به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « ایقاع مشروط » در نشریات گروه « فقه و حقوق »

تکرار جستجوی کلیدواژه « ایقاع مشروط » در نشریات گروه « علوم انسانی »
  • سید محمد سجاسی

    تشریط به معنای مشروط کردن و شرط گذاشتن برای انجام فعل یا عمل حقوقی است به این معنی تا ان شرط انجام نشود عمل حقوقی بعد از آن هیچ اعتباری نداشته و منعقد نمی گردد. تشریط در ایقاعات یکی از مباحث مهم و مورد توجه حقوقدانان و فقها می باشد که در این راستا تشریط در طلاق و وصیت از جمله این مباحث از اهمیت و توجه بیشتری برخوردار هستند. چراکه موضوع طلاق و وصیت از جمله اموری هستند که هر شخص در زندگی اش معمولا با هردو مورد سروکار داشته و به نوعی از مباحث مبتلابه جامعه می باشند. با توجه به این موضوع مهم در مقاله حاضر قصد داریم به بررسی حقوقی تشریط در طلاق و وصیت بپردازیم. روش تحقیق در این پژوهش تحلیلی-توصیفی بوده و ابزار گردآوری اطلاعات و داده ها فیش برداری و بهره از کتب و مقالات و پژوهش های مرتبط با موضوع این مقاله است.

    کلید واژگان: تشریط, طلاق, وصیت, ایقاع مشروط, شرط کردن}
  • رسول احمدزاده*، زهرا مشایخی
    از یک منظر جرائم به دو نوع غیرقابل گذشت و قابل گذشت طبقه بندی می شوند. جرائم قابل گذشت آن دسته از جرائمی هستند که علاوه بر جنبه عمومی، حیثیت خصوصی درخور اعتنایی دارند. قانون گذار در این دسته از جرائم، سهم بسزایی برای اراده شاکی قائل شده به نحوی که شروع، ادامه تعقیب، رسیدگی و اجرای مجازات منوط به شکایت شاکی و عدم گذشت وی است. پژوهش حاضر ناظر به یکی از فروض امر در خصوص اعلام گذشت شاکی است که مقدم بر اعلام گذشت، توافقاتی میان شاکی و مشتکی عنه حاصل می شود؛ در این فرض شاکی با اعلام گذشت بی قیدوشرط در واقع سرپوشی برای اراده باطنی خود که همانا مبتنی بر شروطی میان طرفین است می یابد تا از این رهگذر از دام غیرموثر واقع شدن گذشت مشروط برهد.
    در این پژوهش در پی پاسخ به این سوال خواهیم بود که ماهیت حقوقی گذشت چیست و آیا توافقات پیشین می تواند آن را مقید سازد؟ فرضیه نویسندگان عبارت است از اینکه گذشت ماهیتا یک نوع ایقاع است و با وجود آنکه توافقات مسبوق بر آن می تواند ایقاع را مشروط سازد، لکن عملا تاثیری در فرآیند قضایی ندارد.
    کلید واژگان: گذشت از جرم, گذشت مشروط, جرائم قابل گذشت, تشریفات قضایی, ایقاع مشروط, شرط تبانی}
  • علیرضا فصیحی زاده، عباس کیانی*
    از مسائلی که در ایقاعات بما هی ایقاعات شایان بررسی است امکان یا عدم امکان اندراج شرط در ضمن ایقاعات است. این موضوع پیچیده نه تنها در قانون مدنی ایران مسکوت مانده، بلکه از نظر فقهی نیز محل مناقشه است. ایقاعی که شرطی ضمن آن شده است ایقاع مشروط یا ایقاع مقرون به شرط نامیده می شود که نباید آن را با ایقاع معلق اشتباه گرفت. جستار حاضر ضمن تبیین مفهوم شرط، به بررسی امکان یا عدم امکان اندراج شرط در ضمن ایقاع و آثار آن پرداخته است و پس از رد دلایل مخالفان ایقاع مشروط، این نتیجه را به دست می دهد که بر خلاف نظر برخی فقی هان، شرط ضمن ایقاع امری است ممکن که با طبیعت ایقاع و نفوذ آن هیچ منافاتی ندارد. شرط ضمن ایقاع با توجه به «اصل آزادی شروط» مشمول عموم ادله شرط قرار می گیرد و نمی توان گفت که ایقاعات امور بسیطی اند که ضمنیت در آن ها متصور نیست.
    کلید واژگان: شرط ضمن ایقاع, ایقاع مشروط, مشروط له, مشروط علیه, خیار تخلف از شرط, فسخ}
    Ali Reza Fasihizadeh, Abbas Kiani*
    One of issues which is worthy to study in unilateral contracts as they are unilateral is possibility or impossibility of inclusion of conditions within unilateral contracts. Not only is the civil code of Iran silent about this subject but also is it being debated from the Islamic jurisprudential view. A unilateral contract which has been included a condition is called a conditional unilateral contract or a unilateral contract is coupled with a condition which should not be mistaken with suspended (executory) unilateral contracts. Meanwhile the present note determines the concept of conditions it has explored the possibility or impossibility of inclusion of conditions within unilateral contracts. After revoking the opponents’ evidences of conditional unilateral contracts, it is revealed that contrary to some Islamic jurists (fuqaha), conditions within unilateral contracts are possible and has no disagreement with the nature of unilateral contracts and their effects. The conditions within unilateral contracts with regard to the principle of free choosing of conditions are included within the generality of the evidences of conditions and cannot be said that unilateral contracts are simple matters which cannot be imagined the inclusion of conditions within them.
    Keywords: Conditions (Terms) at the time of unilateral contracts_Conditions in unilateral contract (Conditional unilateral contract)_Conditions are considered in favor of someone (One of the contractor)_Conditions should be fulfilled by someone (One of the contractor)_Option for violating a condition}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال