فهرست مطالب

علوم کاربردی و محاسباتی در مکانیک - سال بیست و ششم شماره 2 (بهار و تابستان 1394)

نشریه علوم کاربردی و محاسباتی در مکانیک
سال بیست و ششم شماره 2 (بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/04
  • تعداد عناوین: 11
|
  • خدیجه فرجی مهیاری، علی جعفری، سید سعید محتسبی، علی حاجی احمد صفحات 1-13
    مکانیزم جدید کنترل خودکار سرعت زاویه ای محورهای دوار، در واقع طرح یک سامانه انتقال توان کامل می باشد. این سامانه می تواند برای مقادیر مختلف سرعت های زاویه ای ورودی به آن، سرعت خروجی تقریبا ثابت تولید نماید و به عنوان رابطی مناسب، بین محور توان دهی تراکتور و ماشین های کشاورزی به کار گرفته شود. این سامانه کاملا مکانیکی می باشد. در این پژوهش، با استخراج معادلات نیرو، گشتاور و توان، عملکرد مکانیزم مدل سازی می شود. معادلات حاکم بر حرکت این مکانیزم از نوع معادلات دینامیکی غیرهولونومیک و به صورت معادلات دیفرانسیل- جبری با اندیس سه می باشد. نتایج مدل سازی نشان می دهد که با تغییر سرعت ورودی به سامانه در بازه 30-% الی 50%، میزان خطا در سرعت خروجی کمتر از 10% می باشد.
    کلیدواژگان: سرعت زاویه ای، مجموعه چرخدنده سیاره ای، سیستم غیرهولونومیک، کنترل خودکار، معادلات دیفرانسیل، جبری
  • علی قاسم آبادیان*، علیرضا سعیدی صفحات 15-31

    در مقاله حاضر، بر پایه تئوری کلاسیک ورق، کمانش ورق های مستطیلی هدفمند کوپله شده با لایه های پیزوالکتریک تحلیل شده است. با فرض این که توزیع عرضی تابع پتانسیل الکتریکی ترکیبی از دو تابع خطی و درجه دوم باشد، معادلات تعادل برای تحلیل کمانش ورق با لایه های پیزوالکتریک حاصل شد. معادله ماکسول و همه شرایط مرزی شامل شرایط روی سطوح بالا و پایین ورق برای مدار باز و بسته و شرایط مرزی لوی ارضا شدند. نتایج نشان داد که بار بحرانی کمانش در حالت مدار باز بیشتر از مدار بسته است. هم چنین بار بحرانی کمانش با افزایش ضخامت لایه پیزوالکتریک افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: کمانش، پیزوالکتریک، ورق مستطیلی، مدار باز، مدار بسته، ماده هدفمند
  • امیرحسین روحی، حسن مسلمی نایینی*، محمدحسین پور گللو، مهدی سلطان پور صفحات 33-44

    در فرآیند شکل دهی با لیزر تشکیل گرادیان دمایی در راستای ضخامت ورق عامل ایجاد خم نهایی می باشد. ورق های فوم فلزی، به علت بروز شکست در حین تغییرشکل، توسط هیچ کدام از روش های مکانیکی قابل شکل دهی نمی باشد. در این مقاله، ورق های فوم حفره بسته آلومینیم تحت تابش لیزر قرار گرفته است. آزمایش ها با مقادیر متفاوت توان لیزر، سرعت پرتو و تعداد پاس های اسکن انجام گرفته است تا تاثیر هر کدام روی مقدار نهایی خم تعیین گردد. از طراحی آزمایش به شیوه رویه پاسخ و تحلیل واریانس نتایج به منظور تعیین تاثیر پارامترهای فرآیندی استفاده شده است. درانتها، رابطه ای برای پیش بینی مقدار زاویه خم در ورق فوم ارائه شده است.

