آرشیو شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۴، شماره ۵۹۰۷
اجتماعی
۴
گزارش خبری

رئیس سازمان غذا و دارو در گفت و گو با «ایران» خبر داد

حمایت از پوشش بیمه ای بیماران صعب العلاج با وجود کاهش بودجه

هزینه تامین دارو،عمده ترین بخش هزینه های درمان بیماران صعب العلاج است، داروهایی که گاه قیمت هر کدام از آنها به چند میلیون تومان هم می رسد اما آن طور که رئیس سازمان غذا و دارو به ایران خبر می دهد،کاهش بودجه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی تاثیری در حمایت دولت از تامین هزینه های دارویی بیماران صعب العلاج نخواهد داشت و پوشش بیمه ای 300قلم داروی بیماران صعب العلاج در سال 94 نیز ادامه می یابد، ضمن آنکه فرانشیز بیماران و سهمی که آنها بابت هزینه دارو پرداخت می کنند،همان 30درصد قبلی خواهد بود.

دکتر رسول دیناروند در پاسخ به این سوال خبرنگار ایران که آیا در سال 94 پوشش بیمه ای داروها تغییر می کند و مناسب تر می شود، می گوید: خیر. متاسفانه در سال 94 همه اعتبارات مورد نیاز را فراهم نکرده ایم و وزارت بهداشت به سازمان های بیمه گر بدهکار است. در واقع به همان میزان که نتوانستیم تخصیص اعتبارات یارانه ای دارو را داشته باشیم به همان میزان به سازمان های بیمه گر حدود 300میلیارد تومان بدهکار هستیم. نزدیک به 100میلیارد تومان آن بزودی پرداخت می شود و 200میلیارد تومان آن هم تا پایان اردیبهشت از محل اعتبارات سال 94 پرداخت می شود.او با تاکید بر اینکه سیاست وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی حفاظت و حمایت مالی از بیماران است، درباره احتمال در نظر گرفتن جایگزین بودجه می گوید: برای اینکه پرداختی بیماران بویژه بیماران صعب العلاج در تامین هزینه داروهای شان بیشتر نشود، سازمان غذا و دارو باید از محل صرفه جویی یا حتی جابه جایی اعتبار در وزارت بهداشت این کمبود را جبران کند در واقع تلاش ما این است تا به حمایت هایی که در یک یا دو سال اخیر از بیماران صعب العلاج داشته ایم، آسیبی وارد نشود.

دیناروند می افزاید: شکی نیست که کاهش بودجه در خدماتی که ارائه می دهیم، تاثیر خواهد گذاشت البته این کاهش به اندازه ای نیست که نتوان آن را مدیریت کرد زیرا اولویت ما آسیب نرسیدن به حمایت ها است و از محل صرفه جویی،حمایت از بیماران صعب العلاج ادامه خواهد یافت. به عبارت دیگر هم داروهای یارانه ای و هم 300قلم دارویی که مشمول تفاهمنامه با بیمه ها هستند و زیر پوشش 90درصدی بیمه ها قرار دارند، چنانچه برخی از این دارو ها مشمول تفاهمنامه بیمه ها هم نباشند، 300قلم داروی بیماران خاص زیر پوشش 70 درصدی بیمه ها قرار خواهند گرفت.