آرشیو پنجشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۴، شماره ۲۴۹۵
روزنامه فردا
۲۰
آچارکشی

سیاست جارو

پوریا عالمی

توی اینترنت فیلمی دست به دست می شود که ماموران بساط محقر لبوی لبوفروش را واژگون می کنند و بعد می روند پی کارشان.

چندوقت پیش هم داشتم از سر پل تجریش تا میدان قدس قدم می زدم که دیدم ماموران مربوطه مشغول پاک سازی سدمعبرکنندگان هستند. مدل پاک سازی شان هم شما را یاد فیلم ارباب حلقه ها می انداخت. توی سبزه میدان بازار تهران هم جلیقه تن مردانی آرنولدهیبت کرده اند که اگر کسی بساط کرد بسطش دهند و ضبطش کنند.

به نظر ما این اقدامات خیلی اقدامات خوبی است. این دستفروش ها و خرده فروش ها جای اینکه بروند سر شغل های نان و آب داری که مسئولان برای شان ساخته اند، می آیند کنار خیابان و بساط می کنند. آن هم حالاکه موسم انتخابات است و باید شهر قشنگ باشد.

مثلاطرف صبح جای اینکه تیپ بزند و برود سر کار آبرومندانه اش، لباس کهنه هاش را می پوشد و می آید کنار خیابان و جوراب می فروشد. معلوم است که این آدم خوشی زده زیر دلش و از زندگی اعیانی اش خسته شده. اصلاهمین یارانه سبب شد آدم ها دیگر نروند سر کار و جاش بیایند توی خیابان بساط کنند.

در کل ما معتقدیم سیاست کلی حل مشکلات اجتماعی، جاروزدن است، عرض می کنم چطور؛ دیدید وقتی حوصله ندارید، خانه را که جارو می کنید آشغال ها را می ریزید زیر فرش؟ سیاست کلی حل مشکلات اجتماعی ما همین است. دولت و شهرداری هم ندارد. کارتن خواب ها را چی کار کنیم؟ از خیابان های بالاشهر جارو بزنیم به سمت پایین شهر. معتادها را چه کار کنیم؟ از پارک های پایین شهر جارو بزنیم سمت خارج شهر. کودکان کار خیابان های بالاشهر را چه کار کنیم؟ از خیابان جارو بزنیم به سمت کارگاه های کار سخت در خیابان های جنوب شهر. لبوفروش را چه کار کنیم؟ جارو بزنیم لبوهاش بریزد توی جوب و خلاص.

می بینید؟ در وضعیتی به سر می بریم که حواست نباشد یکهو جارو زدند و رفتی زیر فرش. به هرحال همه خسته نباشند بابت جاروزدن.