    کلیدواژگان: فرآیند شکل دهی با لیزر، فوم حفره بسته آلومینیم، طراحی آزمایش
  • مهدی مولوی، احمد صداقت، محمدرضا سلیم پور صفحات 45-54
    در مقاله حاضر تخمین شوک حرارتی در پروفیل شار حرارتی با داشتن توزیع دما به کمک فیلتر کالمن صورت پذیرفته است. برای این کار، ابتدا با محاسبه توزیع دما و اعمال نویز به صورت مصنوعی سعی می شود تا به شرایط آزمایشگاهی اندازه گیری دما نزدیک شد. در ادامه با استفاده از روش فیلتر کالمن، به بررسی تخمین آنی شارحرارتی پرداخته می شود که به صورت شوک حرارتی در مساله مورد نظر ظاهر می شود. نتایج به دست آمده نشان می دهد که روش حاضر قادر است با دقت قابل قبول جهش شار حرارتی را تخمین بزند.
    کلیدواژگان: مسئله انتقال حرارت معکوس، تخمین شار حرارتی، روش تخمین آنی، روش فیلتر کالمن
  • علیرضا شوشتری، رضا مطهری، محمدرضا کاری صفحات 55-71
    در این مقاله ارتعاش آزاد یک ورق مدرج مستطیلی تحت اثر جرم گسترده موضعی بررسی شده است. خواص ورق های مدرج مانند مدول یانگ و چگالی در راستای ضخامت ورق به صورت پیوسته متغیر است. ورق بهحالت مدرج توانی، سیگموید و یا نمایی تعریف می شود. تکیه گاه ورق ساده در نظر گرفته می شود و معادلات حرکت با استفاده از اصل همیلتون و براساس تئوری تغییرشکل برشی مرتبه سوم به دست می آیند. اثر پارامترهای مختلفی مانند ابعاد ورق و جرم گسترده و نسبت جرم روی فرکانس های طبیعی آن بررسی شده است. با مقایسه نتایج به دست آمده با نتایج ارائه شده قبلی نشان داده شده است که نتایج حاضر از دقت خوبی برخوردار است.
    کلیدواژگان: ارتعاش آزاد، ورق مستطیلی مدرج، جرم گسترده موضعی، تئوری مرتبه سوم تغییر شکل برشی
  • احمد گنجعلی، بهروز حسنی صفحات 73-87
    اولین روش برآورد خطا مبتنی بر بازیافت تنش در روش ایزوژئومتریک، بر پایه استفاده از خاصیت نقاط فوق همگرای گوسی بوده است. در این مقاله به بررسی روش برآورد خطای دیگری مبتنی بر ارضای معادلات تعادل در حل دو مثال الاستیسیته و هم چنین تاثیر تعداد نقاط انتگرال گیری گوسی در کارایی این برآوردکننده خطا پرداخته می شود. در این روش با استفاده از ارضای معادلات تعادل در هر ناحیه از فضای محاسباتی تحلیل ایزوژومتریک یک سطح تنش بهبود یافته به دست می آید که نشان داده خواهد شد این سطح تنش نسبت به سطح تنش ایزوژئومتریک و سطح تنش بهبود یافته مبتنی بر نقاط فوق همگرا دارای دقت بیشتری خواهد بود. برای بررسی کارایی این برآورد کننده خطا به مدل سازی و تحلیل دو مساله الاستیسیته دارای حل تحلیلی و مقایسه نتایج به دست آمده از این روش با روش مبتنی بر نقاط فوق همگرا و نتایج دقیق پرداخته شده است. نتایج نشان دهنده کارایی بهتر این روش نسبت به روش بازیافت تنش بر پایه استفاده از خاصیت نقاط فوق همگرا است و بر این اساس می توان از این روش نیز به عنوان یک روش ساده و موثر دیگر برای بازیافت تنش و برآورد خطا در روش ایزوژئومتریک نام برد.
    کلیدواژگان: تحلیل ایزوژئومتریک، برآورد خطا، بازیافت تنش، معادلات تعادل
  • حمیدرضا فضلی شهری، علی اکبر اکبری * صفحات 89-105

