آرشیو سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، شماره ۵۹۹۸
شرکت ها
۲۵

با اجرای خط یک پروژه انتقال آب خلیج فارس محقق شد

حیات در فلات مرکزی با راهبری ایمیدرو

استراتژی انتقال آب از دریا به استان ها؛ با احداث «خط یک» پروژه ملی انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی عملیاتی شد که آب را از مسیر خلیج فارس، هرمزگان، کرمان، یزد و در نهایت اصفهان انتقال می دهد. 23 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری بزرگان معدن و صنایع معدنی در خط یک از ویژگی های این پروژه است.

اگرچه پروژه های شیرین سازی آب دریا در کشور ما نوپا محسوب می شود ولی در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس این رویکرد ، از مهم ترین شیوه های تامین آب محسوب می شود. تامین آب مورد نیاز برای صنعت اگرچه اولویت ابتدایی این پروژه است ولی در کنار آن می توان به مواردی همچون تامین آب شرب یا آب مورد نیاز بخش کشاورزی نیز توجه کرد. با توجه به وضعیت اقلیمی ایران و استمرار روند گرم شدن کره زمین همچنین ریسک خشکسالی در کنار تغییر رژیم بارش ، به نظر می رسد باید توجه بیشتری به استراتژی شیرین سازی و انتقال آب دریا به مناطق خشک کشور داشت. راهبردی که هم اکنون پتانسیل و تجربه آن در ایمیدرو وجود دارد.

به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، خط نخست ابرپروژه ملی انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی به طول 820 کیلومتر عملیاتی شده است که به استان های هرمزگان، کرمان و یزد انتقال می یابد.

این خط اسفندماه سال 99 به بهره برداری رسید که هدف از اجرای آن شیرین سازی و انتقال آب مجموعا به میزان 650 میلیون متر مکعب در سال است.

خط فوق، شامل 3 فاز است که در فاز نخست؛ شیرین سازی حدود 180 میلیون مترمکعب در سال است که 130 میلیون متر مکعب در سال آن به استان های کرمان و یزد انتقال می یابد و 50 میلیون متر مکعب در سال، برای شرب استان هرمزگان استفاده خواهد شد.

همچنین ظرفیت اجرایی در فازهای 2 و3، برابر شیرین سازی و انتقال 470 میلیون متر مکعب در سال است. میزان سرمایه گذاری در این خط 23 هزار میلیارد تومان است.

شرکت های فولاد مبارکه، ملی صنایع مس، گل گهر، چادرملو، فولاد خراسان، اپال پارسیان، گهرزمین و... سرمایه گذاران شاخص در این پروژه هستند که در اجرای آن مشارکت دارند.