فهرست مطالب

فصلنامه آموزش و توسعه منابع انسانی
پیاپی 1 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اباصلت خراسانی، محمد قهرمانی، خالد میراحمدی* صفحه 1
    هدف از این پژوهش بررسی چالش های برون سپاری آموزش به موسسات ارائه دهنده آموزش از دیدگاه مدیران و کارشناسان آموزش می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها، جزء پژوهش های توصیفی، پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه مدیران و کارشناسان آموزش سازمان هایی است که در لیست صد شرکت برتر کشور و در شهر تهران قرار دارند و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی تعداد 83 نفر از آنان انتخاب و مورد سوال قرار گرفته است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته شامل 55 سوال بسته پاسخ استفاده شده است. روایی پرسشنامه با استفاده از نظر اساتید دانشگاهی بررسی و مورد تایید قرار گرفته و پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه شده است. پس از جمع آوری و تلخیص داده ها، به منظور تحلیل و تفسیر سوال های پژوهش از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شده است. نتایج نشان داد که از نظر مدیران و کارشناسان، کیفیت خدمات موسسات ارائه دهنده آموزش، در سطح مطلوبی است. همچنین مدیران و کارشناسان آموزش، دیدگاه مثبتی در مورد برون سپاری آموزش های سازمانی دارند و بین دیدگاه افراد نمونه نسبت به برون سپاری آموزش، بر حسب متغیرهای دموگرافیگ تفاوت معنی داری وجود ندارد. مهم ترین نقاط قوت برون سپاری در موسسات ارائه دهنده آموزش به ترتیب توسعه منابع و امکانات، بهبود عملکرد، کاهش هزینه ها و تمرکز بر اهداف و فرایند های اصلی و مهم ترین نقاط ضعف برون سپاری آموزش، نداشتن اطلاعات کافی در خصوص شرکت ها، از دست رفتن مزایای رقابتی، دشواری در تغییر به سمت پیمانکاران جدید و افزایش منابع مورد نیاز، مدیریت تماس و روابط بوده و در نهایت، مهم ترین راه کارهای بهبود برون سپاری در موسسات ارائه دهنده آموزش ارائه شده است.
    کلیدواژگان: برون سپاری، آموزش، برون سپاری آموزش، موسسات ارائه دهنده آموزش
  • آمنه اسماعیلی، مرتضی طاهری*، جلیل یونسی صفحه 31
    هدف این پژوهش بررسی نقش ویژگی های فردی و محیطی در انتقال یادگیری معلمان ششم ابتدایی است. برای بررسی روابط بین متغیرهای موثر بر انتقال یادگیری، پژوهش با روش همبستگی انجام شده است. جامعه آماری شامل معلمان پایه ششم ابتدایی ناحیه یک و دو شهر اردبیل می باشد که در دوره های آموزشی تابستان سال تحصیلی 1393-1392، شرکت کرده اند. با توجه به تعداد سوال های پرسشنامه، 205 پرسشنامه به صورت تصادفی بین شرکت کنندگان توزیع شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های حرفه ای گرایی معلم، خودکارآمدی معلم، حمایت مدیر، حمایت همکار و انتقال یادگیری استفاده شده است. روایی سازه ابزار با استفاده از تحلیل عامل تاییدی مورد بررسی قرار گرفته است. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش و یافته های تحلیل مسیر در قالب آزمون مدل درون داد و فرضیه های پژوهش بیانگر آن است: حمایت همکار به عنوان یکی از عوامل محیطی مدارس به طور مستقیم و غیرمستقیم از طریق حرفه ای گرایی معلمان بر انتقال یادگیری اثر مثبت دارد، اما اثر این متغیر بر خودکارآمدی معلمان معنی دار نمی باشد. همچنین اثر غیرمستقیم حمایت مدیر از طریق حرفه ای گرایی بر انتقال یادگیری معلمان مثبت است، اما اثر مستقیم حمایت مدیر و خودکارآمدی بر انتقال یادگیری معلمان معنی دار نمی باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد انتقال آموخته ها به محیط کار تا حد زیادی در گرو حرفه ای گرایی معلمان و حمایت همکاران از فرایند انتقال و استفاده از آموخته ها در کلاس درس است. این نتایج می تواند در جهت بهبود جو مدارس و مدیریت عوامل فردی و محیطی و در نهایت تسهیل انتقال یادگیری موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: حرفه ای گرایی معلمان، خودکارآمدی معلمان، حمایت مدیر مدرسه، حمایت همکار، انتقال یادگیری
