مقایسه اثرتجویز شیاف پروژسترون با سالبوتامول برکاهش زایمان زودرس در زنان درمعرض خطر

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
زایمان زودرس، مهم ترین عامل مرگ نوزاد در 28 روز اول زندگی در سراسر دنیاست. یک راه کار درمانی مناسب، می تواند منجر به طولانی ترشدن مدت بارداری، تکامل سیستم های مختلف بدن نوزاد و در نهایت، تحویل نوزادی سالم به اجتماع شود. هنوز تاثیر داروهای نگهدارنده ی زایمان زودرس؛ مورد توافق همگانی نیست. از طرفی دیگر، با توجه به عوارض زایمان زودرس و همچنین با توجه به این نکته که توافق نظری در مورد استفاده از داروهای مختلف در درمان زایمان زودرس وجود ندارد، تصمیم گیری برای درمان امری تجربی می باشد. لذا، هدف از مطالعه ی حاضر، مقایسه ی اثر شیاف پروژسترون و سالبوتامول بر کاهش زایمان زودرس در زنان در معرض خطر می باشد.
مواد و روش ها
در این کارآزمایی بالینی تصادفی، 56 زن باردار در معرض خطر زایمان زودرس که در طی سال های 87 تا 88، به درمانگاه زنان بیمارستان ولی عصر بیرجند مراجعه کرده و بین26 تا34 هفته ی بارداری قرار داشته اند، به روش در دسترس انتخاب و به طور تصادفی، در دو گروه شاهد و مورد قرارگرفته شده اند. درگروه اول، شیاف پروژسترون200میلی گرم(رکتال) به صورت یک روز درمیان تا پایان هفته ی34حاملگی و در گروه دوم، سالبوتامول تا پایان هفته ی 34حاملگی تجویزشده است. پس از پیگیری دوگروه و ثبت تاریخ زایمان بیماران، داده های به دست آمده در نرم افزار SPSS نسخه 5/11واردشده و با استفاده از آزمون های آماری کای دو و تی تست، تجزیه و تحلیل و نتایج در سطح معنادار 05/0 درصد گزارش شده-اند.
یافته ها
میانگین سن جنینی در هنگام زایمان درگروه دریافت کننده ی پروژسترون3/1 ±7/37 هفته و در گروه دریافت کننده ی سالبوتامول1/2 ± 9/36 هفته بوده و اختلاف معنادار وجودنداشته است(18/0P=). میانگین مدت باقی ماندن جنین در رحم، به دنبال اقدام درمانی درگروه دریافت کننده پروژسترون8/1 ± 5/12 هفته و در گروه دریافت کننده سالبوتامول 3/2± 7/11 هفته بوده واز لحاظ آماری، معنادار نبوده است (18/0P=).
نتیجه گیری
اطلاعات حاصل از این پژوهش، نشان دهنده ی آن است که به طور متوسط، دو رژیم درمانی پروژسترون وسالبوتامول، به ترتیب به میزان5/12هفته و7/11هفته توانسته اند حاملگی را حفظ نمایند. نتایج بیانگر آن است که رژیم درمانی پروژسترون درمقایسه با رژیم سالبوتامول، توانسته است به طور میانگین8/0 هفته بیشتر مدت ماندگاری حاملگی را افزایش دهد، هرچند این اختلاف از نظر آماری معنادار نبوده است.
زبان:
فارسی
صفحات:
192 تا 198
لینک کوتاه:
magiran.com/p1254682 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!