    هدف این مطالعه بررسی تاثیر ریزساختار فولاد و اندازه دانه بر میزان سخت شدگی سطحی پس از فرآیند سنگ زنی عمیق با راندمان بالا است. نمونه هایی با ریزساختارها و اندازه دانه های مختلف طی عملیات حرارتی خاص آماده سازی و عملیات سنگ زنی با شرایط ثابتی روی آنها انجام شده است. پس از اتمام فرآیند، سختی سطح قطعات اندازه گیری شد و پس از مقایسه با مقادیر سختی اولیه مشاهده شد که میزان سخت شدگی سطحی به ریزساختار مواد و سختی اولیه آنها وابسته است. با افزایش سختی اولیه در نمونه ها تا یک حد بحرانی، میزان سخت شدگی سطحی طی فرآیند سنگ زنی افزایش می یابد. اما با افزایش سختی اولیه نمونه ها و گذر از حد بحرانی مذکور، میزان سخت-شدگی سطحی کاهش می یابد. هم چنین مشاهده گردید اندازه دانه ریزساختار با سختی سطح نمونه پس از فرآیند سنگ زنی رابطه قابل ملاحظه ای دارد. هر چه اندازه دانه ریزساختار کوچک تر باشد میزان سخت شدگی بیشتری مشاهده می گردد. این روند به طور مشابه برای نمونه های نورد شده نیز مشاهده گردید، به طوری که سنگ زنی در راستای دانه های کشیده شده، سخت شدگی نسبتا بیشتری را نسبت به سنگ زنی در راستای عمود بر جهت دانه های نورد شده پدید می آورد.

    کلیدواژگان: سنگ زنی عمیق با راندمان بالا، سخت شدگی سطحی، ریزسختی، ریزساختار، دمای سطح قطعه کار، زبری سطح
  • محمدرضا عرفانیان، سید محمد جوادی، محمد مقیمان صفحات 107-118
    در این مقاله از روش حل عددی برای شبیه سازی فرآیند پخت لاستیک و محاسبه زمان پخت یک قطعه لاستیکی تولید شده به روش قالب گیری تزریقی استفاده شده است. مهم ترین نوآوری کار حاضر محاسبه زمان پخت با اصلاح مدل سینیتیک پخت است. معادلات سینیتیک در یک کد جانبی گنجانده شده و با افزودن آن به نرم افزار فلوئنت، امکان شبیه سازی عددی فرآیند پخت در یک قطعه لاستیکی، فراهم گردیده است. خواص سینیتیکی آمیزه، ظرفیت گرمایی ویژه و لزجت لاستیک از آزمایش به دست می آیند. به منظور محاسبه زمان پخت به روش تجربی از نتایج تست استحکام استفاده شده است. زمان پرشدن قالب و زمان پخت حاصل از حل عددی، سازگاری خوبی با زمان پخت حاصل از نتایج آزمایشگاهی دارند.
    کلیدواژگان: شبیه سازی عددی، ولکانش، قالب گیری تزریقی، زمان پخت
  • یادداشت پژوهشی
  • احمد رحمتی علایی، محسن غضنفری، مجید شهروی صفحات 119-128
    سیستم های جذب انرژی ضربه در صنایع مختلف به ویژه در صنایع خودروسازی و ریلی به عنوان راه حلی برای کم کردن اثر ضربه وارد به سرنشینان و بالا بردن ایمنی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مقاله بر روی رفتار تخریب خمشی جاذب های انرژی جدار نازک با مقاطع دایروی و مربعی تمرکز می کند. تئوری به کار گرفته شده در آن تعادل انرژی کل است. مود متداول تخریب خمش جهت استخراج روابط، مد نظر می باشد. به همین منظور روابط به دست آمده با نتایج منتشرشده برای مقاومت خمشی سازه های لوله ای جدار نازک شامل مطالعات آزمایشگاهی و تحلیلی مقایسه شده اند. در ادامه با استفاده از رابطه مقاومت خمشی استخراج شده، مدل های ساده شده برای لوله های دایروی و مربعی معرفی می گردند. مزیت اصلی مدل های ساده شده به عنوان یک تکنیک مدل سازی بحرانی، کاهش چشمگیر در زمان محاسبات رایانه در مراحل اولیه طراحی با ارائه نتایج نزدیک به مدل اصلی است. بدین منظور با شبیه سازی ضربه محوری لوله دارای خم با کمک نرم افزار المان محدود دینامیکی غیرخطی LS-DYNA، نتایج به دست آمده مقایسه گردیده اند، تا دقت مدل ساده شده و هم چنین رابطه مقاومت خمشی استخراج شده صحت سنجی گردد.
    کلیدواژگان: جاذب انرژی، دایروی، مربعی، ضربه، تخریب خمشی، مدل ساده شده
  • حامد باقریان، حمید اختراعی طوسی * صفحات 129-140

