گزارش 7 مورد سندرم کلاین فلتر، یافته شده طی غربالگری سندرم داون در بیماران مراجعه کننده به یک مرکز غربالگری پیش از تولد در شهر تهران در فاصله سال های 1385 تا 1388

چکیده:
مقدمه
سندرم کلاین فلتر (47،XXY) یک اختلال آنوپلوییدی است که در مردان بروز می کند و فرد مبتلا دارای یک کروموزوم جنسی X اضافه است. این سندرم شایع ترین اختلال کروموزوم جنسی و دومین اختلال کروموزومی ناشی از افزایش یک کروموزوم (بعد از سندرم داون) است که شیوع آن از 1 به 500 تا 1 به 1000 در جوامع مختلف گزارش شده است و با افزایش سن مادر (مانند دیگر تریزومی ها) خطر بروز آن افزایش می یابد. تحقیق حاضر مطالعه ای گذشته نگر است که در مدت سه سال (از مرداد 1385 تا تیر 1388) بر روی 29100 زن باردار ایرانی که در سه ماهه دوم بارداری برای انجام تست های غربالگری سندرم داون مراجعه کرده بودند انجام شده است. زنان باردار مورد مطالعه، متعلق به 50 شهر از سراسر ایران بودند. در گزارش بسیاری از پژوهش های انجام شده آمده است که در اختلالات کروموزومی، از جمله سندرم کلاین فلتر، مارکرهای بیوشیمیایی سه ماهه دوم که برای غربالگری سندرم داون مورد استفاده قرار می گیرند، دچار اختلال می شوند. هدف از این مطالعه بررسی موارد سندرم کلاین فلتر یافته شده همراه غربالگری سندرم داون و بررسی تغییرات مارکرهای بیوشیمیایی و سونوگرافی در موارد جدا شده است.
مواد و روش ها
آزمایش کواد مارکر برای زنان باردار ارجاع شده به آزمایشگاه نیلو انجام و احتمال خطر سندرم داون برای جنین آنان تعیین شد. موارد اسکرین مثبت پس از تایید سن بارداری توسط پزشک معالج، برای انجام آمنیوسنتز به مراکز ژنتیک ارجاع شدند و همانند سایر بیماران، شش ماه پس از مراجعه به آزمایشگاه، برای پیگیری نتایج بارداری با آنان تماس گرفته شد. تعداد متولدین پسر 14751 و تعداد دختران متولد شده 14349 بود.
نتایج
در کل تست های انجام شده 7 مورد سندرم کلاین فلتر یافته شد. الگوی تغییرات مارکرها شبیه سندرم داون (افزایشhCG و DIA به همراه کاهش AFP و uE3) به دست آمد، با این تفاوت که کاهش AFP و uE3 کمتر از سندرم داون بود
بحث و نتیجه گیری
توجه به آمار متولدین سالهای 1385 تا 1388، نسبت جنسی (پسر به دختر) در این پژوهش (80/102) در مقایسه با کل جامعه (95/104) تفاوت معنی داری ندارد. مطالعه حاضر نشان می دهد که در سندرم کلاین فلتر، الگوی تغییرات پارامترهای بیوشیمیایی خون تا حدود زیادی شبیه الگوی تغییرات در سندرم داون می باشد، یعنی افزایشی در سطح hCG و Inhibin A دیده می شود در حالی که تغییرات AFP و uE3 کمتر و تقریبا نرمال است. با توجه به شیوع 1 به 1000، میزان انتظار بروز سندرم کلاین فلتر در متولدین پسر جمعیت مورد این مطالعه 7/14 نفر می باشد که 7 مورد با انجام تست های غربالگری تشخیص داده شد. بنابراین ضریب تشخیص (Detection Rate) 6/47% تعیین گردید. این یافته با گزارش Schmidt و همکارانش در هانوفر آلمان که در 1463 بیمار مورد مطالعه یک مورد سندرم کلاین فلتر با تست های غربالگری، تشخیص داده شد و ضریب تشخیص آنرا (با توجه به شیوع 1 به 600 سندرم کلاین فلتر در آلمان) 1/41% نشان داد، تفاوت معنی داری ندارد. در گزارش سونوگرافی، هیچ یک از 7 مورد فوق، یافته غیر طبیعی وجود نداشت که این یافته نیز با گزارش De Vigan C و همکارانش که در سال 2001 در پاریس انجام گردید، هم خوانی دارد.
زبان:
فارسی
صفحات:
139 تا 146
لینک کوتاه:
magiran.com/p1189890 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!