دور دنیا در یک روز
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد که همه گیری کووید19 تا پایان سال جاری میلادی (2023)، دیگر یک «وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی» در نظر گرفته نخواهد شد.
به گزارش ایسنا به نقل از راشاتودی، «تدروس آدهانوم قبریسوس»، در سخنرانی خود در دانشگاه میشیگان گفت که مطمئن است در مقطعی از سال جاری می توانیم بگوییم که وضعیت بیماری کووید19 به عنوان یک نگرانی سلامت عمومی در سطح بین الملل و به عنوان یک بیماری همه گیر به پایان رسیده است. تدروس خاطرنشان کرد که تعداد مرگ و میرهای گزارش شده در هفته اکنون کمتر از زمانی است که این سازمان برای اولین بار سه سال پیش در 11 مارس 2020 از کلمه «همه گیری» برای توصیف شیوع کووید19 استفاده کرد. وی تاکید کرد که اگرچه ممکن است این بیماری همه گیر در سال جاری به پایان برسد، اما مهم است به یاد داشته باشیم که نزدیک به هفت میلیون نفر در جهان بر اثر این ویروس جان خود را از دست داده اند و از شیوع آن درس بگیریم.اگر این کار را نکنیم، چرخه وحشت و غفلت را که نشانه نوع واکنش جهانی به همه گیری ها برای دهه ها بوده است، تکرار خواهیم کرد. بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون در جهان 681 میلیون و 773 هزار و 300 مورد ابتلا به کووید19 گزارش شده است.
بارش سنگین برف در شمال شرق آمریکا منجر به قطع برق 250 هزار مشترک شده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از ان بی سی نیوز، تاکنون هیچ تلفاتی در ارتباط با حوادث مرتبط با بارش سنگین برف در ایالات متحده گزارش نشده است. همچنین بارش شدید برف، درختان و جاده ها را کاملا زیر برف برده است. به گزارش وب سایت ردیابی پرواز FlightAware، بیش از 700 پرواز در نیویورک، نیوجرسی و بوستون لغو شدند.
بر اثر حادثه ترافیکی در ولایت «تخار» در شمال افغانستان 17 معدنچی جان باخته و هفت تن دیگر نیز مصدوم شدند.
به گزارش ایسنا به نقل از آناتولی، پلیس ولایت تخار با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: بامداد دیروز (چهارشنبه) بر اثر واژگونی یک خودرو از نوع وانت حامل کارگران معدن در شهرستان چاه آب در ولایت تخار، 17 نفر از کارگران معدن طلا جان باختند و هفت تن دیگر نیز زخمی شدند.این حادثه در پی خارج شدن خودرو از مسیر رخ داده و وضعیت پنج تن از مصدومان وخیم است. فرماندار شهرستان چاه آب نیز گفت: تمامی قربانیان این حادثه کارگران معدن طلا هستند. این حادثه زمانی رخ داد که خودرو حامل آنها که از مرکز این شهرستان به منطقه «معدن زرشویی» در حال حرکت بود، از جاده خارج شد. سرعت زیاد و بی احتیاطی راننده باعث این حادثه مرگبار شده است. وضعیت مجروحان این حادثه که به بیمارستان مرکزی تخار منتقل شده اند، وخیم گزارش شده است. یکی از بزرگ ترین معادن طلای افغانستان در شهرستان چاه آب ولایت تخار واقع شده است و روزانه صدها نفر در این معدن کار می کنند.
دانشمندان هشدار دادند ماده حلال «تری کلرو اتیلین» که در خشکشویی ها برای رفع لکه ها استفاده می شود، ممکن است باعث سرطان و پارکینسون شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دانشمندان هشدار دادند ماده حلال «تری کلرو اتیلین» که به صورت مخفف «TCE» نامیده می شود و سال هاست در خشکشویی ها برای رفع لکه ها استفاده می شود، ممکن است به افزایش شمار مبتلایان به بیماری پارکینسون منجر شود. روزنامه دیلی میل نوشت دکتر «ری دورسی»، استاد دانشگاه روچستر در نیویورک که به ارتباط «تی سی ئی» با بیماری پارکینسون پرداخته است می گوید بیش از یک قرن است که این ماده حلال، به آلایندگی هوایی که ما استفاده می کنیم و آبی که می نوشیم، منجر شده است. حدود یک میلیون بیمار مبتلا به پارکینسون در آمریکا شناسایی شده اند و سالانه 60 هزار بیمار جدید در این کشور افزوده می شوند. بر اساس این گزارش، در صورت ورود ماده حلال «تری کلرو اتیلین» به آب های زیرزمینی، این ماده می تواند موجب بروز سرطان و نیز سقط جنین هم بشود. این ماده علاوه بر استفاده در خشکشویی ها، برای کافئین زدایی در قهوه و نیز چربی زدایی از فلزات، استفاده می شود. به نوشته دیلی میل، استفاده از «تری کلرو اتیلین» از دهه 1970 میلادی در تولید مواد غذایی و دارو سازی ممنوع شده، اما هنوز در وسایل مورد استفاده خانوارها، از جمله تولید دستمال های مرطوب، افشانه های خوشبوکننده، برطرف کننده های رنگ و لکه گیر ها به کار می رود. بر اساس گزارش های منتشر شده در انگلیس پارکینسون، سریع ترین رشد را در میان اختلالات عصبی در جهان داراست و بیش از دیگر اختلالات عصبی، موجب معلولیت و مرگ قربانیان می شود. گزارش این پژوهش در نشریه بیماری پارکینسون (Journal of Parkinson›s Disease) منتشر شد. در این پژوهش دانشمندانی از هلند، نیویورک، کالیفرنیا و آلاباما شرکت داشتند.