    بسیاری از سازه های مکانیکی در محیط هایی با اختلاف دمای زیاد مورد استفاده قرار می گیرند. تغییر دما، تنش ها و تغییرشکل های قابل ملاحظه ای ایجاد می کند. در مواردی که سازه مکانیکی از عناصر لاغر یا به عبارتی از تیرها تشکیل شده باشد، یکی از مشکلات عمده ناشی از افزایش دما، وقوع پدیده کمانش حرارتی خواهد بود. تداوم افزایش دما پس از وقوع کمانش، همچنان تنش و تغییرشکل های حاکم را تحت تاثیر قرار می دهد. در راستای مطالعه آثار پس از کمانش حرارتی، ضمن معرفی روش تحلیل پس کمانش حرارتی براساس نظریه تغییرشکل کوچک تیرها، شیوه تحلیل یک تیر دوسرمفصل هنگام افزایش دمای یکنواخت و در حضور بار عرضی گسترده با استفاده از رویکرد تغییرشکل بزرگ معرفی می شود. اعتبار نتایج حاصل از روش تغییرشکل بزرگ توسط مقایسه نتایج با روش هایی چون تغییرشکل کوچک، مدل سازی خطی و غیرخطی در محیط نرم افزار آباکوس (ABAQUS) و آزمایش تجربی ارزیابی می گردد. در این راستا ضمن معرفی ساختار طراحی شده برای انجام آزمایش، نتایج حاصل از مقایسه تحلیل پس کمانش طبق نظریه تغییرشکل بزرگ با سایر روش های تحلیلی و تجربی ارائه می گردد. نمودارهای توزیع تغییرمکان عرضی تیر تحت مقادیر متفاوت بار به روش های مختلف و نیز نمودارهای تاثیر دما بر تغییرمکان میانه تیر معرفی می گردد. پس از جمع بندی نتایج در مورد شیوه مناسب تحلیل، اظهار نظر می شود.

    کلیدواژگان: تغییر شکل بزرگ، پس کمانش حرارتی، روش اختلاف تربیعی، نرم افزار آباکوس
  • موسی رضایی، امین ترقی اسگویی، حسام الدین ارغند صفحات 141-152
    ایمنی خودروهای باری در حین ترمزگیری علاوه بر نابالانسی نیروی ترمزی، متاثر از تغییرات پارامترهای دینامیکی کامیونت ناشی از نحوه بارگذاری آن می باشد. در مقاله حاضر تاثیر پارامترهای دینامیکی، هندسی و نحوه بارگذاری کامیونت بر انحراف عرضی آن در حضور نابالانسی نیروی ترمزی مورد مطالعه قرار گرفته است. بدین منظور برخی از پارامترهای دینامیکی مورد نیاز برای کامیونت مورد نظر با انجام تست های تجربی به دست آمده و در معادلات دینامیکی حاصل براساس فرض واقع بینانه کاهش سرعت خودرو در حین ترمزگیری، اعمال شده است. سپس معادلات حاکم با استفاده از روش های عددی، حل شده است. در نتایج ارائه شده اثر پارامترهای دینامیکی و هندسی تاثیرگذار بر انحراف عرضی کامیونت و نحوه بارگذاری مطلوب برای به حداقل رساندن مقدار انحراف عرضی در اثر ترمزگیری مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که حالت بهینه بارگذاری برای کاهش تاثیر خطای نیروی ترمزی در انحراف عرضی زمانی حاصل می شود که مرکز جرم خودرو به محور جلو نزدیک باشد.
    کلیدواژگان: خطای نیروی ترمزی، انحراف عرضی، پارامترهای هندسی و دینامیکی، دینامیک خودرو
|
  • Khadijeh Faraji Mahyari, Ali Jafari, Seyed Saeid Mohtasebi, Ali Hajiahmad Pages 1-13
    Actually a new mechanism presented for automatic control of angular velocity of a rotary axis is a complete power transmission system. This system can produce an almost constant output speed for different values of the angular velocity input, and can be employed as a suitable coupling between tractor P.T.O. shaft and agricultural machineries. This system is quite mechanical. In this study, equations of force, torque and power of the mechanism were extracted and mechanism performance were modeled. The equations of motion of mechanism are non-holonomic dynamical and differential algebraic equations with an index of three. Modeling results showed that changing the input velocity in the range of -30% to 50%, variations of output velocity would less than 10%.
    Keywords: Angular Velocity, Planetary Gear Set, Nonholonomic System, Automatic Control, Differential, Algebric Equation
  • Ali Ghasemabadian, Ali Reza Saidi Pages 15-31

