فهرست مطالب

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences
Volume:3 Issue: 3, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/08/16
  • تعداد عناوین: 5
|
  • مجتبی رضایی راد، روح الله محمدی اترگله صفحات 1-2
    مقدمه
    پژوهش حاضر بررسی نقش به کارگیری آموزشی الکترونیکی در فرآیند تدریس و یادگیری از دیدگاه اعضاء هیئت علمی دانشگاه پیام نور مازندران در سال 91 می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نظر هدف کاربردی، ماهیت توصیفی و روش پیمایشی و جامعه آماری آن 300 نفر از استادان عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مازندران، که تعداد 103 نفر با بر اساس جدول کرجسی و مورگان و به صورت تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته که روایی صوری و محتوایی آن مورد تایید متخصصان و پایایی آن از طریق بازآزمایی و آلفای کرونباخ معادل 87/0 حاصل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با آمار توصیفی و استنباطی (آزمون خی دو) انجام گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد که از دیدگاه اعضاء هیات علمی دانشگاه پیام نور مازندران، آموزش برخط و حضوری، شبکه وب، ویدئو کنفرانس، چندرسانه ای ها، آموزش از طریق موبایل، تلویزیون آموزشی و نوارهای صوتی و تصویری در فرآیند یاددهی-یادگیری دانشجویان نقش دارد.
    نتیجه گیری
    استادان و دانشجویان جهت ارتقاء و بهبود کیفیت آموزشی و فرآیند یاددهی-یادگیری در مراکز دانشگاه پیام نور مازندران از ابزارهای آموزش الکترونیکی معرفی شده بهره برداری نمایند.
    کلیدواژگان: نظام های برخط، آموزش، ویدئو کنفرانس، چندرسانه ای ها، ضبط، دانشگاه ها
  • محترم نعمت اللهی، حمیده خرمندار، محمدرضا عامری پور صفحه 9
    مقدمه
    سیستم اطلاعات آزمایشگاه، سیستمی کامپیوتری است که اطلاعات آزمایشگاهی را مدیریت کرده و وظیفه جمع آوری، پردازش و توزیع اطلاعات آزمایشگاه را بر عهده دارد. این پژوهش با هدف ارزشیابی عملکرد سیستم اطلاعات آزمایشگاه های بیمارستان های دولتی شیراز در سال 1390 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مقطعی بوده که به صورت توصیفی-تحلیلی انجام شد. داده ها پس از مراجعه حضوری به آزمایشگاه تشخیص طبی بیمارستان های دولتی شیراز و با استفاده از چک لیست جمع آوری گردید و با استفاده از نرم افزار SPSS، نسخه 15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    با توجه به نمره (وزن) اختصاص یافته به هر هدف، کمترین میانگین (29/2) مربوط به امکان مشخص کردن بیماران اورژانسی و اولویت دادن به آزمایشات آنان و نمره کامل میانگین مربوط به امکان تعریف تست های گوناگون و امکان تعریف محدوده نرمال و اعلام هشدار در موارد خارج از محدوده نرمال بوده است. بیمارستان های نمازی و مادر و کودک غدیر بیشترین مجموع نمره را با توجه به نمرات کل اهداف که 139 نمره می باشد، کسب کرده اند. همچنین با اطمینان 90 درصد بین میانه نمرات سیستم اطلاعات آزمایشگاه با برنامه تحت ویندوز و تحت داس اختلاف معنی داری وجود داشته است (0.06=p-value).
    نتیجه گیری
    با توجه به وضعیت موجود، وضعیت کلی سیستم اطلاعات آزمایشگاه های بیمارستان های درمانی شیراز مطلوب است.
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات بیمارستانی، سیستم اطلاعات آزمایشگاه بالینی، بیمارستان ها، آزمایشگاه ها، ارزشیابی
  • زهرا یزدانی، زهره ریاضی صفحه 17
    مقدمه
    هوش عاطفی، نقش موثری در آرامش انسان ها دارد. در واقع این هوش عاطفی است که می تواند هوش شناختی را به کار گیرد و در جهت هدف گام بردارد. محققان بر این باورند که هوش شناختی در بهترین شرایط تنها 20 درصد از موفقیت ها را باعث می شود و 80 درصد از موفقیت ها به هوش عاطفی افراد بستگی دارد. این پژوهش به منظور بررسی رابطه هوش عاطفی و بهره وری کارکنان انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی بود که روی 241 نفر از کارکنان انجام شد. گردآوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه Bar-on و نمرات ارزشیابی کارکنان صورت گرفت. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه با استفاده از نظرات اساتید دانشگاه و پایایی آن با استفاده از الفای کرونباخ با ضریب 93/0 تایید شد.
    نتایج
    نشان داد بین هوش عاطفی و بهره وری رابطه مثبت و معنادار یافت نشد. از بین مولفه های هوش عاطفی (مهارت های درون فردی، بین فردی، سازگاری، استرس، خلق کلی) تنها بین مولفه مهارت سازگاری با بهره وری رابطه معنادار وجود دارد. بین سن و هوش عاطفی رابطه مثبت و معنادار یافت شد. همچنین بین میانگین نمره هوش عاطفی زن و مرد تفاوت معنادار یافت شد.
