تاملی بر پیوند معنایی مولفه های سرمایه اجتماعی و میزان بهره مندی از سلامت اجتماعی در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور مشهد

پیام:
چکیده:
سلامت اجتماعی از اساسی ترین معیارهای رفاه اجتماعی هر جامعه ای به شمار می-رود. در واقع سلامت اجتماعی با بهداشت روانی، فردی و اجتماعی مرتبط است. هدف بررسی ارتباط بین سرمایه اجتماعی و میزان سلامت اجتماعی دانشجویان می باشد. این پژوهش از نوع پیمایش مقطعی و با استفاده از ابزار پرسشنامه در میان دانشجویان دانشگاه پیام نور مشهد در سال تحصیلی90-1389 انجام شد. حجم نمونه این پژوهش 375 نفر می باشد که از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده، اطلاعات پاسخگویان در مورد رابطه تبیینی موضوع مورد پژوهش مورد جمع آوری قرار گرفته است. داده و اطلاعات آماری پاسخگویان با استفاده از نرم افزار Spss)) در حوزه مطالعات علوم-اجتماعی با تاکید بر آزمون های تی تست آزمون پارامترها یکطرفه و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شده اند. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که تمامی ابعاد سرمایه اجتماعی با سلامت اجتماعی رابطه معناداری دارند و از بین متغیرهای زمینه ای وضعیت تاهل، جنسیت با سلامت اجتماعی رابطه دارد. نتایج بدست آمده از تحلیل رگرسیون نشان داد که 59 درصد از تغییرات واریانس سلامت اجتماعی بوسیله دو متغیر اعتماد و مشارکت اجتماعی تبیین می شود. یکی از عوامل اصلی ایجاد سلامت اجتماعی، اعتماد می باشد، بنابراین برای افزایش سلامت اجتماعی در بین جوانان لازم است تا اعتماد آنان نسبت به سایر افراد جامعه و نهادهای اجتماعی افزایش یابد. در واقع اگر مسوولین و سازمان ها در جهت تحقق اهداف جمعی فعالیت کنند باعث تداوم مشروعیت خود می شوند و تداوم مشروعیت، همراه با مقبولیت، رضایت و اعتماد خواهد بود. ایجاد تعاملات مطلوب اجتماعی در روابط فردی و بین فردی باعث می شود فرد حمایت های مختلفی را دریافت و ادراک نماید. دستیابی به این هدف مستلزم کسب مهارت های مختلف زندگی است که می-توان با ایجاد کارگروه های تخصصی این مهارت ها را در بین دانشجویان تقویت کرد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
149
لینک کوتاه:
magiran.com/p1091655 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!