بررسی نقش امپراتوری بیزانس در به قدرت رسیدن خسرو پرویز

پیام:
چکیده:
روابط دو حکومت قدرتمند ساسانی و بیزانس در همه دوره حیات امپراتوری ساسانی پر فراز و نشیب و پرحادثه بود. اگرچه اختلافات ارضی به ویژه بر سر ارمنستان و قفقاز عامل اساسی تنش میان دو حکومت و سبب ساز جنگ های بی فرجام و یا قراردادهای صلح گاه و بی گاه بود اما رقابت های سیاسی، مذهبی و اقتصادی میان ساسانیان و بیزانسیان کم از اختلافات ارضی نبود و هر کدام از آن ها می توانست دو حکومت را تا آستانه جنگی ویرانگر پیش برد. همه این ها البته سبب می شد که هریک از حکومت ها بسته به منافع خویش در پی کسب امتیازات مختلفی از رقیب نیرومند خود در منازعات گوناگون باشند.
شورش بهرام چوبینه و فرار خسروپرویز به دربار بیزانس یکی از فرصت های طلایی را برای امپراتوری بیزانس فراهم کرد که در کنار کسب امتیازات گوناگون برای اولین بار فرصت دخالت در امور داخلی ایران را نیز بدست آورد و در به تخت نشاندن پادشاهی نقش اساسی ایفا نماید.این مقاله قصد دارد با طرح این سوال که: امپراتوری بیزانس چه نقشی در روی کار آمدن خسروپرویز داشته است؟ به مواردی چون: قدرت گرفتن هرمزد چهارم در ایران و فراهم آمدن مقدمات شورش بهرام چوبین، اعلام پادشاهی بهرام چوبین و فرار خسروپرویز به دربار بیزانس، تعهدات خسرو به دربار بیزانس در برابر حمایت های مالی، نظامی امپراتور و چگونگی بازگشت خسروپرویز به تخت سلطنت ساسانی بپردازد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
171
لینک کوتاه:
magiran.com/p1219592 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!