    نتیجه گیری
    نتایج کلی نشان داد که رابطه مثبت و معنادار بین هوش عاطفی و بهره وری یافت نشد. علت این امر می تواند به این دلیل باشد که در ارزشیابی کارکنان باید به فاکتورهای دیگر توجه و از حالت ارزشیابی متمرکز خارج شود. پیشنهاد می شود با آموزش به افرادی که وظیفه خطیر ارزشیابی را بر عهده دارند تحولی در نظام ارزشیابی ایجاد گردد.
    کلیدواژگان: هوش عاطفی، کارایی، کارمندان، دانشگاه ها
  • مهرانگیز علی نژاد صفحه 25
    با توجه به اینکه یادگیری الکترونیکی به عنوان یک روش جدید از آموزش، با سرعت زیاد در سراسر جهان در حال رشد و توسعه است، توجه و سرمایه گذاری در فرایندهای آموزشی با این روش، جزء ضروریات است. یادگیری الکترونیکی یک مدل یادگیرنده محور است که یادگیرندگان را برای یافتن اطلاعات در زمان مطلوب و با سرعت شخصی کمک می کند. یادگیری الکترونیکی، صرفا استفاده از وسایل الکترونیکی و فناوری های جدید نیست و باید در طراحی و تدوین این دوره ها، به نظریه های تربیتی، اهداف آموزشی و ویژگی ها و خواست های یادگیرنده توجه ویژه داشت. یادگیری الکترونیکی چنانچه بخواهد روش آموزشی مفیدی باشد و در صحنه رقابت باقی بماند، باید بتواند در بهبود عملکرد تحصیلی و رضایت مندی یادگیرندگان از روش های مرسوم، پیشی بگیرد. از آنجا که رضایت مندی یادگیرندگان از دوره تحصیلی خود، یکی از عوامل تاثیرگذار در ماندگاری یادگیرندگان، عملکرد تحصیلی و جذب یادگیرندگان جدید در فرایند آموزش به ویژه یادگیری الکترونیکی است، در این مقاله با هدف شناسایی عوامل تاثیرگذار بر افزایش رضایت مندی یادگیرندگان از دوره های یادگیری الکترونیکی، سعی شده با روش اسنادی-تحلیلی، ضمن توضیح یادگیری الکترونیکی، مزایا و معایب آن و رضایت مندی، به معرفی این عوامل تاثیرگذار بپردازد. عوامل تاثیرگذار عبارتند از دانش عملی و نظری و نگرش یاددهنده نسبت به یادگیری الکترونیکی و فناوری های جدید، نگرش، خودکارآمدی و اضطراب یادگیرنده نسبت به کامپیوتر و یادگیری الکترونیکی، مفید بودن، ارزش، سازگاری و کیفیت رشته تحصیلی، تنوع و کاربرد آسان فناوری. در پایان پیشنهادهایی جهت افزایش میزان رضایت مندی یادگیرندگان در سیستم های یادگیری الکترونیکی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: یادگیری، رضایت مندی، یادگیرنده، یاددهنده، یادگیری الکترونیکی
  • علی شاعیدی، سید حسن صادق زاده صفحات 33-38
    برنامه ریزی برای طراحی و اجرای نظام آموزش و یادگیری الکترونیکی پایدار و اثر بخش، به درک صحیحی از تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر بازار آموزش عالی و همچنین آگاهی و شناخت از فرایندهای یاددهی- یادگیری نیازمند است. با توجه به تجارب و تحقیقات صورت گرفته، مدل های یادگیری الکترونیکی متعددی ارائه شده است. این مدل ها به دنبال تدوین چارچوب هایی برای در نظر گرفتن ملاحظات فراگیران و چالش های استفاده از فناوری در آموزش هستند تا آموزش و یادگیری الکترونیکی اثربخشی فراهم شود. مدل های ارائه شده برای یادگیری الکترونیکی، ابزارهای مفیدی برای ارزیابی تجارب موجود و عوامل موثر بر اثر بخشی آن هستند که در تدوین راهبرد توسعه یادگیری الکترونیکی در دانشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند. این مقاله مدل های یادگیری الکترونیکی و نقش آن ها در تدوین راهبرد یادگیری الکترونیکی در دانشگاه ها را مورد بررسی قرار می دهد. برای این منظور در این مقاله انواع مدل یادگیری الکترونیکی مطرح، بررسی و نقد شده است.
    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، آموزش، فناوری اطلاعات
|
  • Mojtaba Rezai Rad, Roohollah Mohammadi Atargaleh Pages 1-2
    Introduction
    The present study reviews the role of employing E-learning in the teaching and learning process at Payam Noor University، Mazandaran province، Iran، from the faculty members'' point of view during 2012.
