ارتباط سیاست های بانک مرکزی با نابه سامانی های بازار ارز

نویسنده:
چکیده:
قاچاق ارز را به عنوان انتقال غیر قانونی مقادیر معینی از ارزهای خارجی در کشورها می نامیم. با توجه به این که بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی اجرای سیاست های پولی هر کشوری محسوب می شود و بر عرضه ارز نظارت مستقیم دارد، یا به عبارتی تامین کننده اصلی ارز محسوب می شود، لذا هر فعالیتی در حوزه پول و ارز که خارج از نظارت این نهاد باشد سبب اختلال در فعالیت های اقتصادی هر کشوری می شود. قاچاق ارز که از طرفی سبب کاهش ذخایر ارزی کشور شده و از طرف دیگر، انگیزه های گسترش مبادی غیر قانونی را افزایش می دهد، می تواند به عنوان یک عامل اختلال برانگیز شناخته شود.
روش تحقیق در این مقاله توصیفی - تحلیلی بوده که با استناد به منابع آماری بانک مرکزی و کتابخانه ای مورد ارزیابی قرارگرفته شده است. نتایج نشان می دهد که بانک مرکزی می تواند با اجرای سیاست های پولی و ارزی خاص مانند، نظارت بیشتر بر سیستم بانکی و صرافی ها، تثبیت نرخ ارز (تک نرخی کردن)، تعیین نرخ سود مناسب برای سپرده های بانکی و... زمینه های قاچاق ارز را فراهم آورد. هم چنین با توجه به آمارهای به دست آمده ارزی از بانک مرکزی، در صورتی که بانک مرکزی بتواند شکاف میان نرخ ارز رسمی و غیر رسمی را به حداقل برساند، انگیزه سوداگری قاچاق ارز را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
217
لینک کوتاه:
magiran.com/p1197091 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!