانی و استفاده از مدارک ثبت شده کمیسیون پزشکی تکمیل گردید. تشخیص نهایی بر اساس نظر حداقل سه روانپزشک بر اساس معیارهای تشخیصی DSM IV_TR گذاشته شده بود. اطلاعات بدست آمده با شاخص های آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در بررسی متغیر علل روانپزشکی در کل 5233 مورد معافیت به ترتیب: اختلال شخصیت (4/51 %)، نوروز (21 %)، اختلال خلقی (2/15 %)، سایکوز (2/4 %)، عقب ماندگی ذهنی (4/5 %) و سایر علل (8/2%)گزارش گردید. در بیمارانی که به صورت سرپایی مراجعه نموده بودند موارد اختلال شخصیت (8/52 %)، نوروز (8/21 %)، اختلال خلقی (3/14 %)، سایکوز (5/3%)، عقب ماندگی ذهنی (4/5%) و سایر علل(2/2%) گزارش گردید. از سویی دیگر این متغیر در بیمارانی که به صورت بستری در کمیسیون مطرح شده بودند: اختلال خلقی (2/50 %)، اختلال شخصیت (4/20 %)، نوروز (3/16 %)، سایکوز (1/6 %)،عقب ماندگی ذهنی (4/5 %) و سایر علل (6/1%) گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع اختلالات روانی در جامعه و ناتوانی های ناشی از آنها، غربالگری مناسب قبل از شروع خدمت و پایش دوره-ای سلامت روان در طول خدمت سربازی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اختلالات روانی، معافیت، کارکنان وظیفه
  • مهدی شیخ *، خدابخش احمدی، بناب باقر غباری، محمد جواد احمدی زاده صفحات 146-152
    مقدمه
    امروزه دلبستگی به عنوان سازه ای تحولی و موثر بر فرایند رشد علاوه بر دلبستگی به والدین در ارتباط افراد با خدا نیز مورد توجه قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش دلبستگی به خدا بر سخت رویی و عزت نفس اجتماعی کارکنان نظامی بود.
    روش
    تعداد 600 نفر از کارکنان یک واحد نظامی در سراسر کشور با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی خوشه ایانتخاب و پرسشنامه های دلبستگی به خدا، سخت رویی و عزت نفس اجتماعی را تکمیل نمودند.
    نتایج
    نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد، مولفه های دلبستگی به خدا به ترتیب در سطوح ایمن(61%)، دوسوگرا (3% افزایش)و اجتنابی(18% افزایش)، روی هم رفته 82% متغیر سخت رویی را تبیین نمودند. ضمن اینکه نتیجه ضرایب رگرسیون نشان داد، بین دلبستگی اجتنابی و اضطرابی به خدا با سخت رویی رابطه منفی و معناداری (05/0p)، وجود دارد.
    نتیجه گیری
    دلبستگی ایمن به خداوند نقش موثری در شکل گیری ویژگی های سخت رویی و عزت نفس بالای اجتماعی کارکنان دارد.
    کلیدواژگان: دلبستگی به خدا، سخت رویی، عزت نفس اجتماعی
  • حسینعلی مهرابی *، ستار نوروزی، غلامرضا میرزایی، حمید کاظمی صفحات 153-161
    هدف
    این مطالعه به بررسی رابطه رشد پس از ضربه با سبک های دلبستگی، شیوه های مقابله، کیفیت زندگی و ویژگی های جمعیت شناختی و پیش بینی رشد پس از ضربه بر اساس این متغیرها در جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه شهر شیراز پرداخته شد.
    روش کار
    در قالب یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی، تعداد 100 جانباز مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه به شیوه تصادفی انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری سیاهه رشد پس از ضربه، پرسشنامه شیوه های مقابله با استرس پارکر و اندلر، پرسشنامه سبک های دلبستگی بزرگسالان هازن و شیور و پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت به همراه پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی بود.