    Material and Methods
    This study is practical in terms of purpose and descriptive in terms of nature and survey in terms of method. The statistical population consisted of 300 faculty members. 103 persons were selected using the Kerjcie-Morgan table according by the simple random sampling method. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. The face and content validity of the questionnaire was approved by experts and its reliability was 0. 87 according to retest and Cronbach''s alpha coefficient. Data analysis was done by means of descriptive and inferential (chi-square test) statistics.
    Results
    From the faculty members'' point of view، online and conventional training، internet، video-conference، multimedia، mobile based training and also training via TV and audio-video tapes are effective in the student''s learning-teaching process.
    Conclusion
    Professors and students can employ introduced E-learning tools in order to promote and improve the educational quality and the teaching-learning process in Payam Noor University Centers of Mazandaran province.
    Keywords: Online Systems, Education, Videoconferencing, Multimedia, Tape Recording, Universities
  • Mohtaram Nematollahi, Hamideh Kharmandar, Mohammad Reza Mohammad Ameripoor Page 9
    Introduction
    The Laboratory Information System is a computerized information system which manages laboratory data in the fields of clinical chemistry، hematology، microbiology، etc. We aimed to evaluate the performance of laboratory information systems of the public hospitals affiliated to Shiraz University of Medical Sciences، Shiraz، Iran.
    Material And Methods
    In this descriptive cross-sectional study، data were collected using checklists which were completed by visiting diagnostic medical laboratories. Data were analyzed using SPSS software.
    Results
    Considering the score specified for each target، the lowest mean (2. 29) was related to identifying emergency patients and prioritizing their laboratory tests. Moreover، the complete mean score related to the possibility of defining various tests was in the normal rage and the possibility of giving alarms was not in the normal range. Nemazee and Madar-Koodak Hospitals had the highest score (139). Moreover، we found a significant difference between laboratory information systems using Windows and DOS (P=0. 06، CI: 90%).
    Conclusion
    Given the existing situation، the overall condition of the laboratory information systems of the public hospitals of Shiraz is desirable. However، a clear need is felt for paying more attention to the emergency patients and specific groups.
    Keywords: Medical Information System, Clinical Laboratory Information Systems, Hospitals, Laboratories, Evaluation
  • Zahra Yazdani, Zohre Riazi Page 17
    Introduction
    The present study reviews the role of employing E-learning in the teaching and learning process at Payam Noor Univarsity، Mazandaran province، Iran، from the faculty members'' point of view during 2012.
    Material and Methods
    This study is practical in terms of purpose and descriptive in terms of nature and survey in terms of method. The statistical population consisted of 300 faculty members. 103 persons were selected using the Kerjcie-Morgan table according by the simple random sampling method. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. The face and content validity of the questionnaire was approved by experts and its reliability was 0. 87 according to retest and Cronbach''s alpha coefficient. Data analysis was done by means of descriptive and inferential (chi-square test) statistics.
    Results
    From the faculty members'' point of view، online and conventional training، internet، video-conference، multimedia، mobile based training and also training via TV and audio-video tapes are effective in the student''s learning-teaching process.
    Conclusion
    Professors and students can employ introduced E-learning tools in order to promote and improve the educational quality and the teaching-learning process in Payam Noor University Centers of Mazandaran province.
    Keywords: Online Systems, Education, Videoconferencing, Multimedia, Tape Recording, Universities
  • Mehrangiz Alinezhad Page 25
    Since E-learning is rapidly expanding in developing countries، it is important to note and invest on the related educational processes. E-learning is a learner-based model which enables learners to find information at personal pace and at the desired time. E-learning is not merely the use of electronic devices and modern technology. In designing such courses attention should be paid to educational aims and theories، and the characteristics and needs of the learners. To be a suitable educational method and to survive competition، E-learning should be able to improve educational performance and increase learner satisfaction compared with common modes of education. Learner satisfaction from the educational course is an influential factor in learner persistence، educational performance، and attracting new learners in educational processes، especially E-learning. Therefore، we aimed to determine the effective factors in increased learner satisfaction from E-learning courses. A documentary-analytical method has been used and after describing the E-learning process، its advantages and disadvantages and leaner satisfaction of this method have been assessed. The influential factors are scientific and theoretical knowledge and attitude of the educator towards electronic learning and new technologies، attitude، self-efficiency and the learner''s anxiety towards computers and electronic learning، and the variety and facilitated technology application. Ultimately، some suggestions have been presented for increasing learner satisfaction in E-learning systems.
    Keywords: Learning, Satisfaction, Learner, Instructor, E, Learning
  • Ali Shaeidi, Seyed Hassan Sadeghzadh Pages 33-38
    Planning to design and perform a sustainable and effective E-learning educational system needs a correct understanding of the impact of information and communication technology on the higher education market as well as knowledge about the learning-teaching processes. Considering previous experiences and studies، various E-learning models have been presented. These models opt to define suitable frameworks for challenges that learners face when using technology in education in order to provide an effective E-learning experience. The presented models for E-learning are beneficial tools for evaluating existing experiences and factors that influence its effectiveness. These factors are used in planning the development of E-learning at universities. Therefore، in this article various E-learning models have been assessed.
    Keywords: Electronic Learning, Education, Information Technology