بررسی رابطه ی بین ویژگی های جمعیت شناختی مدیران بر انتخاب سبک های مدیریت تعارض

پیام:
چکیده:
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی ویژگی های جمعیت شناختی بر انتخاب سبک های مدیریت تعارض توسط مدیران می باشد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه ی آماری شامل کلیه ی مدیران شاغل به کار در دبیرستان های شهر شیراز می باشد. نمونه ی آماری این پژوهش شامل 213 نفر از مدیران شاغل به کار در دبیرستان های شهر شیراز می باشد. داده های مربوط به سبک های حل تعارض با استفاده از پرسشنامه مدیریت تعارض جمع آوری شده که اعتبار آن به روش صوری و پایایی آن به کمک آمار آلفای کرونباخ 77/0 محاسبه شد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های آماری همبستگی، T-test، Anova و رگرسیون استفاده شد.
مقایسه ی میانگین های به دست آمده از پنج سبک حل تعارض به طور کلی نشان داد سبک سازش بیشترین کاربرد را توسط مدیران داشته و سبک های تشریک، مدارا، تحکم و اجتناب به ترتیب بعد از آن قرار داشتند. همچنین نتایج به طور کلی نشان داد بین میزان سابقه ی مدیران، میزان حقوق و استفاده از سبک های همکاری و مدارا رابطه ی مثبت و معناداری وجود دارد. بین جنسیت مدیران و کاربرد روش های پنج گانه در سبک تحکم (000/0) تفاوت معناداری مشاهده شد. به طور کلی بین ویژگی های جمعیت شناختی مدیران و انتخاب سبک های حل تعارض رابطه ی معنادری مشاهده شد.در استفاده از نتایج به دست آمده می توان استدلال کرد مدیران مدارس بایستی توجه داشته باشند تعارض یک بخش طبیعی و اجتناب-ناپذیر سازمان هاست و مدیران برای اداره موقعیت های تعارض بایستی از ادراکات و نظریات افراد دو طرف درگیر مساله استفاده کنند؛ بنابراین بهترین رویکرد برای اداره ی تعارض این است که مدیران به پیامدهای آن برای افراد توجه کنند و سبک یا رویکردی را انتخاب کنند که بهترین پیامد را برای طرفین درگیر تعارض داشته باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
109
لینک کوتاه:
magiran.com/p1095820 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!