آرشیو یکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۸۵، شماره ۱۸۷۴۱
دانش و پژوهش
۷

ضد عرق ها مواد مناسبی برای پیشگیری از ایجاد بوی بد عرق هستند

استفاده از مواد ضد عرق وضد بو(دئودرانت ها و مام ها) باعث کوچک شدن سلول های عرق شده و ترشحات عرق را کم می کند؛ لذا استفاده از مواد مذکور که دارای نشان استاندارد و تاییدیه باشند دربرطرف سازی بوی بد عرق تاثیر به سزایی خواهند داشت.

دکتر غلامحسین غفارپور متخصص بیماری های پوست و مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی ایران درگفت وگو با ایسنا واحد علوم پزشکی ایران اظهار داشت: پوست بدن در تنظیم دمای بدن تاثیرگذار است؛ پوست از طریق مغز، فرمان ترشح عرق را به غدد عرق صادر کرده و با تعرق آب بدن گرمای درونی آن خارج شده و به این ترتیب با حفظ دمای داخلی از اعضای درون بدن محافظت می شود.

وی با اشاره به این که در بدن هر انسان بین یک میلیون و 600 تا چهار میلیون غده عرق موجود است افزود: برخی از غدد چربی به نام آپوکرین وجود دارند که در برخی نقاط از جمله زیر بغل به وفور یافت شده و باعث بوی بد زیر بغل می شوند.

دکترغفارپور ادامه داد: ترشحات این غدد بی رنگ و بو هستند اما وقتی زیر بغل فرد قرار می گیرند تحت تاثیر یک سری از باکتری ها پروتئین آنها تجزیه شده و بوی بد را به وجود می آورند.

وی درخصوص از بین بردن این مشکل در افراد گفت: استحمام روزانه برای از بین بردن میکروب ها و استفاده از مواد ضد عرق و ضد بو و همچنین تعویض لباس ها به صورت روزانه مناسب ترین راه از بین بردن این مشکل خواهد بود.

این متخصص بیماری های پوست همچنین در خصوص بوی بد پا در افراد اظهار داشت: کف پا از وجود این غدد چربی عاری است اما دارای یک لایه شاخی ضخیم است که درخارجی ترین بخش پا قرار دارد؛ این بخش که پروتئینی است تحت تاثیر همان فرآیند زیر بغل قرارگرفته و پس از تجزیه باعث ایجاد بوی بد پا می شود.

وی درخصوص از بین بردن و جلوگیری از ایجاد این مشکل در افراد توصیه کرد: بهتر است لایه شاخی این قسمت روزانه به وسیله سنگ پا تراشیده شود؛ چرا که پروتئین های این ناحیه منبع تغذیه مناسبی برای میکروب ها هستند. همچنین، از طرفی استفاده از جوراب های نخی و کفش های چرم با کف مناسب از ایجاد بوی بد پا جلوگیری می کند.