آرشیو پنجشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۲، شماره ۵۷۳۷
بازار دیجیتال
۱۷

از آن سو

نماینده مجلس آمریکا خواهان انتقام گیری از چین

مهر: رئیس کمیته چین مجلس آمریکا معتقد است وزارت بازرگانی کشور باید برای شرکت تراشه سازی چینی محدودیت هایی وضع کند. به گزارش خبرگزاری رویترز، در اوایل هفته جاری چین نیز فروش محصولات شرکت آمریکایی میکرون را ممنوع کرده بود. ممنوعیت فروش محصولات میکرون در چین از سوی رگولاتور فضای سایبری این کشور جدیدترین اقدامی است که به تنش تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان دامن زده است. کارین ژان پیر، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید به خبرنگاران گفته بود بیانیه دولت چین درباره میکرون براساس واقعیت های موجود نیست. کاخ سفید همچنین اعلام کرد وزارت بازرگانی آمریکا درباره میکرون مشغول مذاکره مستقیم با چین است. میکرون تراشه های حافظه ای می سازد که کاربردهای وسیعی از موبایل گرفته تا سرورهای مراکز داده دارد.

چاک شومر، رهبر نمایندگان اکثریت مجلس سنا نیز اعلام کرد مشغول مذاکره با طیف وسیع تری از مدیران صنایع و هم پیمانان درباره این موضوع است. مایک گالاگر، نماینده مجلس آمریکا و یکی از قانون گذاران تاثیرگذار در کمیته چین به دولت بایدن فشار می آورد تا موضع سخت گیرانه تری علیه این کشور بگیرد. وی تنها قانون گذاری است که تاکنون خواستار اقدامی انتقام جویانه علیه ممنوعیت میکرون در چین شده است. گالاگر در بیانیه ای اعلام کرد: آمریکا باید به طور واضح به چین نشان دهد هیچ گونه تهدید اقتصادی از سوی چین در برابر شرکت ها یا هم پیمانانش را تحمل نمی کند. وزارت بازرگانی باید به سرعت Changxin Memory Technologies (CXMT) را در فهرست خود قرار دهد و مطمئن شود هیچ فناوری آمریکایی به CXMT، YMTC یا شرکت های چینی فعال این صنعت ارسال نمی شود. CXMT برترین تولیدکننده تراشه حافظه در چین است و رقیبی برای میکرون داخل این کشور به حساب می آید. بنابراین از تحریم شرکت آمریکایی سود می برد. YMTC نیز یک تراشه سازچینی است؛ اما از دسامبر 2022 میلادی در فهرست سیاه وزارت بازرگانی آمریکا قرار گرفته است.

هوش مصنوعی به فتوشاپ اضافه شد

ایسنا: شرکت ادوب، فناوری هوش مصنوعی مولد را به نرم افزار ویرایش تصویر فوتوشاپ اضافه کرد. ادوب که در سن خوزه کالیفرنیا مستقر است، اعلام کرد که این شروع یک حرکت بزرگ برای افزودن فناوری های هوش مصنوعی به مجموعه برنامه های نرم افزاری این شرکت برای افراد حرفه ای خلاق است.

هرچند برنامه هایی مانند Dall-E شرکت OpenAI، با تبدیل فوری متن به تصاویر، توجه عمومی را به خود جلب کرده اند؛ اما شرکت های بزرگ به دلیل مسائل حقوقی پیرامون داده های مورد استفاده برای طراحی این سیستم ها، هنوز به شکل گسترده از آنها استفاده نکرده اند. ادوب با استفاده از سیستم فناوری که «فایرفلای» می نامد و به طور مشخص برای داده های تصویری مجاز برای استفاده، تولید شده است و به گفته ادوب می تواند در تنظیمات تجاری استفاده شود. ادوب به مدت حدود 6هفته در یک وب سایت، این سیستم را آزمایش و اکنون اعلام کرده که ویژگی هایی را بر این اساس، به فتوشاپ که شاید شناخته ترین محصول این شرکت است، اضافه خواهد کرد.

یکی از ویژگی های جدید که Fill Generative نامیده خواهد شد، به کاربران امکان می دهد تا تصویر اصلی را که با محتوای تولیدشده از رایانه بسیار نزدیک است، گسترش دهند یا ویژگی هایی را بر اساس یک توصیف متنی، اضافه کنند. به عنوان مثال، این ویژگی می تواند تصویر یک گل را گرفته و آن را به دشتی از گل ها با رشته کوهی پشت آن تبدیل کند.بر اساس گزارش رویترز، الی گرینفیلد، مدیر ارشد فناوری رسانه های دیجیتال ادوب گفت: هدف این ابزار، گرفتن جای هنرمندان گرافیکی نیست، بلکه هدف صرفا سریع تر کردن تولید تصاویر جدید با استفاده از ایده های متعدد است. در گذشته، هنرمندان گرافیکی مجبور بودند ساعت های ارزشمندی را برای جست وجوی بایگانی عکس و چسباندن قطعاتی از تصاویر موجود با دست، صرف کنند. این ویژگی هوش مصنوعی، این کار تولیدی را به طرز چشمگیری سریع می کند.

قرارداد چند میلیارد دلاری اپل برای تراشه های ساخت آمریکا

ایسنا: اپل برای ساخت قطعات فرکانس رادیویی 5G در آمریکا، یک قرارداد چند میلیارد دلاری جدید با شرکت برادکام (Broadcom) امضا کرد. تیم کوک، مدیرعامل اپل در بیانیه ای اعلام کرد: «ما از پذیرفتن تعهداتی که از نبوغ، خلاقیت و روحیه نوآورانه تولید آمریکایی استفاده می کند، هیجان زده هستیم.» سهام شرکت برادکام روز سه شنبه یک درصد صعود کرد؛ اما سهام اپل با یک درصد کاهش بسته شد. طبق این بیانیه، قطعات رادیویی 5G که توسط شرکت فناوری برادکام ساخته است، شامل فیلترهای FBAR و سایر قطعات اتصال بی سیم خواهد بود. این قطعات با مودم های5G که توسط کوالکام ساخته شده اند، متفاوت هستند. اپل اعلام کرد: قراردادش با شرکت برادکام، بخشی از تعهد سال2021 این غول فناوری برای سرمایه گذاری 430میلیارد دلاری در اقتصاد آمریکا است. این قرارداد به منزله جدیدترین مرحله همکاری بین این دو شرکت است و به اپل اجازه می دهد تا در پروژه های اتوماسیون حساس و ارتقای مهارت مهندسان و تکنسین های دیگر سرمایه گذاری کند.