آرشیو دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، شماره ۶۰۰۸
بازار دیجیتال
۱۷

خبر

رجیستری موبایل در کمیسیون اصل 90 بررسی می شود

مهر: جلسه کمیسیون اصل 90 با حضور وزیر ارتباطات و رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای بررسی طرح ثبت دستگاه های سیم کارت خور در هفته جاری برگزار می شود. بر اساس دستور جلسه هفتگی کمیسیون ها، جلسه کمیسیون اصل نود با حضور عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مجید رضوی، رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و معاونین سازمان برنامه و بودجه و وزارت صمت، سه شنبه هفته جاری 25 اردیبهشت ماه از ساعت 13 تا 14:30 برگزار می شود. این جلسه در خصوص بررسی طرح ثبت دستگاه های سیم کارت خور (رجیستری) و رفع مشکلات آن برگزار می شود. مطابق اظهارات مسوولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تا پیش از اجرایی شدن طرح رجیستری در سال 96، تلفن همراه صدرنشین فهرست کالاهای قاچاق به کشور بود؛ اما به واسطه اجرای طرح رجیستری میزان قاچاق این کالا در چند سال اخیر تقریبا به صفر رسیده است.

وزیر ارتباطات اعلام کرد : آمادگی برای افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی

ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه میانگین جهانی سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی، 15 درصد است و در کشور ما این عدد در سال گذشته 7.9 درصد بوده، گفت: «ما آمادگی داریم که تا پایان برنامه هفتم توسعه این عدد را به 15درصد برسانیم.» عیسی زارع پور در چهارمین همایش بین المللی صندوق توسعه ملی با عنوان «نقش آفرینی صندوق توسعه ملی در اجرای برنامه هفتم» با اشاره به نقش صندوق توسعه در اقتصاد دیجیتال در برنامه هفتم توسعه گفت: «اقتصاد دیجیتال ارزش آفرینی اقتصادی مبتنی بر فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی است که معماری سه لایه دارد. ارتباطات و فناوری اطلاعات رکن و لایه اصلی آن است که سخت افزار و نرم افزار را شامل می شود. لایه بعدی اقتصاد مبتنی بر پلتفرم است؛ یعنی کسب وکارهای نوین آنلاین که با حضور فناوری اطلاعات ظهور پیدا کردند. ما تا پیش از این امکان خدمات جابه جایی مسافر و خرید آنلاین نداشتیم که در 10 سال گذشته به واسطه فناوری میسر شد.»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: «لایه سوم که گسترده تر می شود، هوشمندسازی است؛ یعنی استفاده از فناوری های نوین برای افزایش بهره وری و ارتقای کارآیی صنایع مختلف که برخی کشورها به آن اینترنت پلاس گفته می شود، یعنی اینترنت به علاوه هر حوزه ای که بتواند آن را متحول کند. در دنیا اپراتورها به این سمت رفتند که فقط زیرساخت ارائه ندهند و راهکار ارائه کنند و افزایش بهره وری را در صنعت به دنبال داشته باشند.»

زارع پور با تاکید بر عزم جدی برای توسعه اقتصاد دیجیتال در سال های اخیر، گفت: «ما در دولت کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال تشکیل دادیم با اختیارات اصل 127 و 138 قانون اساسی برای اینکه بتواند موانع توسعه اقتصاد دیجیتال را برطرف کند. یکی از اتفاقات خوب این بود که در قانون برنامه هفتم توسعه یک فصل در حوزه اقتصاد دیجیتال پیش بینی کردیم و بین پنج تا هفت درصد احکام قانون برنامه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم مربوط به این حوزه است، غیر از اینکه در 9 ماده به طور مستقیم به حوزه اقتصاد دیجیتال و فناوری اطلاعات پرداختیم.» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر لزوم افزایش سهم اقتصاد دیجیتال بیان کرد: «میانگین جهانی سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی، 15 درصد بوده و در برخی از کشورها 40 درصد است و کشورهای اطراف هم بعضا از ما جلوتر هستند. در کشور ما این عدد در سال گذشته 7.9 درصد بوده و برای امسال فکر می کنیم 8.5 درصد شود.»

جزئیاتی از کشف یک آسیب پذیری در مرورگر گوگل کروم

ایسنا: به تازگی یک آسیب پذیری روز صفر در مرورگر گوگل کروم کشف شده است که بهره برداری موفقیت آمیز آن می تواند به اجرای کد دلخواه توسط مهاجمی که به سیستم وارد شده، منجر شود و وی می تواند بسته به سطح دسترسی خود، به نصب برنامه، مشاهده، تغییر یا حذف داده ها یا ایجاد حساب های کاربری جدید با سطح دسترسی بالا اقدام کند. آسیب پذیری روز صفر به این معناست که تاکنون هیچ راهکاری برای آن ارائه نشده است. بر اساس اعلام مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه ای، این آسیب پذیری به مهاجم اجازه می دهد از طریق یک صفحه مخرب html که به صورت خاص طراحی شده است، منجر به بهره برداری از Heap شود. پیش از این محققان امنیتی درباره کمپین به روزرسانی مرورگر کروم جعلی هشدار دادند که از بدافزار جدیدی به نام FakeUpdateRU برای فریب کاربران و دانلود یک تروجان دسترسی از راه دور استفاده می کند.

اختلال در اینترنت استارلینک با وقوع توفان خورشیدی

سیتنا: ایلان ماسک، مالک شرکت اسپیس ایکس اعلام کرد که تحت تاثیر توفان فضایی شامگاه جمعه، خدمات استارلینک با اختلال مواجه شده و متخصصان این شرکت برای حل این مشکلات تلاش می کنند. ایلان ماسک در توییتی خبر داد که ماهواره های شبکه استارلینک در حال حاضر تحت فشار شدیدی قرار داشته، اما تاکنون مقاوم مانده اند. اداره ملی اقیانوسی و جوی هشدار داد که سیستم جی پی اس، شبکه های برق، فضاپیماها، سامانه های ماهواره ای ناوبری و دیگر فناوری ها ممکن است تحت تاثیر این توفان قرار گیرند.