    In the present paper, based on the classical plate theory, buckling analysis of piezoelectric coupled FGM rectangular plates is investigated. By assuming the transverse distribution of electric potential to be a combination of a parabolic and a linear function of thickness, the equiblirium equations for buckling analysis of plate with surface bonded piezoelectric layers are established. The Maxwell’s equation and all boundary conditions including the conditions on the top and bottom surfaces of the plate for closed and open circuited and Levy type of boundary conditions are satisfied. Numerical results show that, the critical buckling load for open circuit is more than that of closed circuit. Furthermore, the critical buckling loads increase by increasing the thickness of piezoelectric layers.

    Keywords: Buckling, piezoelectric, rectangular plate, open circuit, closed circuit, functionally graded material
  • Amir Hossein Roohi, Hassan Moslemi Naeini, Mohammad Hoseinpour Gollo, Mehdi Soltanpour Pages 33-44

    In a laser forming process, the temperature gradient across the sheet thickness produces the final bending angle. Metallic foams cannot be formed by any mechanical processes due to occurrence of failure during deformation. In this article, closed-cell aluminium foams are irradiated by a laser beam. Experiments are carried out by varying laser power, scan velocity and the number of scan passes to specify their effect on the bending angle. Design of experiment with the response surface methodology and analysis of variance are utilized to analyze parameter effects. At last, an equation is derived for prediction of bending angle.

    Keywords: Laser forming proces, Closed, cell aluminium foam, Design of experiment
  • Mahdi Molavi, Ahmad Sedaghat, Mohammad Reza Salimpour Pages 45-54
    In this paper, the heat shocks in the heat flux profile are estimated with known temperature distribution using Kalman filtering. For this task, the temperature distribution is calculated and artificial noise is added to adequately simulate the real temperature measurements. Next by using Kalman filtering, estimation of online heat flux is assessed which appears as heat shocks in the discussed problem. Results indicate that the present method can accurately estimate jumps in the heat flux.
    Keywords: Inverse Heat Transfer Problem, Estimation of Heat Flux, Online Estimation Method, Kalman Filtering
  • Alireza Shooshtari, Reza Motahari, Mohamadreza Kari Pages 55-71
    In this paper, free vibration of rectangular functionally graded material (FGM) plates with distributed patch mass is analyzed. Properties of these plates like Young’s modulus and density vary continuously throughout the thickness direction. The plate is defined by power-law, sigmoid or exponential function. The boundary condition of the plate is assumed to be simply supported and the equation of motion is obtained by using of Hamilton principle and third order shear deformation theory. The effects of different parameters such as the plate and mass dimensions and mass ratio on the natural frequencies of the plate are analyzed. Compared to previous results, our results are very accurate in similar cases.
    Keywords: Free Vibration, Rectangular Plate, Distributed Patch Mass, Third Order Shear Deformation Theory
  • Ahmad Ganjali, B. Hassani Pages 73-87
    A method for error estimation of isogeometric analysis of plane stress problems, based on stress recovery by using the super convergent properties of the Gauss points, was introduced. In this paper, a different approach for improvement of stresses based on the satisfaction of equilibrium equations by taking into consideration of two elasticity problems is followed and the effect of the number of the Gauss quadrature points is studied. In this approach, the equilibrium equations are satisfied for each patch of the isogeometric analysis model and it has been shown that the recovered stresses are more accurate than the previous method where the super-convergent properties were used. To demonstrate the performance and efficiency of the method a couple of elasticity problems are considered and the obtained results are compared with the previous method and exact solutions. The results indicate that the suggested method can be employed for error estimation and stress recovery in the isogeometrical analysis method.
    Keywords: Isogeometric Analysis, Error Estimation, Stress Recovery, Equilibrium Equations
  • H.R. Fazli Shahri, A.A. Akbari Pages 89-105

    This work outlines the influence of microstructure and grain size on surface hardening within high efficiency deep grinding (HEDG). To do this, different samples with various microstructure and grain size are prepared through specific heat treatments, then they are undergone the grinding operation with constant operating conditions. Finally, the variations of microhardness are recorded. It is observed that by increasing the primary hardness of material the surface hardening amount is increased. But this trend is not observed for super hard material and instead, hardening percent is decreased after a critical primary hardness. This hardening amount is more than for fine grain materials in comparison with coarse grain materials. The rolled samples show the same manner like non-rolled samples. It is found that grinding in direction of elongated grains, resultes in increasing superficial hardening in comparison with that of grinding is perpendicular to elongated grains.

