ارزیابی کارایی و روند رشد تغییرات بهره وری صنعت کاشی و سرامیک ایران

پیام:
چکیده:
صنعت کاشی و سرامیک، سهم بزرگی از صادرات غیر نفتی کشور را به خود اختصاص داده و به دلیل نقش مهمی که در ایجاد اشتغال ایفا نموده از صنایع تولیدی مهم ایران به شمار می رود. در سال های اخیر ضعف کارایی شرکت های تولیدی در زمینه کاشی و سرامیک، ضمن تحمیل هزینه های فراوان، به کاهش کیفیت تولیدات آنها منجر شده و در نهایت بحران مازاد عرضه و کاهش فروش را در پی داشته است.
در این مقاله، کارایی صنعت کاشی و سرامیک میبد در دو سال 86 و 87 مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور، یکی از فنون های مرزی ناپارامتریک به نام تحلیل پوششی داده ها به کار گرفته شد. نتایج ارزیابی نشان داد از بین 10 شرکت مورد مطالعه، تنها 4 شرکت کاشی سازی مریم، صدف، نارین و باستان در دو سال مورد مطالعه از کارایی تکنیکی و مقیاسی برخوردار بوده اند. بررسی روند تغییرات بهره وری با استفاده از شاخص مالم کوئیست نشان داد تنها شرکت کاشی باستان توانسته بهره وری خود را در سال 87 نسبت به سال قبل در سطح معینی حفظ کند و بقیه شرکت ها با یک روند کاهشی در بهره وری مواجه بوده اند. تجزیه شاخص مالم کوئیست به دو شاخص تغییر کارایی تکنیکی و تغییر مرز تکنولوژی، نشان داد تمامی شرکت ها به غیر از شرکت باستان از یک پسرفت در مرز تکنولوژی برخوردار بوده اند. از این رو یک راهبرد بهینه برای این شرکت ها، تمرکز بر انتقال تکنولوژی های مدرن و نوآوری های تکنولوژیک است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
73
لینک کوتاه:
magiran.com/p1030045 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!