آرشیو یکشنبه ۴ دی ۱۳۹۰، شماره ۲۰۱۰۵
دانش و پژوهش
۷

تولید برق از خورشید آسان شد

گروهی از محققان دانشگاه نوتردام موفق به ابداع رنگ خورشیدی شده اند که می تواند در مسیر توسعه فناوری انرژی تجدیدپذیر دستاوردی بزرگ به شمار رود.

به گزارش خبرگزاری مهر، با وجود اینکه این ماده جدید تا تبدیل شدن به ماده ای کارآمد برای تولید انرژی از نور خورشید در پیش رو دارند، محققان می گویند ساخت این رنگ خورشیدی بسیار کم هزینه بوده و می توان مقادیر زیادی از آن را تولید کرد.

محققان دانشگاه نوتردام در تلاشی برای یافتن جایگزینی کارآمدتر برای سلولهای خورشیدی سیلیکونی، به مواد دانه کوانتومی روی آوردند. آنها برای ساخت این رنگ در ابتدا از نانوذرات دی اکسید تیتانیوم استفاده کرده و آنها را با سولفید کادمیوم یا سلنید کادمیوم پوش دادند، 2 ماده ای که از قابلیت جذب نور برخوردارند. به این شکل زمانی که فوتونی با انرژی مناسب با ترکیبات کادمیومی برخورد می کند منجر به فرار یک الکترون می شود که این الکترون توسط دی اکسید تیتانیوم جذب می شود.

ذرات در نهایت در ترکیبی از آب و الکل قرار می گیرند تا رنگ را به وجود بیاورند. ترکیب سولفید کادمیوم رنگ زرد و ترکیب سلنید کادمیوم رنگ قهوه ای تیره را به وجود می آورد. کارآمدترین رنگ خورشیدی در این مطالعه ترکیبی از این دو رنگ است که قهوه ای روشن بوده و کارایی بالایی در جذب انرژی خورشید دارد.

زمانی که این رنگ بر روی ماده ای شفاف و رسانا قرار گرفته و در معرض نور خورشید قرار می گیرد، می تواند برق تولید کند. در حال حاضر این رنگها می توانند با کارایی یک درصدی نور خورشید را به برق تبدیل کنند، میزانی که به نسبت 10 تا 15دصدی سلولهای سیلیکونی خورشیدی بسیار ناچیز است. اما در مقابل این رنگ را می توان با هزینه ای بسیار پایین و در مقادیر بالاتولید کرد.

براساس گزارش پاپ ساینس، محققان قصد دارند مطالعه بر روی شیوه های افزایش کارایی و بهبود مقاومت این رنگها را به زودی آغاز کنند.