  • کورش فتحی واجارگاه*، محمود ابوالقاسمی، مهدیه سادات صادقی صفحه 47
    پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت حمایت مدیران از آموزش و بهسازی کارکنان شهرداری تهران انجام گرفته است. روش پژوهش، آمیخته اکتشافی بوده است که در آن داده های کمی و کیفی مورد نیاز، از طریق مصاحبه و پرسشنامه جمع آوری شده است. به منظور انجام مصاحبه، با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، 8 مدیر آموزش و برای اجرای پرسشنامه، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم جامعه تعداد 61 نفر مدیر و 315 نفر از کارکنان شرکت کننده دوره های آموزشی مناطق 22 گانه شهرداری تهران به عنوان نمونه انتخاب شدند. در پژوهش حاضر برای تحلیل داده های کیفی از روش توصیفی، تحلیلی و تفسیری استفاده شده است و داده های بخش کمی نیز با استفاده از روش های t تک گروهی، t دو گروه مستقل مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته های بخش کمی پژوهش بیانگر آن است که مهم ترین زمینه های حمایت مدیران از دیدگاه کارکنان «اختصاص منابع (زمان و تجهیزات مناسب) برای استفاده از آموخته ها می باشد. مهم ترین سطوح حمایت مدیران از دیدگاه کارکنان و مدیران به ترتیب عبارتند از:»کمک به افزایش سطح علاقه و انگیزه کارکنان نسبت به آموزش«و»برای کارکنانم فرصت بهره مندی از مزایای آموزش (مزایای مالی، دریافت گواهینامه) را ایجاد می کنم«. همچنین از دیدگاه مدیران و کارکنان شهرداری تهران،»حجم کاری بسیار زیاد کارمند«، مهم ترین مانع حمایت مدیران از فعالیت های آموزش و بهسازی این سازمان شناخته شد. برای ترغیب کارکنان به حضور در دوره های آموزشی و همچنین پشتیبانی لازم از آموزش از سوی سرپرستان و مدیران پیشنهاد می گردد که مدیران ارشد به عنوان الگو، ایفای نقش نمایند و ضمن مشارکت در فعالیت های آموزش و بهسازی کارکنان، دوره های آموزشی برای این رده از مدیران هم برگزار شود.
    کلیدواژگان: حمایت مدیران، آموزش و بهسازی، شرایط حمایت، موانع حمایت، زمینه ها و سطوح حمایت
  • مهدی شامی زنجانی*، سعید روحانی، زهرا تقی نیا آهنگری صفحه 69
    هدف از این پژوهش، ارائه چارچوبی مفهومی برای بهره گیری از رسانه های اجتماعی در مدیریت فرایند یادگیری الکترونیکی است. در این پژوهش، با بررسی ادبیات موضوع، رسانه های اجتماعی بر اساس ارتباط با موضوع و فراوانی استفاده شناسایی و یک چارچوب مفهومی اولیه مبتنی بر کاربرد رسانه های اجتماعی در هر یک از مراحل مدیریت فرایند یادگیری الکترونیکی ارائه گردید و با استفاده از نظرسنجی خبرگان موضوعی، اعتبار چارچوب پیشنهادی مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات، توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. با بررسی ادبیات موضوع، هشت نرم افزار بلاگ، ویکی، شبکه های اجتماعی، آر. اس. اس، پادکست، مش آپ، نشانه گذاری اجتماعی و آی. ام شناسایی گردید. یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از خبرگان نشان داد که در مرحله برنامه ریزی مدیریت فرایند یادگیری الکترونیکی، سه نرم افزار ویکی، شبکه های اجتماعی و نشانه گذاری اجتماعی، در مرحله کنترل، چهار نرم افزار شبکه های اجتماعی، آر. اس. اس، نشانه گذاری اجتماعی و آی. ام و نیز در مراحل سازماندهی و بهبود، همه رسانه های شناسایی شده، از نظر کاربرد مورد تایید قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، نرم افزار های اجتماعی، وب 2، یادگیری الکترونیکی 2، 0
  • داود قرونه*، سید محمد میرکمالی، عباس بازرگان، سید کمال خرازی صفحه 89
