نقد و بررسی منابع استنادی در مقالات علمی پژوهشی زبان و ادبیات عربی

نویسنده:
چکیده:
یکی از مهمترین وظیفه پژوهش گران پس از انتخاب موضوع تحقیق، جستجو برای یافتن منابع ومراجع مختلف جهت جمع آوری معلومات و اطلاعات لازم پیرامون موضوع است. شکی نیست که هر اندازه این جستجو وسیع تر و دقیق تر باشد، ارزش و اعتبار تحقیق بیشتر خواهد بود. بر همین اساس باید گفت که تعداد و تنوع و اعتبار منابع استنادی، یکی از معیارهای ارزشیابی تحقیقات دانشگاهی است.
بررسی بیش از 85 مقاله علمی- پژوهشی زبان وادبیات عربی که در مجلات معتبر کشور چاپ شده است نشان می دهد که صرف نظر از وجود تعدادی مقالات علمی پژوهشی قابل قبول که تا حدودی دارای استانداردهای لازم بوده و به عنوان الگویی مناسب برای پژوهش گران ذکر گردیده اند، ضوابط و معیارهای علمی در خصوص ضرورت و کیفیت استناد به منابع متنوع، در بسیاری از مقالات علمی رعایت نشده است.
در نتیجه بسیاری از مقالات علمی پژوهشی زبان وادبیات عربی دارای کاستی های فراوانی مانند: تکیه بیش از حد بر منابع دست دوم و کم اهمیت است؛ که ناشی از عدم توجه به جایگاه منابع واعتبار نویسندگان بوده. و همچنین قلت منابع و فقدان تنوع و فقدان منابع خارجی که ناشی از جستجوی سطحی و مختصر است. که خود ناشی از مشکل بزرگتری به نام فقدان انگیزه علمی و تنها به قصد استفاده از امتیاز مربوطه جهت ارتقاست.
زبان:
فارسی
در صفحه:
153
لینک کوتاه:
magiran.com/p1125647 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!