آرشیو شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲، شماره ۸۲۰۳
حوادث
۱۶

7 کشته و خسارت جدی فقط در 48 ساعت غافلگیرکننده برجای ماند

مقابله موثر با سیل ویرانگر

آیدین رزاقی

هر چند بارندگی های مستمر و به دنبال آن، جاری شدن سیل ویرانگر در کمتر از 48 ساعت همه را غافلگیر کرد ؛ اما بسیج گسترده نیروهای امدادی و عملیاتی و پای کار آمدن دولت و سایر ارگان ها و سازمان ها، موجب شد تا جایی که ممکن بود از یک فاجعه تمام عیار جلوگیری شود و تبعات آن تا حد امکان کاهش یابد. این سیل با مرگ 7 تن از هموطنان مان و وارد آمدن خسارت جدی به شماری از شهرها، روستاها و جاده ها همراه بود. از چهارشنبه با ورود سامانه بارشی جدید به کشور این سامانه خیلی سریع اغلب استان های کشور را در برگرفت و در بسیاری از استان ها خسارت های جدی در محل وقوع سیل و طوفان به بار آمد.

به گزارش روزنامه ایران، 4 نفر در اصفهان و 3 نفر دیگر نیز در استان های آذربایجان شرقی، مرکزی و مازندران قربانی این سیل و طوفان غافلگیرکننده شدند.

بابک یکتاپرست، مدیر روابط عمومی اورژانس کل کشور در گفت و گو با خبرنگار «ایران» گفت: یک زن در منطقه کندوان استان مازندران به علت ریزش کوه بر اثر بارش های شدید باران جان خود را از دست داده است.

یکتاپرست، کل مصدوم و فوتی های این سیل و طوفان را 66 نفر اعلام کرد و گفت: آمار مصدومان در اهر 2، تهران 27، اصفهان 15، مازندران5، البرز10 و آمار فوتی ها در اهر یک نفر، اصفهان4 نفر، اراک یک نفر و مازندران هم یک نفر است.

27 نفر در شهر تهران مصدوم شدند و 22 واحد مسکونی در فیروزکوه تخریب شد

شروین تبریزی مسئول روابط عمومی هلال احمر استان تهران در گفت و گو با خبرنگار «ایران» گفت: طوفان پنجشنبه تهران که موجب قطع درختان و اختلال در رفت و آمد عمومی شده بود باعث مصدومیت 27 نفر در شهر تهران شد.

وی افزود: خوشبختانه 9 نفر از این عزیزان در محل حادثه توسط همکاران ما درمان شدند اما 18 نفر دیگر برای انجام عملیات درمانی به مراکز مربوطه انتقال یافتند.

همچنین در این باره محمد حیدری منش، فرماندار فیروزکوه در گفت و گو با رسانه ها اظهار کرد: بر اساس گزارش کمیته ارزیابی شهرستان فیروزکوه، سیل روز پنجشنبه در حوزه های کشاورزی و دامپروری آسیب های زیادی وارد کرده که در این راستا، بالغ بر 200 راس دام و 1000 قطعه مرغ در پنج روستا تلف شدند.

وی ادامه داد: در این راستا، یک سالن از واحد مرغداری در دهستان پشت کوه تخریب و خسارت هایی به این واحد مرغداری وارد شد و در حوزه کشاورزی نیز بالغ بر 600 هکتار اراضی کشاورزی شهرستان فیروزکوه دچار خسارت شده و این موضوع به کشاورزان ما که درآمد سالانه و معیشت آنها به این امر وابسته است، زیان بسیاری را وارد می کند.

فرماندار شهرستان فیروزکوه تصریح کرد: در روستای طرود، طبق ارزیابی انجام شده، تاکنون 22 واحد مسکونی تخریب کامل شده است.

حیدری منش با اشاره به صدور هشدار قرمز در شهرستان فیروزکوه، تاکید کرد: در شهرستان فیروزکوه، نیازمند این هستیم که اعتبارات منابع طبیعی و آبخیزداری برای ایجاد سازه های آبخیزداری پیش بینی شود؛ در روستای طرود 9 سازه آبخیزداری داشتیم که این سازه ها عملکرد مطلوبی داشتند، اما لازم است که سازه های جدیدتری احداث شود.وی در خصوص دیگر خسارات سیل روز پنجشنبه خاطرنشان کرد: تاکنون سه دستگاه خودرو در شهر و روستاهای فیروزکوه از بین رفته و قسمت زیادی از 60 واحد مسکونی در شهر فیروزکوه به دلیل آبگرفتگی دچار مشکلاتی شدند و اثاثیه آنان تخریب شده است.

4 نفر در استان اصفهان جان خود را از دست دادند

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در جمع خبرنگاران گفت: وقوع سیلاب ناگهانی ناشی از بارش شدید باران و تگرگ بعدازظهر پنجشنبه در روستای نهوج اردستان واقع در 65 کیلومتری شرق اردستان باعث جان باختن 3 نفر از ساکنان روستا به علت تخریب منزل و سیلاب شد.