    یافته ها
    نتایج حاصل از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد رشد پس از ضربه با تحصیلات (177/0 r=)، درصد جانبازی (352/0r=)، دلبستگی اجتنابی (309/0- r=)، سبک مقابله با استرس مسئله مدار (248/0r=) و کیفیت زندگی روانی (218/0r=) رابطه معناداری دارد (05/0p<). علاوه بر این، نتایج تحلیل رگرسیون به شیوه گام به گام هم نشان داد درصد جانبازی، سبک دلبستگی اجتنابی، سن و کیفیت زندگی روانی در مجموع 7/30 درصد از رشد پس از ضربه را تبیین می کنند (05/0p<).
    نتیجه گیری
    این نتایج بیانگر آن است که ارائه مداخلاتی در جهت آموزش شیوه های مقابله ای مسئله مدار، کاهش سبک دلبستگی اجتنابی و همچنین ارتقاء کیفیت زندگی روانی، می تواند در جهت بهبود رشد پس از ضربه به تبع آن سازگاری مطلوب تر و سازنده با اختلال رشد پس از ضربه در جانبازان موثر باشد.
    کلیدواژگان: رشد پس از ضربه، شیوه های مقابله با استرس، سبک های دلبستگی، کیفیت زندگی
  • مهدی ربیعی *، امیر محسن راه نجات، مسعود نیک فرجام، فرشاد نجفی پور صفحات 162-167
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی مولفه های فراشناختی، فرانگرانی و درآمیختگی افکار با اختلال بدشکلی بدن بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. نمونه پژوهش حاضر شامل 155 نفر از دانش آموزان متوسطه شهرستان اصفهان در سال تحصیلی 92-91 بود که به روش خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل: مقیاس اصلاح شده وسواس فکری عملی یل– براون برای اختلال بدشکلی بدن(YBOCS-BDD)، پرسشنامه فراشناخت (MCQ-30)، پرسشنامه فرانگرانی (MWQ) و پرسشنامه درآمیختگی افکار(TFI) بودند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اختلال بدشکلی بدن رابطه معناداری با مولفه های فراشناختی، فرانگرانی و درآمیختگی افکار دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون هم زمان نشان داد که نمره کلی فراشناخت، فرانگرانی و درآمیختگی افکار 24 درصد از واریانس نمرات اختلال بدشکلی بدن را پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهند که بین فراشناخت مشکل ساز، فرانگرانی، درآمیختگی افکار و اختلال بدشکلی بدن در بین دانش آموزان مقطع متوسطه رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: اختلال بدشکلی بدن، فراشناخت، فرانگرانی، درآمیختگی افکار
  • سید مرتضی حسینی *، بهناز دوران، علی فتحی آشتیانی، مهدی ربیعی، سیما نوحی، هنگامه فجرک صفحات 168-176
    مقدمه
    در حال حاضر بیماری های روان شناختی دارای بار کلی بیماری بالایی هستند و پیش بینی ها حاکی از افزایش آن در سال های آتی می باشد، بر این اساس روش های تشخیصی و درمانی جدید ایجاد می شود. در سال های اخیر تکنولوژی به کمک درمان های رایج در بیماری های روان شناختی آمده است و به تبع آن دستورالعمل های مختلفی ایجاد شده است، مثل استانداردهای حرفه ای و اصول اخلاقی بیوفیدبک و انجمن بین المللی نوروفیدبک و تحقیق. همچنین درمان های بیوفیدبک چندین سال است، که در ایران رایج شده است، اما استانداردهای درمان و اخلاق تاکنون به صورت مدون ارایه نگردیده است، لذا جهت رعایت حقوق مراجع از یک طرف و درمانگر از سوی دیگر نیاز به جمع آوری اصول اخلاقی در این زمینه، لازم به نظر می رسد.