    این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر بالندگی اعضای هیات علمی در دانشگاه تهران طراحی و اجرا شده است. روش تحقیق از نوع آمیخته اکتشافی است که در دو بخش کیفی و کمی صورت پذیرفته است. در بخش کیفی از طریق روش مصاحبه نیمه ساختاریافته با 15 نفر از متخصصان و صاحب نظران که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند، عوامل موثر بر بالندگی اعضای هیات علمی شناسایی و دسته بندی شدند. در بخش کمی در قالب روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و از طریق ابزار پرسشنامه محقق ساخته نظرات و دیدگاه های 282 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران که به روش نمونه گیری طبقه ای نسبی انتخاب شده بودند گردآوری شد. در نتیجه تحلیل داده های بخش کیفی پژوهش که به روش کدگذاری باز و محوری انجام شد، دو دسته کلی از عوامل شناسایی گردید که شامل عوامل شخصی و عوامل سازمانی می باشد. سپس در مرحله کمی داده های به دست آمده با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) به روش میانگین هندسی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و عوامل موثر بر بالندگی اعضای هیات علمی اولویت بندی گردید. نتایج پژوهش نشان می دهد که از میان عوامل شخصی ویژگی های شخصیتی اعضای هیات علمی با وزن نسبی 302/ 0 دارای بیشترین اهمیت بوده و بعد از آن عوامل عوامل انگیزه، پیشینه علمی، تعهدحرفه ای، و مسئولیت پذیری به ترتیب با وزن نسبی 251/ 0، 194/ 0، 135/ 0، و 118 /0 قرار دارد. از میان عوامل سازمانی نیز فرهنگ و جو سازمانی با وزن نسبی 277/ 0 دارای بیشترین اولویت بوده و بعد از آن به ترتیب عوامل نظام ارتقای شغلی، عوامل مدیریتی، فرصت بالندگی، عوامل ساختاری، و عوامل معیشتی با ضرایب نسبی 216/ 0، 18/ 0، 138/ 0، 104/ 0، و 085/ 0 قرار دارد.
    کلیدواژگان: بالندگی هیات علمی، عوامل موثر بر بالندگی، روش آمیخته، دانشگاه تهران
  • محمود حقانی، علیرضا عراقیه، فریبا بیگی* صفحه 117
    پژوهش حاضر نتیجه تحقیق در خصوص امکان سنجی پیاده سازی مدیریت دانش و همچنین بررسی تفاوت دیدگاه اعضای هیات علمی و کارکنان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر می باشد. به این منظور برای سنجش ابعاد و مولفه های مدیریت دانش از مدل پاولوسکی استفاده شد. پژوهش مورد نظر از لحاظ ماهیت کاربردی و از نظر روش توصیفی_پیمایشی بوده است. جامعه آماری مشتمل بر 308 نفر عضو هیات علمی و 320 نفر کارمند بوده است که با استفاده از جدول مورگان حجم نمونه به ترتیب 175و 169 نفر تعیین گردید و با در نظر گرفتن 20% ضریب افت پرسشنامه بین نمونه ها توزیع گردید. روش نمونه گیری تصادفی ساده بوده است. ابزار سنجش پرسشنامه محقق ساخته ای است که روایی آن توسط پنج نفر از استادان حوزه مدیریت مورد تایید قرار گرفت و صحت و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ با ضریب 95% مورد تایید قرار گرفت. در بررسی فرضیه ها از آزمون تیتک نمونه ای استفاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده: از نظر آزمودنی ها امکان پیاده سازی مولفه های شناسایی دانش، تولید دانش، اشاعه دانش، یکپارچه سازی و انتقال دانش در سه بعد ساختار سازمانی، تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات، و منابع انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر وجود ندارد. همچنین در بررسی تفاوت بین دیدگاه اعضای هیات علمی و کارکنان در خصوص آمادگی لازم برای پیاده سازی مدیریت دانش از آزمون مقایسه میانگین دو گروهی استفاده شده است و نتیجه حاصله نشان دهنده این است که تفاوت معناداری بین دیدگاه اعضای هیات علمی و کارکنان در هیچ یک از ابعاد و مولفه ها وجود ندارد. با توجه به اهداف تحقیق از طریق آزمون رتبه ای فریدمن مشخص شد که بین شاخص ها به لحاظ میزان آمادگی جهت پیاده سازی مدیریت دانش تفاوت وجود دارد و در مقایسه با سایر شاخص ها تولید دانش در دانشگاه مورد نظر بیشتر از سایر مولفه ها می باشد.