منصور شیشه اظهار داشت: در اثر جاری شدن سیل و سیلابی شدن رودخانه داخل روستا 9 نفر مجروح و به مراکز درمانی اعزام شدند و خساراتی به اماکن مسکونی، راه ها، معابر و اراضی کشاورزی، دام های سبک و کلنی زنبور عسل در منطقه وارد شد.

شیشه فروش بیان کرد: عوامل امدادی و مدیریت بحران و فرمانداری شهرستان در حال امدادرسانی در روستا هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: در اثر وقوع طوفان گرد و خاک 6 نفر در اثر ریزش دیوار جنب امامزاده نرمی دولت آباد مجروح و به بیمارستان اعزام شدند.وی با اشاره به وزش طوفان شدید با سرعت 90 کیلومتر در ساعت خاطرنشان کرد: وزش طوفان شدید سبب سقوط بیش از 140 اصله درخت در شهر اصفهان و شهرستان های مناطق مرکزی و شرق استان و آسیب به 4 خودرو شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: 120 تیم امدادی در مناطق فوق در حال امدادرسانی هستند و خساراتی نیز به عشایر امین آباد شهرضا در اثر بارندگی وارد شده است.

آماده باش آتش نشانی در زنجان

محسن پناهی، معاون عملیات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان به بارش باران در سطح شهر زنجان اشاره و اظهار کرد: این بارش موجب جاری شدن سیل در مناطق مختلف شد.

او از پای کار بودن همه نیروهای عملیاتی در سطح شهر خبر داد و افزود: این نیروها با همه امکانات در حال حاضر مشغول امدادرسانی که اولویت کاری در این شرایط محسوب می شود، بوده اند.

وی با تاکید بر فراخوان همه نیروهای آتش نشانی برای امدادرسانی با توجه به جاری شدن سیلاب در سطح شهر گفت: اطلاعات تکمیلی از عملیات های انجام شده متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.

20 خانه در شهر زنجان زیر آب رفتند

صفی الله کرامتی، مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان به بارش قابل توجه روی داده در استان اشاره و اظهار کرد: وقوع مشکلاتی از جمله آبگرفتگی معابر در بارندگی های این چنینی عادی است. مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان با اشاره به گزارش های منتشر شده در مورد آبگرفتگی حدود 20 باب منزل مسکونی در یکی از مناطق شهر زنجان(نانوایان) تصریح کرد: نیروهای امدادی در محل حضور یافته و مشغول امدادرسانی شدند.

کرامتی، سلطانیه و طارم را دیگر شهرهای متاثر از بارندگی های اخیر دانست.

یک فوتی و دو مصدوم بر اثر وقوع سیل در آذربایجان شرقی

وحید شادی نیا نیز در این باره اظهار کرد: بر اثر وقوع سیلاب15: 00 دقیقه بامداد چهارشنبه 18 خرداد1402 در روستای دوشتور شهرستان اهر و گرفتار شدن سه نفر در مسیر سیلاب یک کودک 8 ساله فوت شده و دو نفر دیگر نیز که یک مرد 42 ساله و یک زن 33 ساله بودند مصدوم شدند.

وی افزود: کارشناسان اورژانس به همراه 2 دستگاه آمبولانس فورا به محل اعزام شد، تنها فوتی این حادثه را به مراجع قانونی تحویل دادند و همچنین دو مصدوم این حادثه توسط آمبولانس های اورژانس و هلال احمر به بیمارستان باقرالعلوم(ع) اهر انتقال داده شدند.

جان باختن کشاورز 60 ساله فراهانی بر اثرصاعقه

امید محترمی در این خصوص اظهار کرد: شاهد وقوع بارش های شدید باران در پنج روستای ساوه، دو منطقه در اراک، یک منطقه در محلات و تعدادی از روستاهای شهرستان زرندیه بودیم.وی تصریح کرد: بارش شدید باران در برخی از روستاهای ساوه موجب سیلابی شدن مسیل ها در برخی مناطق شد که بلافاصله با حضور تیم های مدیریت بحران شرایط به حالت عادی بازگشت.مدیرکل مدیریت بحران استان مرکزی با بیان اینکه بارش سیل آسا موجب وارد شدن خسارت به بخش کشاورزی، تاسیسات شبکه آب و تعدادی از راه های استان شد، بیان کرد: پس از کاهش شدت باران تیم های ارزیاب در منطقه حضور یافته و در حال برآورد خسارت هستند و نتایج کامل از میزان خسارت های یک هفته اخیر را پس از کارشناسی دقیق اعلام خواهند کرد.محترمی گفت: براساس گزارش پیش بینی شده طی روزهای آینده از شدت بارندگی ها کاسته خواهد شد اما همچنان احتمال وقوع سیلاب وجود دارد.وی ادامه داد: در شهر مامونیه ظرف 10 دقیقه بارش 15 میلیمتر بارندگی داشتیم که موجب آبگرفتگی سطح شهر و برخی کوچه ها و معابر بودیم.مدیرکل مدیریت بحران از فوت فردی 60 ساله به دلیل صاعقه خبر داد و گفت: متاسفانه برخورد صاعقه با کشاورز 60 ساله در منطقه فراهان موجب جان باختن این مرد شد.