    روش کار
    با استفاده از یک مطالعه ی مروری نظام دار به بررسی مقالات و کتب پرداخته شد،.برای به دست آوردن پیشینه پژوهش در بانک های اطلاعاتی، نظام نامه های اخلاق حرفه ای روان شناسان و مشاوران و همچنین برخی کتب با استفاده از واژگان کلیدی در زمینه کدهای اخلاقی، بیوفیدبک، نوروفیدبک و نوروتراپی جستجو انجام شد و مقالات و اطلاعات آنها استخراج گردید.
    یافته ها
    کدهای اخلاقی مربوط به مسئولیت، صلاحیت، استاندارد های اخلاقی، آگهی های عمومی، رازداری، رضایت آگاهانه، حمایت از حقوق و منافع مراجعه کنندگان، روابط حرفه ای و تحقیقات روی انسان ها و حیوانات از مطالعات استخراج گردید و سپس توضیحات و کدهای اخلاقی نظام نامه های اخلاق حرفه ای روان شناسان و مشاوران مربوط به آنها بیان گردید.
    نتیجه گیری
    آموزش معیارهای اخلاقی و به کار بستن و پایبندی به این معیارها موجب اعتلای شغلی و اخلاقی افراد وابسته به یک شغل شده و سبب ارتقاء جایگاه اجتماعی آنان در جامعه و نهایتا تاثیرگذاری بیشتر این افراد در اجتماع می گردد.
    کلیدواژگان: بیوفیدبک، اصول اخلاقی، استانداردهای حرفه ای
|
  • Bagherian Sararoudi R. , Sanei H. *, Ahmadi Tahour Soltani M. , Bahrami Ehsan H. Pages 117-123
    Introduction
    Although anxiety and depressive symptoms have negative effects on prognosis following myocardial infarction (MI), the studies about prevalence of these symptoms in the months after MI are limited. The aim of this study was to determine prevalence of anxiety, depressive symptoms at three months after MI among post-MI patients.
    Method
    In a cross sectional study 176 consecutive patients following MI admitted to the CCU wards of hospitals in Isfahan were selected during the first five months of 2012. At three months after MI Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS) were completed by the MI patients. Then the patients were divided into with and without depressive symptoms and with and without anxiety symptoms regarding the cutoff point in both subscales.
    Results
    The means and standard division of anxiety and depression subscales were 5.7 (4.27) and 6.04 (4.57) respectively. The means and standard division depression scores among patients with and without depressive symptoms were 10.88 (2.77) and 3 (2.26) respectively, and among patients with and without anxiety symptoms were 10.34 (3.45) and 4.08 (3.57) respectively. Also the means and standard division of anxiety symptoms among patients with and without depressive symptoms were 9.13 (4.05) and 3.55 (2.71) respectively, and among patients with and without anxiety symptoms were 11.02 (2.6) and 3.29 (2.17) respectively. 31.3% and 38.6% of patients were with anxiety symptoms and depressive symptoms, respectively.
    Conclusion
    Generally, the findings showed that symptoms of anxiety and depression are many common among the post MI patients.
    Keywords: Prevalence, Anxiety, Depression, Myocardial Infarction
  • Avat Bahram K, Rabiei M*, Donyavi V, Nikfarjam M Pages 124-130
    Introduction

    The purpose of this study was comparison between emotion regulation strategies and life styles of couples with or without marital satisfaction in Sardasht, Iran.

    Methods

    The population of study was couples of Sardasht in 2014. Number of households in Sar-dasht 10,491 is in Sardasht, Iran. Number of samples 370 was obtained by Morgan table. Thus, the number of 370 questionnaires was distributed among the people. 185 questionnaires were distribut-ed in among marital satisfaction and 185 questionnaires among non-marital satisfaction were dis-tributed. Cognitive emotion regulation questionnaire and life style questionnaire were used as the outcome measures. To test the hypothesis of the t test and analysis of variance multivariate (MANOVA) and Pearson correlation coefficient were used.

    Results

    The results showed that a Life style and emotion regulation strategy among couples with and without marital satisfaction is the same and there was no significant difference. Also, results showed that there is the relationship between positive and negative cognitive emotion regulation strategies and life style among couples with and without marital satisfaction.

