اخبار
وزرای امور خارجه ایران و جمهوری آذربایجان روز گذشته در تماسی تلفنی درباره گسترش همکاری ها در حوزه های انرژی، ترانزیت، حمل و نقل، مسائل مرزی و اجرایی کردن توافقات و طرح های اقتصادی فیمابین گفت وگو کردند.
سیدعباس عراقچی و جیحون بایراموف در تماس تلفنی که به ابتکار طرف آذربایجانی صوت گرفت، درباره روابط دوجانبه و مسائل منطقه ای و برخی موضوعات فیمابین بحث و تبادل نظر کردند. دو وزیر خارجه در این گفت وگو با تاکید بر توسعه روابط دوجانبه سیاسی، در خصوص مسائل مربوط به گسترش همکاری ها بین دو کشور در حوزه های انرژی، ترانزیت، حمل و نقل، مسائل مرزی و اجرایی کردن توافقات و طرح های اقتصادی فیمابین، همچنین هماهنگی های مربوط به سفر مقام های عالی دو کشور در آینده گفت وگو کردند.
وزیر امور خارجه ایران در این تماس تلفنی بر استمرار رویکرد جمهوری اسلامی ایران مبنی بر سیاست حسن همجواری و توسعه مناسبات با جمهوری آذربایجان در زمینه های مختلف تاکید کرد.در ماه های اخیر شاهد سفر چند مقام جمهوری آذربایجان به تهران بودیم. ایران همواره اعلام کرده که آماده هرگونه کمک برای تقویت امنیت و ثبات در قفقاز جنوبی از جمله از طریق تسهیل و حمایت از گفت وگوها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان است. چندی پیش نیز علی اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی به باکو و سپس ایروان سفر و با مقامات عالی رتبه دو کشور دیدار و گفت وگو کرد.
عراقچی و جیحون بایراموف چندی پیش و در حاشیه بیست و هشتمین نشست شورای وزیران کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در مشهد دیدار و گفت وگو کرده بودند.
سفارت ایران در کویت اخبار منتشر شده درباره توقف روند لغو روادید شهروندان کویتی برای سفر به ایران را تکذیب کرد. در پی انتشار اخباری در برخی شبکه های اجتماعی در خصوص توقف روند لغو روادید شهروندان کویتی برای سفر به شهرهای ایران، سفارت جمهوری اسلامی ایران در کویت دیروز (چهارشنبه) 22 اسفندماه این اخبار را تکذیب کرد و عاری از صحت خواند. این سفارتخانه با تکذیب این خبر اعلام کرد که لغو روادید بدون وقفه، هر 6 ماه یک بار، مشروط بر اینکه مدت اقامت در ایران بیش از 15 روز نباشد، ادامه دارد. براساس اعلام سفارت ایران در کویت، این سفارتخانه برای شهروندان کویتی که به کرات به شهرهای ایران سفر می کنند، روادید چند بار ورود سالانه صادر می کند. هیات دولت ایران پیش از این با لغو روادید گردشگری برای ورود شهروندان 33 کشور به ایران به صورت یک طرفه موافقت کرد و آنگونه که محمد توتونچی سفیر جمهوری ایران در کویت اعلام کرد این مصوبه از تاریخ 20 مارس 2024 هم زمان با آغاز سال جدید شمسی اجرا شد. براساس این مصوبه هر یک از اتباع این کشورها می توانند هر 6 ماه یکبار بدون روادید به ایران سفر و 15 روز اقامت داشته باشد.
دومین نشست سفرا و نمایندگان تام الاختیار کشورهای ساحلی دریای خزر به میزبانی علی بحرینی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در ژنو، شامگاه سه شنبه 21 اسفند 1403 (11 مارس 2025) در محل اقامت وی برگزار شد. سفرا با ابراز نگرانی عمیق خود از کاهش سطح آب دریای خزر، روی پیشنهاد یونپ مبنی بر ایجاد موسسه هایی برای جمع آوری داده در کشورهای ساحلی و اشتراک گذاری آنها با سازمان های ذی ربط داخلی و همچنین با کشورهای ساحلی با هدف دستیابی به طرحی مشترک برای پیش گیری از روند کاهش سطح آب دریا به بحث و تبادل نظر پرداختند. قرار است این موضوع در کاپ7 کنوانسیون با توجه به مستندات و تصمیمات متخذه در کاپ29 تغییر اقلیم در سال 2024 در شهر باکو، مورد بررسی مجدد و تصمیم گیری نهایی قرار گیرد. مقرر است نشست سفرا و نمایندگان دائم کشورهای ساحلی دریای خزر با توجه به استقرار دبیرخانه موقت در ژنو و با هدف کمک به پیشبرد امور این کنوانسیون به صورت دوره ای در این شهر برگزار شود.