    Keywords: High Efficiency Deep Grinding, Superficial Hardening, Microhardness, Microstructure, Surface Temperature, Surface Roughness
  • Mohammad Reza Erfanian, Seyed Mohammad Javadi, Mohammad Moghiman Pages 107-118
    The present work is focused on the computational method for simulation of the rubber vulcanization process in injection molding machines. The main innovation of the work is the calculation of the curing time in a rubbery part using the modification of curing kinetic model. For solving the curing equations, the computer code is developed in “UDF” module of the Fluent. The parameters of curing model, specific heat and viscosity of the rubber are obtained from the experiment. In order to evaluate the experimental curing time, a mechanical compression test is performed on the rubbery part at different times. Predicted mold filling and curing times are compared with experimental data, which confirmed the accuracy and applicability of the method.
    Keywords: Numerical Simulation, Vulcanization, Injection Molding, Curing Time
  • Ahmad Rahmati, Alaei, Mohsen Ghazanfari, Majid Shahravi Pages 119-128
    Impact energy absorption systems in various industries such as automotive and railway have a particular importance to minimize the impact on passengers and enhance vehicle safety. This paper focuses on the bending collapse behavior of thin-walled energy absorber with circular and square cross sections. The theory that is applied is global energy equilibrium and the prevalent bending collapse mode for obtaining the relationship is considered. On the same basis, obtained relations are compared with the published results for the bending strength of tubular structures which were derived from experimental and analytical studies. Subsequently by using the derived bending strength formula, simplified models for circular and square tubes is introduced. The main advantage of these simplified models as a critical modeling technique is dramatically reducing the time of computer simulation in early design stages with the results close to the original model. For this purpose, by axial crash simulation of curved tube by using nonlinear dynamic finite element software LS-DYNA, the results are compared to verify the efficiency of the proposed simplified model and the accuracy of the derived relationship for tube’s bending strength.
    Keywords: Energy absorber, Circular, square, Crash, Bending collapse, Simplified model
  • H. Bagherian, H. Ekhteraee Tousi Pages 129-140

    Many of the mechanical structures are employed in high temperature conditions. Any variation of temperature may cause considerable side effects such as the creation of thermal stress or deformation. When a structure is composed of slender members such as beams or columns, one of the main problems concerning the rise of temperature is the incidence of thermal buckling. The continuing rise of temperature beyond the onset of thermal buckling level, continually affects the dominant forces and deformations. To study the post buckling phenomenon, following the introduction of different small deformation methods of thermal buckling analysis, a through large deformation scheme is developed to analyze the buckling of a simply supported column. For the case of large deformation analysis the validity of the results is evaluated by comparing with the results obtained by using of the small deformation theory, the linear and nonlinear simulations of ABAQUS software as well as the experimental data. The results characterize the deflection of a beam with uniformly distributed load by different solution techniques as well as the effect of temperature on the mid span deflection of a post buckled beam. Based on the obtained results, the validity of different methods is evaluated.

    Keywords: Large Deformation, Post, Thermal Buckling, Differential Quadrature Method, ABAQUS
  • Mousa Rezaee, Amin Taraghi Osguei, Hessam Addin Arghand Pages 141-152
    Besides the braking force error, the dynamic and geometric parameters of a truck affect its safety during the braking process. In this paper, the effect of dynamic and geometric parameters and the way of loading on the dynamic behavior of a truck in the presence of the braking force error is studied. To this end, some dynamic parameters of the truck have been obtained experimentally and applied to the truck governing equations of motion. Then, by using the realistic assumption in which the velocity of the truck decreases with a constant rate during the braking process, the governing equations are solved using a numerical technique. Finally, the load distribution on the truck as well as the dynamic and geometric parameters which affect the truck lateral deviation, are discussed and the results are presented in appropriate figures. The results show that the best load distribution for decreasing the effect of braking force imbalance on lateral deviation, can be achieved when the mass center approaches the front axis.
    Keywords: Brake force error, Lateral deviation, Geometric, dynamic parameters, Vehicle dynamic