بررسی کیفیت هیپوتانسیون کنتروله ناشی از سولفات منیزیم و رمیفنتانیل در اعمال جراحی فیوژن خلفی مهره های کمری و مقایسه میزان خونریزی حین عمل

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
خونریزی و کنترل آن فصل مشترک تمامی اعمال جراحی بوده و اهمیت آن در اعمال جراحی بزرگ خونریزی دهنده از جمله در اعمال جراحی ستون فقرات کمری نمایان تر است. یکی از روش هایی که به منظور کاهش میزان خونریزی حین عمل بکار می رود هیپوتانسیون کنتروله می باشد. در این مطالعه سعی شده است اثربخشی سولفات منیزیوم در مقایسه با رمیفنتانیل در ایجاد هیپوتانسیون کنتروله در بیماران تحت عمل جراحی فیوژن خلفی ستون فقرات مورد مطالعه قرار گیرد.
روش بررسی
در یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سوکور تعداد 40 بیمار ASA I & II که کاندید جراحی فیوژن خلفی مهرهای کمری بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شده بعد از القاء بیهوشی و دادن پوزیسیون دمر برای ایجاد هیپوتانسیون کنتروله نسبی (فشار متوسط شریانی70 -60 میلی متر جیوه) در یک گروه از انفوزیون رمیفنتانیل بمقدار 15/0 میکروگرم بازای کیلوگرم وزن بدن و در گروه دوم از سولفات منیزیوم ابتدا بصورت بولوس 50 میلیگرم بازای کیلوگرم و سپس 15 میلیگرم بازای کیلوگرم در ساعت بصورت انفوزیون استفاده گردید. روش عمل جراحی و بیهوشی در هر دو گروه مشابه بود. طی مدت عمل جراحی، تغییرات فشار متوسط شریانی و ضربان قلب، میزان مصرف مایعات، حجم خونریزی، تزریق خون، رضایتمندی جراح از فیلد عمل و همچنین عوارض احتمالی و داروهای مصرفی برای برطرف نمودن آن عوارض ثبت شد.
یافته ها
دو گروه از نظر حجم مایعات دریافتی، حجم ادرار طی مدت عمل، میزان خونریزی و دریافت خون، رضایتمندی از فیلد عمل از سوی جراح و تغییرات ضربان قلب و فشار متوسط شریانی مشابه بوده و به لحاظ آماری اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (05/0p>). هیپوتانسیون نسبی مورد نظر در 75% بیماران گروه منیزیم و 58% بیماران گروه رمیفنتانیل محقق شد. هر چند موارد دریافت TNG در گروه سولفات منیزیم 5 نفر (25%) و در گروه رمیفنتانیل 8 نفر (1/42%) بود ولی این اختلاف نیز به لحاظ آماری معنی دار نبود (320/0=p).
نتیجه گیری
یافته های این مطالعه نشان داد که استفاده از سولفات منیزیم و رمیفنتانیل برای القاء هیپوتانسیون نسبی و کاهش میزان خونریزی در طی عمل جراحی فیوژن خلفی ستون فقرات کمری از اثربخشی نسبتا«یکسانی برخوردار بوده و بروز عوارض نیز در دو گروه مشابه بوده و هیچ یک نسبت به هم برتری ندارند.
زبان:
فارسی
صفحات:
52 تا 62
لینک کوتاه:
magiran.com/p1035803 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!