    کلیدواژگان: امکان سنجی، دانش، مدیریت دانش، مدل پاولوسکی
  • مرتضی کرمی*، داوود رحمانی زاده، بابک جودی صفحه 135
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر ویژگی های فراگیر، طراحی آموزشی و محیط کاری بر انتقال یادگیری در صنعت بانکداری انجام شد. روش پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان موسسه مالی و اعتباری فرشتگان که در دوره آموزشی بانکداری 1 به مدت 80 ساعت در سال 1391 شرکت کرده بودند که تعداد آن ها 74 نفر بود و از این بین داده های مربوط به 55 نفر جمع آوری شد. ابزار اندازه گیری هر دو متغیر پیش بین (ویژگی های فراگیر، طراحی آموزشی محیط کاری) و ملاک (انتقال یادگیری) پرسشنامه محقق بود. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش با استفاده از آزمون t تک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون ساده و چندگانه انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که بر اساس سوال اصلی پژوهش، تغییر رفتار در این سازمان نامطلوب است و فاصله معناداری با میانگین مطلوب دارد. یافته های مربوط به فرضیه اول پژوهش حاکی از آن است که ویژگی های فراگیر با مولفه های شرایط فردی، انگیزه، خودکارآمدی و ادراک بهره وری آموزش، رابطه معناداری با انتقال یادگیری نداشت و نتوانست انتقال یادگیری را پیش بینی کند. بر اساس فرضیه دوم پژوهش طراحی آموزشی رابطه مثبت و معناداری با انتقال یادگیری داشت و توانست انتقال یادگیری را پیش بینی کند، محیط کاری نیز با مولفه های پشتیبانی های محیط کاری و مشوق های محیطی، رابطه معناداری با انتقال یادگیری نداشت و نتوانست انتقال یادگیری را پیش بینی کند.
    کلیدواژگان: اثربخشی آموزشی، انتقال یادگیری، ویژگی های فراگیر، طراحی آموزشی، محیط کاری
|
  • Abasalt Khorasani, Mohammad Ghahramani, Khaled Mirahmadi* Page 1
    The current research aimed at studying the challenges of training outsourcing to companies providing training from the viewpoints of managers and experts. This is an applied research in which descriptive survey was used as the data collecting method. Population included all managers and training experts in charge of organizations in the top100 companies in Tehran, among which 83 persons were randomly selected. A researcher-made questionnaire with 55 multiple-choice tests was used for data collection. The validity and reliability of questionnaire were confirmed by academicians and the Cronbach’s Alpha, respectively. The data were analyzed through descriptive statistics and inferential statistics.The findings illustrate that experts and managers supported the quality of training services in selected companies. In addition, they had a positive view about the outsourcing of training and there was no significant relationship between their views on outsourcing of training in regard to demographic variables. The most salient strengths in outsourcing of training in companies can be named as enhancing facilities, improving performance, reducing expenses and concentrating on main purposes whereas the most important weaknesses can be listed as follow: not accessing to appropriate information about companies, missing competitive advantages, facing the difficulties in working with new contractors and increasing required resources for communication management. Finally, the major solutions have been presented in order to improve outsourcing in the companies.