    Conclusion

    Results indicated that emotion regulation strategy have a significant correlation with marital dissatisfaction.

    Keywords: cognitive emotion regulation, life style, marital satisfaction
  • Tarikan S. *, Eslaami M. Sm Pages 131-139
    Introduction
    This study has been done with the aim of evaluating function of people who involve asthma in autobiographical memory.
    Method
    The present study is done in a therapeutic center (Baghiatallah Hospital); samples include 30 persons with asthma and 26 healthy persons were selected as control group. Responding research hypotheses test, statistical tests, Pearson Correlation and dependant t-test were used.
    Findings
    Results demonstrate that there is significant relationship between the involved group with asthma and the healthy group, about anxiety and depression. The involved group show less function in remembering details towards the control group, and the difference between the two groups is significant. Function of the involved group is significantly lower than the control group in episodic autobiographical memory. The involved group has used fewer words in describing themselves. In episodic aspect of autobiographical memory there is significant difference between the group's function and the involved group with asthma showed lower function and were able to remember more negative memories.
    Conclusion
    Considering the results, function of the memory in the involved group, in comparison with the healthy people, have remarkable decrease. This result emphasize on more concentration on spirit of the involved group with asthma.
    Keywords: Autobiographical Memory, Episodic Memory, Semantic Memory
  • Shahmiri H. *, Taghva A, Firouzian S, Kazemi Shr Pages 140-145
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the prevalence of psychiatric disorders among the soldiers referring to the medical commission.
    Methods
    A cross-sectional descriptive retrospective study was conducted on the patients referring to the psychiatric commission in a military hospital in Tehran during 2007-2013.For data collection a researcher-made questionnaire was used. It was completed by using archives and records. The final diagnosis was according to at least three psychiatric viewpoints and DSM IV-TR diagnostic criteria. Data was analyzed by SPSS 18 software via descriptive statistics.
    Results
    In investigating the variable of psychiatric causes, in all exemption cases respectively: personality disorders (51.4%), neurosis (21%), mood disorders (15.2%), psychosis (4.2%), mental retardation (5.4%) and other causes (2.8%) were reported. In outpatient group: personality disorders (52.8 %), neurosis (21.8%), mood disorders (14.3%), psychosis (3.5%), mental retardation (5.4%) and other causes (2.2%) were reported. On the other hand, in inpatient group: mood disorders (50.2%), personality disorders (20.4%), neurosis (16.3%), psychosis (6.1%), mental retardation (5.4%) and other causes (1.6%) were reported.
    Conclusion
    Due to the high prevalence of mental disorders and their disability in the society, appropriate screening before starting the service and periodical mental health monitoring during the military service should be considered.
    Keywords: Soldiers, exemption, psychiatric Disorders
  • Sheikh M*, Ahmadi K, Ghobari Bonab B, Ahmadizadeh Mj Pages 146-152
    Introduction
    Beside parental attachment, attachment, including people’s relationship with God, as an evolutionary construct influencing the development process, has been recently taken into consideration. The present study aimed to examine the role of attachment to God in hardiness and social self-esteem of military personnel.
    Method
    600 personnel of a military unit across the country were selected using stratified random sampling method. They filled out the questionnaires of Attachment to God, Psychological Hardiness and Social Self-Esteem.
    Results
    The results of stepwise regression analysis indicated that components of attachment to God, i.e., secure (61%), ambivalent (3% increase) and avoidance (18% increase), altogether explained 82% of hardiness variables. Moreover, regression coefficients demonstrated that there was a significant negative relationship between anxious-avoidant attachment to God and hardiness (p<0/05) and there was a significant positive correlation between secure attachment to God and hardiness (p<0/05). In addition, anxious-ambivalent attachment to God explained 72% of social self-esteem variables altogether. Moreover, regression coefficients showed that there was a significant negative correlation between anxious-ambivalent attachment to God and hardiness (p<0/001).
    Conclusion
    Secure attachment to God plays an effective role in forming of hardiness and high social self-esteem in personnel.
