آرشیو پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۹، شماره ۴۶۹۴
هنر و ادبیات
۱۰

کتابخانه

گزیده و حس و حالی از نهج البلاغه؛ مستی و حال خوش از کلام علی

کتاب «گزیده و حس و حالی از نهج البلاغه» نوشته عماد افروغ توسط انتشارات نیستان منتشر و راهی بازار نشر شد.کتاب «گزیده و حس و حالی از نهج البلاغه» نوشته عماد افروغ به تازگی توسط انتشارات نیستان منتشر و راهی بازار نشر شده است. افروغ در این کتاب گزیده هایی منتخب از خطبه ها، حکمت ها و نامه های نهج البلاغه را انتخاب و به فراخور توان و فکر و اندیشه خود متونی در شرح و تفسیر آنها نگاشته است. 

«گزیده و حس و حالی از نهج البلاغه» حاصل فعالیت دوساله این پژوهشگر است. برداشت های مندرج در این کتاب در واقع حس و حال و اندیشه ای است که افروغ در مواجهه با این فرازهای نهج البلاغه در خود شکل گرفته، دیده و آنها را تالیف کرده است. او در بخشی از مقدمه خود بر کتاب می گوید:«سال هاست که می خوانم و می نویسم، به جرات می توانم از سر صدق فریاد بزنم و مدعی شوم که سخنی حکیمانه تر از سخنان علی نشنیده و نخوانده ام. درست پس از مطالعه شهر خدا و اعترافات آگوستین قدیس بود که وارد دریای بیکران و جوشان و ناتمام و زایای نهج البلاغه شدم. سخت مبهوت درهای گرانبهای این گفتار شدم. این سخنان به منزله شراب های نابی بودند که مرا مست خود کردند و هرگاه بر آنها مرور می کنم، باز مست و از خود بیخود می شوم و حالم خوش می شود.» افروغ هدف خود از نگارش این کتاب را جدا از علاقه مندی حسی خود، باورش به کشف و حل مشکلات حکمرانی شیعی در ایران با تمسک به حکمت ها و سخنان حضرت علی(ع) دانسته است. او می گوید به همین دلیل است که در کتاب خود به صراحت عنوان می کند، علی بیش از هر جای دیگری چاره دردهای ما در جامعه شیعی ایران به ویژه پس از انقلاب اسلامی است.کتاب «گزیده و حس و حالی از نهج البلاغه» به گفته مولفش، تلاشی در راستای بیان این باور اوست که نهج البلاغه نماد و نمایشی است از شخصیتی که نسبت به دردها و مشکلات و بی عدالتی ها و بی دینی های حاکم بسیار ناآرام و از نظر محتوایی همانند اسپند روی آتش است و نمی تواند با خونسردی از کنار مشکلات مردم بگذرد. این در حالی است که این چنین منش ها و سلوکی در کشور ما در حال حاضر زیر سوال می رود و بی توجهی به دردمندی مخاطبان مورد ستایش قرار می گیرد. در کتاب پیش رو، فرازهایی از نهج البلاغه انتخاب و تشریح شده که توامان با حس و حال و نیاز نویسنده و عامه مخاطبان ارتباط برقرار کند. افروغ بر اساس ترجمه زنده یاد محمد دشتی از نهج البلاغه دست به انتخاب زده و تاکید کرده همه آنچه از آن سخن گفته، متعلق به یک خطبه یا نامه یا حکمت نیست. این کتاب با 134 صفحه و قیمت 29 هزار تومان منتشر شده است.

اسرار عمارت تابان؛ هیچ کس و هیچ چیز آنچه می نماید نیست

رمان معمایی و ماجرایی «اسرار عمارت تابان» جدیدترین اثر شیوا مقانلو روی پیشخوان کتابفروشی ها قرار گرفت. این رمان مخاطبش را به سفری رازآلود می برد که در آن باز شدن هر گره، گره جدید به دنبال دارد هیچ کس و هیچ چیز آنچه می نماید نیست. خانم دکتر تابان رودکی باستان شناسی جدی و خوشنام است که به دعوت استاد قدیمی اش، دکتر نادران و در کنار محقق جوانی به نام آیدین عازم کاوشی محرمانه در قلعه بلقیس در خراسان شمالی می شود. این تیم کوچک در عمارتی اربابی و خلوت به نگهبانی پیرمردی لال و مرموز اقامت می کند. با رخ دادن حوادثی عجیب و خطرناک، پای قاچاقچیان و پلیس هم به این کاوش باز می شود و ناگهان تابان خود را در دل ماجرایی می بیند که یک سرش به قرن هفتم و شب حمله مغول به این منطقه می رسد و یک سرش به ماجرایی خان و رعیتی در نیم قرن پیش. عشق نقطه اتصال تمام این ماجراهاست و پایان غیرقابل انتظار. در بخشی از این کتاب می خوانیم: «همیشه بار دومی که آدم ها چشم تو چشم می شن، هیچ کدومشون دیگه آدم قبلی نیستن. جایگاه و تجربه و عقل و شیوه رفتار و نگاهشون به زندگی عوض شده.» اسرار عمارت تابان 352 صفحه است که در قطع رقعی و با جلد شومیز و کاغذ سبک و با قیمت 59 هزار تومان توسط نشر نیماژ روانه بازار کتاب شده است. شمارگان این کتاب 1100 نسخه است.