طراحی و تبیین الگوهای برتر ارزشگذاری مبتنی بر عایدات حسابداری و جریان وجوه نقد در فرآیند چرخه ی حیات شرکت

پیام:
چکیده:
موضوع تبیین محتوای اطلاعاتی سود و اقلام تعهدی حسابداری و جریان های نقد عملیاتی با اتکای به مراحل متفاوت چرخه ی حیات سازمانی (Life-Cycle of Corporation) و طراحی الگوهای جامع تعیین ارزش جاری واحدهای اقتصادی بر اساس عناصر فوق، از مباحث حساس و پر چالشی است. الگوهای یاد شده بر فنون تحلیل بنیادین عناصرصورت های مالی اساسی استوار بوده و بیشتر در قلمرو دانش حسابداری قابلیت کاربری دارند. مع الوصف در این تحقیق از بین متغیرهای تبیین کننده ی ارزش بازار شرکت ها، از سنجه ی قیمت بازار به ارزش دفتری درآغاز و پایان سال مالی استفاده شده است.متغیر های توضیحی دو الگوی دینامیک طراحی شده در این تحقیق، مشتمل بر شش نسبت محاسبه شده بر اساس سنجه ی سود و جریان های نقد عملیاتی، یک متغیر مصنوعی با کمیت صفر و یک (Binary Variable) و یک متغیر همکنشی) (Interaction Variable است که مقدار آن تابع عدد تخصیص یافته به متغیر دامی(مصنوعی) و اولین متغیر محاسبه شده تحت عناصر سود و جریان های نقد عملیاتی می باشد. چرخه ی حیات 160شرکت گزینش شده در دو نمونه آماری گروه تجربی و گروه پایش (کنترل) نیز بر اساس دو سنجه ی استاندارد شده نرخ رشد یا زوال درآمد فروش و نرخ رشد یا زوال نسبت پرداخت سود تعیین گردیده و براساس ارزش امید ریاضی دو سنجه ی استاندارد شده، در جرگه شرکت های در مراحل رشد، بلوغ و افول رده بندی می شوند.
نتایج یافته های تحقیق با به کارگیری فنون آماری تجزیه وتحلیل رگرسیون و آماره ی آزمون وونگ، موید این مهم است که به کارگیری معیارنسبت قیمت بازار به ارزش دفتری در پایان دوره، در قیاس با ارزش دفتری در آغازدوره مالی، در هریک از مراحل سه گانه حیات رشد، بلوغ و افول کاراتر بوده، زیرا که نسبت ضریب تعیین یا ضریب تعیین اصلاح شده مدل های طراحی شده تحت هر دو عامل سود حسابداری و جریان های نقد عملیاتی برای معیار پیشینی بیش از معیار پسینی است. همچنین دیگر یافته های کسب شده دلالت بر این مساله بنیادی دارد، که در مراحل رشد و بلوغ، الگوی های ارزشگذاری مبتنی بر سود و سایر اقلام تعهدی در قیاس با الگوهای مبتنی بر جریان های نقد عملیاتی حاوی محتوای اطلاعاتی بیشتری می باشند چرا که نسبت ضریب تعیین یا ضریب تعیین تعدیل شده الگوهای نخست بیشتر از الگوهای رقیب است، لیکن این رابطه برتری برای مرحله افول صادق نبوده والگوهای ارزشگذاری مبتنی برجریان های نقد عملیاتی حامل بار اطلاعاتی بیشتری نسبت به الگو های رقیب خود می باشند. بنابراین یافته های این پژوهش نشان می دهد که میزان محتوای اطلاعاتی سود و جریان های نقد عملیاتی، در طراحی الگوهای ارزشگذاری واحد تجاری، تابع بلامنازع نوع چرخه ی حیات است.
زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 24
لینک کوتاه:
magiran.com/p1120263 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!