مقایسه تاثیر استفاده از چشم بند و گوش بند بر کیفیت خواب بیماران بخش مراقبت کرونری

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
اختلال خواب در بخش مراقبت های ویژه قلبی به عوامل متعدی ازقبیل سروصدا، نور، بستگی داشته و موجبات بروز سندرم کرونری حاد در بیماران میگردد. این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر استفاده از چشم بند و گوش بند برکیفیت خواب بیماران بخش مراقبت کرونری طراحی گردیده است.
مواد و روش ها
این مطالعه کارآزمایی بالینی با شماره ثبت IRCT201205139731N1 می باشد که برروی90 بیمار بخش مراقبت ویژه قلبی بیمارستان امام خمینی شهرستان جیرفت انجام گردید. نمونه ها در اولین شب بستری، بطور تصادفی در سه گروه قرار گرفتندبیماران دارای چشم بند و گوش بند بطور همزمان، چشم بند، گوش بند.در این مطالعه از روش متفاطع استفاده شده، به این صورت که نیمی از بیماران هر گروه در شب اول و نیمی دیگر در شب دوم شاهد خود قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده مقیاس دیداری وران، اشنایدر-هالپرن بود.
یافته ها
میانگین نمره کیفیت خواب در سه گروه قبل و بعد از انجام مداخله اختلاف معنی داری نشان داد (P< 0/05)، این بهبودی در گروه چشم بند و گوش بند همزمان، فقط در حیطه اختلال (p=0/044) بود.در گروه چشم بند در حیطه های اختلال (p=0/003) و اثر بخشی (p=0/004) و در گروه گوش بند درهمه حیطه کیفیت خواب بهبود یافت (p=0/000). این نتایج نشان می دهد که چشم بند و گوش بند باعث بهبودی خواب می شوند ولی قویترین تاثیر گوش بند ایجاد کرد.
بحث و نتیجه گیری
چشم بند و گوش بند بعنوان وسایل کم هزینه و بدون عارضه می توانند باعث بهبود کیفیت خواب بیماران گردند. پرستاران می توانند از این وسایل جهت کمک به خواب بیماران در کاهش عوامل محیطی استفاده نمایند.
زبان:
انگلیسی
صفحات:
143 تا 149
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1137405