رویکرد به سمت مراقبت از راه دور در بیماران دیابتی

پیام:
چکیده:
پیش زمینه و هدف
نیاز به مراقبت مستمر پزشکی در برخی از بیماران، علت بسیاری از موارد بستری طولانی مدت در بیمارستان می باشد، در حالی که باید فضای بیمارستان برای بیمارانی که نیاز به مراقبت های فوری و ویژه پزشکی دارند، در دسترس باشد و با توجه به مشکلات جدی بهداشتی نظیر عفونت های بیمارستانی از بستری های غیر ضروری در بیمارستان نیز کاسته شود. از طرفی دیگر در سال های اخیر، هزینه های بیمارستانی به طور چشمگیری رو به افزایش است. بنابراین، تلاش های متعددی جهت پیاده سازی فن های ارائه مراقبت در خارج از بیمارستان ها صورت پذیرفته است. دیابت یکی از بیماری هایی است که در حال تبدیل شدن به یک مشکل عمده سلامت عمومی است. مراقبت از راه دور می تواند کیفیت مراقبت از دیابت را با تغییر محیط ارائه مراقبت از بیمارستان به محل زندگی بهبود بخشد. خطر حملات قلبی و عروقی در افراد مبتلا به دیابت بسیار بالا است. از طرفی دیگر زمان در انجام مداخلات درمانی در بیماران در معرض حمله های قلبی بسیار مهم است. در این مطالعه به دنبال پیاده سازی مدلی جهت پایش مستمر سیگنال های قلبی بیماران مبتلا به دیابت در معرض خطر حمله های قلبی در محیطی خارج از بیمارستان و یا در منزل با هدف رویکرد به سوی مراقبت از راه دور در بیماران دیابتی هستیم.
مواد و روش ها
مطالعه ای با استفاده از کلمات کلیدی انگلیسی و معادل فارسی مرتبط با دیابت، مراقبت از راه دور، سلامت از راه دور، پایش از راه دور، فناوری اطلاعات و ارتباطات، بیماری های قلبی، الکتروکاردیوگرام از پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Proquest، Science Direct، Google Scholar، Elsevier، SID و Magiran از سال 2005 تا 2013 صورت پذیرفت.
یافته ها
مراقبت از راه دور برای بیماران مبتلا به دیابت ضروری می باشد و موجب بهبود مدیریت بیماری دیابت و کاهش خطرات ناشی از این بیماری می شود. حدود یک سوم از بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد، مبتلا به بیماری دیابت می باشند. مونیتورینگ و پایش مستمر فعالیت های الکتریکی قلب مبتلایان به دیابت در کاهش خطرات ناشی از مشکلات قلبی را در بیماران دیابتی کاهش می دهد، روش های ارائه مراقبت از راه دور علاوه بر اینکه موجب افزایش رضایت بیماران در دریافت مراقبت های پزشکی می شود، اطلاعات دائمی از وضعیت بیماران را در اختیار پزشکان و کادر درمانی جهت پایش سلامتی و در صورت لزوم انجام مداخله، می نماید.
بحث و نتیجه گیری
مدل های مختلفی جهت مونیتورینگ مستمر سیگنال های قلبی بیماران مبتلا به دیابت ارائه شده است. دستگاه پرتابلی جهت دریافت سیگنال های فعالیت های الکتریکی قلب بیماران مبتلا به دیابت که ضمن دریافت و ذخیره سیگنال ها، ان ها را بررسی و تفسیر نماید و هرگونه ناهنجاری در فعالیت های الکتریکی قلب را اخطار دهد و اطلاعات را با استفاده از ماژول GPRS به بانک اطلاعاتی سامانه تحت وب مستقر در بیمارستان جهت مشاهده و ارائه تشخیص پزشک ارسال نماید به عنوان مدل مورد استفاده در پژوهشی در قالب پایان نامه دانشجویی ارائه شد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
564
لینک کوتاه:
magiran.com/p1173793 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!