    Keywords: Outsourcing, Training, Outsourcing of Training, Training Outsourcing Companies
  • Ameneh Esmaili*, Morteza Taheri*, Jalil Younesi Page 31
    The present study intends to investigate the role of individual and environmental characteristics of teachers in transfer of learning in the sixth grade. A correlation method was performed to identify the relationships between variables that affect transfer of learning. The population was the sixth grade teachers in the district one and two of Ardabil City, who participated in summer training programs in school 1392-1393. Regarding the questionnaire items, 205 questionnaires were distributed randomly among the participants. Instruments including Teacher Professionalism Questionnaires, teacher self- efficacy, principal support, peer support and transfer of learning were used for data collection. Confirmatory factor analysis used to prove construct validity of the instruments. Path analysis results showed as follows: Peer support has- directly and indirectly- a positive effect on the transfer of learning as one of the school environmental factors through teacher professionalism (as a mediating variable), but the effect of this variable on teacher's self-efficacy was not significant. Also, principal support has an indirect positive effect on the transfer of learning, but the direct effect of principal support and self-efficacy on the transfer of learning was not significant. The results also shows that the transfer of learning to the workplace largely depends on teachers’ professionalism and peer support from the transferring process and the use of leanings in the classroom. The results can improve the schools’ environment and the management of personal and environmental factors, and finally can facilitate the transfer of learning.
    Keywords: Teacher Professionalism, Teacher Self, efficacy, Principal Support, Peer Support, Transfer of Learning
  • Kourosh Fathi Vajargah*, Mahmoud Abolghasemi, Mahdieh Sadat Sadeghi Page 47
    The fundamental aim of this study is investigating level of managers’ support from employees training and development in the municipality of Tehran. The study employed a mixed method research in which qualitative and quantitative data were collected using interview and questionnaire. In this study, interview was conducted, by using purposive sampling, 8 training managers and questionnaires conducted by using stratified random sampling, 61 managers and 315 employees were selected. The qualitative data were analyzed using the descriptive, analytical and interpretive method. To analyze quantitative data, one-sample T test, independent T test and MANOVA was used. The research findings show that the most areas of supporting are: the resource allocation (time and proper equipment) for using learning content in workplace. The most important supporting level from the perspectives views of employees and managers are: to help to increasing the level of interest and motivation of employees to training and the opportunity use of training benefits (financial benefits, certification. Also the research findings showed that from the perspective of managers and employees, the most important barriers of managers’ support were high workload. For motivating employees to attend in training courses and sufficient support of training by managers also suggested that senior manager play as a template and attending and engaging in employees training and development activities.
    Keywords: Manager's Support, Training, Development, Conditions of Support, Barriers to Support, Areas, Levels of Support
  • Mahdi Shami Zanjani*, Saeid Rouhani Page 69
    The current research aimed to offer a conceptual framework for utilization of social software in e-learning process management. In this research, after reviewing the relevant literature, social software were identified based on their relevancy with subject and frequency of usage and an initial conceptual framework was offered based on the application of social software in each stage of e-learning process management and the validity of proposed framework was surveyed by polling experts. This is an applied research in which descriptive survey was used as the data collecting method. Eight Web 2.0 applications including Blog, Wiki, Social Networks, RSS, Podcast, Mesh-up, Social Bookmarking and IM were identified, with reviewing the literature. The findings resulted from the analysis of the data collected from experts showed that in e-learning process planning, three Web 2.0 applications including Wiki, Social Networks and Social Bookmarking, in e-learning process control, four Web 2.0 applications including Social Networks, RSS, Social Bookmarking and IM, and in e-learning process organizing and improvement, all identified Web 2.0 applications were respectively verified from the application viewpoint.