    Keywords: Attachment to God, Hardiness, Social Self, Esteem
  • Mehrabi Ha *, Nowroozi S. , Mirzaei Gr , Kazemi H. (Ph.D Pages 153-161
    Introduction
    The aim of this study was an investigation of the relation between post traumatic growth with attachment & coping styles, quality of life and demographic variables and its prediction in veterans with post-traumatic stress disorder.
    Method
    Thus, in a correlation design, 100 veterans with post-traumatic stress disorder in city of Shiraz selected randomly and assess with Post Traumatic Growth Inventory, stress coping styles questionnaire (parker & andler), Hazan & Shaver Adult Attachment Styles questionnaire and Brief WHO- QOL.
    Results
    Results of Pearson correlation showed that post traumatic growth had significant relation with education (r= 0.177), percentage of veteran (r= 0.352), avoidance attachment style (r= -0.309), problem solving coping style (r= 0.248) and psychological quality of life (0.218). also, results of stepwise regression showed that percentage of veteran, avoidance attachment style, age and psychological quality of life can predict 30.7% of post traumatic growth (p<0.05).
    Conclusion
    these results explained that some interventions for enhance problem solving coping style and psychological quality of life and reduce avoidance attachment can develop post traumatic growth in veterans with PTSD.
    Keywords: traumatic growth, Stress Coping styles, Attachment Styles, Quality of Life
  • Rabiei M. (Ph.D(*, (Rahnejat Am , (Nikfarjam M. , Najafipoor F. (Ph.D Pages 162-167
    Background
    The purpose of this study was the investigation of correlation met cognitive subscales, meta worry and thoughts–fusion with body dysmorphic disorder.
    Methods
    Design of this study was method of the correlation. Sample of this study included 155 high school students of Isfahan. The subjects selected basis of malt- stage cluster sampling. The tools that used in this study including: Yale- Brown Obsessive Compulsive Scale Modified for BDD (YBOCS-BDD), Meta Cognitive Questionnaire (MCQ), Meta Worry Questionnaire (MWQ) and Thoughts Fusion Inventory (TFI).
    Results
    Result indicated that body dysmorphic disorder have a significant correlation with metacognitive subscales, meta worry and thoughts–fusion. Also, the results of analysis regression showed that metacognitive total score, meta worry and thoughts–fusion explained 24 percent variances of body dysmorphic disorder.
    Conclusion
    Results indicated that body dysmorphic disorder have a significant correlation with metacognitive subscales, meta worry and thoughts–fusion in high school students of Isfahan.
    Keywords: Body dysmorphic disorder, Metacognition, Meta worry, Thoughts fusion
  • Hosseini Sm*, Dowran B, Fathi Ashtiani A, Noohi S, Rabiei M, Fajrak H. Pages 168-176
    Introduction
    Now, mental disorders have high amount of global burden of disease and predictions show a considerable increasing in number of patients in future. So we must choose new interventions. Recently new technologies help current treating psychological disorders and consequently new instructions have been made such as professional standards and ethical principles of biofeedback the international society for neurofeedback and research. In last few years biofeedback has been performed in Iran but there isn’t any compiled and legally ethics and treatment standards. So in order to respect the rights of clients and practitioner, we have to collect ethic principles.
    Methods
    Therefore by using review survey, we investigated many articles and books and for obtaining literature review an investigation have been done in date bases, psychologists and counselors professional ethical codes and also some books by using key words in ethical codes, biofeedback, neurofeedback and neurotherapy and then the information and articles have been extracted.
    Results
    Ethical code related to responsibility,competence,ethical standards,public statements,confidentiality, consent information, protection of client rights and welfare, professional relationships and research with humans and animals explanations, have been obtained. Then explanations and related psychologists and counselors professional ethical codes have been explained.
    Conclusion
    Training ethical standards and using and fidelity to these standards make a professional person to reach highest rate of ethics and social position and at the end make them more efficient in the society.
    Keywords: Biofeedback, Ethical principles, Professional standards