    Keywords: E, Learning, Social Software, Web 2.0, E, Learning 2.0
  • Davood Ghorooneh*, Seyyed Mohammad Mirkamali, Abbas Bazargan, Seyyed Kamal Kharazi Page 89
    This study intends to identify and prioritize the factors affecting the faculty development (FD) in the University of Tehran. An exploratory mixed method study was conducted in two phases: qualitative and quantitative. In the qualitative phase, the factors affecting the development of faculty members were identified and categorized through semi-structured interviews with 15 experts who were selected by purposive sampling. In the quantitative phase, the viewpoints of 282 persons of faculty members of Tehran University who were selected by stratified relative sampling procedure were collected in the form of descriptive research method and the measurement tool is a researcher-made questionnaire. Two general categories of factors were identified as a result of qualitative phase, through open and axial coding
    Method
    1. Personal factors and 2.Organizational factors. Then, in quantitative phase, data were analyzed by using Analytic Hierarchy Process (AHP) method, and also factors affecting the FD were prioritized. The results indicate that among personal factors, the personality characteristics of faculty members with the relative weight of 0.302 has the greatest impact on FD and then motivation, academic background, professional commitments, and responsibility are respectively with the relative weight of 0.251, 0.194, 0.135, and 0.118. The highest priority among organizational factors is organizational culture and climate with the relative weight of 0.277 and then factors such as career promotion system, management, development opportunities, and also structural factors and economic factors are in the relative ratios of 0.216, 0.18, 0.138, 0.104, and 0.85.
    Keywords: Faculty Development, Factors Affecting Faculty Development, Mixed Method, University of Tehran
  • Mahmoud Haghani, Alireza Araghieh, Fariba Beigi* Page 117
    The present article aims to study the feasibility of implementing knowledge management as well as investigating the difference in views of scientific board members and personnel of Islamshahr Azad University. For this purpose, Pawlowsky model has been used to measure the dimensions and components of knowledge management, due to cultural consistency and identifiable evident dimensions with structures of Iran’s organizations. Measurement tool is a researcher-made questionnaire approved by 5 persons of scholars in field of management. Its validity was determined 95% through Cronbach’s alpha test, and it was implemented among scientific board members and personnel. Single sample T test was used for studying the feasibility of knowledge management implementation. According to the obtained results of subjects: there is not the possibility to implement the components of knowledge identification, knowledge generation, knowledge publication, knowledge integration, and knowledge transmission in 3 dimensions of organizational structure, information and communication technology, and human resources in Islamshahr Azad University. 2 groups average comparison test has been used for investigating the difference between views of scientific board members and personnel on necessary preparations to implement knowledge management system. The results show that there is not a significant difference between the views of scientific board members and personnel in any of dimensions and components. It was found by Freedman degree test with regarding to the goals of the research that there is difference between indexes in terms of preparation degree, and knowledge generation is more prepared rather than other indexes.
    Keywords: Feasibility, Knowledge, Knowledge Management, Pawlowsky Model
  • Morteza Karami*, Davood Rahmanizadeh, Babak Joudi Page 135
    The aim of this study was conducted to determine the impact of traineecharacteristics, training design and working environment on the transfer of learning inbanking industry. The research method was descriptive, non-experimental causalstudy. The population was included 74 employees who have participated in theBanking 1 training courses for 80 hours in 1391 at Fereshtegan Finance & CreditInstitute. To this aim, a random sample of 55 employees who participated in thecourse, were selected. To measure trainee characteristics, training design and workenvironment, a researcher-made questionnaire was applied. The Validity of thequestionnaire was approved by scholars in the field of Management and alsoEducational Sciences. Its reliability was found to be 0.85. To measure the transfer oflearning a researcher-made questionnaire used and its validity was verified byorganization’s experts and was finally confirmed by academicians of educationalsciences and its reliability was 0.75. Analyzing data was performed by using singlesamplet-test, Pearson correlation coefficient and simple and multiple regressions.Results showed that behavior change in Fereshtegan Finance & Credit Institute isundesirable and has a gap with the ideal mean. Main findings showed that there is nota significant relationship between the transfer of learning and trainee characteristicswith components such as individual conditions, motivation, self-efficacy and theperception of training productivity and so cannot predict the transfer of learning.Regarding sub-hypotheses, there is a significant relationship between training designand the transfer of learning and as a result it can be predicted. No significantrelationship was found between the transfer of learning and working environmentwith components of “supports for working environment” and “environmentalincentives” and so cannot predict the transfer of learning.
    Keywords: Training Effectiveness, Transfer of Learning, Trainee Characteristics, Training Design, Working Environment